to on już na tym albumie był w tym zespole?Hien pisze:Na tej płycie wokalistą jest niejaki David Gahan. Słysze echa CTA, dam głowę, że tam też śpiewał David Gahan((
Delta Machine
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
Re: Delta Machine
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Spokojnie, spokojnie, no powiedz sam czy echa PJ w Soothe My Soul albo I Feel You w Goodbye nie są dość oczywiste? Bo to o czym pisał prey to (zgodzę się tu z Rajcą) już jest przesada, tak daleko bym nie wygrzebał takich porównań.Hien pisze:Mudżyn please(
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Peter
- Ulubiony utwór: The Landscape Is Changing
Dm to całkiem niezły muzycznie album, ale poprzedni był lepszy. Szału nie ma, ale jak dla mnie z tych nowych to najlepsze było SOTU potem DM, PTA i Exciter.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
stripped a coś Ty taki zmienny się zrobił jak chorągiewka? Jeszcze wczoraj z Deltą było wszystko ok, a dzisiaj marudzisz jak stara babka. Jeszcze wczoraj album był "świeży", a dzisiaj już jest "nieświeży". Jakiś ostatni alarm ogłaszasz, zjadanie własnego ogona itp.
Ja rozumiem, że poglądy się zmieniają, ale żeby tak z dnia na dzień?
Ja rozumiem, że poglądy się zmieniają, ale żeby tak z dnia na dzień?
-
bARREL
tak to jest, w menapauzie 
-
Hien
Ja dzisiaj olewam maksymalnie Deltę, sałatka musi się przegryźć bez podjadania.
Odtruwam się tym
https://soundcloud.com/pomdeterrific/po ... -me-a-hole
Odtruwam się tym
https://soundcloud.com/pomdeterrific/po ... -me-a-hole
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
dejmien
Za pogodne jak dla mnie. 
-
bARREL
Hien chcesz ostrzeżenie? 
nie możesz unikać tematów delty na forum jak jeszcze nawet premiery albumu nie było
nie możesz unikać tematów delty na forum jak jeszcze nawet premiery albumu nie było
-
stripped
Wskaż mi proszę gdzie napisałem coś takiego. Nigdzie.shodan pisze:Jeszcze wczoraj album był "świeży", a dzisiaj już jest "nieświeży".
Nie jestem zmienny, po prostu pierwsza euforia się kończy powoli i dostrzegam więcej wad z kolejnymi odsłuchami, to normalne, z SOTU miałem odwrotnie, najpierw zjechałem po całości a potem lekko zyskiwał z czasem. Bynajmniej nie umniejszam walorów Delty które rzuciły mi się w uszy bardzo szybko ale słabszych punktów jest chyba tyle samo. Po kilku odsłuchach są utwory które mnie nie przekonują albo w których widzę tylko jakieś fajne elementy - np. Secret To The End który jest dla mnie zbyt ubogi jednak a w którym pojawia się niezła gitara i fajna końcówka ale poza tym kompozycja jest trochę licha, Broken w którym też jest niezła gitara i nawet ładny smutecek ale refren mi nie pasuje choć przyznam oswajam się z tym numerem i mam poczucie że gdybym go usłyszał w radiu zrobiłoby mi się miło, jest radiowy
Także no, jest parę punktów które mnie nie przekonują a nie mam zbytnio ochoty się zmuszać do nich na razie i chyba będę je przeskakiwał, może jak od nich odpocznę to świeżym uchem inaczej usłyszę je. Póki co zaniża to mi ogólną ocenę albumu i wcześniej byłem gotów pisać że chyba najlepszy od czasów Ultry, tak teraz już chyba najwyżej najlepszy z Hillierowej trylogii, bo Exciter ma w sobie coś więcej chyba. A kto wie czy po paru dniach, tygodniach Delta nie spadnie u mnie poniżej PTA, no zobaczymy.
-
Hien
A ja mam wrażenie, że Slow jest o dziwo za niskie na Gahana. Mam wrażenie, że męczy się z tak niskim wokalem, jęczy jakby siedział na tronie.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
stripped pisze:Wskaż mi proszę gdzie napisałem coś takiego. Nigdzie.
stripped pisze:słucham bo jest świeża
stripped pisze: za mało tutaj świeżości
-
Hien
And the biatch of the week is SHODDY!!!
-
stripped
Bo świeżości jest trochę ale to k**wa za mało ciągle
Jeden bonusowy track i jeden albumowy wiosny nie czynią!
-
Hien
Masz niezłe wymagania jak na słuchającego popu Mudżaja 
-
dejmien
A ja się tak głośno zastanawiam czy to forum do życia potrzebuje nowych płyt DM. Tyle jest ciekawych tematów a tutaj ruch się zwiększa cyklicznie raz na 4 lata.
-
Hien
Żeby jeszcze. 4 lata temu było tu więcej ludzi, fajnych ludzi. I był Kieca 
-
dejmien
Ja wątek nowej płyty DM uważam już za wyczerpany tak z grubsza. A jeszcze nie było oficjalnej premiery nawet. 
-
bARREL
fakt faktem, że mamy tu samski festyn. A jakieś niewiasty by styknęły.
-
stripped
Już sam nie wiem kim jestem a wy z pewnością niczego mi nie ułatwiacieHien pisze:Masz niezłe wymagania jak na słuchającego popu Mudżaja
Dobra, biję się w pierś bo z tą świeżością nieco na wyrost może pisałem a shodan - biatch of the week - się musiał doczepić
najbardziej świeżością pachną mi My Little Universe i Happens All The Time, choć ten pierwszy powoli zaczyna mi pachnieć poprzednim albumem. Welcome To My World też jest dla mnie czymś świeżym jak na nich, chyba spodziewałem się jakichś udziwnień większych pod koniec a oni tak jakoś konwencjonalnie ten numer zrobili i mimo to działa, dobre brzmienia, jest trochę to minimalistyczne podejście jak w MLU, to mi się podoba, wolę gdy stawiają na brzmienie niż tandetny niby-radiowy refren czy cuś. Poza tym takich całkiem świeżych numerów nie widzę, najwyżej pewnie zaskakujące posunięcia jak podkład w Goodbye czy prymitywny bit atakujący Alone momentami.
-
Hien
My Little Universe z poprzednią płytą? Daj spokój? Gdzie?