Ja też nie, poza wrzutą Dragona resztę trochę na chybił trafił rozdałem
DEPESZWIZJA - SEZON 8
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Re:
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Była taka piosenka „To ja złodziej”, dopiero się dowiedziałem, że to Dżem wykonywał, co mnie trochę zmroziło, ale nie ważne, bo właśnie leci Musiał ze swoimi głosami:
Proszę, proszę, w końcu ktoś się poznał na Oldfieldzie. Stanę tylko w obronie Musiała, bo kiedy pierwszy raz słuchałem „Islands”, to też byłem pewien, że śpiewa Maggie Reilly, bo kto, Piątnica?
Tymczasem, śpiewa ówczesna partnerka Majka, Anita Hegerland. Partnerka (wtedy przynajmniej) na poważnie, wyszła z tego dwójka dzieci. Zdradza ją trochę akcent, bo to Norweżka. Dzięki maksymalnej ocenie od Deva, trafiłem na trzecie miejsce, ciekawe na jak długo. Pierwsza dwójka bez zmian, Smoku niby cały czas prowadzi i tego prowadzenia nie oddaje nawet na chwilę, ale mamy jeszcze przed sobą sporo głosów, a Wuja, niczym rzep na psim ogonie, trzyma się dzielnie.
Numer 1 - Faktycznie, pasuje do deszczu. Problem polega na tym, że za oknem słońce i tylko garstka chmur, ale takie nostalgiczno-letnie to to też jest. Więc chyba git? Mnie się podoba, ma taki lekko senno-odpływający klimat, który zrobił się wakacyjno-morski oraz myślnikowo-myślnikowy. Btw, śniło mi się, że Seba chciał mnie utopić. To raczej nie jego wrzuta, ale chciałem tak randomowo powiedzieć. 3 pkt
Numer 2 - Automelodi sprzed iluś bestek i jego "Miasto w Deszczu" (czy raczej pod deszczem, ale chyba wiadomo, o co chodzi). Primo, lubię ten numer bardzo i lubię go słuchać chodząc po mieście w deszczu. Secundo, pochodzi on z płyty wydanej w sierpniu 2013, więc lato jak znalazł. Tertio, słuchałem go rok temu w pętli wjeżdżając pociągiem do Bukaresztu... w deszczu. Lało jak diabli, ale było super. Francuski prawie jak rumuński, wszystko się zgadza. A krople spłukują miejski makijaż z asfaltu, 0 pkt
Numer 3 - Coś tam coś tam moja "była" sprzed roku, podejrzewam, że to wrzuta Livv. Mają coś zaskakująco dużo wspólnego muzycznie hehe. Ale żarty na bok, było już Buttercup, teraz jest Mitski i jej Perła. Pamiętam, jak puściła mi ten numer i powiedziała "Mam nadzieję, że to nie będzie o Tobie". Było. Chrzanić to tho, trochę szmata, ale gust miała niezły. Honorable 2 pkt bo zacząłem po niej słuchać Mitski
Numer 4 - Jezu, co za zimno-falo-dron. Hmmm, nie "falochron", a "falodron", to byłoby niezłe. Nie jest to The Soft Moon, bo jego twórca już (niestety) nie żyje, nie jest to raczej The KVB bo bym kojarzył, może Have a Nice Life albo inne takie? Hit'n'miss kompletny, to muza na jesień nawet, jeśli akurat pada. Niemniej jednak niech ma ten 1 pkt, co mi tam
Numer 5 - Ho ho ho, a co TO za skóra, znaczy, nuta?! Słysze Maggie Reilly, więc albo to ona solo, albo Oldfield z nią na wokalu. Nie mam pojęcia, ale numer jest, kurde, magiczny. Pachnie latem pachnącym morzem, czego więcej ktoś taki jak ja może potrzebować? Puszczę sobie, jak będę się za tydzień gapił na Bałtyk. Powiedzieć, że szanuję, to mało powiedzieć. 5 pkt, zwycięzca bezwzględny, co za piękna piosenka!
