Polityka

Awatar użytkownika
kawoszka

Post 22 sie 2005 14:30

A pamietacie PPPP? :D Tam bym sie zapisala :roll:
Dydeo

Post 22 sie 2005 14:32

po pierwsze:
Prawica uznaje w swoim programie politycznym podział społeczeństwa na klasy(klasa wyższa, średnia, niższa), co mnie się ten program nie podoba.
Lewica uznaje równość sopłeczeństwa, co mnie to pasi.
Prosze sobie nie myśleć że popieram SLD, SDPL, np. Samoobrona to tez lewica.
Po drugie jestem leworęczny.
Awatar użytkownika
DT

Post 22 sie 2005 14:33

o wlasnie jak gdzies zapisac to tylko tam!!!!!!!!!!
fu..'em and their law
Dydeo

Post 22 sie 2005 14:33

Pamiętamy Polską Partie Przyjaciół Piwa:D z Januszem Rewińskim na czele, on mógłby być premierem.

[ Dodano: 22 Sie 2005 14:35 ]
kim był Władysław Gomółka?
Awatar użytkownika
kawoszka

Post 22 sie 2005 14:35

d2t6 pisze:o wlasnie jak gdzies zapisac to tylko tam!!!!!!!!!!
wiedzialam...... ;)
Awatar użytkownika
SuNsHinE

Post 22 sie 2005 14:38

dydek.... sorry znowu, ale musze.... pieprzysz troche glupoty... takie bzdety i slogany z podrecznika.... nie wiem ile ty masz lat, ale mam wrazenie, ze twoja opinia jest wzorowana tylko na tym co ktos powiedzial i na tym co przeczytales w podreczniku.... wez sie zajmij szydelkowaniem bo polityka to raczej nie twoja dzialka.....
Awatar użytkownika
DMartyna

Post 22 sie 2005 22:40

Oj sunshine przykro mi to mówić ale dydek nie pieprzy głupot z podręcznika, ma własne zdanie na temat wszystkiego i proszę nie myśl, że jesteś najmądrzejszy na świecie!
Awatar użytkownika
Jacek DM

Post 22 sie 2005 23:01

DydekMode pisze:po pierwsze:
Prawica uznaje w swoim programie politycznym podział społeczeństwa na klasy(klasa wyższa, średnia, niższa), co mnie się ten program nie podoba.
Lewica uznaje równość sopłeczeństwa, co mnie to pasi.
Prosze sobie nie myśleć że popieram SLD, SDPL, np. Samoobrona to tez lewica.
Po drugie jestem leworęczny.
Już wiem dlaczego ludzie z uporem maniaka przez tyle lat głosowali i głosują na lewicę.
Awatar użytkownika
EveS
Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again

Post 22 sie 2005 23:58

Jacek DM pisze:Już wiem dlaczego ludzie z uporem maniaka przez tyle lat głosowali i głosują na lewicę.
Ja też głosuję na lewicę :D Lepsza lewica, która choć przylizuje się do kościoła (sic!), to nie w takim stopniu jak Kaczory, Tuski czy Giertychy urządzające Paradę Normalności w której uczestniczy paru skinów z Młodzieży Wszechpolskiej. Poza tym teraz po wywaleniu Millera i innychcwaniaków z szefostwa SLD z nadzieją spoglądam na lewicową stronę polityczną pod wodzą Wojtka Olejniczaka. Poza tym nie ma dla mnie lepszego kandydata od pana Cimoszewicza (na którego urządzono niesmaczną nagonkę), który jako jedyny reprezentuje wysoki poziom polityczny w przeciewieństwie do Donalda, który umieszcza w swoich spotach telewizyjnych nie swoje foty i marudzi jak ciężko pracował fizycznie w latach 80. Szkoda, że nie przyznaje się jak to w latach 80. uczęszczał na spotkania AA :D Już najbardziej irytuje mnie Kaczor homofob aka "spieprzaj dziadu" :/ Po jego prezydenturze w Warszawie widać jak umie rządzić :lol: (polecam strone http://www.spieprzajdziadu.pl ).

