Statystyki

Awatar użytkownika
Hien

Re: Statystyki forum

Post 03 sty 2012 22:48

Bo Dev pier.doli i potem w nocy kasowane są jego posty ;)
Tymczasem rzeczywiście zbliżam się w kierunku tronu, tylko co z tego? :>
Potem jak przyjdzie do spotkania forumowego to wyjdzie, że ja stawiam całą noc ;(

Swoją drogą, pobawię się trochę w Erwa i przypomnę podsumowania 2009 i 2010 (czyli lata mojej wielkiej aktywności)

http://img301.imageshack.us/img301/1699/2009vs2008.jpg

http://img529.imageshack.us/img529/5714/2010vs2009r.jpg

czy powtórzę wynik?
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 03 sty 2012 23:29

Ach, dwa tysiące dziesiąty, co to był za rok. ;(
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 03 sty 2012 23:46

Wygrałem nie pisząc nic przez prawie cały październik, listopad i grudzień. Beat it :D
Zobaczymy jak będzie w tym roku.
Ale 2009 nic nie przebije. Mój ulubiony rok w historii tego forum a i postów nawaliłem jak stado antylop.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 04 sty 2012 00:29

Ano, jak sobie przeglądam czasem z nudów archiwalne tematy, to faktycznie widać, że w 2009 było grubo (a, dla przykładu, w 2008 to raczej wiało chujem i drętwo tak było). Oczywiście mając mojego farta, forum musiałem odkryć akurat tuż po złotym roku. :grins:
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 04 sty 2012 00:42

Złoty rok, złote czasy, złoci ludzie. Żałuj.
Przy czym premiera nowego DM też swoje zrobiła (do tego dobra to płyta i w zasadzie tylko 3 osoby po niej jechały więc w sam raz ;)).
Może się doczekasz swojego złotego roku (może już miałeś?). Z tego co widzę po statsach z 2008 to między majem 2006 a marcem 2009 nabiłem zawrotną liczbę stuiluś postów. W roku 2008 napisałem całe 7 :D
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 04 sty 2012 01:01

muszę zacząć mówić do rzeczy ;(
ale podium się liczy!
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
walking

Post 04 sty 2012 15:36

ojj... nie wiedziałam, że zmiana mojej nazwy przysporzy tyle problemów w tworzeniu statystyki... na pewno nie zrobiłam tego celowo :P a zmiana nicka była dla mnie dość musowa ;)
Awatar użytkownika
mintaj

Post 04 sty 2012 16:33

Musowa to znaczy, że smakowała jak mus, czy brzmiała jak Muse. ;( ;(
A i jeszcze:
Może się doczekasz swojego złotego roku (może już miałeś?)
No złotego roku jeszcze nie miałem i zdecydowanie on przede mną. W 2010 zarejestrowałem się gdzieś w maju, zacząłem aktywniej się udzielać w sierpniu i we wrześniu, reszta jesieni była taka sobie, bo nagle wielu aktywnych userów gdzieś wywiało.
W 2011 było bardzo klawo wiosną, reszta roku była dość nierówna, generalnie to na plus, ale golden year to to nie był.
Ale kto wie, może w 2012 nadejdzie ten okres? <napisy końcowe i sentymentalna muzyka w tle>
PACZKA
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 04 sty 2012 21:32

Nadejdzie, nadzejdzie, MUSI nadejsc :)
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 06 sty 2012 03:04

[tabelka nr 1]

Obrazek

ikony forum poleciały
precious z 2 na 6!
Darunia z 4 na 8!
Kawoszka na 9!

W przypadku Kawoszki (jak słusznie ostatnio slick zauważył - jedynej obok slicka na razie w historii forum osoby, której udało się wdepnąć na pierwsze miejsce) dziwi mnie to 9-te miejsce, mimo że powinienem się przyzwyczaić, jako że co miesiąc robiąc satsy "powszednie" widzę ją na coraz niższym miejscu... W przypadku pozostałych w/w osób - szokuje mnie odległość pomiędzy miejscem które zajęli na koniec 2010 roku, a tym, które zajmują teraz. Oczywiście takich szoków jest więcej, no ale są też zaskoczenia w drugą stronę :)

no i tu kto Wam się rzuca w oczy? bo mnie wynik Czeza! Skok Rajcy również wygląda super, jednak to co zrobił Czez (wcale nie pisząc największej liczby postów w tym roku) wygląda jednak najefektowniej. Fajnie skoczył jeszcze Shodan, em., a potem mamy mało emocjo aż do strippeda i.. Freestate'a.. niezależnie od opinii na jego temat i tego, że defacto na forum już go nie ma - nie mogę udawać że go nie widzę, skoro wtrynił się na miejsce 21, jako najwyżej notowana nowość w tym podsumowaniu! Co tam mój dorobek, facet który przyszedł na pół roku (no, może trochę dłużej - z wdziękiem przebił mój wynik i pojawi się jeszcze w następnych tabelach, ale tam już komentarz ograniczę do niezbędnego minimum.

