Utwór który winien być singlem wg. was a nie jest.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Re: Utwór który winien być singlem wg. was a nie jest.
I tak uważam że ten schemat jest trochę naciągany poza faktem że jednak pierwszy singiel przeważnie opiera się na gitarowym riffie (czego bym nie powiedział odnośnie Wrong bo słuchając tego numeru gitara jakoś nie wybija się na pierwszy plan a raczej rytm i elektroniczne pierdzące melodie). Nie dopisywałbym tak wielkiej (a może raczej szczegółowej) filozofii do wydawania przez nich singli jak Jari.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Jari
Masz rację, ale... Trzymając się pewnego schematu można... zagubić po drodze naprawdę wartościowy utwór jako singiel, a taki jest przecież temat tego wątku. Tak zgubiono według mnie 'Shine', 'The Dead Of Night', Nothing Impossible.Czez pisze:A jak cos dziala dobrze, to po co zmieniac.
Co do Perfect - tu nie ma błędu - licząc od daty wydania to Perfect był trzeci, tu było pewne rozwarstwienie w związku z wydaniem dwóch różnych piosenek na dwóch różnych rynkach muzycznych.
-
stripped
I zaliczyłbyś Perfect bardziej do utworów "ambitniejszych" niż hicików? Dla mnie Peace i Perfect to jak utwory-kuzyni heh. Swoją drogą idąc Twoim tokiem myślenia możnaby określić But Not Tonight jako drugi singiel z Black Celebration. Ja bym tak nie powiedział, dzisiaj to inne czasy co prawda, ale gdyby nie internet i jeśli nie ma się kontaktów z ludźmi w Ameryce to wielu ludzi nie wiedziało by nawet o wydaniu Perfect. Do tego dochodzi fakt że Perfect nie miał nawet fizycznej formy do kupna tylko jako promo dla stacji radiowych.
Zaś Nothing's Impossible... tu koniecznie musiałby być jakiś remiks. Zresztą tak czy siak moim zdaniem gawiedź i tak by tego nie łyknęła bardziej niż któregokolwiek innego singla z PTA który faktycznie wyszedł.
Zaś Nothing's Impossible... tu koniecznie musiałby być jakiś remiks. Zresztą tak czy siak moim zdaniem gawiedź i tak by tego nie łyknęła bardziej niż któregokolwiek innego singla z PTA który faktycznie wyszedł.
-
FREE STATE
Tylko bardzo dobry remiks. A takiego jak do tej pory nikt nie zrobił...stripped pisze:Zaś Nothing's Impossible... tu koniecznie musiałby być jakiś remiks. Zresztą tak czy siak moim zdaniem gawiedź i tak by tego nie łyknęła bardziej niż któregokolwiek innego singla z PTA który faktycznie wyszedł.
Więc zostaje Suffer Well...
-
Hien
W sumie demo NI by się nadawało. Ale to i tak na siłę, nie widzę tego kawałka na singlu.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
FREE STATE
Nic na siłę!
Bo skończyłoby się jak przy Goodnight Lovers lub Condemnation. Albo gorzej: jak przy uwielbianym przeze mnie Only When I Lose Myself.
Bo skończyłoby się jak przy Goodnight Lovers lub Condemnation. Albo gorzej: jak przy uwielbianym przeze mnie Only When I Lose Myself.
-
stripped
Uważasz że Only When I Lose Myself nie powinno być singlem?
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Nie wyobrazam sobie tego inaczej niz singiel.
Enjoy The Silence
-
FREE STATE
Powinno być. Tylko ludzie po prostu go nie kupili, ot co. 
-
stripped
A g.... mnie obchodzi czy kupili czy nie, ten utwór tak czy siak na singiel był przeznaczony, albo jako odrzut z Ultry albo nowy twór po albumie. To dobry kawałek, któremu w sumie trafił się średni klip, ale lepiej że w ogóle wypłynął niż przepadł.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
OWILM jest zbyt dobre, żeby był odrzutem z Ultry.
Teledysk zaś bardzo mi się podoba. To mój jeden z najlepszych.
Teledysk zaś bardzo mi się podoba. To mój jeden z najlepszych.
-
stripped
Jakość utworu to tu akurat nie musi mieć wiele do znaczenia mój drogi, kawałek mógł się nie wpasowywać klimatycznie w album i mógł być odrzutem w tym sensie.
-
Gahanka
- Ulubiony utwór: World in my eyes
Moim zdaniem tora tora tora ;-)
ENJOY THE SILENCE
-
Hien
A oni tego nie napisali po wydaniu Ultry?
-
stripped
No właśnie też tak czasem myślę Hien, że OWILM było post-Ultra, nie odrzut jak Martyr.
-
Czez
Trzeba by poszperac w necie, moze cos bedzie na ten temat.
Enjoy The Silence
-
Hien
Stawiam, że to nie odrzut, a przynajmniej nie finalna wersja. W nagraniach brał już udział Eigner, wprawdzie producentem jest Tim, ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Podobna kwestia tyczy się Headstar i Surrender.stripped pisze:No właśnie też tak czasem myślę Hien, że OWILM było post-Ultra, nie odrzut jak Martyr.
-
Fen.
Nie dobry tylko świetnystripped pisze:A g.... mnie obchodzi czy kupili czy nie, ten utwór tak czy siak na singiel był przeznaczony, albo jako odrzut z Ultry albo nowy twór po albumie. To dobry kawałek, któremu w sumie trafił się średni klip, ale lepiej że w ogóle wypłynął niż przepadł.
Nawet nie chcę myśleć ile wrażeń by mnie ominęło jakby przepadł.
Here's where the fun begins.
-
Czez
Po chudych latach wrocily dobre czasy na teledyski dla DM, a mam tu na mysli Wrong i nowy Personal. HTF i Peace to nie byly najlepsze rozwiazania. Ciekawe co by wymyslili jakby singlem zostalo In Sympathy. Jest juz clip do Corrupt, jako trailer serialu. Nawet mi sie to podobalo.
Enjoy The Silence
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Przecierz teledyski do Wrong czy nowego PJ w porównaniu do teledysków z PTA czy Exciter to słabizna.