Delta Machine

Najlepszy utwór na Delta Machine

Welcome To My World
2
7%
Angel
0
Brak głosów
Heaven
3
11%
Secret To The End
1
4%
My Little Universe
0
Brak głosów
Slow
0
Brak głosów
Broken
1
4%
The Child Inside
0
Brak głosów
Soft Touch/Raw Nerve
1
4%
Should Be Higher
12
44%
Alone
1
4%
Soothe My Soul
2
7%
Goodbye
0
Brak głosów
Long Time Lie
1
4%
Happens All The Time
1
4%
Always
1
4%
All That's Mine
1
4%

Liczba głosów 27
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Re: Delta Machine

Post 20 mar 2013 19:35

Hien pisze:Na tej płycie wokalistą jest niejaki David Gahan. Słysze echa CTA, dam głowę, że tam też śpiewał David Gahan ;(((
to on już na tym albumie był w tym zespole? :co:
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 20 mar 2013 19:57

Hien pisze:Mudżyn please ;((
Spokojnie, spokojnie, no powiedz sam czy echa PJ w Soothe My Soul albo I Feel You w Goodbye nie są dość oczywiste? Bo to o czym pisał prey to (zgodzę się tu z Rajcą) już jest przesada, tak daleko bym nie wygrzebał takich porównań.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Peter
Ulubiony utwór: The Landscape Is Changing

Post 20 mar 2013 20:05

Dm to całkiem niezły muzycznie album, ale poprzedni był lepszy. Szału nie ma, ale jak dla mnie z tych nowych to najlepsze było SOTU potem DM, PTA i Exciter.
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 20 mar 2013 21:43

stripped a coś Ty taki zmienny się zrobił jak chorągiewka? Jeszcze wczoraj z Deltą było wszystko ok, a dzisiaj marudzisz jak stara babka. Jeszcze wczoraj album był "świeży", a dzisiaj już jest "nieświeży". Jakiś ostatni alarm ogłaszasz, zjadanie własnego ogona itp.
Ja rozumiem, że poglądy się zmieniają, ale żeby tak z dnia na dzień? :mrgreen:
Awatar użytkownika
bARREL

Post 20 mar 2013 21:45

tak to jest, w menapauzie :D
Awatar użytkownika
Hien

Post 20 mar 2013 21:56

Ja dzisiaj olewam maksymalnie Deltę, sałatka musi się przegryźć bez podjadania.
Odtruwam się tym

https://soundcloud.com/pomdeterrific/po ... -me-a-hole
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
dejmien

Post 20 mar 2013 21:57

Za pogodne jak dla mnie. ;(
Awatar użytkownika
bARREL

Post 20 mar 2013 21:59

Hien chcesz ostrzeżenie? :D
nie możesz unikać tematów delty na forum jak jeszcze nawet premiery albumu nie było :D
Awatar użytkownika
stripped

Post 20 mar 2013 22:08

shodan pisze:Jeszcze wczoraj album był "świeży", a dzisiaj już jest "nieświeży".
Wskaż mi proszę gdzie napisałem coś takiego. Nigdzie.

Nie jestem zmienny, po prostu pierwsza euforia się kończy powoli i dostrzegam więcej wad z kolejnymi odsłuchami, to normalne, z SOTU miałem odwrotnie, najpierw zjechałem po całości a potem lekko zyskiwał z czasem. Bynajmniej nie umniejszam walorów Delty które rzuciły mi się w uszy bardzo szybko ale słabszych punktów jest chyba tyle samo. Po kilku odsłuchach są utwory które mnie nie przekonują albo w których widzę tylko jakieś fajne elementy - np. Secret To The End który jest dla mnie zbyt ubogi jednak a w którym pojawia się niezła gitara i fajna końcówka ale poza tym kompozycja jest trochę licha, Broken w którym też jest niezła gitara i nawet ładny smutecek ale refren mi nie pasuje choć przyznam oswajam się z tym numerem i mam poczucie że gdybym go usłyszał w radiu zrobiłoby mi się miło, jest radiowy :) Jest Slow w którym nie odpowiada mi wokal Dave'a, nie po raz pierwszy już mam poczucie że chwilami śpiewa nie w tonacji albo nie zgrywa się z melodią (miałem ten sam problem z Fragile Tension 4 lata temu), poza tym utwór jest zamułkowy raczej i slooooow sloooooooooooooooooow, no ale się zobaczy, do Heaven się przekonałem to może i tu się coś poprawi. Jest Soft Touch który mnie bardzo wkurzał ale obecnie przekonuje mnie... refren? Czy ten utwór ma refren? W sumie nie, ale te momenty z gitarą brzmią dobrze i żal że gitary nie ma po całości w tym numerze bo sam synth rodem z Perfect jest taki se. Podjarany byłem mocno My Little Universe ale po pewnym czasie doszedłem do wniosku że szkoda że Mart się tam wpieprzył do chórku (to samo w jeszcze jakimś kawałku mnie zdenerwowało ale nie pamiętam teraz o który chodziło), a w ogóle to chętnie bym ten numer widział nawet bez refrenu i krótszy, jako taką miniaturkę, utwór-przerywnik coś jak Sometimes na Black Celebration.