Wspaniały skok Karola Strasburgera! Aż z "drugiej ligi"! Niezły też awans Dejmiena. No i efektowne 3 nowości Miri, Malkolit i Marecki129! No i żeby komentarz do tabeli był pełen - należy też wspomnieć o największym "oczkowo" awansie tegorocznego podsumowania - Stalker awansował aż o 87 oczek, za 157 na 66!

Hien pisze:(...)Ale 2009 nic nie przebije. Mój ulubiony rok w historii tego forum a i postów nawaliłem jak stado antylop.
Karol Strasburger pisze:Ach, dwa tysiące dziesiąty, co to był za rok. ;(
Hien pisze:(...)Swoją drogą, pobawię się trochę w Erwa i przypomnę podsumowania 2009 i 2010 (czyli lata mojej wielkiej aktywności)

http://img301.imageshack.us/img301/1699/2009vs2008.jpg

http://img529.imageshack.us/img529/5714/2010vs2009r.jpg

czy powtórzę wynik?
Oto odpowiedź...

[tabelka nr 2]

Obrazek

i żebyście od razu widzieli o co biega i i jak wyglądały poprzednie lata - to dla przypomnienia:

[tabelka nr 3]

Obrazek

i co? Padł po porstu kolejny rekord!! Dopiero trzeci Czez ma wynik minimalnie gorszy niż dotychczasowy roczny lider wszechczasów _precious_!! Jego wynik SPRZED PIĘCIU LAT (2014 postów) był cały czas niezagrożony - aż tu nagle zjawia się taki 2011rok, gdzie TRZECIA OSOBA niemal bije zakurzony rekord... Czez ze swoim wynikiem byłby oczywiście drugi w historii , gdyby nie pierwsza dwójka tegorocznego zestawienia, która automatycznie stała się pierwszą dwójką wszechczasów! Wyniki Rajcy i zwłaszcza Hiena obalają wszelkie granice! Zwłaszcza Hien ma co świętować!

Tytuły największych nabijaczy dotychczas zdobyły na forum dwie kobiety (The Darkest Star i Pędzel) oraz dwójka męzczyzn (wspomniany _precious_ i wspomniany Hien), z tym że chłopom udało się tej sztuki dokonać po dwa razy! I o ile wynik preciousa z 2006 roku wywołuje uśmiech (jest na poziomie tegorocznego wyniku slicka, który zajął dopiero.... 15 miejsce!), tak wynik Hiena dwukrotnie był po prostu kosmiczny... dobra, dość komentarzy już, bo jeszcze mamy dwie tabelki ;( Co do powyższej tabelki rocznej dodam jeszcze tylko, że co prawda pierwsza trójka zdecydowanie się wybija - ale kolejne 4 osoby mają wyniki powyżej 900 punktów (wspomniana wyżej przez kogoś "nibygaduła" devotional - dopiero piąty!), a poza pierwszą dziesiątką nie ma nikogo, kto miałby liczbę postów mniejszą niż 600! I spójrzcie jeszcze na wynik siódmego shodana. W zeszłym roku ponad 600 postów, w tym - ponad 900.. postęp jest więc spory, tymczasem shodan... SPADŁ z 6 na 7 :) To chyba wystarczająco jaskrawy przykład na to, że ten rok był niesamowity :) No bo przecież poprzedni rok też by niezły, a tu jeszcze taki postęp!

[tabelka nr 4]

Obrazek

tu tabelka najbardziej podobna do tego co prezentuję co miesiąc - każde z tych powyżej jest "świąteczna", prezentowana raz do roku (bo raz do roku mamy pokazane skoki na przestrzeni roku a nie miesiąca [tabelka nr 1] i ranking nabijaczy rocznych, a nie miesięcznych [tabelka nr 2]. Natomiast tabelka 4, to po prostu dwunaste podsumowanie medalowe, ale tradycyjnie jak co roku dorzucam jeszcze jedną tabelkę, z tym samym dorobkiem, tyle że posortowaną wg punktów a nie medali. I najwygodniej będzie nam komentować obydwie jednocześnie

[tabela nr 5]

Obrazek

Nie udało się w grudniu dorzucić do pierwszej szóstki osoby, która ani razu w tym roku nie pojawiłaby się wcześniej w pierwszej szóstce. Czyli mamy 18 osób - trochę mniej niż w zeszłym (20) ale nic to! Komentujmy:

