Tour Of The Universe

Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Re: Tour Of The Universe

Post 23 lis 2009 14:44

Jari pisze:Idea kawałków akustycznych pojawiła się na Devotional Tour
Na nieszczęście. :twisted:
Jari pisze:Co do Gordeno zgadzam się co nie zmienia faktu, że to dobry muzyk a z nich wszystkich i tak najlepszy :8
Najlepszy instrumentalista chyba. A to różnica.
Jari pisze:Ja mam na te akustyki swoją teorię
A ja mam akustyki w d... ;(
Jari pisze:doszła ta cholerna wszędobylska gitara
Dzięki Bogu. :tak: Byle nie akustyczna.
Jari pisze:Gore to też wokalista i chce się pokazać. Poza tym jest lepszym wokalistą od Gahana. Gahan drze japę a Gore śpiewa i to jest ta róźnica. ale od muzycznej strony Gore bije Gahana na głowę.
Pewnie i racja, ale w wielu utworach DM trzeba drzeć japę. Choć na żywo nie zawsze Gahanowi wychodzi. W niektórych utworach nie daje rady. Najlepszym dla mnie przykładem jest John The Revelator. Świetny utwór, ale lepiej, żeby na żywo go już nigdy nie wykonywali.
Za to uwielbiam wokal Gahana na płytach studyjnych.
Czez pisze:rzeczywiscie show po SOFADZIE juz nie tan
Nie przepadam za oglądaniem utworów live z epoki devotionala. Widok zarośniętego, chudego i naćpanego Gahana mnie jakoś skutecznie do tego zniechęca. No chyba, że tylko posłuchać.
Jari

Post 23 lis 2009 21:58

Dziś w Lion poleciał Insight! :)
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 23 lis 2009 22:01

No ale pewnie akustyk na szarpanej strunie tak? :roll: Chyba, ze wersja albumowa to wtedy mega zaskoczenie a tak to Gore sobie moze nawet Puppers czy A Photograph Of You grac...

PS. Wasze dyskusje dot. Devotional Tour sa na swoim miejscu i tam mozecie kontynuowac o nacpanym Gahanie. :)
Awatar użytkownika
SinnerInMe
Ulubiony utwór: Higher Love

Post 23 lis 2009 22:06

Insight! Umarłem :shock: :shock: Nawet w wersji pianinowej to byłaby rewelacja.
Awatar użytkownika
slick

Post 23 lis 2009 22:09

Nie rozumiem dalej tego Waszego piania z zachwytu do akustykow. Nadgryzionego banana czy polizanego cukierka tez kupujecie w sklepie bez szemrania z ew. zachwytem? :/

Insight z plyty, z oryginalnym podkladem z tasmy i sam bym sie posr*l ze szczescia i wrazenia a tak... pitu pitu. Nie odbieram polotu.
Awatar użytkownika
SinnerInMe
Ulubiony utwór: Higher Love

Post 23 lis 2009 22:13

Są takie kawałki, które dla mnie wcale nie tracą w wersji akustycznej, a nawet zyskują. Przykład: pianinowe It Doesn't Matter Two z Exciter Tour bije na głowę wersję albumową. Takich, które nic nie tracą można by wymieniać wiele.
Awatar użytkownika
Hien

Post 23 lis 2009 22:18

Insight? Ten kawałek dla nastolatków? Dajcie spokój...

Jak na razie, jedyne co muzycznie zyskało na wersji akustycznej to "Freelove" (muzycznie bo wokalnie nie bardzo).
Szkoda, że nie odgrzebał taśm z 2003, mielibyśmy Sweetest Perfection lub The Love Thieves, nie mówiąc nawet o zabójczej wersji Only When I Loose Myself.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Jari

Post 23 lis 2009 22:24

SinnerInMe pisze:Są takie kawałki, które dla mnie wcale nie tracą w wersji akustycznej, a nawet zyskują. Przykład: pianinowe It Doesn't Matter Two z Exciter Tour bije na głowę wersję albumową. Takich, które nic nie tracą można by wymieniać wiele.
Tu się zgodzę z przedmówcą... dla mnie takim megapozytywnym zaskoczeniem było The Bottom Line. Arcyupierdliwy utwór, którego nie sposób nie przewinąć aby już się skończył nagle przybrał kompletnie inne oblicze, mało tego - dzięki wersji jaką słyszałem na żywo podczas koncertu w Bostonie to jedna z moich ulubionych piosenek. Naprawdę panowie G&G odwalili wtedy kawał dobrej roboty. Oczywiście potem starym zwyczajem to obsra*i (bo wiadomo, że w DM ostatnio nowsze jest wrogiem dobrego) i zamienili na jakiegoś stłamszonego Surrender'a i zjechaną Siostrę Nocy w dalszej części trasy, ale ja na szczęście się załapałem wtedy na to wykonanie The Bottom Line w secie Gore'a...
Awatar użytkownika
shodan

