Depeszwizja

Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Re:

Post 25 lut 2024 20:07

Dragon pisze:
25 lut 2024 20:01
>polski niezal
>bywalec Męskiego Grania

undasface.jpg
Ja ich znam z muzbawki, więc to niezal

A teraz czas na DRAGONA. Trivia: empetrójkę ze swoją wrzutą zatytułował Nie lubię Warszawy.mp3.
szybkie strzały
2- shodan/lircze
3- hien
7- dev
8- seba

reszta nwm, jak nie trafiam to słaba zajawka zabawowa :((

głosy
1- 2 pkt
2- 5 pkt
3- 4 pkt
4- 1 pkt
5- 0 pkt
6- 10 pkt
7- 3 pkt
8- 0 pkt
Kek z typowania, o ile rozumiem Musiała potencjalnie wrzucającego Polskie Składy Budowlane, to ja i The Who? Moze w 2012....

Kod: Zaznacz cały

1. SHODAN - Pet Shop Boys - Burn - 11 pkt.
2. MURZYN - Viktor Tsoi & Kino - Закрой за мной дверь, я ухожу
LIRCZE - Askjell - To Be Loved (feat. AURORA) - 8 pkt.
4. HIEN - Death Cab For Cutie - Brothers on a Hotel Bed
DEV - The Stylistics - Can't Give You Anything (But My Love)
MENTOS - Pixies - Cactus - 5 pkt.
7. DRAGON - WaluśKraksaKryzys - ChłopSięTopi - 3 pkt.
8. CZEZ - The Who - My Generation - 0 pkt.
Shodan punktuje mocno i u każdego, dzięki czemu wysuwa się na prowadzenie. Od każdego partycypanta głosy zbierają też Murzyn i Lircze, ale to wystarczy na to, by być EGZEKWO na drugim miejscu. Za nimi ja wraz z duetem dev-hien. Dragon w tyle stawki z honorowymi 3 punktami ode mnie, no i na samym końcu Czez, który idzie po rekord najmniejszej liczby punktów w zabawie.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 25 lut 2024 20:09

Jak panowie zgodnie z prawem shodana przydziadują w głosowaniu to zajmę ostatnie miejsce. Dramat
Awatar użytkownika
mintaj

Post 25 lut 2024 20:10

Głosy dostarczyl ostatni, ale tutaj wjeżdza jako czwarty - DEV
1-5 pkt
2-0 pkt
3-4 pkt
4-0 pkt
5-2 pkt
6-0 pkt
7-1 pkt
8-3 pkt
I tym samym odebrał Czezowi nadzieję na honorową nagrodę dla osoby, która zdobędzie zero punktów. ;(

1. MURZYN - Viktor Tsoi & Kino - Закрой за мной дверь, я ухожу - 13 pkt.
2. SHODAN - Pet Shop Boys - Burn - 12 pkt.
3. HIEN - Death Cab For Cutie - Brothers on a Hotel Bed - 9 pkt.
4. LIRCZE - Askjell - To Be Loved (feat. AURORA) - 8 pkt.
5. MENTOS - Pixies - Cactus - 7 pkt.
6. DEV - The Stylistics - Can't Give You Anything (But My Love) - 5 pkt.
7. DRAGON - WaluśKraksaKryzys - ChłopSięTopi
CZEZ - The Who - My Generation - 3 pkt.
Kolega Adrian mocno namieszkał w generalnej klasyfikacji, bo dzięki jego głosom na pierwszym miejscu wylądował Murzyn, ale Shodan jest zaledwie punkt za nim. Dzielnie goni ich Hien, który jest trzecim graczem, który na ten moment zebrał głosy od każdego. Lircze i ja tuż za nim, za nim Musiał, a Czez doczłapał do kolegi Roberta, co niby może i jest jakimś sukcesem, ale ciągle ChłopySięTopią...
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 25 lut 2024 20:14

