DEPESZWIZJA - SEZON 12

Awatar użytkownika
Hien

Post 26 maja 2026 10:59

DEPESZWIZJA EDYCJA 116 NIEOCZYWISTA

Przypominam, że na głosy czekam do piątku, a finał w sobotę o 19 (ale jeszcze potwierdzę).
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Hien

Post 29 maja 2026 22:07

1. AFI - The Bird of Prey (MUNLUP)
2. Buena Vista Social Club - Chan Chan (MUSIAŁ)
3. K.Flay - T-Rex (MURZYN)
4. Metro - In god we trust (MENTOS)
5. Wojciech Młynarski - Po co babcię denerwować (live) (SMOKU)

Na finał zapraszam jutro o godzinie 19zerozero
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 29 maja 2026 22:54

Pan Dev klasa
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 30 maja 2026 00:57

LATINOOOOO <3
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Hien

Post 30 maja 2026 19:01

Witam Państwa w ten dzień jak co dzień. Rozpoczynamy finał obecnej edycji nieoczywistej, a czy faktycznie była taka nieoczywista? Sprawdźmy.

Zacznę od swoich głosów:
3 pkt – utwór 5
2 pkt - utwór 4
1 pkt - utwór 2
0 pkt - utwór 3

Młynar z takim repertuarem zawsze na propsie, ale Metro też bardzo wysoko. Reszta, jak reszta. Była.

Sam z tym tematem się średnio polubiłem, bo chyba nie ma takie rzeczy, która by była w moim przypadku nieoczywista, chyba że bym wrzucił Siksę, ale nie znam się na Siksie, więc to by było jeszcze bardziej bez sensu. Podszedłem więc do sprawy inaczej i wrzuciłem coś, co mnie samego zaskoczyło. Jakoś w tygodniu sprawdziłem sobie nową płytę AFI, zespołu, które znany jest głównie z grania pop punka i emo, ale dawno nie sprawdzałem ich premier i okazało się, że w międzyczasie zmienili się w ban goth rockowy. To się nazywa przemiana. Kompletnie mnie to zaskoczyło, ale też zaskoczyło pozytywnie, bo faceci grają naprawdę dobry, ciekawy goth, a to jednak coś przeskoczyć z powodzeniem z emo/pop punka do czegoś w stylu Bauhaus. Bardzo szanuję i temuż też się dzielę z Wami tym, moim zdaniem, najfajniejszym kawałkiem z płyty.

Kod: Zaznacz cały

01. Wojciech Młynarski - Po co babcię denerwować (live) (SMOKU) – 3 pkt
02. Metro - In god we trust (MENTOS) – 2 pkt
03. Buena Vista Social Club - Chan Chan (MUSIAŁ) – 1 pkt
04. AFI - The Bird of Prey (MUNLUP) – 0 pkt
05. K.Flay - T-Rex (MURZYN) – 0 pkt
Gdzie się podziały tamte wygrane, gdzie te memy, gdzie tamto forum. Kto wie, może Młynarski znowu wróci na szczyt, choćby na forum Depeche Mode. Wszystko się może zdarzyć (gdy głowa pełna marzeń), no ale ostatecznie wszyscy chcemy bić ZOMO, itd. Niewiele wam mogę dać, to dam wam chociaż głosy Murzyna...
Awatar użytkownika
Hien

Post 30 maja 2026 19:04

Murzynie, daj nam głosy:
Edycja NIEOCZYWISTA

Dw1 - jakieś post punki, z tym że gorący maj to nie jest dla mnie pora na takie klimaty, wystarczy na 1 pkt
Musiał?

Dw2 - Chan Chan, miałem kiedyś wrzucać ten kawałek ale ktoś mnie ubiegł a w sumie to wyręczył. Lubię różną muzykę świata więc i kubańskie son się liznęło, film też obejrzałem ofc, w tym rozdaniu 2 pkt.

Dw4 - to to nie, sorki ale straszny jest ten kawałek (a nawet dwa, ok, ten drugi może lepszy? a może nie), brzmi jak coś typowego dla mentosa więc ciekawe kto wrzucił, 0 pkt NIESTETY

Dw5 - piosenka kabaratowa rzecz niedoceniania, warta promowania, szacuneczek, nawet śmiechłem, 3 pkt.

Zapodałem energiczny, komercyjny, damski pop-punk z bardzo fajnej acz specyficznej animacji jaką ostatnio miałem okazję obejrzeć poruszającej też wątki akceptacji, odmienności i z główną postacią o nieokreślonej płci posługującą się w polskim dubbingu formami neutralnymi płciowo - co było doświadczeniem dość dziwnym ale ostatecznie sympatia do postaci przeważyła na plus.

