Polityka
-
Dydeo
po pierwsze:
Prawica uznaje w swoim programie politycznym podział społeczeństwa na klasy(klasa wyższa, średnia, niższa), co mnie się ten program nie podoba.
Lewica uznaje równość sopłeczeństwa, co mnie to pasi.
Prosze sobie nie myśleć że popieram SLD, SDPL, np. Samoobrona to tez lewica.
Po drugie jestem leworęczny.
Prawica uznaje w swoim programie politycznym podział społeczeństwa na klasy(klasa wyższa, średnia, niższa), co mnie się ten program nie podoba.
-
DT
o wlasnie jak gdzies zapisac to tylko tam!!!!!!!!!!
fu..'em and their law
-
Dydeo
Pamiętamy Polską Partie Przyjaciół Piwa:D z Januszem Rewińskim na czele, on mógłby być premierem.
[ Dodano: 22 Sie 2005 14:35 ]
kim był Władysław Gomółka?
[ Dodano: 22 Sie 2005 14:35 ]
kim był Władysław Gomółka?
-
kawoszka
wiedzialam......d2t6 pisze:o wlasnie jak gdzies zapisac to tylko tam!!!!!!!!!!
-
SuNsHinE
dydek.... sorry znowu, ale musze.... pieprzysz troche glupoty... takie bzdety i slogany z podrecznika.... nie wiem ile ty masz lat, ale mam wrazenie, ze twoja opinia jest wzorowana tylko na tym co ktos powiedzial i na tym co przeczytales w podreczniku.... wez sie zajmij szydelkowaniem bo polityka to raczej nie twoja dzialka.....
-
DMartyna
Oj sunshine przykro mi to mówić ale dydek nie pieprzy głupot z podręcznika, ma własne zdanie na temat wszystkiego i proszę nie myśl, że jesteś najmądrzejszy na świecie!
-
Jacek DM
Już wiem dlaczego ludzie z uporem maniaka przez tyle lat głosowali i głosują na lewicę.DydekMode pisze:po pierwsze:
-
EveS
- Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again
Ja też głosuję na lewicęJacek DM pisze:Już wiem dlaczego ludzie z uporem maniaka przez tyle lat głosowali i głosują na lewicę.
Reasumując powiem, że polskiej polityce daleko do polityki np Wielkiej Brytanii, gdzie opozycja nie buldoczy się na każde działanie Blaira - vide: ataki terrorystyczne w londyńskim metrze. A u nas? Kwach podpisał ustawę dla górników, to Rokita pierwszy się pluje, choć nie dalej jak tydzień wcześniej proponował rozszerzenie ustawy na hutników itp
-
Jacek DM
Dla mnie lwica to lata 80 i bagno jakie wtedy zrobili. Nie tak dawno widziałem archiwalny film z rozmów pomiędzy lewicą, a Wałęsą podczas strajków. Zgadnij kto był po stronie lwicy. 
Jeśli chodzi o pana Cimoszewicza to dziwi mnie, że popełnia błędy w tak prostej sprawie jak zeznanie podatkowe. Przecież on jest prawnikiem. Sprawdza się tu stare przysłowie, które zawsze jest aktualne: "Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze".
Pozdrowionka
Jeśli chodzi o pana Cimoszewicza to dziwi mnie, że popełnia błędy w tak prostej sprawie jak zeznanie podatkowe. Przecież on jest prawnikiem. Sprawdza się tu stare przysłowie, które zawsze jest aktualne: "Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze".
Pozdrowionka
-
SuNsHinE
zgadzam sie z toba w 100% tez jestem za lewica... ale wolalbym borowskiego jako prezydenta... ze stron www to polecam jeszcze http://www.kaczynskimamalegofiutka.org.....
edit: to do eves ta moja wypowiedz.....
edit: to do eves ta moja wypowiedz.....
-
DMartyna
A mnie jest wszystko jedno, żeby tylko było dobrze ale chyba za dużo wymagam!?? 
-
EveS
- Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again
Ano właśnie: chodzi o pieniądze. Tylko, że skoro Cimoszko kupił akcje córce, to na cholerę miał wspominac o tym w zeznaniu podatkowym.Jacek DM pisze:Jeśli chodzi o pana Cimoszewicza to dziwi mnie, że popełnia błędy w tak prostej sprawie jak zeznanie podatkowe. Przecież on jest prawnikiem. Sprawdza się tu stare przysłowie, które zawsze jest aktualne: "Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze".