Drugą połowę głosujących otwiera MURZYN

1- to sem ja. Odpowiadam po czesku ale wrzutka jest ruska, tfu, radziecka właściwie. Grupa Kino (lub po prostu Kino) to radziecki zespół grający soviet rocka tudzież post-punk, jeden z ich utworów znalazł się na ścieżcie dźwiękowej do GTA IV, była to Gruppa Krovi czyli Grupa Krwi, tytułowy utwór z albumu z roku 1988. Sprawdziłem całość, wynalazłem jeszcze coś dla siebie na niej, w tym serwowany dziś Zakroy Za Mnoy Dver Ya Uhozhu (Zamknij za mną drzwi, ja wychodzę) który dla mnie brzmi trochę jak jakaś sowiecka wersja New Years Day (mam na myśli brzmienie, nie lirykę), ot chwytliwy post-punkowy kawałek z fajnym refrenem. Mam ciche nadzieje że podejdzie Wam ale nigdy nie wiadomo czy się jakaś rusofobia nie ujawni komuś (może Czez? Nie wiem), jednak póki co post-punki były jedzone łychami na tym forum więc może przynajmniej nie zaliczę żadnego zera a przy okazji ukaże jakąś inną twarz Murzyna-sowieta 😛

2 - subtelna elektroniczna ballada z takim zwiewnym wokalem. Nie wiem, przy okazji wrzucania Jane usłyszałem że jej wokal niektórym kojarzy się z niejaką Aurorą, nie sprawdzałem jej ale postawię że to może właśnie jest ona i że wrzuciła to Lircze. Podobno Aurora jest Norweżką z tego co pisał Wujek, pasuje mi to instrumentarium do Skandynawii, niechże tak więc będzie że to właśnie Aurora i wrzuta Lircze. Propozycja ta walczyła o jedno z dwóch najniżej punktowanych miejsc tej edycji, ostatecznie zwyciężyła i daję jej 2 punkty.

3 - kolejna ballada, tym razem jednak organiczny instrumental i męski wokal. Tego typu delikatne męskie wokale mi osobiście kojarzą się z wrzutkami od Hiena, klimat instrumentarium też pasuje mi pod styczniowy/lutowy Hien-core, nie mam pomysłu kto to wykonuje, trochę podobne do Travis ale zdaje się nie ten wokal tym razem, jakieś Death Cab for Cutie może? Strzelam troszkę w ciemno nawet nie wracając do ich wrzuty z bestki, ale w sumie... to ma trochę też klimat ostów do Twilight, niechże więc tak będzie że to Hien i być może właśnie DCfC. Całkiem ok, daję mu 3 punkty.

4 - ten wstęp na trąbce czy czym tam jest taki trochę cheesy, kawałek jest disco ale nie w moim murzyńskim stylu. Dla mnie brzmi bardziej jak jakieś disco z Europy, przypomina mi szlagiery z 7-calowych singli odziedziczonych od teścia, taka muza grywana na dyskach w PRL-u a tym bardziej w jakimś NRD. Chociaż numer raczej albo brytyjski albo amerykański, po prostu pewnie bardziej popularny na starym kontynencie. Słuchając liryki dla mnie to jest coś co pasuje mi pod deva, "ordinary guy" który jest bez kasy i może tylko zaoferować gorące uczucie? Dev jak malowany 😊 No i poza tym hello - skoro mamy edycję im. Rafała Trzaskowskiego to obowiązkowo MUSIAŁ wrzucić coś bardziej "pod nóżkę" heheheh. Ale z wykonawcą nie będę strzelał, za dużo było disco one hit wonderów nie mówiąc o bardziej utytułowanych wykonawcach, nie kojarzy mi sie ten wokal z nikim. Przyjemny numer, klasyczne disco, przyznaję 4 punkty.

5 - jak usłyszałem tę perkusję od razu skojarzyło mi się z Bone Machine od Pixies, produkcja faktycznie dla mnie brzmi jak Steve Albini, wokale męski i damski to też chyba się zgadza więc obstawiam że to Pixies i wrzutka mentosa. Spodobało mi się od razu, jestem ciekaw czy to oni i czy może numer z tej samej płyty co Bone Machine. Jeżeli tak to będę czekał na ich wrzutę albumową, najbardziej mi przypadło do gustu z tej edycji, choć mam uwagę - za krótki ten kawałek zdecydowanie. Mimo wszystko daję 5 punktów z nadzieją że nasz prowadzący w końcu wygra jakąś edycję 🙂

6 - numer zaczyna się intrygująco, ta gitara nieco westernowo brzmi, potem wjeżdża bardziej post-punkowe granie a nawet bardziej polskie plastic punki, to się okazuje gdy wchodzą wokale. Młode zbuntowane plastikowe panki śpiewające swoje krindżowe teksty, dla mnie jedynym sensownym wytłumaczeniem byłoby że wrzucił to Dragon spodziewający się że odbiór może być jak to mawia - RURZNY, ale on pewnie kawałek lubi i już. Nie wiem kto to śpiewa, chociaż... wokal przypomniał mi teraz o tym numerze o Dzieciach z Bullerbyn, Tytusie, Romku i A'Tomku a to śpiewał Hurt pochodzący z Wrocka więc tym bardziej obstawiam Dragona i Hurt. Nie siadło mi, daję 0 punktów.

