Kobiety, mężczyźni.
-
szajajaba
Nie, no coś ty, jak przerzucasz się na kobietki, to powinnaś się raczej cieszyć...
-
kawoszka
Wybuchają o byle co. Wszystko ich wkurza. Prawdopodobnie cierpią na syndrom męskiej nadpobudliwości..
Czy dojrzałymi mężczyznami też rządzą hormony, które powodują huśtawkę nastrojów? Rozmawiamy z Jedem Diamondem, światowej sławy psychoterapeutą, który od 40 lat prowadzi badania nad zdrowiem mężczyzn. Badania te zaowocowały książką "The Irritable Male Syndrome" ("Syndrom męskiej nadpobudliwości"), która ukaże się w Stanach Zjednoczonych we wrześniu tego roku.
Nazwę tego zaburzenia wymyslił Gerald Lincoln, szkocki uczony, który odkrył, że barany stają się nerwowe i zachowują nieracjonalnie, gdy poziom testorenu w ich orgnizmach gwałtowanie spada. To samo dotyczy mężczyzn - stwierdził Jed Miamond, autor bestselleru z 1997 r. "Męska menopauza".
Newsweek
Czy dojrzałymi mężczyznami też rządzą hormony, które powodują huśtawkę nastrojów? Rozmawiamy z Jedem Diamondem, światowej sławy psychoterapeutą, który od 40 lat prowadzi badania nad zdrowiem mężczyzn. Badania te zaowocowały książką "The Irritable Male Syndrome" ("Syndrom męskiej nadpobudliwości"), która ukaże się w Stanach Zjednoczonych we wrześniu tego roku.
Nazwę tego zaburzenia wymyslił Gerald Lincoln, szkocki uczony, który odkrył, że barany stają się nerwowe i zachowują nieracjonalnie, gdy poziom testorenu w ich orgnizmach gwałtowanie spada. To samo dotyczy mężczyzn - stwierdził Jed Miamond, autor bestselleru z 1997 r. "Męska menopauza".
Newsweek
-
SuNsHinE
to i tak nic w porownaniu do menopauzy u kobiet..... juz wole byc nadpobudliwy niz by wystapily u mnie wszystkie objawy kobiecej menopauzy.... tragedia.....
-
kawoszka
Kocham vampirza urode.....

-
szajajaba
A tak odnośnie nadpobudliwości... jest to zespół chorobowy, który dotyka głównie mężczyzn... aż 90% cierpiących na nadpobudliwość psychoruchową, ew. tzw. ADHD, to faceci...
-
Iwonka
Kobietki mnie w ani jednym minimetrze nie pociągają, ale intrugują mnie z drugiej strony. Może Erwartungen ma troche racji... Po moich obserwacjach już czasem potrafię stwierdzić, czy jakaś dziewczyna się Erwowi spodoba. On oczywiście zaprzeczy i powie, że jestem gupia, ale ja wiem swoje 
-
kawoszka
Iwonko
a o co chodzi? prosze jasniej..... 
To moze lepiej,ze mnie nie widzialas.....
To moze lepiej,ze mnie nie widzialas.....
-
SuNsHinE
no fakt nie znam lasek z adhd... co najwyzej z dvd
......
-
Iwonka
Nie wiem może to moje wpatrywanie się wynikało ze zwykłej zazdrości, że ten Erw kurczę sobie podrywa i MA, a iwoniszon stoi sam i patrzy
Ale ja naprawde nie jestem taka zła... ja tylko sobie patrze
Ale ja naprawde nie jestem taka zła... ja tylko sobie patrze
-
kawoszka
No prosze,prosze....nie wiedzialam,ze z Erwarta taki podrywacz
czego to mozna sie dowiedziec
czego to mozna sie dowiedziec
-
Iwonka
NIE. Erwartungen podrywaczem nie jest
Nie dam złego słowa tutaj.... 
-
kawoszka
Czyli to co napisalas wczesniej mija sie z prawda
tak myslalam.....
teraz juz w pelni rozumiem Erwarta i reszte
tak myslalam.....
teraz juz w pelni rozumiem Erwarta i reszte
-
Iwonka
Teraz to już nie wiem, o co ci chodzi, Kawoszko
Jaką reszte rozumiesz?
