Jaki film teraz oglądasz?
-
Neo44
- Ulubiony utwór: Behind The Wheel
Re: Jaki film teraz oglądasz?
Wczoraj obejrzałem "Ostatnie tango w Paryżu" z Marlonem Brando.
Ocena: 9/10
Ocena: 9/10
-
dejmien
Terminator na TV Puls. Scena z Technoir to jedna z najlepszych scen w historii kina. Period.
-
Hien
Pierwszy Terminator na zawsze najlepszy.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Neo44
- Ulubiony utwór: Behind The Wheel
Terminator 2 też jest bardzo dobry.
Niestety każda kolejna część była coraz gorsza.
Niestety każda kolejna część była coraz gorsza.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
A leci sobie Łotr 1 
Enjoy The Silence
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Ja sobie ostatnio Dantona Wajdy obejrzałem. Fascynujący, teatralny pojedynek, coś pięknego 
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Widziałem najnowsze Kogle Mogle.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
I jak?
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Wreszcie dotarłem do domu to mogę swobodnie odpisać. Na pewno lepiej ten film odbierać jako świadomy kicz czy takie guilty pleasure, bo sensu stricte to tam za dużo nie ma. Nie jest jakoś szkodliwy społecznie, bo przedstawiana rzeczywistość jest na tyle komiksowa, przerysowana i tylko miejscami sprawiają wrażenie autentycznej. Zaskoczył mnie humor miejscami mocno sandałowy i dość dziwne wybory scenariuszowe, niektóre ze starszych postaci są mocno pogrążone i służą jako epizodyczne postacie rzucające śmiesznymi (lub nie) gagami. Pierwsze Kogle Mogle to też nie Kubrick czy Tarkowski, więc spokojnie można obejrzeć.
-
Czez
Akurat leci w tv Wąż i cień orła. Lubie te stare filmy o kung fu. Ale, ten film jest wyjatkowy. To film z 1978 roku z Jackie Chanem i leci tam muzyka J.M Jarra. To jest naprawde wyjatkowe. Film z 78 roku z Hongkongu i J.M Jarre.
Enjoy The Silence
-
Hien
Kradli co popadnie. Ale można im wybaczyć, bo filmy są dobre.
-
Czez
No ja lubie te filmy, a jak jeszcze w bonusie Oxygene 2 to bajeczka 
Enjoy The Silence
-
Czez
Bylem dzis w kinie na Matrixie. Szczeki nie urwalo.
Enjoy The Silence
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Też widziałem parę dni temu, taki nostalgia-powered engine. Ale nie czuję, że zmarnowałem czas na jego obejrzenie.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Czez
A nie, no pewnie, ze nie zmarnowalem czasu. Jak ktos zna i lubi Matrixa, to pozycja obowiazkowa. Film sam w sobie tak jak piszesz, nostalgia powered engine, ale jako odrebny film ... no szczeki nie urwal.
Enjoy The Silence
-
Hien
Ja w ogóle nie czułem nostalgii na tym filmie, Wachowska zbytnio zadbała o to, aby wszystko było wystarczająco karykaturalne żeby z tego feelingu jak najczęściej wypadać. I to jak najbardziej na plus tego filmu, który uważam za doskonałego nie tylko Matrixa, ale i zajebistą satyrę.
-
Czez
Dzis bylem w kinie na filmie Gierek. A jak wiadomo przed projekcja filmu sa reklamy oraz zajawki nadchodzacych filmow. Jeden z takich trailerow mial fajna muzyczke w podkladzie:
https://youtu.be/dZRqB0JLizw
https://youtu.be/dZRqB0JLizw
Enjoy The Silence
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Z jakiegoś powodu oglądałem we czwartek Sausage Party. Nie teraz co prawda, ale było to jedno z dziwniejszych doświadczeń :F
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Co prawda nie teraz, ale w ubiegły weekend obejrzałem wreszcie Ucieczkę z NY.
Okazało się, że jednak nigdy tego filmu nie oglądałem, bo kompletnie go nie kojarzę. Zarys fabuły znałem jednak tylko z opisów.
No i cóż mogę o nim napisać? Sam nie wiem. Pomysł fajny. Muzyka klimatyczna. Świetna obsada (Kurt Russel no i poczciwy Brett z Obcego, czyli Harry Dean Stanton!). Świetny reżyser za sterami. Ale realizacja taka sobie. Nawet bardzo taka sobie. Wiem, że to stary film, ale pierwszy Obcy powstał chyba o dwa lata wcześniej, a różnica jest porażająca na korzyść oczywiście Obcego. Nie chodzi o to, że mi się film nie podobał. Ale realizacja jest w porównaniu z takim Obcym strasznie nieporadna. Dekoracje są wręcz dziecinnie śmieszne w stosunku do monumentalnego dzieła Ridleya Scotta. Wszystko jest takie strasznie wręcz naiwne i sztuczne. Wygląda to jak typowy film klasy B. Fajny i klimatyczny, ale jednak klasy B. Nie wiem, jaki był budżet filmu, ale wygląda na to, że raczej niewielki.
Nie da się ukryć, że film Obcy 8 pasażer Nostromo, to był jednak kozak. Szczególnie jak na tamte czasy i możliwości. A Scott to był fachowiec pierwszej klasy. I nadal nim jest. Mimo wielu zarzutów jego ostatnie filmy o Obcym to od strony wizualnej prawdziwy majstersztyk.
Mimo wszystko Ucieczkę z NY będę zawsze miał w sercu za fajny klimat (mimo średniej realizacji), za obsadę no i za super soundtrack, który ten klimat naprawdę buduje.
Okazało się, że jednak nigdy tego filmu nie oglądałem, bo kompletnie go nie kojarzę. Zarys fabuły znałem jednak tylko z opisów.
No i cóż mogę o nim napisać? Sam nie wiem. Pomysł fajny. Muzyka klimatyczna. Świetna obsada (Kurt Russel no i poczciwy Brett z Obcego, czyli Harry Dean Stanton!). Świetny reżyser za sterami. Ale realizacja taka sobie. Nawet bardzo taka sobie. Wiem, że to stary film, ale pierwszy Obcy powstał chyba o dwa lata wcześniej, a różnica jest porażająca na korzyść oczywiście Obcego. Nie chodzi o to, że mi się film nie podobał. Ale realizacja jest w porównaniu z takim Obcym strasznie nieporadna. Dekoracje są wręcz dziecinnie śmieszne w stosunku do monumentalnego dzieła Ridleya Scotta. Wszystko jest takie strasznie wręcz naiwne i sztuczne. Wygląda to jak typowy film klasy B. Fajny i klimatyczny, ale jednak klasy B. Nie wiem, jaki był budżet filmu, ale wygląda na to, że raczej niewielki.
Nie da się ukryć, że film Obcy 8 pasażer Nostromo, to był jednak kozak. Szczególnie jak na tamte czasy i możliwości. A Scott to był fachowiec pierwszej klasy. I nadal nim jest. Mimo wielu zarzutów jego ostatnie filmy o Obcym to od strony wizualnej prawdziwy majstersztyk.
Mimo wszystko Ucieczkę z NY będę zawsze miał w sercu za fajny klimat (mimo średniej realizacji), za obsadę no i za super soundtrack, który ten klimat naprawdę buduje.
-
Hien
Obcy miał dwa razy większy budżet. Makiety i część zdjęć do Ucieczki robił James Cameron.
W ogóle porównywanie tych dwóch filmów jest mocno od czapy. Lubię Scotta i szanuję ostatnie filmy, ale 3/4 zrobiono tam na kompie. Obcy w Covenancie wygląda jak diecio
W ogóle porównywanie tych dwóch filmów jest mocno od czapy. Lubię Scotta i szanuję ostatnie filmy, ale 3/4 zrobiono tam na kompie. Obcy w Covenancie wygląda jak diecio