7 - najpierw myślałem że to jakieś electro gotyckie granko, lasery pejcze itede i że to wrzutka Lircze ale potem wszedł wokal i wszystko stało się jasne - to Neil Tennant a więc Pet Shop Boys bankowo. Może to coś z tej płyty Nightlife której nie obczaiłem dotąd a polecano mi ją jako bardziej klubową w ich wykonaniu? PSB to też taki powiedzmy numer na łatwą okejkę od każdego, prejzowany na tym forum zespół, chwilę myślałem że to może dev ale ostatecznie obstawiam że to numer od Wujka próbującego usilnie wygrać "pewniakiem" 😛 przyznam że jak na PSB ten numer jest taki średni raczej a konkurencja była silniejsza w tej edycji, zostaje raptem 1 punkcik dla tej wrzutki

8 - klasyka, The Who i My Generation, niby właśnie klasyk a jednocześnie chyba mogę w końcu przyznać się przed sobą że tak naprawdę nigdy mi jakoś mocno nie leżał tenże kawałek. Wiem że niby fajny patent z tym jąkaniem się i rżną może fajnie a jednak... wkurza mnie, może za bardzo osłuchany jestem z tym kawałkiem. Obstawiam że może tenże numer przypomniał się Czezowi jak usłyszał go w jakimś brytyjskim radyjku tam u siebie, heh. Ode mnie tym razem niestety 0 punktów.
Jeśli komuś z was nie chce się tego czytać to jak coś to kolega Jacek odgadł WSZYSTKICH wrzucających i trochę mnie to przeraża. xD

1. MURZYN - Viktor Tsoi & Kino - Закрой за мной дверь, я ухожу
SHODAN - Pet Shop Boys - Burn - 13 pkt.
3. HIEN - Death Cab For Cutie - Brothers on a Hotel Bed
MENTOS - Pixies - Cactus - 12 pkt.
5. LIRCZE - Askjell - To Be Loved (feat. AURORA) - 10 pkt.
6. DEV - The Stylistics - Can't Give You Anything (But My Love) - 9 pkt.
7. DRAGON - WaluśKraksaKryzys - ChłopSięTopi
CZEZ - The Who - My Generation - 3 pkt.
Dzięki puntkowi dla Shodana nasz czarny koleżka-detektyw sprawił, że mamy dwóch liderów. Za nimi, o dziwo, ja i Hien. Reszta grupy pościgowej dzielnie goni czołówkę, a duet DRA-CZ hen daleko w oddali.
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 25 lut 2024 20:15

Szacunek dla Murzynów
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
mintaj

Post 25 lut 2024 20:19

Zobaczmy jak namiesza LIRCZE
5 pkt - nr 6
4 pkt - nr 7
3 pkt - nr 5
2 pkt - nr 1
1 pkt - nr 8
Doceniam hipsterski gust!

1. SHODAN - Pet Shop Boys - Burn - 17 pkt.
2. MURZYN - Viktor Tsoi & Kino - Закрой за мной дверь, я ухожу
MENTOS - Pixies - Cactus - 15 pkt.
4. HIEN - Death Cab For Cutie - Brothers on a Hotel Bed - 12 pkt.
5. LIRCZE - Askjell - To Be Loved (feat. AURORA) - 10 pkt.
6. DEV - The Stylistics - Can't Give You Anything (But My Love) - 9 pkt.
7. DRAGON - WaluśKraksaKryzys - ChłopSięTopi - 8 pkt.
8. CZEZ - The Who - My Generation - 4 pkt.
Dzięki punktom od Lircze prowadzi Wuja, za nimi ja i rusek. Hien, który wyłamał się z grona punktujących u każdego, na czwartym, za nim Lircze. Dzięki punkcikom od koleżanki Dragon oddalił się od Czeza (który idzie po rekord najmniejszej liczby punktów) i zbliżył do Musiała, który dzielnie tkwi na szóstym miejscu.
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 25 lut 2024 20:22

Czas na SHODANA
D3 - 5 pkt.
D4 - 4 pkt.
D5 - 3 pkt.
D2 - 2 pkt.
D6 - 1 pkt.
Tym razem bez typów. BTW 5 punktów dla Hiena, kto by się spodziewał...