Tu wygrał Czez.
Bez dwóch zdań.
Czy jego dorobek posortujemy wg punktów, czy wg medali - nie ma to znaczenia, jest pierwszy. Jest też pierwszy jeśli idzie o ilość medali, choć tutaj dzieli już to miejsce z Hienem, obydwaj zdobyli po siedem medali w tym roku. Obydwaj liderzy nie są natomiast najlepsi jeśli idzie o ilość miesięcy, w których zajęli miejsce punktowane (czyli od 1 do 6) - obydwaj mają takich miejsc 7 (zdobywali po prostu tylko medale) - i pod tym kątem wyprzedza ich nie tylko piąty Rajca z 9 takimi "punktowanymi" miesiącami, ale również...... PIĘTNASTY wg pierwszej tabelki Karol Strasburger, który aż w 8 miesiącach zajmował punktowane miejsce, choć były to tylko miejsca piąte i szóste (po 4 razy)

Identycznym dorobkiem mogą pochwalić się devotional i Freestate - obydwaj zdobyli po 26 punktów za "identyczne medale" - i obydwaj po przesortowaniu tabeli po punktach - zostają wyprzedzeni przez Rajcę, który tych punktów za jeden złoty medal, 3 srebrne, 1 brązowy, oraz 2 czwarte i 2 piąte miejsca - zdobył aż 41, czyli raptem tylko o dwa mniej niż Hien.

Na 6 i 7 (w obydwu tabelach) odpowiednio Shodan i Malkolit, natomiast 8 w tabeli medalowej Fen z jednym srebrnym medalem i jednym piątym miejscem - spada na 11 w tabeli punktowej, ustępując ósmego miejsca Miri, która - choć bez medalu - aż pięciokrotnie zajmowała miejsce punktowane. Największy skok odnotowuje jednak Karol Strasburger - jest bez medalu, więc dopiero 15 w tabeli medalowej, ląduje jednak w pierwszej dziesiątce pod kątem "punktowym".

Spać idę ;(
Awatar użytkownika
Hien

Post 06 sty 2012 03:41

I am ledżend.

Za nie tak długi czas zrzucę (chcąc nie chcąc) z tronu z Slicka i chyba wszyscy wiedzą co to będzie oznaczać.
Zostanę na pierwszym miejscu na zawsze ;( Notowania za rok nie będą już takie ekscytujące.
Swoją drogą zaczynam się czuć jak Adam Małysz, ciekawe czy 3 razy z rzędu zdobędę kryształową kulę?
To forum to jedna wielka zagadka, im mniej Depeche Mode robią tym więcej się tutaj pisze.

Erw, wielkie dzięki za te statystyki, tradycyjnie czerpię dziką radość z ich czytania :D
Pobiliśmy z Rajcą rekord nawijając non stop o Porcupine Tree na forum Depeche Mode, to coś o czym będzie się opowiadało dzieciom, wnukom, itd.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 06 sty 2012 12:55

Urok statystyk: w żadnym podsumowaniu miesięcznym nigdy nie byłem wyżej niż 5, a w podsumowaniu roku jestem 4.
Trochę mnie zaskoczyło to, że przebiłem deva, zwłaszcza, że jeszcze niedawno strach było otworzyć lodówkę, by na niego nie trafić. ;(
PACZKA
Awatar użytkownika
Rajca

Post 06 sty 2012 14:03

Hien pisze:Erw, wielkie dzięki za te statystyki, tradycyjnie czerpię dziką radość z ich czytania :D
Pobiliśmy z Rajcą rekord nawijając non stop o Porcupine Tree na forum Depeche Mode, to coś o czym będzie się opowiadało dzieciom, wnukom, itd.
Devotees - porcupinetreeforum.pl ;(
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 06 sty 2012 14:20

Myślnik… ;(
Awatar użytkownika
devotional

Post 06 sty 2012 14:27

można go zastąpić kropką ;(

muszę nabijać.
nabijać.
Awatar użytkownika
Hien

Post 06 sty 2012 14:43

ciu lejt
Awatar użytkownika
devotional

Post 06 sty 2012 14:49

wydaje Ci się ;(
Awatar użytkownika
Rajca

Post 06 sty 2012 15:08

Hien pisze:ciu lejt
Huehue :P
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 06 sty 2012 23:56

Dzieki Erw, naprawde milo sie to czyta :)
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 08 sty 2012 02:24

Erwartungen pisze:Wyniki Rajcy i zwłaszcza Hiena obalają wszelkie granice!
Czy oni w ogóle sypiają? :roll: