Piłka Nożna
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Re: Piłka Nożna
Żeby była jasność - nie mam absolutnie ochoty bić żadnego kibica Hiszpanii czy Argentyny. Moje sympatie czy antypatie nie mają nic wspólnego z kibolstwem. Po prostu od dziecka nie kibicuję pewnym krajom piłkarsko i już. W 90% przypadków meczy kibicuję tym słabszym zespołom. Ale jest tych kilka krajów, którym raczej nigdy nie kibicuję. I tyle. Tylko nie kibicuję, co wcale nie znaczy, że nienawidzę. Nigdy nie wypisywałem żadnych negatywnych komentarzy o jakimkolwiek zawodniku w necie, nigdy nie życzyłem nikomu źle. Myślę, że sympatie w sporcie to coś zupełnie normalnego. Inaczej się ogląda mecz, gdy ma się komu kibicować, gdy ma się za kogo trzymać kciuki.
Nigdy nie kibicowałem Włochom, ale jednak piłkarzy typu Baggio, Pirlo czy Inzaghi bardzo doceniałem. Hiszpanów też doceniałem, choć im też nie kibicowałem.
Dragon szczerze - zawsze chcesz, żeby w meczy wygrał ten lepszy? Nie masz swoich sympatii czy antypatii?
Nigdy nie kibicowałem Włochom, ale jednak piłkarzy typu Baggio, Pirlo czy Inzaghi bardzo doceniałem. Hiszpanów też doceniałem, choć im też nie kibicowałem.
Dragon szczerze - zawsze chcesz, żeby w meczy wygrał ten lepszy? Nie masz swoich sympatii czy antypatii?
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Zdrowe kibicowanie to jedno i sympatie/antypatie się zdarzają. Cała ta negatywna otoczka z jakąś agresywną retoryką wokół mi przeszkadza i to z nią mam problemy, ale to piszę oczywiście ogólnie raczej w związku z tym, co ja tam słyszę na ulicy czy widzę w internecie.
Nie kupuję akcji typu nie kibicuję, bo zaszłości historycznie. Nie kupuję tego, by kibicować sąsiadom czy krajom z naszego kręgu kulturowego tylko z tego względu, że są blisko xD W siatkówce uwielbiam Japończyków, w piłce lubiłem generalnie szukać zespołów typu underdog. W skokach to samo, widok dobrze skaczącego Estończyka, Szweda, Bułgara... to są te smaczki, dla których też obserwuje daną rywalizację.
Nie kupuję akcji typu nie kibicuję, bo zaszłości historycznie. Nie kupuję tego, by kibicować sąsiadom czy krajom z naszego kręgu kulturowego tylko z tego względu, że są blisko xD W siatkówce uwielbiam Japończyków, w piłce lubiłem generalnie szukać zespołów typu underdog. W skokach to samo, widok dobrze skaczącego Estończyka, Szweda, Bułgara... to są te smaczki, dla których też obserwuje daną rywalizację.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Lineker kiedys powiedzial cos takiego:
„Piłka nożna to taka gra, w której 22 mężczyzn biega za piłką, a na końcu i tak wygrywają Niemcy.“
Ale w 2018, kiedy Niemcy nie wyszli z grupy na mistrzostwach swiata w Rosji odwolal te slowa
„Piłka nożna to taka gra, w której 22 mężczyzn biega za piłką, a na końcu i tak wygrywają Niemcy.“
Ale w 2018, kiedy Niemcy nie wyszli z grupy na mistrzostwach swiata w Rosji odwolal te slowa
Enjoy The Silence
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Legia po dobrym meczu wygrała z Bodo/Glimt 3:2, bardzo przyjemnie się oglądało mistrzów Polski.
-
shodan
Nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem polski klub.
Za godzinę gra moja ostatnia nadzieja w ME - Dania. Ach, żeby tak dowalili Anglikom.
Za godzinę gra moja ostatnia nadzieja w ME - Dania. Ach, żeby tak dowalili Anglikom.
-
Hien
Wczorajszy meczy był koszmarnie nudny. Liczę, że dziś będzie lepiej. Nie mam wyraźnego faworyta, ale z sentymentu będę chyba bardziej kibicował Anglii.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Malkolit
Ja będę kibicował Duńczykom. Mnie się właśnie dobrze oglądało wczorajszy mecz, choć pierwsza połowa była dość kiepska.
-
Hien
Jakieś 80 min było do snu.
-
Malkolit
Dobra, czas się umyć (cały mokry jestem, straszna duchota panuje) i zasiąść do meczu półfinałowego. Będzie się (mam nadzieję) działo.
-
shodan
Wczoraj to nawet przysnąłem. Idę po browarka i oglądamy. 
-
shodan
Gooooooooooooooooooól!

-
Malkolit
I od razu drugi - samobójczy!
-
Hien
Kapitana xd
-
dejmien
Ale ich wyebali.
-
shodan
Po ch.. ten var jak i tak drukują wyniki?
-
Malkolit
Sędziemu gratulujemy karnego 
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Laguna wciaz zywy
Enjoy The Silence
-
Hien
No i git.
-
shodan
Mam nadzieję, że w finale Włosi wpier.dolą tym lalusiom.
-
Malkolit
W finale będę kibicował Włochom. Anglicy i sędzia przekroczyli granicę żenady.