Tour Of The Universe

Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Re: Tour Of The Universe

Post 30 lis 2009 21:31

Bo jestem glupi :D
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 01 gru 2009 09:17

ostattnie 5 koncertów to chyba nie było żadnej zmiany (?)
Jari

Post 01 gru 2009 09:32

Była... bielizny!
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 01 gru 2009 15:49

Jari, a jaki bedzie set dzisiaj w Norymberdze.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
bARREL

Post 01 gru 2009 16:07

taki set jak zwykle. jedynie z 4 kawalki krotszy i 5 razy wolniej zagrany ;)
Jari

Post 01 gru 2009 17:25

I od tyłu bo ktoś pomieszał taśmy z playbackam'i.
Awatar użytkownika
SinnerInMe
Ulubiony utwór: Higher Love

Post 01 gru 2009 21:34

Chyba jeszcze się nie namyślili w którym miejscu setu powinno być It's No Good, bo w Norymberdze zagrali po WIMS. :roll:

- In Chains
- Wrong
- Hole To Feed
- Walking In My Shoes
- It's No Good
Awatar użytkownika
bARREL

Post 02 gru 2009 10:02

jakby nie kombinowali z kolejnością to... nudna ta koncertowa lista.
Pozostaje więc na koncercie posłuchać trochę tego samego co zwykle czyli Enjoyów, Neverów, Questionów itp. ku być może euforii jakiś niedobitków którym to jeszcze nie zbrzydło i posmęcić się przy nudnych SOTU miałkoleniach pojechać do domu i zapomnieć.

Zostały jeszcze 33 koncerty na tej trasie do odwalenia. Cudów już bym się raczej nie spodziewał.
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 02 gru 2009 10:08

A takie ploty byly o Stories Of Old na zime. Zalosne. No ale "Piter z forum HOME powiedzial"... to nie ma h** i bedzie. :lol:

Jak narzekalismy od Gwardii to lecialy na nas wrzuty, co z nas za fani - jak smiemy obrazac swietojebliwa trojce. A teraz co sie dzieje za plotem? Sami eksperci i ich krytyczne analizy. Za-lo-sne. :twisted: :lol: :lol:
Jari

Post 02 gru 2009 10:56

Też to zauważyłem... od czasu do czasu się tam zaloguję i co widzę - wojna na całego. Więcej, był tu swego czasu niejaki Astiz co to bronił DM jak niepodległości... a tam, marudzi, narzeka - chyba go do sądu zabiorę i o łamanie praw autorskich oskarzę - to moja działak była narzekać a teraz gościu używa moich argumentów, przykładów i koncepcji myślowej... :D Ale wracając do forum - Meksyk pokaźny tam mają bo jest malutki obóz szczęsliwych i zadowolonych i obóz krytyków-nawróconych. I mają dylemacik bo jak tu się zachować, nigdy nikt nie krytykował DM na tamtym forum a tu nagle takie dictum... usunęliśmy tych co krytykowali (ThePesh, Slick, Jari, Hien itp) a tu taki afront ze strony wiernych.... O Allahu - widzisz i nie grzmisz... Setlista nie taka, SZROT'U nudne, Bogowie osrani, Fletcher kłamie, Gordeno grac nie potrafi, Eigner do wywalenia, polityka EMI ch**owa, polityka nformacyjna jeszcze gorsza, Alan wracaj, Anton wracaj, Jezus Chrystus wracaj, Adolf H... no nie zapędziłęm się, ale jakoś tak to leci tam...

I co ku**a, i kto miał rację?!? Hę... A jak Jerry krytykował to było, że się nie zna i marudny i wieczny malkontent... a teraz co? Oba fora prześcigają się kto bardziej zjeb*e DM i kto jest większym ekspertem :8 :D Ale mam radochę :D :D serce się uśmiecha, dusza śpiewa, rozum raduje, ciało drga targane orgazmowymi spazmami, ręce same zbierają do oklasków... :D :8 :8
Awatar użytkownika
bARREL

Post 02 gru 2009 11:18

Wydaje mi sie, że ludziom to poprostu brzydnie.
Zwłaszcza że w oczy sam zespół wali w ch... w żywe oczy
Awatar użytkownika
Hien

Post 02 gru 2009 13:25

Że Wam się chce na to drugie forum wchodzić, co tam za dyskusja niby jest.
Jaki kraj tacy terroryści.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 02 gru 2009 13:33

Jari pisze:I co ku**a, i kto miał rację?!? Hę... A jak Jerry krytykował to było, że się nie zna i marudny i wieczny malkontent... a teraz co?
No właśnie "teraz". Nie myl "teraz" z "bezustannie". Teraz owszem może i jest za co krytykować DM. I ludzie to czynią. Tylko, że Ty krytykujesz wszystko bezustannie począwszy od Ultra. I w tym względzie niewielu się z Tobą zgadzało. Bo i nie było podstaw.
A SOTU to już po prostu pojechałeś jakby z rozpędu i w ciemno i akurat tu powiedzmy, że Ci się częściowo niestety udało. Co nie znaczy zaraz, że nie marudzisz na wyrost. :8
bARREL pisze:Wydaje mi sie, że ludziom to poprostu brzydnie.
Nie sądzę, żeby z powodu jednej mniej udanej płyty ulubiony przez lata zespół mógł nagle zbrzydnąć. Tylko że Polacy lubią popadać ze skrajności w skrajność. Widać to na każdym kroku i w każdej dziedzinie życia. Dzisiaj się coś uwielbia a jutro nienawidzi. Zawsze niezmiernie mnie wkur.wiała ta cecha polskiego społeczeństwa. :(
Awatar użytkownika
Hien

Post 02 gru 2009 14:15

Shodan, masz u mnie piwo.
Masz głowę na karku, nie popadasz w skrajności, nie podniecasz się jak małe dziecko i nie walisz więcej niż jedno ":D" na zdanie. I lubisz Obcych, no masz browara jak nic :)
Awatar użytkownika
bARREL

Post 02 gru 2009 14:18

nie chodzi mi o skrajności.
Ale ta trasa jakby nie było robi się nudna.
I notorycznie zamiast nowych smaczków, obcina się te które zaserwowało się na początku.

I nie wiadomo czemu, ale to być może może stan zdrowia Gahana nie pozwala na większe zmiany/ kombinacje na tej nieszczęsnej trasie?
Awatar użytkownika
shodan

Post 02 gru 2009 14:22

Ok, jeżeli chodzi o trasę, to rzeczywiście szału nie ma. Tu masz rację.
Hien pisze:masz browara jak nic
To przykicaj Hienku szybciutko na Mazury. Ja stawiam. :mrgreen:
Jari

Post 02 gru 2009 19:02

shodan pisze:No właśnie "teraz". Nie myl "teraz" z "bezustannie". Teraz owszem może i jest za co krytykować DM. I ludzie to czynią. Tylko, że Ty krytykujesz wszystko bezustannie począwszy od Ultra. I w tym względzie niewielu się z Tobą zgadzało. Bo i nie było podstaw. A SOTU to już po prostu pojechałeś jakby z rozpędu i w ciemno i akurat tu powiedzmy, że Ci się częściowo niestety udało.
Nie czytasz tego co piszę... Moja krytyka od 'Ultry' była mocno stopniowana, a jej sens sprowadzał się do tego, że będzie coraz gorzej... I jest. Owszem, może czasem poszło to w skrajności albo wyolbrzymienia, ale cała ich działalność stała się na tyle przewidywalna i na tyle dająca się łatwo określić przy minimalnej wiedzy o rynku muzycznym, że nie trzeba być filozofem aby twierdzić to co ja twierdziłem od lat. To, że udało mi się przewidzieć obecną sytuację - to nie moja zasługa ani jakaś wielka przenikliwość - to ICH DZIEŁO! :(

