U mnie w 2010 roku do mojej ścisłej czołówki na stałe wbił się utwór It's No Good, jeden z niewielu kawałków zrobionych przez Depeche Mode z jajem, refren i wideoklip znacząco pozytywnie wpływają na moją ocenę tutaj. No i produkcja, dość prosta, chwytliwa i jednak ciekawa. Czyste brzmienie dźwięków i do tego jeden z lepszych momentów dla zespołu moim zdaniem, gdzie klasyka połączyła się z nowoczesnością. Gdzieś między cięższym rockowym brzmienem poprzedniego albumu a nowym, bardziej minimalistycznym i eklektycznym obliczem ich muzyki. Ten kawałek to jeden z najbardziej uniwersalnych utworów w karierze DM moim zdaniem. Po raz pierwszy chyba pojawia się tu dystans do wszechobecnej powagi panującej w ich twórczości. Przebój na miarę Strangelove czy Personal Jesus, ale jednak jeszcze lżejszy w swoim przekazie.
Najlepszy utwór Depeche Mode
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Re: Najlepszy utwór Depeche Mode.
Nowy rok 2011 mamy, trzeba by się troszkę bardziej udzielać może, ze statystyk się powypadało 
U mnie w 2010 roku do mojej ścisłej czołówki na stałe wbił się utwór It's No Good, jeden z niewielu kawałków zrobionych przez Depeche Mode z jajem, refren i wideoklip znacząco pozytywnie wpływają na moją ocenę tutaj. No i produkcja, dość prosta, chwytliwa i jednak ciekawa. Czyste brzmienie dźwięków i do tego jeden z lepszych momentów dla zespołu moim zdaniem, gdzie klasyka połączyła się z nowoczesnością. Gdzieś między cięższym rockowym brzmienem poprzedniego albumu a nowym, bardziej minimalistycznym i eklektycznym obliczem ich muzyki. Ten kawałek to jeden z najbardziej uniwersalnych utworów w karierze DM moim zdaniem. Po raz pierwszy chyba pojawia się tu dystans do wszechobecnej powagi panującej w ich twórczości. Przebój na miarę Strangelove czy Personal Jesus, ale jednak jeszcze lżejszy w swoim przekazie.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Ja z kolei lubię It's No Good głównie za zwrotkę.stripped pisze:refren i wideoklip znacząco pozytywnie wpływają na moją ocenę
Muszę przyznać, że w 2010r. ten utwór też wyszedł u mnie na sporym plusie. Głównie za wersje live.
Zależy co kto przez to rozumie.stripped pisze:jeden z niewielu kawałków zrobionych przez Depeche Mode z jajem
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Oj, tychze utworow jest tyle, ze trudno powiedziec. Pierwsza w tej chwili mysl mam, ze w 2010 roku ostro wybilo sie In Sympathy i Ghost, ponadto Home wiele u mnie zyskalo no i przemiennie wiele kawalkow mialo swoje 5 minut.
Enjoy The Silence
-
stripped
Wsłuchaj się kiedyś w refren to zrozumieszshodan pisze:Zależy co kto przez to rozumie.stripped pisze:jeden z niewielu kawałków zrobionych przez Depeche Mode z jajem
-
shodan
Ano prawda.
Myślałem, że chodzi Ci ogólnie o piosenkę.
Myślałem, że chodzi Ci ogólnie o piosenkę.
-
Czez
Czepiacie sie szczegolow 
Enjoy The Silence
-
shodan
Aktualna pierwsza piątka:
1. Blue Dress
2. World In My Eyes
3. Corrupt
4. Shine
5. I Am You
1. Blue Dress
2. World In My Eyes
3. Corrupt
4. Shine
5. I Am You
-
Czez
My Joy i Nothing
Enjoy The Silence
-
FREE STATE
Od 1 do 10: Freestate, Precious, Walking In My Shoes (wersja Live), I Feel You, A Pain That I'm Used To, Wrong, Barrel Of A Gun, Stripped, Personal Jesus i Enjoy The Silence...
Ale najbardziej te dwa pierwsze
Ale najbardziej te dwa pierwsze
-
MC
Rozumiem, że znasz DM tylko z singli + nie wiem jakim cudem poznałeś "Freestate"? 
-
FREE STATE
Cóż, dla Twojej wiadomości nie tylko z singli, co poradzę, że mi się podobają... a Freestate (żeby nie zapeszyć) kocham od niedawna, kiedy to odświeżyłem Ultrę...
Więc hej 
-
Czez
Ostatnio mam taki przyplyw, ze chcialbym sluchac calej muzyki DM na raz, bo wszystko mi sie podoba 
Enjoy The Silence
-
FREE STATE
Breaking news: Nastąpiły pewne zmiany.
Moje Top 3 to teraz: Freestate, Nothing's Impossible i Precious.
Moje Top 3 to teraz: Freestate, Nothing's Impossible i Precious.
-
stripped
OMG! Czy to poleci na żółtym pasku w TVN24? 
-
Czez
Nie, w CNN 
Enjoy The Silence
-
dejmien
1. Dangerous
2. To Have And To Hold
3. Strangelove
3. Here Is The House
4. Walking In My Shoes
2. To Have And To Hold
3. Strangelove
3. Here Is The House
4. Walking In My Shoes
-
FREE STATE
Te dwie trójki to specjalnie (w sensie ex aequo)??? Bo nie wiem... 
-
What a Fruit
- Ulubiony utwór: The Things You Said
1. The Things You Said.
2. I Feel Loved.
3. Martyr.

2. I Feel Loved.
3. Martyr.
I've been a martyr for love...
-
FREE STATE
Duży + dla Ciebie za T.T.Y.S. 
Dwa pozostałe ujdą... ale jak widać Twój gust jest dobry. Czekamy na więcej...
Dwa pozostałe ujdą... ale jak widać Twój gust jest dobry. Czekamy na więcej...
-
shodan
U mnie od miesięcy prawie bez zmian:
1. Blue Dress
2. Shine
3 World In My Eyes
4. I Am You
5. Corrupt
6. The Things You Said (bezsprzecznie najgenialniejszy utwór z lat 80-tych)
1. Blue Dress
2. Shine
3 World In My Eyes
4. I Am You
5. Corrupt
6. The Things You Said (bezsprzecznie najgenialniejszy utwór z lat 80-tych)