PS. Polecam sledzic kariere Piotrka Nowakowskiego, chlopak z Żyrardowa
Siatkówka
-
Choin
- Ulubiony utwór: Living On Video
Re: Siatkówka
Wygramy z Brazylia, jak wyjdziemy maksymalnym skladem, trafimy na optymalna forme dnia, a Brazylia wystawi sklad na wozkach inwalidzkich 
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga
/ http://www.lastfm.pl/user/choin
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Już niedługo Choin. Mówię Ci. Nie doceniasz naszych.
-
Choin
- Ulubiony utwór: Living On Video
Nie tyle nie doceniam naszych, co doceniam Brazylie 
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga
/ http://www.lastfm.pl/user/choin
-
wojtek_krakow
- Ulubiony utwór: Rush
Ruscy to mimo wszystko klasa zespół, ale dobrze im tak 
Francji też się bałem, bo oni grają podobną do naszej siatkówkę, cwaną, chytrą i szybką a do tego mają więcej ognia przy zagrywce. Ale udało się, nasi byli już zaprogramowani na to złoto, to było czuć.
Co do Brazylii to Polacy już wygrywali z nimi, poszperajcie w archiwach juniorów, kadetów też
, ale dawno i nieprawda. Są do zrobienia, nawet będąc w dobrej formie, ale to nie przyjdzie łatwo, nawet nasi mówią że Brazylia jest z innego świata. Do czasu 
Francji też się bałem, bo oni grają podobną do naszej siatkówkę, cwaną, chytrą i szybką a do tego mają więcej ognia przy zagrywce. Ale udało się, nasi byli już zaprogramowani na to złoto, to było czuć.
Co do Brazylii to Polacy już wygrywali z nimi, poszperajcie w archiwach juniorów, kadetów też
tylko przed siebie
-
shodan
Oczywiście Brazylia jest najlepsza na świecie od lat. Ale parę lat temu na 4 mecze w Lidze Światowej wygraliśmy z Brazylią 3. Więc ograć ich można.
Chodzi raczej o to, że na dużych imprezach typu MŚ nasi przegrywają z nimi już w szatni. Stres i przesadny szacunek robią swoje.
Chodzi raczej o to, że na dużych imprezach typu MŚ nasi przegrywają z nimi już w szatni. Stres i przesadny szacunek robią swoje.
-
Marcin
- Ulubiony utwór: Secret to the End
Ale daliśmy popalić Rosjankom
,nasze górą

Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
-
shodan
No i zaczęły się puchary w siatkówce. Niestety jak na razie na 5 meczów aż 4 porażki. W tym dosyć niespodziewane jak porażka Skry w Hiszpanii. Ale myślę, że będzie lepiej. W siatkówce naprawdę mamy się czym pochwalić. Piłkarze o tak silnej i liczącej się w Europie lidze mogą sobie tylko pomarzyć.
-
shodan
Muszynianka - Asystel Novara 3:0 w setach do 15, 14 i ...9.
Kto nie widział tej demolki niech żałuje.
Tydzień temu równie gładko odprawione wicemistrzynie Rosji z Odincowa!
Nie ma co - Polska siatkówką stoi.
Nasze kluby piłkarskie i za 100 lat świetlnych nie będą nawet marzyć o takich wynikach.
Tydzień temu równie gładko odprawione wicemistrzynie Rosji z Odincowa!
Nie ma co - Polska siatkówką stoi.
Nasze kluby piłkarskie i za 100 lat świetlnych nie będą nawet marzyć o takich wynikach.
-
wojtek_krakow
Nie mogę się przekonać do damskiej siatkówki, ostatnio jak oglądałem to zwiesiłem się na urokach siatkarek i meczu nie pamiętam
, choć musze przyznać, że raz Polki mi zaimponowały, ale po za tym to zdecydowanie siatkówkę wole w męskim wykonaniu.
Co do poziomu to nie da się ukryć, jesteśmy o krok aby być potęga w tym sporcie, może jeszcze nie dziś, ale sukcesy mam regularne i to z najwyższej półki!
Co do poziomu to nie da się ukryć, jesteśmy o krok aby być potęga w tym sporcie, może jeszcze nie dziś, ale sukcesy mam regularne i to z najwyższej półki!
tylko przed siebie
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Wojtek, jesli mamy regularne sukcesy i to z najwyzszej polki to czyz nie jestesmy juz potega?
Enjoy The Silence
-
shodan
Jesteśmy potęgą zarówno w męskiej siatkówce jak i w ręcznej.
Nie da się tego niestety powiedzieć o piłce nożnej i koszykówce.
Nie da się tego niestety powiedzieć o piłce nożnej i koszykówce.
-
Czez
Da sie jeszcze z cala pewnoscia o pilce recznej, pomimo braku medalu z ostatnich ME. To tak z grubsza o sportach druzynowych, choc a propo druzyn to jestesmy mistrzami swiata na zuzlu. Gollob i spolka wygrali i to nie pierwszy raz.
