Nasze sny

Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Re: Nasze sny

Post 24 sty 2014 21:12

Ostatnio nie. Może dlatego, że właśnie ostatnio nie oglądałem filmów.
Ale w życiu już miałem naprawdę dużo snów z udziałem xenomorphów.
Hien, spróbuj przed snem o nich rozmyślać. Może to dziwactwo, ale ja często o chich myślę. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Hien

Post 24 sty 2014 22:10

Shodan, ja rzadko kiedy o nich nie rozmyślam. Jestem aż tak walnięty na ich punkcie, ale na prawdę tak jest.
Myślałem, że po tej mordędze z pracą magisterską mój zapał względem obcych przygaśnie, ale wręcz przeciwnie bo uważam, że wyczerpałem temat, a jednocześnie otworzyłem zupełnie nowe drzwi do analizy bytności aliensów w poplulturze.
Tym samym nadal się jaram. Pół roku temu próbowałem czytać książkę "Aliens", ale mam ja tylko w wersji pdf i jest mi to szczerze mówiąc nie na rękę. Może wydam kasę i sobie to wydrukuję bo na razie nie dałem rady wyjść poza 1szy rozdział.

Swoją drogą, może zrobisz jakieś top3 najlepszych snów z udziałem Obcych Shodan?
Ja chętnie poczytam :D
Bo mnie się one nigdy nie śniły. Nie wiem jak to się mogło stać.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
shodan

Post 25 sty 2014 01:05

Jestem taki walnięty, że czasami żałuję, że one naprawdę nie istnieją. :/
Próbowałeś poszukać książek na allegro? Ja kupiłem wszystkie części za naprawdę marne grosze.
Swoją drogą też nienawidzę czytać w kompie.
A co do snów - większość wyglądała bardzo podobnie. Uciekałem jak szalony (czasem z karabinem w ręku), a alieny mnie goniły. Zmieniała się tylko sceneria - raz było to w lesie, innym razem np. gdzieś w mieście. W każdym razie zawsze byłem uczestnikiem akcji i zawsze w panice uciekałem patrząc, jak obcy wyłaniają się zza drzew, domów, pagórków i biegną za mną. Oczywiście jak to w snach - zawsze zanim mnie dorwali to się budziłem.
Dwa sny były inne.
1. Stałem sobie w środku nocy w oknie jakiegoś domu w jakimś obcym wyludnionym mieście i obserwowałem okolicę, bo miałem świadomość, że alieny nadejdą. I rzeczywiście w pewnej chwili zauważyłem, jak wyłaniają się całymi chmarami jak szarańcza w oddali zza budynków i zbliżają się do mnie. Potem była już tylko panika.
2. Leżałem sobie w łóżku pod kołdrą w jakiejś ogromnej hali. Widziałem, że w pewnym oddaleniu ode mnie leży obcy pogrążony w jakimś letargu. Próbowałem zasnąć zasłaniając się kołdrą, bo byłem śmiertelnie zmęczony i zastanawiałem się, czy obcy, gdy się ocknie, zacznie węszyć i czy wyczai mnie pod tą kołdrą. Pamiętam, że miałem nikłą nadzieję, że jednak mnie nie wyczai.
Awatar użytkownika
Hien

Post 25 sty 2014 01:21

Nie no Shodan, ja Ci bardzo tych snów zazdroszczę :D
Jeszcze za każdym razem masz akcje w stylu "Aliens" to już w ogóle kosmos.
Zwłaszcza ten sen z łóżkiem dobry, kompletna psychodela. Niestety kiedy mi bardzo zależy żeby sobie coś zaśnić to jak na złość nic z tego nie wychodzi. Np dzisiaj położę się z myślą o obcych i przyśni mi się coś innego.
Parę dni temu jak się tu skarżyłem, że nic mi się nie śni to przyśnił mi się jakiś durny sen o tym, że się przeprowadzam do siebie (lol), ale generalnie muszę dzielić to mieszkanie z kimś obcym (ale niestety nie tym Obcym), itd. Typowy serialowy sen z alternatywną rzeczywistością i tradycyjnym motywem gdzie muszę prowadzić samochód (a kto zna moje przeboje z samochodami ten wie).
Do dupy z takim czymś.
Awatar użytkownika
shodan

Post 25 sty 2014 01:28

Swoją drogą to bardzo dziwne, że jednemu alieny śnią się wielokrotnie, a drugiemu wcale. :roll:
Awatar użytkownika
Hien

Post 25 sty 2014 01:32

No, niestety jeśli chodzi o sny to tutaj najszczersze chęci nie pomogą.
To jakby było tak, że mam tyle aliensów na realu, tyle oglądam te filmy, tyle się interesuje, że mój mózg automatycznie blokuje takie motywy kiedy śpię, ot tak żebym nie sfiksował kompletnie na punkcie Obcych (już i tak za późno).
Z drugiej strony, Ty jesteś tak samo nakręcony na Aliens jak ja i masz o nich sny regularnie.
Uśmieję się jeśli dzisiaj mi się taki sen przyśni.

Swoją drogą, zastanawiam się co bym w takim śnie zrobił, uciekał, czy z radości leciał uściskać tego Obcego.
Awatar użytkownika
shodan

Post 25 sty 2014 01:37

Hien z lubością obściskuje obcego, a temu ze zdziwka aż opada wewnętrzna para szczęk. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Hien

Post 25 sty 2014 01:41

Albo ginę rozszarpany na strzępy, ewentualnie budzę się w kokonie i brzuch mi zaczyna puchnąć jak balon.
Ja mam to szczęście, o czym wspominałem bądź nie, że generalnie mam dosyć świadome sny, nie tylko obserwuję, ale z grubsza decyduję co tam się dzieje. Budzę się też kiedy chcę. Tym bardziej jestem ciekaw jak by to miało wyglądać z aliensami.
Sam już nie wiem czy się w końcu dowiem czy nie.
em.

Post 21 lut 2014 09:48

Kurde, miałam już ostatnio zapisywać tu moje sny, bo były fazowe, ale zapomniałam.
Dzisiaj śniło mi się, że pojechałam z rodziną do Poznania specjalnie na koncert Kombajnu Do Zbierania Kur Po Wioskach.
Trochę lol, no ale zrobiliśmy sobie rodzinny wypad, jadłam ślimaki w kasztanach lub kasztany w ślimakach, nie wiem ;( posypane kwiatami. Ot, potrawa. Spacerowaliśmy po jakimś parku, w którym była rzeka. Chcąc przejść (?) przez nią, weszłam na kamień, ale wtedy moja noga zapadła się nieco do wody i poczułam ciężar. Wyjęłam ją, a do niej były przyssane wydry ;( I wtedy zaczęły się pojawiać z każdej strony! Tysiące, k.urwa wydr...
gwiazdy...
Awatar użytkownika
dejmien

Post 21 lut 2014 10:22

Może jechałaś na koncert Szymona Wydry. :D
em.

Post 21 lut 2014 10:33

Nie, zdecydowanie nie. On nie jest taki słodki :P

Obrazek
gwiazdy...
Awatar użytkownika
dejmien

Post 21 lut 2014 10:37

"Nasrałem do koszyczka, przepraszam". ;D Jaki kinol wielki. :D
Mi dziś śniła się walka Godzilli z Mechagodzillą. Wiecie, kartonowe budynki, gumowe potwory. Magia japońskiego kina. :D
em.

Post 21 lut 2014 10:38

No, wiem, wiem. Widziałam film, a nawet chodziliśmy z Kubą na fakultet o kinie japońskim <3 Mechagodzilla, kartonowe pudła-budynki, mega ośmiornica, ludzie-grzyby, to był czad :D
gwiazdy...
Awatar użytkownika
dejmien

Post 21 lut 2014 10:39

W sumie Power Rangers czerpał garściami z tych patentów. Go Go Power Rangers! Nakoorwiam Zordona!
em.

Post 21 lut 2014 10:42

Pauer Rendżers to już melodia przeszłości. Ostatnio jak oglądaliśmy z Kubą to było jedno wielkie "WTF, jak można było to oglądać?!". Do Mechagodzilli jakoś miałam większą cierpliwość już jako "dorosła", nie raziła mnie sztucznością tak, jak PR. Blblblblblblbl!
gwiazdy...
Awatar użytkownika
dejmien

Post 21 lut 2014 10:47

Do japońskiej Godzilli sam często wracam. Mimo, że efekty tandetne to nie mam z tego takiej beki jak z PR i Kitowców. Ale i tak nic nie przebije Pig Monster. Obrazek
Jak to to jadło to nawet Cookie Monster się wstydził. ;(
Awatar użytkownika
Hien

Post 21 lut 2014 11:53

dejmien pisze:W sumie Power Rangers czerpał garściami z tych patentów.
Raczej czerpał garściami z małego budżetu ;(
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 22 lut 2014 00:51

Co wy chcecie od Power Rangersów, kurde :/
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Hien

Post 22 lut 2014 01:10

Nic, kurde. Co się rzucasz?
Awatar użytkownika
shodan

Post 12 wrz 2014 21:57

Parę dni temu śnił mi się Hien normalnie. :mrgreen: