Gry komputerowe
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Sterowanie ma super, ale grafika już trąci mychą jak się choćby do Wieśka 3 porówna. Plus jest taki, że dosłownie wystarczą mody na upscaling tekstur, lepsze shadery i lepsze dynamiczne oświetlenie i szafa gra. Muzyka jest genialna, ale i tak 1/3 to są nowsze wersje rzeczy, które Soule nagrał jeszcze do Obliviona i Morrowinda xD Gość jest mistrzem autoplagiatu.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Hien
Ale po co mi lepsza grafika skoro oryginalna jest dobra?
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Odkryłem, że mam na EA Play zremasterowaną trylogię Mass Effecta i na razie gram w jeynkę. Robiłem już jedno podejście w latach prehistorycznych, gdy dodano tę grę do CD-Action, ale jakoś się odbiłem. Remaster naprawia większość bolączek tamtej wersji (acz nie wszystkie), ja też w sumie jestem starszy i stateczniejszy i ten no w sumie wkręciłem się. Może i dialogi są na poziomie różnym, fabuła nie powala, animacje są sztywne, ale jest coś w tym świecie takiego, że chce się w nim siedzieć i napierdalać do dziwnych kosmitów
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Przeczytałem dzisiaj na steamie, że potwierdzono prace nad kontynuacją Alien Isolation! 
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Miałem teraz po Nowym Roku chwilkę czasu, to napisałem nowy poradnik w którym opisuję co trzeba zrobić, aby odpalić Lands of Lore: Guardians of Destiny (moją ulubioną grę ever) w najnowszej wersji systemu macOS wraz z emulacją akceleratora Voodoo firmy 3dfx.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam: https://mattkomarnicki.com/articles/run ... -with-3dfx, a gdyby ktoś w ogóle chciał zagrać (na PC również mogę pomóc), to zapraszam serdecznie do gry z super fabułą i czekającą przygodą - znam ją na wylot więc mogę pomóc.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam: https://mattkomarnicki.com/articles/run ... -with-3dfx, a gdyby ktoś w ogóle chciał zagrać (na PC również mogę pomóc), to zapraszam serdecznie do gry z super fabułą i czekającą przygodą - znam ją na wylot więc mogę pomóc.
-
dejmien
-
Hien
Ładnie. Jeśli będzie tam MK4 w wersji z automatów, to rozbiją bank. Ciekawi mnie, że tylko na PlayStation, no ale to nie problem.
-
dejmien
Od dawna zastanawiałem się, dlaczego NetherRealm nie udostępniło podobnej kolekcji, lub chociaż klasycznej trylogii. Zagrać ponownie w te gry u siebie w domu – to haczyk nostalgii, na który złapie się wielu chętnych. Ja na pewno.
-
Hien
Pewnie łatanie wtopy po MK1
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Taka rzecz mi się dzisiaj przypomniała i w sumie to miałem Was kiedyś o to zapytać - czy ktoś z Was miał może przyjemność (powiedzmy wątpliwą w pewnym sensie) grać w MS-DOSową wersję Mario z 1994 roku? To była za mojej młodości jedyna wersja Mario jaką znałem i miałem okazję grać i naprawdę lubiłem tą gięrę, miała tylko jeden mankament... za żadne skarby nie byłem w stanie jej ukończyć. Nie, nie chodzi wcale o to że była trudna bo nie była aż tak, rzecz w tym że ona nie miała zakończenia a właściwie wyjścia z 4 poziomu.
Otóż pewnego razu poszukałem informacji na ten temat i co się okazało heh - nie myliłem się, ta gra nie miała zakończenia bo była niedokończona tak naprawdę.
Autorem gry był niejaki Mike Wiering który napisał grę w Turbo Pascalu aby poćwiczyć programowanie VGA. O czym autor nie miał jednak pojęcia to to że jakimś cudem ktoś zbootlegował nieukończoną wersję tej gry (z 4 z 6 leveli), dorobił do niej dokumentację i opylał za 15 dolców. Tą samą wersję gry miałem właśnie ja. Jeżeli ktoś z Was miał z nią styczność to wiedzcie że kompletną wersję gry można ściągnąć bezpośrednio ze strony autora gdzie zawarta jest też właśnie całą historia z nią związana oraz znajdziecie tam też kilka innych gier jego autorstwa opartych na podobnym schemacie platformówek.
https://share.google/3PTMk5bOf8pVL0MSr
Otóż pewnego razu poszukałem informacji na ten temat i co się okazało heh - nie myliłem się, ta gra nie miała zakończenia bo była niedokończona tak naprawdę.
Autorem gry był niejaki Mike Wiering który napisał grę w Turbo Pascalu aby poćwiczyć programowanie VGA. O czym autor nie miał jednak pojęcia to to że jakimś cudem ktoś zbootlegował nieukończoną wersję tej gry (z 4 z 6 leveli), dorobił do niej dokumentację i opylał za 15 dolców. Tą samą wersję gry miałem właśnie ja. Jeżeli ktoś z Was miał z nią styczność to wiedzcie że kompletną wersję gry można ściągnąć bezpośrednio ze strony autora gdzie zawarta jest też właśnie całą historia z nią związana oraz znajdziecie tam też kilka innych gier jego autorstwa opartych na podobnym schemacie platformówek.
https://share.google/3PTMk5bOf8pVL0MSr
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Kolejny diament po 30 latach bez problemu odpala się na najnowszym macOS. Jeszcze chwila dzieci podrosną i będzie grane.