01. Wojciech Młynarski - Po co babcię denerwować (live) (SMOKU) – 6 pkt
02. Buena Vista Social Club - Chan Chan (MUSIAŁ) – 3 pkt
03. Metro - In god we trust (MENTOS) – 2 pkt
04. AFI - The Bird of Prey (MUNLUP) – 1 pkt
05. K.Flay - T-Rex (MURZYN) – 0 pkt
Damski pop-co? Nie mam siły się dziś śmiać. Po głosach Murzyna, Młynar jedynie ugruntował swoją pozycję lidera. Buena Vista Stare Dziady podskoczyły odrobinę, reszta, nawet jeśli drgnęła, to niewiele. Czyżby zapowiadała się totalna destrojka by Dragon, czy po prostu Was trolluję i od tego momentu chłop będzie dostawał same jajca. Przekonajcie się.
Awatar użytkownika
Hien

Post 30 maja 2026 19:08

Trochę Was jednak strolluję, bo Dragon, po dwóch maksach, faktycznie dostanie teraz jajco, ale tylko dlatego, że to on teraz dzieli się głosami:
2 - 3 (wolna Kuba!)
3 - 2 (fajne, charakterne)
1 - 1 (brzmisz jak sztywny pal azji)
4 (jak tego Seba nie wrzucił... niby Metro i najtisy, a brzmi jak wytwór AI, ale szanuję rozcięcie dwóch różnych rzeczy. w tym drugim śpiewa Janowski?)

pozdrawiam arabów, a nie żydów żadnych
pozdrawiam również swoją skromną wczutę na płytę Młynarski w Ateneum, kawałek przyjemnego pisarstwa dla głowy i śmiechu! no co ja poradzę

01. Wojciech Młynarski - Po co babcię denerwować (live) (SMOKU) – 6 pkt
02. Buena Vista Social Club - Chan Chan (MUSIAŁ) – 6 pkt
03. Metro - In god we trust (MENTOS) – 2 pkt
04. AFI - The Bird of Prey (MUNLUP) – 2 pkt
05. K.Flay - T-Rex (MURZYN) – 2 pkt
Heh, POLARYZACJA. Mamy w tej chwili dosłownie dwa miejsca zajęte, pierwsze przez dwóch uczestników, drugie przez całą resztę. Czy Dragon strzelił sobie w syrę dając maksa starym latynoskim pierdom? Póki co tylko na remis. Tu się może jeszcze wszystko wydarzyć.
Awatar użytkownika
Hien

Post 30 maja 2026 19:14

To co, niech Seba, który wrzucił kawałek TOTALNIE nie zalatujący nim, rozda swoje umerki:
witam

3 pkt. - 5
2 pkt. - 1
1 pkt. - 2

Przybyłem, przesłuchałem, wyłączyłem. Czy jakoś tak. Strasznie nijaka i przeciętna edycja - może to kwestia tego, że liczyłem na jakieś niespodzianki, odkrycia, zaskoczenia, a dostałem... no w sumie niczym szczególnie ciekawym. 🙁 Kabaret Dudek wygrał bez większych problemów, bo to ładne jest, urocze jest i sympatyczne jest. Jestem ciekaw czy faktycznie wrzuciła to ta osoba, po której się tego nie spodziewałem, czyli ktokolwiek poza Hienem. Reszta mniej lub bardziej forgettable. Jedynka brzmi, że tak to ujmę, mocno alternatywnie i eklektycznie, ale aż za bardzo, bo mam wrażenie, że słucham kilku różnych zespołów naraz i jest to dziwne. xd Plumkający mariachi spod dwójki przyjemni, ale nic ponad to. Trójka to akurat ten irytujący electroclash (a ten dzielę na dwa rodzaje - zajebisty i irytujący, nic pomiędzy nie ma).

Wrzuciłem kawałek z musicalu Metro, bo zakładam, że tego raczej byście się po mnie nie spodziewali. Nie jestem jego wielkim fanem, choć ma swój urok wynikający z tego, że powstał wtedy kiedy powstał. Mimo to nawet go lubię I siusiak. Fun fact: to drugi utwór w tej zabawie jaki wrzucam w który była zaangażowana osoba nazywająca się Robert Janowski.