Numer 6 - To już jakiś stały pattern, że wlepiam jajco rapsom. A te rapsy pewnie od, wiadomo, Murzyna. Aż mi trochę głupio i szkoda, ale nie poradzę, ani mi to do lata pasuje, ani... no może pod deszcz jeszcze by weszło, ale - jak już pisałem na początku - NIE PADA. Więc nie przemawia do mnie mokry wieczór w ciemnym mieście, chłodne lato i czarni goście ze szlugami siedzący pod metalowymi drzwiami do nikczemnych lokali. 0 pkt, no bonus (gdzieś musi być ten no bonus)
Numer 7 - Ahh, Julia Holter. No tak, to musi być Wujas. A tak przy okazji, to ukradł mi wrzutę, którą planowałem na przyszły rok hehe. Od tej piosenki zacząłem swoją przygodę z Holter właśnie w sierpniu 2012. Ciekawy to był czas, później miało być tak se, ale lata/jesieni nikt mi nie odbierze zwłaszcza, że obie tamte pory tamtego roku podlewane były piękną muzyką. Our Sorrows? Serduszko i 4 pkt ❤
Kod: Zaznacz cały
1. 2814 – 恢复(SMOKU) – 13 pkt
2. Julia Holter - Our Sorrows (WUJA) – 12 pkt
3. Mike Oldfield - North Point (MUNLUP) – 10 pkt
4. Mitski - A Pearl (LIVV) – 8 pkt
5. Redman - Can't Wait (MURZYN) – 6 pkt
Have a Nice Life - Defenestration Song (MENTOS) – 6 pkt
7. Automelodi - Métropole Sous La Pluie (MUSIAŁ) – 5 pkt
Tymczasem, śpiewa ówczesna partnerka Majka, Anita Hegerland. Partnerka (wtedy przynajmniej) na poważnie, wyszła z tego dwójka dzieci. Zdradza ją trochę akcent, bo to Norweżka. Dzięki maksymalnej ocenie od Deva, trafiłem na trzecie miejsce, ciekawe na jak długo. Pierwsza dwójka bez zmian, Smoku niby cały czas prowadzi i tego prowadzenia nie oddaje nawet na chwilę, ale mamy jeszcze przed sobą sporo głosów, a Wuja, niczym rzep na psim ogonie, trzyma się dzielnie.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Piosenka straszna, ale film do którego została napisana całkiem spoko
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Uwaga, niby na urlopie, a jednak pierwszy raz od dawna, Wuja się rozpisał. Pytanie, czy włoży sobie wszystkie możliwe kije w szprychy i mrowisko:
Ale się towarzystwo obudziło z prejzowaniem mojego kawałka, szkoda, że tak późno. Wuja nie wbił sobie totalnie kija w dupę, bo Dragon otrzymał jedynie 3 pkt, ale za to maks dla mnie spowodował spadek Artura z miejsca 2, na 3, pierwszy raz od początku tego finału. Klątwa trwa.
Musiał zaczyna mścić się teraz, bo odbił się od dna i przeskoczył Murzyna. Na dnie znajduje się teraz Mentos. Heh.
D1 - 3 - fajny deszczowy klimat. I jakiś całkiem znajomy
D2 - 4 - bardzo przyjemna piosenka. Może mało deszczowa, ale jaka klimatyczna! I mająca w sobie jakąś taką piękną melancholię
D3 - 2 - niby śpiewająca pani, ale mnie nie chwyta to jakoś mocno
D4 - 0 - niestety fatalne to jest
D5 - 5 - omg co za piękny utwór! Aż się wzruszyłem. I ten cudownie smutny refren! Od czasu Rufus du Sol nie było niczego tak dobrego. Jadę sobie przez Indonezję, patrzę w okno i słucham jak nawiedzony...
D6 - 1 - gościu brzmi jak Biggie. Utwór ok, ale nie mam w tej chwili w ogóle ochoty na hip-hop. I na pewno nie słuchałbym tego w deszczu
1. 2814 – 恢复(SMOKU) – 16 pkt
2. Mike Oldfield - North Point (MUNLUP) – 15 pkt
3. Julia Holter - Our Sorrows (WUJA) – 12 pkt
4. Mitski - A Pearl (LIVV) – 10 pkt
5. Automelodi - Métropole Sous La Pluie (MUSIAŁ) – 9 pkt
6. Redman - Can't Wait (MURZYN) – 7 pkt
7. Have a Nice Life - Defenestration Song (MENTOS) – 6 pkt
Musiał zaczyna mścić się teraz, bo odbił się od dna i przeskoczył Murzyna. Na dnie znajduje się teraz Mentos. Heh.
-
Hien
- Halo? Nie mogę rozmawiać, jestem na OFFie.
- Ale to ty dzwonisz
- Masz, dam ci posłuchać Fontanny DC
To już druga z rzędu edycja, która nie jest prowadzona przez Sebę:
Głosy Seby niby niczego nie zmieniły, ale odległości nieco się pozmieniały. NIEMNIEJ, nadal każdy z top3 ma szansę wygrać tę edycję, chociaż w przypadku Wuja, musiałby dostać od następnej osoby maksa, a Smok musiałby dostać jajo. Jaka jest szansa żeby tak się stało? O dziwo, olbrzymia, bo ostatnia została nam Livv, a z nią, to nigdy nic nie wiadomo xD
A jak jesteśmy już przy Livv, to chciałbym wyróżnić tę uczestniczkę zabawy, ze względu na to, że od każdego innego uczestnika dostała w tym finale taką samą liczbę punktów. Przypadek czy przepaść? No nie ważne, oddajmy głos naszej ‘ciao belli’.
- Ale to ty dzwonisz
- Masz, dam ci posłuchać Fontanny DC
To już druga z rzędu edycja, która nie jest prowadzona przez Sebę:
5 pkt - 1
4 pkt - 7
3 pkt - 5
2 pkt - 3
1 pkt. -6
Kolejna fajna edycja, wszystko mi się podobało i ciężko było coś odrzucić. Jedynkę w sumie skądś kojarzę i nie pamietąm skąd, ale hukerz, skoro buja. Siódemka specyficzna śpiewająca Pani, co do której stawiałbym na shodana lub musiała, więc pewnie to żaden z nich. Ładne i urocze. W przypadku piątki mam specyficzny problem, bo w ciemno nie jestem w stu procentach pewien czy ta osoba o której myślę - muzycznie brzmi jak ona, ale wokal niby tak, ale nie do końca. Trzy dla fajnego gitarowego grania z laską na wokalu, a symboliczny punkt dla rapsów by Murzyn.
Rozważałem parę wrzut z RAIN w tytule, ale każda była dla mnie jakaś siakaś prostytutka nie wiem, błaha? Banalna? Nieprzystająca? Generalnie liczyłem, że reszta też poleci w jakieś depresyjno-doomerskie-smutne klimaty, co nie do końca nastąpiło, ale tbh nawet to i lepiej. Wybrałem ostatecznie MIEJ SPOKO ŻYCIE, bo na ich, skądinąd niezłym, koncercie nagle zaczął padać rzęsisty deszcz i wiecie, taka SYMBOLIKA i te sprawy. Plus to dobry utwór.
Wzorem Roberta chciałbym pozdrowić wszystkich ludzi z internetu i nie tylko, których udało mi się spotkać w poprzedni weekend w Katowicach
1. 2814 – 恢复(SMOKU) – 21 pkt
2. Mike Oldfield - North Point (MUNLUP) – 18 pkt
3. Julia Holter - Our Sorrows (WUJA) – 16 pkt
4. Mitski - A Pearl (LIVV) – 12 pkt
6. Redman - Can't Wait (MURZYN) – 8 pkt
7. Have a Nice Life - Defenestration Song (MENTOS) – 6 pkt
A jak jesteśmy już przy Livv, to chciałbym wyróżnić tę uczestniczkę zabawy, ze względu na to, że od każdego innego uczestnika dostała w tym finale taką samą liczbę punktów. Przypadek czy przepaść? No nie ważne, oddajmy głos naszej ‘ciao belli’.
-
Hien
1. 4 pkt
2. 0 pkt
3. -
4. 5 pkt
5. 1 pkt
6. 3 pkt
7. 2 pkt
1. 2814 – 恢复(SMOKU) – 25 pkt
2. Mike Oldfield - North Point (MUNLUP) – 19 pkt
3. Julia Holter - Our Sorrows (WUJA) – 18 pkt
4. Mitski - A Pearl (LIVV) – 12 pkt
6. Redman - Can't Wait (MURZYN) – 11 pkt
7. Have a Nice Life - Defenestration Song (MENTOS) – 11 pkt
Przeważającą, znacznie, ilością punktów, edycję DESZCZOWY MOOD, wygrywa jej autor:
DRAGON!!!!
I jest to jego drugie z rzędu zwycięstwo, GRATULUJEMY!
Nagrody nie mam, bo po pierwsze, moje wytwory z udio i tak macie w dupie, a po drugie, w memy i inne rzeczy nie umiem na poziomie Seby (a czy to poziom wysoki, czy niski, to już sami oceńcie), zatem proponuję taką nagrodę: w nagrodę, Dragon wymyśli nagrodę, którą przyznam zwycięzcy następnej, prowadzonej przeze mnie edycji.
Na zakończenie, proszę zarówno wracającego do rzeczywistości Sebę, jak i pijanego ze szczęścia Dragona - streszczajcie się z tematem i ogłoszeniem następnej edycji!
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
wruce z Czech to tu wruce, ale děkuje za Vaše hlasy
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Jedyny sensowny kandydat w tej kampanii
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Dragon
Jak dla mnie było sporo jakości, ale mało deszczu... w sumie fajnie, że wygrałem hehe
Proponuję Edycję typu KLUB NOCĄ (może i klub nocny, tego nie sugeruję w 100%...) - na bombie, w szale zabawy bez używek czy tylko słyszany zza ścian zapiwniczonego pomieszczenia.
Proponuję Edycję typu KLUB NOCĄ (może i klub nocny, tego nie sugeruję w 100%...) - na bombie, w szale zabawy bez używek czy tylko słyszany zza ścian zapiwniczonego pomieszczenia.
-
mintaj
Dziękuje i wracam do żywych.
Czekam na utwory do wtorku, godziny 12 - i tak aż za nadto czasu
Czekam na utwory do wtorku, godziny 12 - i tak aż za nadto czasu
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Czekajcie na paczkę w tzw godzinach nocnych. Tudzież wczesno rannych, zależy jak wstajecie
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
A finał w poniedziałek?
-
mintaj
W sobotę na luzie, szczegóły gdy sklece paczkę
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Ja już wstałem, a paczki ni ma.mintaj pisze:11 sie 2025 19:10Czekajcie na paczkę w tzw godzinach nocnych. Tudzież wczesno rannych, zależy jak wstajecie
-
mintaj
No sorry
OKŁADKA
PACZKA... NOCĄ
Blokadę zdejmuję jutro o 1:30, ale proszę o oddanie głosów do końca piątku. Finał w sobotę o 19.
Nie będę ukrywać - tęskniłem za tym (serio)
OKŁADKA
PACZKA... NOCĄ
Blokadę zdejmuję jutro o 1:30, ale proszę o oddanie głosów do końca piątku. Finał w sobotę o 19.
Nie będę ukrywać - tęskniłem za tym (serio)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Dragon
Noc dobra pora, kończę tetryckie największe "gdyby" polskiej piłki
PS Link do paczki jest linkiem do posta x d
PS Link do paczki jest linkiem do posta x d
-
mintaj
Ta?
Tak było jak coś
Tak było jak coś
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Dragon
Jak bardzo już nie czuję starszych historii z polskiej piłki... to jednak gdy wracają do Euro 2016 - pamiętam, oglądałem, kibicowałem, ajajaaj...
-
mintaj
Ja pisałem o paczce, Tetryków dopiero słucham.
Co do Euro 2016 to nie umiem być obiektywny, najlepsza impreza piłkarska w moim życiu, która zbiegła się jednocześnie z jednym z najlepszych okresów w moim życiu (który zakończył się w trakcie mundialu 2 lata później - jednego z najgorszych okresów w moim życiu, ale najwyraźniej nawet na tej płaszczyźnie nic co związane z r*sją nie może mi się kojarzyć pozytywnie). Remis z Niemcami, Pazdan boy, wybitny występ Fabiańskiego, karne z Portugalią... Wątpie bym dożył imprezy, która by temu dorównała.
Co do Euro 2016 to nie umiem być obiektywny, najlepsza impreza piłkarska w moim życiu, która zbiegła się jednocześnie z jednym z najlepszych okresów w moim życiu (który zakończył się w trakcie mundialu 2 lata później - jednego z najgorszych okresów w moim życiu, ale najwyraźniej nawet na tej płaszczyźnie nic co związane z r*sją nie może mi się kojarzyć pozytywnie). Remis z Niemcami, Pazdan boy, wybitny występ Fabiańskiego, karne z Portugalią... Wątpie bym dożył imprezy, która by temu dorównała.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Dragon
Tak było, link niby paczki podsyłał do posta dopiero co wrzuconego, co w sumie też ikoniczne