DEPESZWIZJA EDYCJE 11-20
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Dzień dobry PT i Forumowicze - witam państwa w niedzielę, 12 maja o godzinie 21.
Ponoć dziś mamy jakieś Wniebostąpienie Pańskie, ale ja się na tym nie znam - pospolity ateista jestem.
Imieniny obchodzą Pankracy, Plautylla i Wszemił, obchodzimy dziś Światowy Dzień Środków Masowego Przekazu oraz Dzień Syndromu Chronicznego Zmęczenia i Zaburzeń Immunologicznych. Wszystkiego najlepszego!
Słońce dziś wzeszło oraz zeszło.
Cytat dnia: "Państwo Izrael bezprawnie okupuje tereny należące do Palestyny".
Mam nadzieję na to że jesteście gotowi, ale nawet jeśli nie, to i tak zapraszam serdecznie na finał 12 Edycji Depeszwizji imienia Salvadora Daliego i od razu wrzucam swoje głosy.
KLASYFIKACJA:
Czyżby Hien miał wygrać te zabawę pierwszy raz od dawna? No no no no zobaczymy jasne czas pokaże...
Ponoć dziś mamy jakieś Wniebostąpienie Pańskie, ale ja się na tym nie znam - pospolity ateista jestem.
Imieniny obchodzą Pankracy, Plautylla i Wszemił, obchodzimy dziś Światowy Dzień Środków Masowego Przekazu oraz Dzień Syndromu Chronicznego Zmęczenia i Zaburzeń Immunologicznych. Wszystkiego najlepszego!
Słońce dziś wzeszło oraz zeszło.
Cytat dnia: "Państwo Izrael bezprawnie okupuje tereny należące do Palestyny".
Mam nadzieję na to że jesteście gotowi, ale nawet jeśli nie, to i tak zapraszam serdecznie na finał 12 Edycji Depeszwizji imienia Salvadora Daliego i od razu wrzucam swoje głosy.
Przepraszam wszystkich poza urażonymi.5 pkt. - 8
4 pkt. - 3
3 pkt. - 2
2 pkt. - 1
1 pkt. - 4
Nie pamiętam edycji, w której tak szybko udałoby mi się wyselekcjonować ostateczną piątkę. Kawałek Luny uważam za maksymalne przeciętniactwo i szczerze mówiąc byłem pewien na 99%, że go skreślę po otrzymaniu go od Czezława. Po kilku odsłuchach zdania nie zmieniłem, chociaż szczerze muszę przyznać, że w tej edycji znalazło się coś słabszego - koszmarek wrzucony przez Musiała pod siódemką.
No i jesli chodzi o punktujących, to wygląda to tak: eine punkt dla kolegi Roberta, którego Masturbator na początku mnie mocno urzekł, by, niestety, z czasem mocno stracić. Trochę faktycznie generyczne i ciut zbyt monotonne, ale niech będzie, choćby z sentymentu dla Hotline Miami. Dwa punkty dostaje koleżanka z Warszawy - sympatyczne porcysiarstwo, trochę trąci Animal Collective i niby nie do końca to jest moja rzecz i moja zajawka, ale nie powiem, że nie doceniam, jak doceniam.
Oddzielny akapit na trzy pozostałe kawałki, bo imo różnica poziomów między nimi a resztą jest zauważalna i szczerze mówiąc trójka panów zasługuje na wyróżnienie, bo trochę się musiałem nagłowić nad kolejnością. Ostatecznie trzy oczka dostaje ode mnie kolega Murzyn z przyjemnym instrumentalnem z gościnnym udziałem bynajmniej nie Marco Parkera - tylko, bo pewnie w niejednej edycji dałbym ich więcej. Cztery dla naprawdę kozackiej wrzuty wuja, która chyba stylistycznie najbardziej pasuje do wczorajszego finału Eurowizji (ciupciać PAŃSTWO IZRAEL), która jednak musiała ustąpić...
Tak, Hienowi i jego Weezerowi. Niech chłop ma, to naprawdę świetny kawałek, no i przy okazji odczarowuje zespół, który przez lata zlewałem uważając za przeceniany. Niesłusznie. Pewnie rzucę tym samym na niego klątwe, ale trudno - przynajmniej będę mieć czyste rączki.
Generalnie naprawdę spoko edycja, nie rozumiem narzekania.
KLASYFIKACJA:
Kod: Zaznacz cały
1. HIEN - Weezer - Say It Ain't So - 5 pkt.
2. SHODAN - HÆLOS- Boy Girl - 4 pkt.
3. MURZYN - De La Soul - I Be Blowin' (feat. Maceo Parker) - 3 pkt.
4. LIVV - TV Girl - (Do the) Act Like You Never Met Me - 2 pkt.
5. DRAGON - Perturbator - Birth of the New Model - 1 pkt.
6. MENTOS - The Pop Group - Snow Girl
CZEZ - Luna - The Tower
DEV - Blue System - History - 0 pkt.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Może tym razem zerówka będzie osiągalna hehe
-
mintaj
Zawsze wrzucam go gdzieś na końcu, niechaj będzie jako drugi - DRAGON.
KLASYFIKACJA:
Głosy Roberta nie zmieniły układu sił, co najwyżej go podtrzymują. Hien z kompletem, ale za nim nieco mniej solidnie, ale nadal solidnie punktujący Wuja. Livv wyprzedziła Murzyna, a ja już straciłem szansę na Złotego Ziobrę, którego nadal mogą zdobyć aż dwaj uczestnicy.
Emocje większe niż podczas jakieś nudnej Eurowizji (zwłaszcza w temacie Czego teraz słuchasz hehe)
Zgadzam się z opinią temat Keczupu i ładnych gejów na Eurowizji w sumie też. Pomijając fakt, że dostałem mało punktów, to podobają mi się te głosy, bo są bardzo podobne do moich. Przesyłam pozdrowienia do Wrocławskiego Teatru Współczesnego (ale nie osobiście, bo nie chce mi się tam iść, sorry)!1 ziomek jak z The Beloved na ładnie wykręconym downtempo podkładzie, przyjemne
2 feels good dżezik, nie taki zły, nie taki potężny
3 obrońcy mrocznego popu który buja atakujo
5 ekspresyjne performatywne wywrotki, ktoś dzielnie walczy o doartystycznianie depeszwizji
6 mój ulubiony keczup to pudliszki do pizzy btw przeproscie brzozowskiego, polska nie umie wysłać ładnego geja zeby wygrał kiedyś może
7 dolly parton i michał wiśniewski, ciekawe
8 hehe chciałbym by ta zabawa ewoluowała w to, w co wydaje mi się że właśnie ewoluuje, świetny numer z doomerskim klimacikiem tyle że z gitarowym soczystym łojeniem
8 (5 pkt)
3 (4)
1 (3)
5 (2)
2 (1)
7
6
pozdrawiam prawdziwą wiarę synthwave'ową, może pomimo perturbacji będę bliżej wygranej niż zera
KLASYFIKACJA:
1. HIEN - Weezer - Say It Ain't So - 10 pkt.
2. SHODAN - HÆLOS- Boy Girl - 8 pkt.
3. LIVV - TV Girl - (Do the) Act Like You Never Met Me - 5 pkt.
4. MURZYN - De La Soul - I Be Blowin' (feat. Maceo Parker) - 4 pkt.
5. MENTOS - The Pop Group - Snow Girl - 2 pkt.
6. DRAGON - Perturbator - Birth of the New Model - 1 pkt.
7. CZEZ - Luna - The Tower
DEV - Blue System - History - 0 pkt.
Emocje większe niż podczas jakieś nudnej Eurowizji (zwłaszcza w temacie Czego teraz słuchasz hehe)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Dragon
Pozdrawiam, dziś dzisiaj gramy Rzeźnię numer pięć
-
mintaj
Łączymy się teraz z komisją w Bełchatowie, skąd głosy przesyła MURZYN.
KLASYFIKACJA:
Ciężko omawiać mi klasyfikację, skoro dosłownie prawie w ogóle się nie zmieniła - jedyną różnicą jest to, że nieznacznie wyprzedził mnie Dragon. No i z wartych wzmianki rzeczy punkt dla Luny, który sprawił, że ostatecznie został tylko jeden kandydat do Złotego Ziobry w tej kolejce. Czy będzie pierwszy laureat tej nagrody i czy jednocześnie kolega Hien pobije rekord tej zabawy? NIE WIEM.