Reasumując powiem, że polskiej polityce daleko do polityki np Wielkiej Brytanii, gdzie opozycja nie buldoczy się na każde działanie Blaira - vide: ataki terrorystyczne w londyńskim metrze. A u nas? Kwach podpisał ustawę dla górników, to Rokita pierwszy się pluje, choć nie dalej jak tydzień wcześniej proponował rozszerzenie ustawy na hutników itp :lol: Niestety, z sondaży wynika, że czeka nas Disneyland: prezydent Donald i premier Kaczor. Z tymże zobaczymy jak ludzie zagłosują za cztery lata, choć tak sobie myślę, że PO i PiS to marni kandydaci na koalicjantów i wybory będą wcześniej, czego sobie i innym zyczę :D
Awatar użytkownika
Jacek DM

Post 23 sie 2005 00:04

Dla mnie lwica to lata 80 i bagno jakie wtedy zrobili. Nie tak dawno widziałem archiwalny film z rozmów pomiędzy lewicą, a Wałęsą podczas strajków. Zgadnij kto był po stronie lwicy. :)
Jeśli chodzi o pana Cimoszewicza to dziwi mnie, że popełnia błędy w tak prostej sprawie jak zeznanie podatkowe. Przecież on jest prawnikiem. Sprawdza się tu stare przysłowie, które zawsze jest aktualne: "Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze".

Pozdrowionka
Awatar użytkownika
SuNsHinE

Post 23 sie 2005 00:06

zgadzam sie z toba w 100% tez jestem za lewica... ale wolalbym borowskiego jako prezydenta... ze stron www to polecam jeszcze http://www.kaczynskimamalegofiutka.org.....

edit: to do eves ta moja wypowiedz.....
Awatar użytkownika
DMartyna

Post 23 sie 2005 00:12

A mnie jest wszystko jedno, żeby tylko było dobrze ale chyba za dużo wymagam!?? :D
Awatar użytkownika
EveS
Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again

Post 23 sie 2005 00:36

Jacek DM pisze:Jeśli chodzi o pana Cimoszewicza to dziwi mnie, że popełnia błędy w tak prostej sprawie jak zeznanie podatkowe. Przecież on jest prawnikiem. Sprawdza się tu stare przysłowie, które zawsze jest aktualne: "Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze".
Ano właśnie: chodzi o pieniądze. Tylko, że skoro Cimoszko kupił akcje córce, to na cholerę miał wspominac o tym w zeznaniu podatkowym. :idea: Tu do akcji wkroczył mój ulubieniec Wasserman, który prawo kończył chyba na tajnych kompletach, bo stwierdził, że jesli sie kupuje akcje dla obywatela Ameryki, to pośrednik równiez musi stamtąd pochodzić. I tu zonk: córka C. nie ma obywatelstwa amerykańskiego :lol: . Ale w takich zindoktrynowanych"Faktach" (Walter wyczuł nosem, że wygra prawica to im się przylizuje - jak Kwach wygrywał wybory to machał zza niego chorągiewką :lol: ) oczywiście nie poiwedzą o tym, tylko pokażą kurdupla z Pisu jak przeżywa orgazm mówiąc o tych akcjach.

Po drugie primo: sprawa pani Jaruckiej, która notabene leczyła się psychiatrycznie. Cimoszko nie załatwił jej wyjazdu na placówkę zagraniczną i się babsko mści. Wcześniej wykradło faksymil i narobiło parę dokumentów, aby teraz pozować do kamer i mówić o tym jaki Cimoszewicz jest zły :D

Po trzecie primo: aż sobie nagrałam przesłuchanie C. przez komisję śledczą. Toż to był nokaut intelektualny na Romciu Giertychu i Miodowiczu, z którego taki Stalinna pewno miałby spory pozytek :D . :lol: Aż było przyjemnie patrzeć :D

--------
Kwestia komuny: faktycznie do 53 roku było przerąbane, ale jak już Stalin pokazał numer bambosza to aż do 89 roku nie było tak źle. Przyrównywanie ówczesnego ustroju do Korei Płn przez niektórych jest jedynie oznaką braku elementarnej wiedzy. Zresztą przytoczę wypowiedź jednego z liderów Solidarności: "W latach 80-tych w smietnikach grzebali pijacy z czerwonymi nosami, dzis profesorowie i inzynierowie". Owszem, mozna powiedzieć, że była cenzura, że były kolejki do slepów. Ale dziś też jest cenzura. Vide: niesłuszny wyrok skazujący Urbana za obrazę Papy, czy wyrok skazujący dla Roberta Biedronia, który ponoc obraził katolików :o Co do kolejek: owszem, były, ale ludzie kombinowali jak mogli, ileż ludzi mówi, że w latach 80-tych miało pełne lodówki, a dziś nędza, bo choć wszystko w sklepach jest, to ich po rpostu na to nie stać.