Po drugie primo: sprawa pani Jaruckiej, która notabene leczyła się psychiatrycznie. Cimoszko nie załatwił jej wyjazdu na placówkę zagraniczną i się babsko mści. Wcześniej wykradło faksymil i narobiło parę dokumentów, aby teraz pozować do kamer i mówić o tym jaki Cimoszewicz jest zły
Po trzecie primo: aż sobie nagrałam przesłuchanie C. przez komisję śledczą. Toż to był nokaut intelektualny na Romciu Giertychu i Miodowiczu, z którego taki Stalinna pewno miałby spory pozytek
--------
Kwestia komuny: faktycznie do 53 roku było przerąbane, ale jak już Stalin pokazał numer bambosza to aż do 89 roku nie było tak źle. Przyrównywanie ówczesnego ustroju do Korei Płn przez niektórych jest jedynie oznaką braku elementarnej wiedzy. Zresztą przytoczę wypowiedź jednego z liderów Solidarności: "W latach 80-tych w smietnikach grzebali pijacy z czerwonymi nosami, dzis profesorowie i inzynierowie". Owszem, mozna powiedzieć, że była cenzura, że były kolejki do slepów. Ale dziś też jest cenzura. Vide: niesłuszny wyrok skazujący Urbana za obrazę Papy, czy wyrok skazujący dla Roberta Biedronia, który ponoc obraził katolików
Żeby już nie być takim lewicowym, powiem, że niegłupio w niektórych momentach gada Frasyniuk (np. w kwestii ustawy górniczej). Z tymże Partia Demokratyczna strzeliła sobie gola wystawiając na prezydenta Bochniarzową, kojarzoną z najzamozniejszymi Polakami. Mimo to bym chciała, żeby znaleźli się w Parlamencie.
Pozdrawiam głosujących za lewicą jak i tych za prawicą
-
DT
rządy SLD to chyba najczarnieszy okres III RP afera za aferą (choc niektore są teraz tylko wyjasniane) ale taka afera Rywina to juz byl zamach na demokracje w tym kraju chociaz nikt nie ,,zna" tej grupy trzymającej władzę, spotkania ze radzieckimi szpiegami itd, itp.......
wszystkim a przynajmniej wiekszosci politykow chodzi o jedno....urządzic sobie niebo - urządzic innym pieklo
zmiana liderow w SLD to juz troche desperacki wybieg bo poparcie spadlo im jak nikomu w historii.....
jeszcze dlugo w polskiej polityce będą tylko cwaniaczki wykorzystujące okazje dopiero za jakis czas kiedy nasze pokolenie dojdzie do wladzy jest szansa na normalnosc w tym kraju chociaz jezeli bedą sie wzorowac na dzisiejszych postaciach polityki to tez czarno to widze.......
wszystkim a przynajmniej wiekszosci politykow chodzi o jedno....urządzic sobie niebo - urządzic innym pieklo
zmiana liderow w SLD to juz troche desperacki wybieg bo poparcie spadlo im jak nikomu w historii.....
jeszcze dlugo w polskiej polityce będą tylko cwaniaczki wykorzystujące okazje dopiero za jakis czas kiedy nasze pokolenie dojdzie do wladzy jest szansa na normalnosc w tym kraju chociaz jezeli bedą sie wzorowac na dzisiejszych postaciach polityki to tez czarno to widze.......
fu..'em and their law
-
Dydeo
Po prostu Polska nie ma w tej chwili żadnej dobrej partii lewicowej, a program mają lepszy od prawicy, choć w tej chwili i jedni i drudzy są tacy sami, naobiecują się, pomogą ludziom, co oni nie zrobią, i gówno z ich obietnic i ludzie co każdą kampanię albo są naiwni albo "obowiązek głosowania to dla nich świętość", nie wiem czy pójde na kogoś głosować, bo nie widze nikogo, kogo chciałbym widzieć na stanowiskach rządzących krajem. Na kogo wy będziecie głosować?
-
DT
i tu jest wlasnie problem brak odpowiednich ludzi........
czyli wracamy do początku.........
czyli wracamy do początku.........
fu..'em and their law
-
Dydeo
Nom, taka jest rzeczywistość w polityce i nasze pokolenie jak na razie nic nie może zmienić, może za kilka lat. A te dupki, któzy rządzili w PZPR, są dzis w SLD, i rządzą do dziś, to tak jakby w Niemczech do władzy doszli ponownie faszyści
"ajajajajajaj, co za ludzie, co za kraj":D(Stachursky 
-
szajajaba
No a jak ma być, jeśli od pokoleń w rządzie siedza te same ludziki... ręka ręke myje, łapówki krążą, a jak nie łapówkami, to czasem łóżkiem pewnie cos się załatwi...
Zwykły szary człowiek nie ma szans na zmienienie czegokolwiek na scenie politycznej, kogokolwiek byśmy nie wybrali, i tak wciąż 99% to jedni i ci sami od lat.
-
Dydeo
Józef Olesky, Leszek Miler, Marek Borowski - etatowy poseł od 20 lat.
[ Dodano: 23 Sie 2005 09:49 ]
Partie robią sobie jakieś głupie listy wyborcze, dzięki którym do sejmu wchodzą m.in. ci których wymieniłem, bo normalnie kto by na nich zagłosował??
[ Dodano: 23 Sie 2005 09:49 ]
Partie robią sobie jakieś głupie listy wyborcze, dzięki którym do sejmu wchodzą m.in. ci których wymieniłem, bo normalnie kto by na nich zagłosował??
-
DT
leszka sie pozbyli wystawili go na listy do senatu czyli na polityczną emeryture
fu..'em and their law