___
No proszę - kolega Jacek strzelał całkiem celnie, acz nie zawsze (wtf z sugerowaniem że ja bym wrzucił Lunę...), no i parę razy miał wątpliwości. W każdym razie ciągle mógłbym z nim iść na strzelnicę bez obaw, że pomyliłby mnie z dzikiem. Ale mniejsza z tym - znowu Munlup z kompletem punktów i Wuja tuż za nim! Ja tam nie narzekam (łatwiej mi się to liczy lol), ale coś to może mówić o tej edycji...Propozycja 1 - wkurza mnie że wali po uszach bo głośna ta empetrójka była. Wyczuwam tu Livv
Propozycja 2 - lekki trolling z mej strony, jest to po prostu instrumentalny przerywnik z trzeciej płyty De La Soul, na saksie pogrywa Maceo Parker - muzyk z zespołu Jamesa Browna, później członek Parliament-Funkadelic. Numer mocno feelsowy który szczególnie zwrócił mą uwagę gdy poznawałem ich dyskografię. Nie powie Wam to nic o chłopakach z De La jako raperach ale do tego tematu jeszcze kiedyś wrócę.
Propozycja 3 - spodobało mi się to że kiedy mój numer nagle się urywa ten zaczyna się motywem jakby przełączania kanałów w tv, tym samym przejście mimo wszystko wyszło zgrabnie. Kawałek jest w sumie spoko. Widzę tu Dragona lub Wuja. No chyba że mentos?
Propozycja 4 - zbyt mroczne w stosunku do reszty, ciężki ten instrumental, potem jakieś gotyckie electro do klubu dla depeszy wchodzi, może to Czezu?
Propozycja 5 - jakieś asłuchalne sieczkobrzdęki, albo to mentos albo Dragon
Propozycja 6 - Luna "The Tower", tu mam zagwozdkę, w pierwszej chwili obstawiałem mentosa lub munlupa jako fanów ojrowizji, munlup odpada jednak, mentos mógł to rzucić ciekawości jak sobie toto poradzi w depeszwizji a jak na Eurowizji, albo może dał to Wujek czy Czezu?
Propozycja 7 - OKROPIEŃSTWO. Srogo kiczowe, wali Musiałem z daleka ale może być też jaki młodzieńczy hit Wujaszka, kto wie.
Propozycja 8 - najpierw skojarzyło mi się pop-punkowo, ogólnie pachniało munlupem na kilometr, później przyszło mi do głowy że to być może jest Weezer, Kuba lubi w depeszwizji dawać drugie szanse rzeczom z bestek
Punkty
1 - 3 pkt.
2 - -----
3 - 4 pkt.
4 - 2 pkt.
5 - 0 pkt.
6 - 1 pkt.
7 - 0 pkt.
8 - 5 pkt.
KLASYFIKACJA:
1. HIEN - Weezer - Say It Ain't So - 15 pkt.
2. SHODAN - HÆLOS- Boy Girl - 12 pkt.
3. LIVV - TV Girl - (Do the) Act Like You Never Met Me - 8 pkt.
4. MURZYN - De La Soul - I Be Blowin' (feat. Maceo Parker) - 4 pkt.
5. DRAGON - Perturbator - Birth of the New Model - 3 pkt.
6. MENTOS - The Pop Group - Snow Girl - 2 pkt.
7. CZEZ - Luna - The Tower - 1 pkt.
8. DEV - Blue System - History - 0 pkt.
___
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Z chęcią bym wpadł, ale są rzeczy ważne i jest Depeszwizja (TM).
Kwestia Złotego Ziobry dla DEVa w tej kolejce się w każdym razie nie wyjaśni, bowiem czas na punkty od niego.
KLASYFIKACJA:
Okej, Musiał nie zmienił jakoś znacząco klasyfikacji generalnej, ale nie można powiedzieć, że nie namieszał, jak namieszał. Hien nadal na czele, chociaż ma dwa punkty przewagi nad Shodanem, który ostatecznie też dostał mniej punktów niż łapał do tej pory, przez co dał się dogonić Livv. Murzyn stabilnie w tzw. klasie średniej, warto też docenić fakt, że następnego Dragona dogonił Czezław, który zdobył jakieś 5 oczek więcej, niż zakładałem. Ja z marnymi dwoma oczkami w oddali, ale ciągle przed Musiałem.
___
Czas na połączenie ze studiem w Łodzi, skąd głosy (chyba) przesłał HIEN
A co do strzałów - lepiej niż Milik w reprezentacji ale jednak parę pudeł mniej niż w wiadomej scenie z M jak miłośc. Dobra, to nawet na moje standardy przesada.
