Hien pisze:Różnica może być zasadnicza (...) wyjdzie na to samo przecież.
Rzecz w tym, ze zrezygnowano z LHN'ow (w Depeche Mode) i wiecej juz nie uswiadczysz.
Lodz nagra jakis napaleniec ktory sie poswieci i bedzie dyndal z mikrofonem ale co z tego? Katowice '06 sa w tak okropnej jakosci, ze o basach mozesz zapomniec a soprany rozpierniczaja Ci wszystkie naczynia krwionosne. Kiedys porownywales LNH'y do 101 i owszem, masz racje. Niebo a ziemia ale jesli mam wybierac - koncert X zgrywany przez profesjonalna firma albo przez kogos kto trzyma mikrofon posrod tysiecy osob na koncercie to chyba wiadomo co wybiore.
Polityka DM / managementu czy kogokolwiek innego kto tym trzepie, jest taka chora i niezrozumiala, ze az dziw bierze. Przed trasa pamietam post Jariego jak juz zaczynal narzekanie i argumentowal - ze powstanie z najnowszej trasy DVD i LHN'y, zeby przed emeryturka sie nachapali. Teraz w polowie trasy przerwali. Jak sie zatem do tego mozna ustosunkowac? Nie oplaca sie? Na pewno sie oplata bo "zboczency" z depmod.com i tak kupia wszystko (polecam topik na forum depmod'a pt. "I have them all" gdzie goscie z TTA zebrali wszystkie LHN'y)... z TOTU zrobiliby to samo wiec argument, ze by sie nie sprzedalo, srednio do mnie przemawia. Ogolnie jako wiekszy fan DM live niz DM studyjnego, bardzo zaluje, ze tak malo bylo oficjalnych zylet. Brakuje mi m.in:
- calego koncertu z Black Celebration Tour,
- z MFTMT tez mogli by cos rzucic poza 101,
- World Violation Tour - ale tu juz modlow bylo masa...
Najgorsze, ze czasu sie nie cofnie i takowe wydawnictwa nie powstana. Jeszcze pare lat temu sie ludzilem, ze na
20-lecie 101 wydadza pelny koncert (ze gdzies tam go kisza), ze wydadza oficjalnie cos z World Violation Tour... Wyroslem juz z tego choc dalej bardzo bym chcial zeby jak najwiecej wydawnictw zwiazanych z "Depeche Mode w trasie" powstalo.
Koniec koncow, zmierzam do tego, ze nic zlego na LHN nie powiem. Idea jako taka bardzo szlachetna, wykonanie moze juz mniej ale sam fakt zapisania historii zespolu w profesjonalny sposob, jest godny bicia braw, nawet jesli to by bylo dojenie z fanow. Kto chce to i tak kupi.
SinnerInMe pisze:A w Turynie...
Zabrakło dziś wymiatacza całego setu

Czyli czego?