Żeby już nie być takim lewicowym, powiem, że niegłupio w niektórych momentach gada Frasyniuk (np. w kwestii ustawy górniczej). Z tymże Partia Demokratyczna strzeliła sobie gola wystawiając na prezydenta Bochniarzową, kojarzoną z najzamozniejszymi Polakami. Mimo to bym chciała, żeby znaleźli się w Parlamencie.

Pozdrawiam głosujących za lewicą jak i tych za prawicą :D
Awatar użytkownika
DT

Post 23 sie 2005 07:54

rządy SLD to chyba najczarnieszy okres III RP afera za aferą (choc niektore są teraz tylko wyjasniane) ale taka afera Rywina to juz byl zamach na demokracje w tym kraju chociaz nikt nie ,,zna" tej grupy trzymającej władzę, spotkania ze radzieckimi szpiegami itd, itp.......
wszystkim a przynajmniej wiekszosci politykow chodzi o jedno....urządzic sobie niebo - urządzic innym pieklo
zmiana liderow w SLD to juz troche desperacki wybieg bo poparcie spadlo im jak nikomu w historii.....
jeszcze dlugo w polskiej polityce będą tylko cwaniaczki wykorzystujące okazje dopiero za jakis czas kiedy nasze pokolenie dojdzie do wladzy jest szansa na normalnosc w tym kraju chociaz jezeli bedą sie wzorowac na dzisiejszych postaciach polityki to tez czarno to widze.......
fu..'em and their law
Dydeo

Post 23 sie 2005 08:28

Po prostu Polska nie ma w tej chwili żadnej dobrej partii lewicowej, a program mają lepszy od prawicy, choć w tej chwili i jedni i drudzy są tacy sami, naobiecują się, pomogą ludziom, co oni nie zrobią, i gówno z ich obietnic i ludzie co każdą kampanię albo są naiwni albo "obowiązek głosowania to dla nich świętość", nie wiem czy pójde na kogoś głosować, bo nie widze nikogo, kogo chciałbym widzieć na stanowiskach rządzących krajem. Na kogo wy będziecie głosować?
Awatar użytkownika
DT

Post 23 sie 2005 09:05

i tu jest wlasnie problem brak odpowiednich ludzi........
czyli wracamy do początku.........
fu..'em and their law
Dydeo

Post 23 sie 2005 09:27

Nom, taka jest rzeczywistość w polityce i nasze pokolenie jak na razie nic nie może zmienić, może za kilka lat. A te dupki, któzy rządzili w PZPR, są dzis w SLD, i rządzą do dziś, to tak jakby w Niemczech do władzy doszli ponownie faszyści :/ "ajajajajajaj, co za ludzie, co za kraj":D(Stachursky :P
Awatar użytkownika
szajajaba

Post 23 sie 2005 09:43

No a jak ma być, jeśli od pokoleń w rządzie siedza te same ludziki... ręka ręke myje, łapówki krążą, a jak nie łapówkami, to czasem łóżkiem pewnie cos się załatwi...;) Zwykły szary człowiek nie ma szans na zmienienie czegokolwiek na scenie politycznej, kogokolwiek byśmy nie wybrali, i tak wciąż 99% to jedni i ci sami od lat.
Dydeo

Post 23 sie 2005 09:48

Józef Olesky, Leszek Miler, Marek Borowski - etatowy poseł od 20 lat.

[ Dodano: 23 Sie 2005 09:49 ]
Partie robią sobie jakieś głupie listy wyborcze, dzięki którym do sejmu wchodzą m.in. ci których wymieniłem, bo normalnie kto by na nich zagłosował??
Awatar użytkownika
DT

Post 23 sie 2005 10:58

leszka sie pozbyli wystawili go na listy do senatu czyli na polityczną emeryture
fu..'em and their law