Jaki film teraz oglądasz?

Awatar użytkownika
dejmien

Post 19 lut 2021 16:33

No nieźle.
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 19 lut 2021 17:06

Dejmien, wszystko sie zgadza, ale po pierwsze jesli cos jest oparte na faktach, to powinno byc bardziej realistyczne. A nawet jesli nie jest na faktach, to powinno trzymac sie kupy. Dla przykladu w kazdym filmie o 007 jest pelno nierealistycznych bajek. Np. Bond w locie wchodzi do samolotu, ktory pikuje pionowo w dol. Ale to jest fikcja scenarzysty, rezysera, lub kogokolwiek, ktora jest jakos spojna. Ot, taka sobie scena. I dziwnym trafem, to jakos nie razi. Jest czescia calosci, jest w tym nawet jakas logika, chocby logika absurdu. Albo np. Gwiezdne Wojny, na dzien dobry wiadomo, ze akcja dzieje sie gdzies w kosmosie i wszelaka dziwnosc nie jest dziwna 😁
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 19 lut 2021 17:56

No tu się Czez mylisz trochę bo okazuje się że film oparty na faktach to może nawet czerpać 1% z jakiejś faktycznej historii, przykładowo oglądałem kiedyś horror Nieznajomi gdzie tam do domku jakiegoś przychodzą obce osoby i zarzynają bohaterów filmu, na koniec pojawia się info "oparte na faktach". Jakie to fakty? Cytując wiki:

"Zgodnie z notatkami produkcyjnymi, film został zainspirowany przez wydarzenia z dzieciństwa reżysera Bryana Bertino: nieznajomy przyszedł do jego domu pytając o kogoś, kogo tam nie było. Bertino później dowiedział się, że tej nocy włamano się do domów, które stały puste. "

No i siusiak wielki bombelki nie fakty, czyli fakt powielony to ze przychodzi ktoś obcy z grubsza ujmując lol. Równie dobrze Twój film mógł opowiadać zupełnie niedokładnie o jakimś tam konflikcie w jakimś afrykanskim kraju i tyle.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Hien

Post 20 lut 2021 00:25

Każdy film "oparty" (słowo klucz) na faktach, ma w sobie fikcje. Inaczej to by był dokument.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 20 lut 2021 00:28

Nie wiem od kiedy filmy fabularne inspirowane danymi wydarzeniami powinny być traktowane jako wyrocznie i źródło niepodważalnej wiedzy, ale oki.
Awatar użytkownika
dejmien

Post 09 mar 2021 22:48

Jeszcze dwa tygodnie i będzie można obejrzeć Justice League Snyder's Cut. Szykuje się nie lada gratka. A obecność Darkseida tylko wzmaga apetyt.
Awatar użytkownika
Hien

Post 09 mar 2021 22:59

Też czekam. JL które wyszło parę lat temu było niesamowicie nudne, ale teraz nie mam wątpliwości, że będzie to porządna produkcja. Affleck jako Batman jest super.
Awatar użytkownika
dejmien

Post 09 mar 2021 23:03

O wiele lepszy od Bale'a imo. Bale był zbyt płaski, nie miał w sobie mroku, smutku, wściekłości, żalu, tajemnicy. Meh. No i wielka szkoda, że The Batman z powodów covidowych w przyszłym roku. Patinson w trailerze dał asumpt do tego, by wierzyć, że może być świetny w tej, bądź co bądź, niełatwej roli.
Awatar użytkownika
Hien

Post 09 mar 2021 23:08

Myślę, że The Batman będzie bardzo spoko. Wiadomo, za wcześnie by oceniać, ale trailer daje dużo nadziei.
Bale, z każdym kolejnym seansem filmów Nolana (a wracam tylko do Begins i TDK), wydaje się być coraz słabszy i robi jedynie tło dla reszty aktorów. Affleck jest bardzo spoko Batmanem i Waynem. Szkoda, że solo film z nim poszedł się jeebać.
Awatar użytkownika
dejmien

Post 09 mar 2021 23:21

A najlepsze jest to, że wśród gimbazy Bale jest niekwestionowanym odtwórca Batmana. Choć "gimbaza" to tylko semantyczne odniesienie. No ale wychowani na Bale'u raczej będą tak uważać. Dla mnie genialnym Batmanem był Keaton, który ma jeszcze założyć maske Nietoperza. No i oczywiście Conroy. Choć jeśli chodzi o aktorów głosowych, to Roger Craig Smith nie ma się czego wstydzić.
Awatar użytkownika
Hien

