Tak powinno brzmieć to całe SOTU…
Sounds of the Universe
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
-
Rajca
Poza nabimbaniem sampli z zamierzchłych czasów to tak dużo to tam nie nabroił 
-
Miri
Nie, dobre to było. Szłoby tę ciszę na początku wyciąć albo zastąpić jazgotem z oryginału, ale i tak oceniam ten remiks bardzo wysoko. Spełnieniem marzeń byłoby dla mnie dorwanie zremiksowanej przez Alana całości SOTU.
-
kano
- Ulubiony utwór: People Are People
Spelnieniem marzen byloby zrobienie SOTU przez Alana...
-
Miri
Na to raczej nie ma co liczyć - raz odszedł, nie będzie się szmacił i wracał, żeby ich ratować. Ale cóż - pomarzyć można.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Jeden fakt jest natomiast niepodwazalny: Alan zrobil fajny kawalek DM 
Enjoy The Silence
-
dejmien
Zgadzam się. Brzmi to nie źle. Ale wstawki z I Want It All i z I Am You mi tam nie pasują.
-
Czez
Coz, moze chcial zaznaczyc swoja obecnosc w DM kiedy go tam nie bylo 
Enjoy The Silence
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Pi.....isz od rzeczy że aż żal czytać. Ja dziękuję pięknie za te smętne melodie, zdecydowanie wolę oryginalne In Chains. Alan co miał do zrobienia dla grupy już zrobił, dzisiaj zrobiłby z DM psycho smęty, wolę by je robił na własną rękę.kano pisze:Zpelnieniem marzen byloby zrobienie SOTU przez Alana...
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Miri
In Chains to jeszcze jeden z lepszych utworów na SOTU, więc ciężko się wypowiedzieć; prawdziwy obraz jego teraźniejszych możliwości mielibyśmy, gdyby zabrał się za jakieś g***o (nie zasugeruję utworu, bo nie chcę obrazić niczyich poglądów religijnych
) i przerobił je na swój styl. Mnie nawet to odpowiada. Fakt, nie jestem wybitną fanką Recoila z tego czasu (wszystko do Bloodline, nic poza tym oprócz pojedynczych kawałków), ale styl Wildera to dla mnie magia.
-
Czez
Z drugiej strony naszla mnie mysl, ze cos jest nie tak, wszak Alan generalnie jest perfekcjonista w tym co robi.
Enjoy The Silence
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Po usłyszeniu remixu In Chains sam jestem ciekawy, jak by to brzmiało.Miri pisze:Spełnieniem marzeń byłoby dla mnie dorwanie zremiksowanej przez Alana całości SOTU.
Tu to przesadzasz. Niby od czego miałby ich ratować?Miri pisze:Na to raczej nie ma co liczyć - raz odszedł, nie będzie się szmacił i wracał, żeby ich ratować.
A mnie bardzo. Szczególnie ta druga.dejmien pisze:wstawki z I Want It All i z I Am You mi tam nie pasują.
-
Hien
Ratować
To czczenie Wildera robi się śmieszne do bólu.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Fen.
Ja nie widzę powodu, żeby cokolwiek poprawiać w SOTU.
Nie wiem, co to za głupia tradycja, żeby tak wciskać do wszystkiego i non stop wychwalać Alana Wildera, jakby to jakiś nieomylny szaman był.
To taka narodowa cecha, nie mamy czegoś to narzekamy, mamy to chcemy lepsze itd. itp.
SOTU to naprawdę dobra płyta, a In Chains jest świetne.
Nie wiem, co to za głupia tradycja, żeby tak wciskać do wszystkiego i non stop wychwalać Alana Wildera, jakby to jakiś nieomylny szaman był.
To taka narodowa cecha, nie mamy czegoś to narzekamy, mamy to chcemy lepsze itd. itp.
SOTU to naprawdę dobra płyta, a In Chains jest świetne.
Here's where the fun begins.
-
Hien
Jeżeli CAŁA płyta miałaby brzmieć jak ten remiks to raczej bym tego nie przesłuchał.
-
Czez
Oj przesluchalbys, przesluchal 
Enjoy The Silence
-
Hien
Wątpię. Są na tej płycie utwory, których niepowtarzalny urok tkwi w oprawie typowej dla Martina i płyty Sounds Of The Universe.
Alan by to wszystko zniszczył. Oczywiście nie brał by się za to z zamysłem "niszczenia", ale zwyczajnie jego styl poczyniłby wielkie szkody. Nie potrzebuje ulepszania płyty, którą uważam za rewelacyjną. Strata czasu.
Alan by to wszystko zniszczył. Oczywiście nie brał by się za to z zamysłem "niszczenia", ale zwyczajnie jego styl poczyniłby wielkie szkody. Nie potrzebuje ulepszania płyty, którą uważam za rewelacyjną. Strata czasu.
-
Czez
Ja pisalem to w kontekscie takim, ze gdybys nie znal tej plyty, to na pewno bys przesluchal.
Enjoy The Silence
-
Miri
Od rzeczy w stylu SOTU?shodan pisze:Tu to przesadzasz. Niby od czego miałby ich ratować?
Sorry, nie mam zamiaru robić z Wildera szamana a jego nazwiska gwarancją boskości brzmienia czegokolwiek, ale taka jest moja własna opinia - remiks In Chains jest dobry, całokształt jego dokonań pod nazwą Recoil też, więc czemu nie wziąć pod uwagę opcji DM+Recoil? Nie musieliby grać razem, wystarczyłyby po prostu remiksy Alana na jego modłę i to mi by się podobało. Gorsze od SOTU dla mnie chyba już nic nie będzie...
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Gdyby całe SOTU było zrobione w stylu Wilderowego "In Chains", miałbym o tej płycie dokładnie takie samo zdanie, jak ty o SOTU bez Wildera. Jak znam Alana, pewnie zabiłby tą płytę, upychając wszędzie gdzie się da jakieś dźwięki.
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
PACZKA