Edukacja, szkoła, rok szkolny.
-
Iwonka
A co z filologią włoską Sonato? Bo tam też złozylam papiery (szanse mam duże), gdybym się na żadne angieslki nie dostala. Słyszalam, ze po tym to już zupelnie nic nie mozna w życiu robic...
Oczywiscie zlozylam papiery na filologie angielska i niebawem, jak przyjdzie na to czas, to do kolegium w Sosnowcu iw Tychach
Oczywiscie zlozylam papiery na filologie angielska i niebawem, jak przyjdzie na to czas, to do kolegium w Sosnowcu iw Tychach
-
Sonata
po włoskim do szkół językowych przyjmą Cię z otwartymi ramionami. Gorzej ze szkolnictwem państwowym - bo nieliczne szkoły średnie posiadają w "ofercie" język włoski (dominuje angielski, niemiecki, francuski). Ale za 5 lat to wszystko może się zmienić więc raczej o to, to bym się nie martwiła.
-
Bojdis
- Ulubiony utwór: Walking In My Shoes
Wiesz co Iwonka? Idz na filologię Japońską. Słyszłem że w Polsce jest tylko dwóch gości po tym. Ty będziesz trzecia i napewno bardzo, bardzo bogata !!! 
-
LeniDM
Ups....
A ja jeszcze nie wiem co chcę robic po liceum
Ale kręci mnie żeby sobie Gap Year zrobić

A ja jeszcze nie wiem co chcę robic po liceum
Ale kręci mnie żeby sobie Gap Year zrobić
-
Bartini
Jak od razu po liceum nie pojdziesz na studia to juz raczej nigdy nie bedziesz studiowac...
-
Sonata
zabrzmiało ironicznie, ale prawdą jest, że zarabiają dużo kasy - nie oszukujmy się.Bojdis pisze:Wiesz co Iwonka? Idz na filologię Japońską. Słyszłem że w Polsce jest tylko dwóch gości po tym. Ty będziesz trzecia i napewno bardzo, bardzo bogata !!!
Inny przykład - kumpela po slawistyce pracuje w kawiarni - zupełny brak zainteresowania językiem słoweńskim wsrod pracodawcow. 5 lat ciężkich studiów, a teraz podaje kawkę.
-
LucekDM
a czy slawistyka nie jest ogólnie od języków słowniańskich? Bo tak mi sie wydaje że to nie jest tylko od Słowenskiego...
Get out the crane
Construction time again
What is it this time?
We're laying a pipeline
Construction time again
What is it this time?
We're laying a pipeline
-
Sonata
zgadza się, ale ona miała bodajze specjalność jez. słowenski.
-
LucekDM
aha.. bo moja kuzynka to studiuje, no i w sumie troszke sie zmartwilem tą informacją...
Miejmy nadzieje ze nie bedzie miec problemow!
Miejmy nadzieje ze nie bedzie miec problemow!
Get out the crane
Construction time again
What is it this time?
We're laying a pipeline
Construction time again
What is it this time?
We're laying a pipeline
-
Iwonka
Też zastanawiałam się nad slawistyką, jednak (i to chyba jest problem) fascynuje mnie tylko angielski i w niego chcę się wgłebiać (jak też co druga laseczka w autobusie, jak podsłuchuję), więc konkurencja będzie przeolbrzymia i szanse niedalekie zeru....
-
LeniDM
Jajku jejku widzę że na tym Forum to mędrcy siedzą, zycie znają jak mało kto, pozazdrościć doswiadczeń
[ Dodano: 08 Cze 2005 22:03 ]

[ Dodano: 08 Cze 2005 22:03 ]
Bartini pisze:Jak od razu po liceum nie pojdziesz na studia to juz raczej nigdy nie bedziesz studiowac...
-
Bojdis
Gdzie jest moj post, ktory nikogo nie obrazil do CHOLERY???????????????
-
LeniDM
Co z tego ze nikogo nie obraził???Bojdis napisałeś prawde, wyraziłes swoje zdanie i za to ci posta skasowali.
Bojdis sam wiesz jacy Depesze rządzą na tym forum :zygi:
Bojdis sam wiesz jacy Depesze rządzą na tym forum :zygi:
-
Bojdis
Nienawidze jak ktos sie wymądrza i uwaza sie za niewiadomo kogo !!!!!!!
Skosztuj studiow a potem to komentuj !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo ja nie poszedłem od razu po liceum i co ???
Skosztuj studiow a potem to komentuj !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo ja nie poszedłem od razu po liceum i co ???
-
LeniDM
I jesteś stracony według niektorych, tak gówno się przeżyło ale najwiecej ma sie do powiedzenia 
-
Druidess
Ekhm...
Po resocjalizacji pracy nie ma jeśli:
- jesteś kobietą
- nie masz znajomości
no chyba, że w grę wchodzi praca socjalna... (ale tu tez nie ma się co czarować
)
Nie łudźcie się, że studia otwierają przed wami wszystkie drzwi, bo nieźle sie trzeba napocić i kasy wydać, żeby mieć pracę!
Polecam psychologię, jak się jest dobrym i chce się w tym robić, to można wiele rzeczy zdziałać.
A tak swoją drogą, we wrześniu czekają mnie egzaminy na magisterkę.
Pieprzone realia uczelniane...
Po resocjalizacji pracy nie ma jeśli:
- jesteś kobietą
- nie masz znajomości
no chyba, że w grę wchodzi praca socjalna... (ale tu tez nie ma się co czarować
Nie łudźcie się, że studia otwierają przed wami wszystkie drzwi, bo nieźle sie trzeba napocić i kasy wydać, żeby mieć pracę!
Polecam psychologię, jak się jest dobrym i chce się w tym robić, to można wiele rzeczy zdziałać.
A tak swoją drogą, we wrześniu czekają mnie egzaminy na magisterkę.
Pieprzone realia uczelniane...
-
szajajaba
Hej polecam pedagogikę wczesnoszkolną albo oligofrenopedagogikę:) Wbrew pozorom jest dużo miejsc pracy po tym! W każdej podstawówce jest przynajmniej po kilka klas 1 - 3...
-
Druidess
Potwierdzam - po oligo jest praca, tylko jak zwykle trzeba sie zakręcić... W moim mieście już budują się nowe miejsca pracy
NIestety nie dla mnie... 
-
Agnes
A zawód pedagoga taki fajny jest! I niedoceniany! I wbrew pozorom bardzo trudny. Ech!