Post 10 mar 2021 00:06

Podobnie Troy Baker, chociaż wiadomo, że Mark jest najlepszym Jokerem. Bale miał szczęście bo był średnim Batmanem w dobrych filmach (poza TDKR). Jego rola jest wyolbrzymiona w tym samym stopniu, co istotność bat sutów.
Awatar użytkownika
dejmien

Post 11 mar 2021 21:47

Właśnie przeczytałem, że Affleck chciał by walka z Deathstrokiem w solowym filmie o Batmanie z jego udziałem, przypominała tę z Arkham Origins. Fajnie, że zna i ceni te gry. Tym bardziej szkoda, że to nie doszło do skutku. No i widać inspirację seria gier w walce w magazynie, w filmie Batman vs. Superman.
Awatar użytkownika
Hien

Post 11 mar 2021 21:56

Jeszcze nie wszystko stracone.
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 14 mar 2021 00:07

Obcy 2. A co. :)
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 14 mar 2021 00:30

Mogę wliczyć w to fragmenty filmowe specjalnie przygotowane pod jedną z ostatnich premier wałbrzyskiego teatru, dzisiaj byłem na "Ricie" i tam sporą część przedstawienia stanowiły wydarzenia wcześniej nakręcone i zagrane na scenie ;)
Awatar użytkownika
dejmien

Post 25 mar 2021 18:31

Hien, z jakim nastawieniem czekasz na nowy film z uniwersum Mortal Kombat? Ja z optymistycznym. Póki co, dobrze to wygląda. Na pewno efeków bardzo "mortalowych" można oczekiwać. Szkoda tylko, że bez Johny'ego Cage'a. Choć może producenci chowają go gdzieś w zanadrzu.
Awatar użytkownika
Hien

Post 25 mar 2021 21:51

Pół na pół. Martwi mnie trochę, że fabuła może być na trzecim planie, a na pierwszym będą fatality. Ale ja jestem fanatykiem MK, więc będę się czepiał takich drobiazgów, które dla innych nie będą mieć znaczenia. Ale wygląda to dobrze. Jeżeli choreografia walk będzie na takim poziomie, jak w starych filmach, to w połączeniu z krwiolejstwem, może być naprawdę super. Wygląd postaci na trailerze jest różny. Scorpion, Sub, Liu, Kung Kao czy Jax wyglądają świetnie, ale np. Raiden wygląda jak jakiś cosplayer. CGI Goro też nie powala. No i nowa postać, Cole. Trailer już zasugerował pewien twist fabularny, nie wiem czy wiesz o czym mówię, to nie będę spoilerował. Reżyser twierdzi, że Johnnego "nie nie ma w filmie". Zobaczymy. Wiadomo, czekam na ten film mocno, bo po tylu latach, jakikolwiek film Mortal Kombat, nawet słabszy, chętnie obejrzę. A gorzej od Annihilation być nie może.
Awatar użytkownika
dejmien

Post 25 mar 2021 22:40

Cole to chyba taki ukłon w stronę młodszej widowni. Ktoś z kim ktos, kto nie wydawał fortuny w salonach gier na turnieje Mortala, może się utozsamiac. Ale nie kojarze o jaki plot twist może chodzić. Goro widać tylko przez ułamek sekundy, więc narazie się wstrzymuje z oceną. Ciekawe czy to będzie zamknieta w jednym filmie historia, czy twórcy celują w steorzenie serii. Pewnie wykresy finansowe pokaza. Niemniej jednak chcialbym zobaczyc Shao Khana, Noob Saibota, Kintaro, Motaro (ten z Anihilation to była kpina). No a co do Raidena, to Lambert stworzył te kreacje mistrzowsko.
Awatar użytkownika
Czez

Post 26 mar 2021 22:30

Lamberta chyba nikt juz nie przebije. No i ciekawe jak wypadnie Kitana.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Czez

Post 02 kwie 2021 00:12

Ogladam sobie Prometeusza, zreszta nie pierwszy raz. No film dobry, ale czy potrzebny? Jest Obcy i wystarczy, nawet rezyser ten sam.
Enjoy The Silence