Post 23 lis 2009 22:42

slick pisze:Insight z plyty, z oryginalnym podkladem z tasmy i sam bym sie posr*l ze szczescia i wrazenia
Ja też, ja też. :mrgreen:
Hien pisze:Jak na razie, jedyne co muzycznie zyskało na wersji akustycznej to "Freelove"
E tam gadasz. Wersji albumowej Freelove, a tym bardziej singlowej żaden śmieszny akustyk nie podskoczy.
Awatar użytkownika
Hien

Post 23 lis 2009 22:50

Kwestia gustu. Wersja singlowa to śmieć, lepiej już było zrobić z tego techno...
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 23 lis 2009 23:06

Cholernie lubie Insight, jako jeden z kilku kawalkow z Ultry odrazu mnie usidlil. Zawsze smieje sie na samej koncowce, kiedy moje uszy slysza nastepujace wolanie: ino wodka, ino wodka, ino wodka ino, ino wodka, ino wodka, ino wodka ino... :D
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
shodan

Post 23 lis 2009 23:36

Kurde, ja też słyszę coś o wódce. :lol:
Hien pisze:Wersja singlowa to śmieć
Kurdę Hien, skąd Ciebie wytrzasnęli. :D
Tak naprawdę właśnie cudna wersja singlowa spowodowała, że dostrzegłem Freelove i ...oszalałem dla Freelove. Tylko nie można tego słuchać na byle czym, bo wtedy nie robi wrażenia. Słuchanie np. na głośniczkach komputerowych za 20 zł. to to samo, co lizanie lizaka przez szkło. Zero wrażeń.
Awatar użytkownika
Hien

Post 24 lis 2009 00:00

Shodan, mi tego nie mów. zawsze słucham na najlepszych głośnikach lub mega wypasionych słoniowych słuchawkach. Z kompa słucham tylko to co już dobrze znam.
Ja tego Freelove nie lubię, zagubiła się gdzieś delikatność tego utworu, stał się zbyt motoryczny, brakuje niuansów.
Podoba mi się wersja akustyczna bo jest ascetyczna, został tylko słynny riff Gora i styknie. Szkoda tylko, że nie śpiewa Dave.
Jari

Post 24 lis 2009 08:50

Insight z Lion'u

http://www.youtube.com/watch?v=_LKUW1vv0lc&translated=1

04 Kwietnia 2009, a więc na miesiąc przed rozpoczęciem trasy napisałem, że setlista będzie prawdopodobnie taka i teraz postanowiłem sobie pokolorować trafione rzeczy (kolejności nie biorę pod uwagę bo tym można mieszać jak się chce). Wyszło mi kompletnie nie trafionych tylko trzy a nie jest powiedziane, że one jeszcze się nie pojawią:

01. Intro (In Chains)
02. In Chains
03. Wrong
04. Barrel Of A Gun/It's No Good
05. Pain Used To...
06. Corrupt
07. Jezabel
08. The Things You Said/Question Of Lust
09. Never Let Me Down Again
10. Enjoy The Silence
11. Strangelove/John The Revelator
12. Master & Servant
13. Personal Jesus
14. Lie To Me
15. Come Back
16. In Your Room
17. I Feel You/Everything Counts

18. Walking In My Shoes/Behind The Wheel/
19. Dream On/Fly On The Windscrean

Chyba zacznę grać w totka...
Awatar użytkownika
slick

Post 24 lis 2009 15:08

Hello wszyscy ktorzy byli na koncertach i nie tylko. :!: :)

Goraca prosba dla osob chetnych o napisanie swoich wspomnien / relacji z koncertow z obecnej oraz przeszlych trasach.

http://depechemodeforum.pl/fans/

Dzial "Fani" na Naszym wortalu czeka na Was! Mamy juz pokazny zbior relacji. Wsrod nich: Osoby chetne proszone o kontakt! Z gory dziekuje! :)
Jari

Post 24 lis 2009 15:51

Małżonek się zapozna i zastanowi... :P
Awatar użytkownika
shodan

Post 24 lis 2009 20:11

Cholera, zbyt lubię Insight, żeby zdzierżyć to "coś" z Lyon'u. :evil:
Hien pisze:zawsze słucham na najlepszych głośnikach lub mega wypasionych słoniowych słuchawkach
To była tylko taka uwaga, która się akurat Ciebie nie tyczyła Hien.
Hien pisze:Ja tego Freelove nie lubię, zagubiła się gdzieś delikatność tego utworu, stał się zbyt motoryczny,
Zauważyłem już dawno, że Ty często wolisz raczej łagodniejsze plumkanie, podczas gdy ja preferuję właśnie mocniejsze brzmienia.
Awatar użytkownika
Czez

Post 25 lis 2009 22:16

Dzisiaj Bolonia... Jakies przeczucia?
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Czez

Post 25 lis 2009 22:52

Czyli ogolnie bez zmian.
Enjoy The Silence
Jari

Post 25 lis 2009 22:56

No bez zmian... w stosunku do poprzedniego koncertu: Insight i One Caress.