A komputer w MM kosztował mnie 2299 zł.
Pomoc komputerowa
-
szajajaba
Pilnie poszukuję wszelkich możliwych tutoriali do Corel Photo-Paint 11, jak też CorelDraw 11. Posiadacie cos takiego?
-
Disease
Dobra, wiem, że rozwiązanie jest banalne, ale mam mini problem w Word'zie
. Chcę wysłać fragment tekstu, ale jego część wywaliłam, czego skutkiem jest pusta ostatnia strona w dokumencie
. Ostatnio jakos sama wpadłam na to, jak ja usunąć, ale przez pieprzoną niepolską wersję Word'a teraz nie potrafię powtórzyć tego manewru
. Może mi ktoś podpowiedzieć to super proste rozwiązanie
?
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Ale wytulacz co ma czynnosc wyslania do czynnosci usuniecia? Bo nie rozumiem. Co konkretnie chcesz zrobic?
-
Disease
Chce wysłać dokument w mailu, w którym tekst jest rozplanowany na czterech stronach. Piąta strona jest pusta i została po usunięciu z niej fragmentu tekstu. Chcę ją zlikwidować, nie wiem, jak to naukowo nazwać, po prostu wypieprzyć w kosmos, żeby nie świeciła pustką na końcu dokumentu
.
Czynność wysłania ma tyle do czynności usunięcia, że gdybym nie musiała tego kur***wa wysyłać, to waliłoby mnie, czy ta strona sobie siedzi pusta, czy ją wcięło
.
Czynność wysłania ma tyle do czynności usunięcia, że gdybym nie musiała tego kur***wa wysyłać, to waliłoby mnie, czy ta strona sobie siedzi pusta, czy ją wcięło
-
slick
Ostatnia strona zniknie zawsze automatycznie jesli nie bedzie zawierala zadnych tresci. Jesli jest, oznacza to ze mogla zostac niewidoczna spacja, tabulator lub przejscie do nastepnej linii (enter)...
Zrob to:
aby uaktywnic widok ukrytych znakow, pozniej zjedz do upiornej ostatniej strony i odszukaj na niej "roznych znaczkow".
Zaznacz je myszka i nacisnij delete. Wtedy strona fizycznie sie wyczysci ze smieci i sama zniknie.
Zrob to:
Po chlopsku mowiac, ustaw w Menu View >> Normal, nastepnie kliknij na guzikUsuwanie strony
W dokumencie programu Word można usunąć pustą stronę, usuwając podział strony (podział strony: Miejsce, w którym kończy się jedna strona i zaczyna następna. Program Microsoft Word może wstawiać automatyczny (miękki) podział strony albo użytkownik może wymusić podział strony w określonym miejscu, wstawiając ręczny (twardy) podział strony.) na końcu strony. Można też połączyć dwie strony, usuwając podział strony między nimi.
Upewnij się, że używasz widoku normalnego (widok normalny: Widok, w którym jest wyświetlane formatowanie tekstu i uproszczony układ stromy. Widok normalny jest wygodny w przypadku większości zadań edycji i formatowania.) (w menu Widok kliknij polecenie Normalny). Jeśli znaki niedrukowane, takie jak znaczniki akapitów (¶), są niewidoczne, kliknij przycisk Pokaż/Ukryjna pasku narzędzi Standardowy, a następnie wykonaj jedną z następujących czynności:
Aby usunąć stronę ręcznie, zaznacz podział strony na końcu strony, a następnie naciśnij klawisz DELETE.
Aby usunąć pustą stronę na końcu dokumentu, zaznacz podział strony lub wszystkie znaczniki akapitu (¶) na końcu dokumentu, a następnie naciśnij klawisz DELETE.
Aby usunąć podział strony umieszczony przed określonym akapitem, kliknij ten akapit, po czym w menu Format kliknij polecenie Akapit, kliknij kartę Podziały wiersza i strony, a następnie wyczyść pole wyboru Podział strony przed
aby uaktywnic widok ukrytych znakow, pozniej zjedz do upiornej ostatniej strony i odszukaj na niej "roznych znaczkow". -
Disease
Przyczyna siedzenia tej pustej strony na końcu dokumentu było chyba usunięcie z niej tekstu, którym wczesniej była w części zajeta. Przejechałam po niej myszą z wciśniętym lewym klawiszem, po czym wrzuciłam Delete i faktycznie sama się wysłała w diabły
.
Dzięki za pomoc. I nie trzeba do mnie mówić jak do chłopa, bo potrafię czytać ze zrozumieniem, a jak nie jarzę, to proszę o wersję dla słabszych
.
Dzięki za pomoc. I nie trzeba do mnie mówić jak do chłopa, bo potrafię czytać ze zrozumieniem, a jak nie jarzę, to proszę o wersję dla słabszych
-
slick
No faktycznie mozna bylo jeszcze prosciej - zaznacz myszka cala niepotrzebna strone i "push the button". 
.
.
.
.
.
.
.
.
Nie gniewasz sie juz na mnie?
.
.
.
.
.
.
.
.