1. MENTOS - Pixies - Cactus - 18 pkt.
2. HIEN - Death Cab For Cutie - Brothers on a Hotel Bed
SHODAN - Pet Shop Boys - Burn - 17 pkt.
4. MURZYN - Viktor Tsoi & Kino - Закрой за мной дверь, я ухожу - 16 pkt.
5. DEV - The Stylistics - Can't Give You Anything (But My Love) - 13 pkt.
6. LIRCZE - Askjell - To Be Loved (feat. AURORA) - 12 pkt.
7. DRAGON - WaluśKraksaKryzys - ChłopSięTopi - 8 pkt.
Prowadzi najpiękniejszy, najmądrzejszy i najskromniejszy forumowicz. Za nimi Munlup i Wuja - ten drugi pierwszy raz bez głosów hehe. Mimo punktowania u każdego Murzyn dopiero czwarty. Musiał nieco wyprzedził Lircze, a na tyłach jak na zachodzie - bez zmian.
PACZKA
Awatar użytkownika
Dragon

Post 25 lut 2024 20:23

Lircze posiadaczka wybitnego, nieszablonowego gustu
Awatar użytkownika
mintaj

Post 25 lut 2024 20:27

CZEZ ma najmniej punktów i tak się złożyło, że to on decyduje hu is siusiak. Oddaję mu głos
3 - 1
2 - 2
5 - 3
6 - 4
7 - 5

1. SHODAN - Pet Shop Boys - Burn - 22 pkt.
2. MENTOS - Pixies - Cactus - 21 pkt.
3. HIEN - Death Cab For Cutie - Brothers on a Hotel Bed - 18 pkt.
4. MURZYN - Viktor Tsoi & Kino - Закрой за мной дверь, я ухожу - 16 pkt.
5. LIRCZE - Askjell - To Be Loved (feat. AURORA) - 14 pkt.
6. DEV - The Stylistics - Can't Give You Anything (But My Love) - 13 pkt.
7. DRAGON - WaluśKraksaKryzys - ChłopSięTopi - 12 pkt.
Gratuluję CZEZOWI najmniejszej liczby punktów, MURZYNOWI odgadnięcia wszystkich wrzucających, sobie drugiego miejsca i wygranej...

SHODANOWI

Mimo iż to edycja prezydenta Warszawy, tym razem nagroda tam nie trafia! Serdeczne gratulacje i ZASŁUŻONA NAGRODA

A tutaj o możecie sprawdzić kto i jak głosował. Tylko laureat punktował u każdego, co pewnikiem sprawiło, że ostatecznie tę edycję wygrał.

Dziękuję wszystkim za udział w zabawie. Czekam na wytyczne dotyczące szóstej edycji od zwycięzcy i startujemy z nią jutro.
PACZKA
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 25 lut 2024 20:28

Łyknęliście jak pelikany, nawet mi Was nie żal
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Hien

Post 25 lut 2024 20:29

Gratki dla Wujasa, acz kibicowałem Sebie i jest mi niezmiernie przykro, że znowu odpadł na ostatniej.
Lircze

Post 25 lut 2024 20:29

Brawo Wuja ! <3
Awatar użytkownika
Dragon

Post 25 lut 2024 20:32

Fatalny, mało dziaderski wynik końcowy. Mobilizacja na kolejną rundę konieczna!
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 25 lut 2024 20:33

Bwavo bwavo, clappity clappity!!!11!!!11112233
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Hien

Post 25 lut 2024 20:33

To teraz ile będziemy czekać zanim Shodan wymyśli tytuł i okładkę?
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 25 lut 2024 20:34

Stawiam dolary przeciw kasztanom, że będzie edycja im. Taylor Swift, ew. Wojska Polskiego.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
mintaj

Post 25 lut 2024 20:35

taylor swift w wojsku
PACZKA
Awatar użytkownika
Dragon

Post 25 lut 2024 20:39

Depeszwizja edycja bez Gadaczy
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 25 lut 2024 20:40

Jest to myśl, jakiś dobry numer mu muszę dać do posłuchania. Chociaż nie, tutaj nikt go nie zmusi, da zero z automatu bez słuchania
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Lircze

Post 25 lut 2024 20:41

Depeszwizja edycja bez dziadersów