-
EveS
- Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again
Tak offtopicującszajajaba pisze:aż 90% cierpiących na nadpobudliwość psychoruchową, ew. tzw. ADHD, to faceci...
Wracając do tematu,trochę mnie to przeraża. Ale mam jeszcze 10 lat na zgromadzenie arsenału. Mimo wszystko, chyba gorsza jest menopauza u kobiet
-
szajajaba
Z tym pochopnym orzekaniem ADHD zgadzam się całkowicie, bojednak żeby coś takiego mogło być stwierdzone, he, pisałam mgr z ADHD, pracuję z takimi dzieciakami, i są to dzieciaki naprawdę z ADHD... ale fakt, widziałam już lewe papierki, wystawiane tylko dlatego, by dziecko trafiło do klasy integracyjnej...
A wracając do tematu, to pytanie, czy mężczyznam rządzą hormony, jest troszkę retoryczne...
Pewnie, nad każdym facetem hormony biorą góre, przynajmniej w niektórych sytuacjach...
I to niekoniecznie musi byc dojrzały mężczyzna...
A wracając do tematu, to pytanie, czy mężczyznam rządzą hormony, jest troszkę retoryczne...
-
SuNsHinE
to tak zeby nie bylo szoku to wam dziewczyny napisze czego mozecie sie spodziewac
..... klimakterium dzieli sie na 3 etapy:
premenopauza: podwyzszenie poziomu fsh i wczesna owulacja w cyklu...
perimenopauza: uderzenia goaca, przedluzajace sie obfite krwawieni emiesieczne, skrocenie cyklu, cykle w ok. 40% sa bezowulacyjne (hehe... spada wasza atrakcyjnosc), obnizenie poziomu progesteronu i estrogenow...
postmenopauza: brak krwawien miesiecznych, znacznie obnizony poziom estrogenow i progesteronu...
objawy:
uderzenia goraca, nocne poty (tak bez przyczyny heheee), bezsennosc, trudnosci w koncentracji, napady kolatania serca, suchosc sluzowki pochwy, bole podczas stosunku, czeste niebakteryjne infekcje w ukladzie moczowo-plociowym, wachania nastroju, rozdraznienie, niepokoj, depresja, spadek libido.... to tyle ile pamietam z wykladow, a jest tego wiecej
..... nic dziwnego, ze faceci tacy wkurzeni sa.... to wasza wina
......
premenopauza: podwyzszenie poziomu fsh i wczesna owulacja w cyklu...
perimenopauza: uderzenia goaca, przedluzajace sie obfite krwawieni emiesieczne, skrocenie cyklu, cykle w ok. 40% sa bezowulacyjne (hehe... spada wasza atrakcyjnosc), obnizenie poziomu progesteronu i estrogenow...
postmenopauza: brak krwawien miesiecznych, znacznie obnizony poziom estrogenow i progesteronu...
objawy:
uderzenia goraca, nocne poty (tak bez przyczyny heheee), bezsennosc, trudnosci w koncentracji, napady kolatania serca, suchosc sluzowki pochwy, bole podczas stosunku, czeste niebakteryjne infekcje w ukladzie moczowo-plociowym, wachania nastroju, rozdraznienie, niepokoj, depresja, spadek libido.... to tyle ile pamietam z wykladow, a jest tego wiecej
-
kawoszka
Wiesz...ja bylabym troche skrepowana,gdyby ktos non-stop wlepial we mnie swoje galy
Widocznie chlopakom tez to przeszkadza,nie wiem,takie jest moje skromne zdanie 
-
Iwonka
Ale w porządku, ja to wiem...
Taka już moja wada i dokładnie rozumiem irytacje ludzi. Staram sie odzwyczaić
Taka już moja wada i dokładnie rozumiem irytacje ludzi. Staram sie odzwyczaić
-
kawoszka
To ja chyba daruje sobie Katowice i Mega Club 
Z moja miloscia do tanca trudno byloby mi sie schowac przed czujnym wzrokiem Iwonki,eh....
Z moja miloscia do tanca trudno byloby mi sie schowac przed czujnym wzrokiem Iwonki,eh....