To, że wielu się nie zgadzało nie oznacza, że na końcu racja nie: jest/była/będzie, po właściwej stronie. Czasem po prostu komuś zajmuje więcej czasu dotarcie do niej albo zrozumienie pewnych rzeczy i mechanizmów - jeśli do tego dochodzi jeszcze nostalgia, sentyment, uwielbienie, lata fanowania to faktycznie może być ciężko i ja to rozumiem. Szkoda tylko, że czasem tego samego zrozumienia zabrakło innym w krytyce moich wypowiedzi... Ale na to już świat też znalazł nazwę - fanatyzm :8 :D

Pozd. dla wszystkich nadal wniebowziętych i szczerze zawiedzionych...
Awatar użytkownika
shodan

Post 02 gru 2009 20:02

Wiem o co Ci generalnie chodzi, chociaż stwierdzenie, że od Ultry było coraz gorzej jest sprawą bardzo indywidualną. Dla wielu Ultra czy Exciter są wręcz najlepszymi płytami w dorobku DM. Wg mnie aż do PTA było bardzo dobrze. Dopiero SOTU na dłuższą metę trochę rozczarowuje. Co nie znaczy, że ewentualna kolejna płyta nie będzie znów świetna. Wszystko zależy od tego, w którą stronę podąży zespół. Umiejętności tworzenia muzyki się tak po prostu nie traci. Czasem można tylko pójść nie w tę stronę co trzeba.
A to, że setlisty na kolejnych trasach są przewidywalne to inna sprawa. Tutaj masz rację. Nie mówię też o technikaliach, bo się na nich nie znam. Na szczęście.
A co do tras koncertowych to zależy kto co lubi. Niektórym - np. mnie - devotionalove klimaty tak przez wielu wychwalane w ogóle nie odpowiadają.
Awatar użytkownika
Hien

Post 02 gru 2009 20:22

Ja uważam, że po Songs i od Ultry, DM odrodziło się jako nowy, zdecydowanie lepszy zespół. Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia, najwyraźniej. Wielu może zarzucić płytom DM z lat 80, plastikowe brzmienie z kompa (nawet jeśli nie jest z kompa), nie każdemu może podchodzić naiwność Some Great Reward czy sterylna syntetyka Violatora, nie mówiąc o twórczej impotencji Gore'a na Music For The Masses. "Ultra" to szczyt piramidy, płyta do której dąży się przez całą karierę i po której nic już nie jest takie samo. Od razu zaznacze, nie chodzi o odejście Alana.
Jak widać, co osoba to opinia, jak i dwa światy. Jeden świat, w którym żyją ludzie odbierający nowości jako złe, nie wchodzi im ta muzyka, nie pasuje, uważa się ją za kiepską i bez pomysłu. W drugim świecie są ludzie, którzy doceniają to co zrobiło DM przez ostatnie lata, lubi to co słyszy, sprawia mu to radość i nie ma to nic wspólnego z fanatyzmem, nostalgią, itd. Są też ludzie po środku.
Ciekawe kto ma rację?
Dużo w tym temacie, wypowiedzi o mocno protekcjonalnym tonie, czekam aż ktoś w końcu pęknie i napisze "nie znacie się" :)
Awatar użytkownika
shodan

Post 02 gru 2009 21:41

Są też ludzie tacy jak ja, którzy lubią zarówno stary jak i nowy DM. To, że się lubi nawet wszystkie płyty nie znaczy wcale, że się jest fanatykiem. Bo kto komu zabroni lubić wszystko? Fanatykiem jest natomiast ten, który ma np. na półeczce wszystkie single, remiksy i bootlegi DM albo jeździ za zespołem po świecie lub nawet w miejsca, gdzie koncert miał być ale go odwołano.