Enjoy The Silence
-
wojtek_krakow
Może mam inne wyobrażenie o potędze. W gruncie rzeczy, apetyt rośnie, teraz przydała by się dominacja przez jakiś czas 
tylko przed siebie
-
Czez
Mialem jeszcze dodac siatkowke zenska, zlotka sa niesamowite 
Enjoy The Silence
-
shodan
No jeżeli mistrz Europy i wicemistrz świata nie stanowi potęgi, to ja już nie wiem, co stanowi.wojtek_krakow pisze:Może mam inne wyobrażenie o potędze.
-
wojtek_krakow
Mistrzowie Europy z przed kilku miesięcy, a wiece mistrzowie Świata już z przed kilku lat.
Dla mnie potęga to nadal Brazylia.
Polska? Absolutnie ścisła światowa czołówka, jedni z najlepszych.
Ale potęga? Jesteśmy "dopiero" od kilku lat tak wysoko, poczekajmy, na olimpiadę, na ligę światową, na kolejne mistrzostwa, wtedy jeśli utrzymamy poziom to będzie można mówić moim zdaniem o potędze.
Dla mnie potęga to nadal Brazylia.
Polska? Absolutnie ścisła światowa czołówka, jedni z najlepszych.
Ale potęga? Jesteśmy "dopiero" od kilku lat tak wysoko, poczekajmy, na olimpiadę, na ligę światową, na kolejne mistrzostwa, wtedy jeśli utrzymamy poziom to będzie można mówić moim zdaniem o potędze.
tylko przed siebie
-
shodan
Pewnie, że w siatce rządzi Brazylia a w ręcznej Francja. Ale jednak boją się nas wszyscy. Mamy najlepszych zawodników świata na co niektórych pozycjach, niekwestionowane gwiazdy.
Dla mnie medale mistrzostw czy to Europy czy świata i notoryczne sukcesy pucharowe w grze zespołowej to wielka sprawa.
A klasę ręczni potwierdzali już dwukrotnie. Srebrny medal MŚ podparli brązem na kolejnych MŚ i teraz 4 miejsce w ME, co uważam za duży sukces. Potęga to nie tylko np. 10 złotych medali z rzędu.
Nasi piłkarze marzą choćby o pięćdziesiątce, a co dopiero o medalu. Że o piłce klubowej nie wspomnę.
Dla mnie medale mistrzostw czy to Europy czy świata i notoryczne sukcesy pucharowe w grze zespołowej to wielka sprawa.
A klasę ręczni potwierdzali już dwukrotnie. Srebrny medal MŚ podparli brązem na kolejnych MŚ i teraz 4 miejsce w ME, co uważam za duży sukces. Potęga to nie tylko np. 10 złotych medali z rzędu.
Nasi piłkarze marzą choćby o pięćdziesiątce, a co dopiero o medalu. Że o piłce klubowej nie wspomnę.
-
wojtek_krakow
Jeśli wyraźnie rozróżnimy potęgę od dominacji to zgodzę się jesteśmy potęgą 
Ale marzy mi się choć na krótko okres dominacji, tylko mnie nie posądzaj o jakieś fetysze
Ale marzy mi się choć na krótko okres dominacji, tylko mnie nie posądzaj o jakieś fetysze
tylko przed siebie
-
shodan
Dominacja w grach zespołowych zdarza się. Udało się to np. Brazylii w siatkówce, Francji w ręcznej czy USA w kosza, choć i te potęgi czasem przegrywają. Ale zazwyczaj istnieje grupa krajów, którzy rządzą daną dyscypliną i od dyspozycji dnia zależy, kto akurat wygra.
Gdy jednak jakiś zespół zadomowi się na dłużej w pierwszej czwórce świata, gdy do tego ów kraj ma silną ligę, a kluby wygrywają trofea lub łapią się systematycznie do final-four, to znaczy, że jest naprawdę mocarstwem.
W sportach indywidualnych na pewno łatwiej o dominację. Takim dominatorem w biathlonie jest np. Bjoerndalen, co nie znaczy, że czasem i on nie przegrywa. Ale około sto zwycięstw
w zawodach pucharu świata jednak robi piorunujące wrażenie.
Gdy jednak jakiś zespół zadomowi się na dłużej w pierwszej czwórce świata, gdy do tego ów kraj ma silną ligę, a kluby wygrywają trofea lub łapią się systematycznie do final-four, to znaczy, że jest naprawdę mocarstwem.
W sportach indywidualnych na pewno łatwiej o dominację. Takim dominatorem w biathlonie jest np. Bjoerndalen, co nie znaczy, że czasem i on nie przegrywa. Ale około sto zwycięstw
-
Czez
Wojtek, dobrze to napisales, potega i dominacja. Shodan, przyklad Norwega jest genialny. Ale sa tez i Polacy jak np. Pudzianowski pseudonim Dominator, albo Sebastian Kawa. Dla tych ktorzy nie wiedza kto to jest link:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Kawa
http://en.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Kawa
Enjoy The Silence