01. Wojciech Młynarski - Po co babcię denerwować (live) (SMOKU) – 9 pkt
02. Buena Vista Social Club - Chan Chan (MUSIAŁ) – 7 pkt
03. AFI - The Bird of Prey (MUNLUP) – 4 pkt
04. Metro - In god we trust (MENTOS) – 2 pkt
    K.Flay - T-Rex (MURZYN) – 2 pkt
Młynar wraca na pozycję lidera i, kurde, mamy chyba pozamiatane, bo jedyna osoba, która EWENTUALNIE mogła mu zagrozić, czyli Musiał i jego Kinder Bueno Wiśta Wio, to osoba, która nie dostanie już w tym finale ani jednego punktu więcej. Pozostała zatem formalność.
Awatar użytkownika
Hien

Post 30 maja 2026 19:17

No to czyń Musiale horrory:
Numer 1 - spoko bardzo, kupuję tę energię. 2 pkt
Numer 2 - kiedyś lubiłem bardzo grę Tropico, a dzięki niej polubiłem latynoską muzykę. Buena Vista Social Club to moje odkrycie jeszcze z 2007 roku. Wracam kiedy nikt nie patrzy, 0 pkt
Numer 3 - śpiewająca pani i jakiś nowoczesny punk, nawet spoko, 1 pkt
Numer 4 - to jest tak dziwne na tak wielu poziomach, że aż mnie boli. Ktoś zrobił AI slop z sekcji komentarzy dowolnego artykułu na Onecie? Naaah, 0 pkt
Numer 5 - to Młynarski I take it? Zabawne, siadło, w sam raz na ten kiepski koniec tygodnia. 3 pkt!

01. Wojciech Młynarski - Po co babcię denerwować (live) (SMOKU) – 12 pkt
02. Buena Vista Social Club - Chan Chan (MUSIAŁ) – 7 pkt
03. AFI - The Bird of Prey (MUNLUP) – 6 pkt
04. K.Flay - T-Rex (MURZYN) – 3 pkt
05. Metro - In god we trust (MENTOS) – 2 pkt
Szkoda trochę, że Seba na dnie, no ale kurde, chłopiec do bicia to był idealny (ale przynajmniej dobry). Dobrze, że chociaż nie ocierałem się znowu o Ziobrę, bo to by było przykre. Musiał znowu musi obejść się smakiem, tymczasem po raz drugi z rzędu wygywa

DRAGON!

Serdeczne, jak najbardziej gejowskie, gratulacje!

Uprasza się Pana o szybkie dostarczenie tematu, zabawa wraca do Seby, itd., itd.
Nagrody klasycznie nie mam, bo jestem burakiem, chamem i prostakiem, a tacy nie nagradzają ludzi w momentach chwały, bo po co?
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 30 maja 2026 21:18

ale ekscytująca edycja, aż nie mogę się przedrzeć przez te komentarze i w ogóle...

no ale dragon zasłużenie
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Hien

Post 30 maja 2026 21:27

To pomyśl jak ja się tu ekscytowałem
Awatar użytkownika
mintaj

Post 30 maja 2026 22:14

w kazdym razie dziekuje za prowadzenie i w ogóle

EDYCJA KLUBOWA idź, zbieram utwory do PONIEDZIAŁKU, godziny 14
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 31 maja 2026 10:47

Miałem nosa, żeby nie startować w tej edycji skoro wygrał utwór kabaretowy.
Awatar użytkownika
Hien

Post 31 maja 2026 16:48

A słuchałeś go? Zresztą nie udawaj, że nie brałeś udziału z własnej woli, skoro nie potrafiłeś zauważyć dwóch postów o tym jaka jest edycja i do kiedy trzeba wysłać.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 01 cze 2026 09:39

xd no to bedzie edycja bez precedensu, bo dwie osoby sie wykruszaja i odnosze wrazenie, ze chyba troche wypalilismy sie ta zabawa

nie wiem, mozemy leciec w mikroskopijnym gronie jesli chcecie
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 01 cze 2026 10:04

Lol what

Dlaczego
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Dragon

Post 01 cze 2026 10:44

yyy nazwiska do publicznej wiadomości!

zaraz wyślę hehe
Awatar użytkownika
Hien

Post 01 cze 2026 10:53

Ja chciałem zrobić pauzę, bo motyw edycji trąci ujem, ale już wysłałem grzecznie, nie będę robił kwachu
Awatar użytkownika
mintaj

Post 01 cze 2026 14:19

jakims cudem sklecilem juz teraz

KLUBUJEMY

Od jutra 14:00 do piatku, final machne w sobote ig
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Dragon

Post 01 cze 2026 14:23

jak klub trąci ujem to tylko lepiej pasuje pod pride month...