Także no, jest parę punktów które mnie nie przekonują a nie mam zbytnio ochoty się zmuszać do nich na razie i chyba będę je przeskakiwał, może jak od nich odpocznę to świeżym uchem inaczej usłyszę je. Póki co zaniża to mi ogólną ocenę albumu i wcześniej byłem gotów pisać że chyba najlepszy od czasów Ultry, tak teraz już chyba najwyżej najlepszy z Hillierowej trylogii, bo Exciter ma w sobie coś więcej chyba. A kto wie czy po paru dniach, tygodniach Delta nie spadnie u mnie poniżej PTA, no zobaczymy.
Awatar użytkownika
Hien

Post 20 mar 2013 22:11

A ja mam wrażenie, że Slow jest o dziwo za niskie na Gahana. Mam wrażenie, że męczy się z tak niskim wokalem, jęczy jakby siedział na tronie.
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 20 mar 2013 22:26

stripped pisze:Wskaż mi proszę gdzie napisałem coś takiego. Nigdzie.
stripped pisze:słucham bo jest świeża
stripped pisze: za mało tutaj świeżości
Awatar użytkownika
Hien

Post 20 mar 2013 22:27

And the biatch of the week is SHODDY!!!
Awatar użytkownika
stripped

Post 20 mar 2013 22:37

Bo świeżości jest trochę ale to k**wa za mało ciągle ;( Jeden bonusowy track i jeden albumowy wiosny nie czynią!
Awatar użytkownika
Hien

Post 20 mar 2013 22:46

Masz niezłe wymagania jak na słuchającego popu Mudżaja ;)
Awatar użytkownika
dejmien

Post 20 mar 2013 23:00

A ja się tak głośno zastanawiam czy to forum do życia potrzebuje nowych płyt DM. Tyle jest ciekawych tematów a tutaj ruch się zwiększa cyklicznie raz na 4 lata.
Awatar użytkownika
Hien

Post 20 mar 2013 23:01

Żeby jeszcze. 4 lata temu było tu więcej ludzi, fajnych ludzi. I był Kieca ;(
Awatar użytkownika
dejmien

Post 20 mar 2013 23:04

Ja wątek nowej płyty DM uważam już za wyczerpany tak z grubsza. A jeszcze nie było oficjalnej premiery nawet. ;(
Awatar użytkownika
bARREL

Post 20 mar 2013 23:06

fakt faktem, że mamy tu samski festyn. A jakieś niewiasty by styknęły.
Awatar użytkownika
stripped

Post 20 mar 2013 23:10

Hien pisze:Masz niezłe wymagania jak na słuchającego popu Mudżaja ;)
Już sam nie wiem kim jestem a wy z pewnością niczego mi nie ułatwiacie ;(

Dobra, biję się w pierś bo z tą świeżością nieco na wyrost może pisałem a shodan - biatch of the week - się musiał doczepić :P

najbardziej świeżością pachną mi My Little Universe i Happens All The Time, choć ten pierwszy powoli zaczyna mi pachnieć poprzednim albumem. Welcome To My World też jest dla mnie czymś świeżym jak na nich, chyba spodziewałem się jakichś udziwnień większych pod koniec a oni tak jakoś konwencjonalnie ten numer zrobili i mimo to działa, dobre brzmienia, jest trochę to minimalistyczne podejście jak w MLU, to mi się podoba, wolę gdy stawiają na brzmienie niż tandetny niby-radiowy refren czy cuś. Poza tym takich całkiem świeżych numerów nie widzę, najwyżej pewnie zaskakujące posunięcia jak podkład w Goodbye czy prymitywny bit atakujący Alone momentami.
Awatar użytkownika
Hien

Post 20 mar 2013 23:18

My Little Universe z poprzednią płytą? Daj spokój? Gdzie? ;)