Nie gniewasz sie juz na mnie?
-
Jari
ja również jestem za skłądaniem sobie samemu PCeta. Nie ma gwarancji na całość, ale jest gwarancja na poszczególne elementy. Ogromna zaleta to taka, że rozbudowuje się to w miarę możliwości włąsnych, potrzeb lub kaprysu. Dodatkowo ma się to czego naprawdę potrzeba. Ja tak robie od ponad 12 lat i bardzo sobię chwalę. Poza tym rozbudowa o kolejne częsci jest niedorga bo wydatki na nowe części amortyzują się poprzez sprzedaż starszych komponentó, które rózni maniacy skupują na giełdzie. Tak ostatnio wymieniłem płytę główną, procesor, pamięć RAM i kartę muzyczną - cała operacja przesiadki z P4 1,5GB na P4 3GB (czyli nowa płyta pod inny rodzaj podstawki procesora + to co wspomniałem) wyniosła w totalu około 900 PLN. Pojedyczne części dają znacznie większa kwotę.
Poza tym jak ktoś jeszcze nie zuważył składaki 'firmowe' robione są według pewnego określonego schematu - 90 procent rzeczy jest OK i nawet na topie ale jedna jest kijowa. I najcześciej wymiana tej jednej pociąga za sobą wymiane innych elementów a umowy najczesciej pisane są w ten sposób, że wymiana we włąsnym zakresie pwooduje utratę gwarancji i wymieniać trzeba tylko i wyłącznie w sklepie firmowym. Zdarcie nalepki powoduje to, tamto, sramto....
Poza tym jak ktoś jeszcze nie zuważył składaki 'firmowe' robione są według pewnego określonego schematu - 90 procent rzeczy jest OK i nawet na topie ale jedna jest kijowa. I najcześciej wymiana tej jednej pociąga za sobą wymiane innych elementów a umowy najczesciej pisane są w ten sposób, że wymiana we włąsnym zakresie pwooduje utratę gwarancji i wymieniać trzeba tylko i wyłącznie w sklepie firmowym. Zdarcie nalepki powoduje to, tamto, sramto....
-
EveS
- Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again
Czy ktoś mógłby mi łopatologicznie wyjaśnić jak przeprowadzić proces tunelowania portów? Zaznaczam od razu, że mam tzw external IP i kompa za firewallem, którego u siebie na wyłączyć nie mogę (uroki sieci lokalnej).
Senkju za odpowiedź
Senkju za odpowiedź
-
Bartini
Pogadaj z administratorem sieci :p
To cię będzie kosztować skrzynkę wódki.
To cię będzie kosztować skrzynkę wódki.
-
EveS
- Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again
Już sobie inaczej poradziłam, po prostu odpaliłam programik Aports i wyszukało mi niezablokowane porty
Teraz je muszę tylko przetestować 
-
Daria The Revelator
- Ulubiony utwór: world in my eyes
czy ktoś mi pomoże z Last.fm? kiedyśprzy odtwarzaniu muzyki (iTunes, Winamp) 'widział' odtwarzane kawałki. Obecnie mam Łindołs Media Plejer i Winampa, ale teraz nie 'czyta'
. Co zrobić?
-
slick
Poszukac i przeczytac a przedewszystkim sciagnac odpowiedniego audioscrobbera do odpowiedniego odtwarzacza.Daria The Revelator pisze:Co zrobić?
-
Daria The Revelator
- Ulubiony utwór: world in my eyes
aaaha... ;] trochę techniki i człowiek się gubi. dzięki
.
a jednak dalej ch.ujnia z grzybnią jestem tępa.
a jednak dalej ch.ujnia z grzybnią jestem tępa.
-
DT
mam problem z kompem. Pojawia się pierwsze okno normalnie i potem przed oknem logowania pojawia się komunikat Błąd dysku wcisnij ctrl+alt+delete zeby zrestartowac ale to nic nie daje.
Proszę o pomoc co zrobic
Proszę o pomoc co zrobic
fu..'em and their law
-
slick
Windows XP i "niebieski ekran"?
-
DT
XP ale na czarnym tle
fu..'em and their law
-
slick
Przydalaby sie bootowalna plyta windowsa xp. Wejdz do biosu i ustaw tak opcje aby przed startem systemu wrzytywana byla najpierw zawartosc cd (boot sequence). Nastepnie dzieki plycie winxp wejdziesz w konsole odzyskiwania systemu: w konsoli wpisz polecenie: tylko, ze teraz nie pamietam parametru.
Dlatego wpiszesz: i na liscie pomocy znajdziesz parametr przy ktorym bedzie pisalo cos w formie "gruntownego skanowania dysku" - wpiszesz jeszcze raz chkdsk z ta literka i... pojdziesz na kawe bo troche to potrwa. Skaner powinien naprawic uszkodzone sektory. Daj znac czy to cos dalo.
Kod: Zaznacz cały
chkdskKod: Zaznacz cały
chkdsk /?-
DT
ok zrobie to i dam znac co z tego wyszlo
dziekuje za pomoc
dziekuje za pomoc
fu..'em and their law