KLASYFIKACJA:
Nawet podliczanie głosów Munlupa nie zaważyło na jego pozycji w tabeli - cały czas prowadzi, chociaż jego przewaga topnieje i musi czuć na swoich plecach oddech Shodana i Murzyna. Nadmienię jeno, że dwójka ta do tej pory zapunktowała u każdego! Mocno punktuje Luna, czego się nie spodziewałem, ale może to ja się nie znam czy coś, a dzięki pierwszym od dawna punktom jestem nad Dragonem i Adrianem.
Kwestia Złotego Ziobry dla DEVa w tej kolejce się w każdym razie nie wyjaśni, bowiem czas na punkty od niego.
Ajajajaj! Cóż za piękny strzał z dubeltówki w plecy dla Hiena! I TO TAK OD KOLEGI!!!???? <żenujący efekt dźwiękowy>. Generalnie te głosy mogę skwitować tylko dwoma znakami: X oraz D.Numer 1 - wiosenno-wakacyjny bangierek, bardzo fajne, wiedziałem, że to będzie mój faworyt od pierwszego odsłuchu, ergo 5 pkt
Numer 2 - jak znalazł na wieczorny chill na promenadzie gdzieś w Kołobrzegu, przyjemnie mnie wyluzowało, 3 pkt
Numer 3 - mroczniejsze nieco, ale wciąż chillowe, Massive Attack vibes, fajen całkiem, ale przy pozostałych tylko 1 pkt
Numer 4 - dobra i dość kwaśna (przynajmniej momentami) elektronika, aż wybrałbym się gdzieś, gdzie tak grają, będą 2 pkt
Numer 5 - generalnie spoko, choć dość nietypowe, wszystko out of sync, w bestce bym delikatnie zapropsował, no ale skończyły mi się punkty, więc 0
Numer 6 - super przyjemne okołosynthpopowe granie, pasujący wokal, chwytliwy refren oparty o standardowy zespół akordów, me like it, 4 pkt
Numer 7 - wiedziałem, że Blue System musi gdzieś wpaść, w ogóle ten numer ma całkiem fajne video, polecam. Nigdy nikt nie będzie wyglądał tak posh jak Dieter Bohlen prowadzący tę Carrerę. Wiadomo, 0 pkt
Numer 8 - numer jest to dobry, lekko swagujący (choć przecież gitar ostrzejszych tam nie brakuje), i znów - w bestce byłby props i tu też generalnie jest, ale przegrało w zestawieniu z innymi, 0 pkt
KLASYFIKACJA:
2. SHODAN - HÆLOS- Boy Girl
LIVV - TV Girl - (Do the) Act Like You Never Met Me - 13 pkt.
4. MURZYN - De La Soul - I Be Blowin' (feat. Maceo Parker) - 7 pkt.
5. DRAGON - Perturbator - Birth of the New Model
CZEZ - Luna - The Tower - 5 pkt.
7. MENTOS - The Pop Group - Snow Girl - 2 pkt.
8. DEV - Blue System - History - 0 pkt.
___
Czas na połączenie ze studiem w Łodzi, skąd głosy (chyba) przesłał HIEN
No i tym samym pozbyliśmy się szans na pierwszego Złotego Ziobrę w dziejach zabawy, bo ostatecznie nikt nie skończy bez punktów. Swoją drogą, cóż za ironia losu, że akurat pierwsze punkty w tej edycji Musiał dostał akurat od Hiena... Generalnie to dużo punktów dla tych, co do tej pory ich nie łapali.5 – utwór 6
4 – utwór 5
3 – utwór 2
2 – utwór 7
1 – utwór 3
0 – utwór 1
0 – utwór 4
1 Smerfetka
2 Murzyn
3 Wujas
4 Czez
5 Dragon
6 Mentos
7 Musiał
8 Munlup
A co do strzałów - lepiej niż Milik w reprezentacji ale jednak parę pudeł mniej niż w wiadomej scenie z M jak miłośc. Dobra, to nawet na moje standardy przesada.
KLASYFIKACJA:
2. SHODAN - HÆLOS- Boy Girl - 14 pkt.
3. LIVV - TV Girl - (Do the) Act Like You Never Met Me - 13 pkt.
4. MURZYN - De La Soul - I Be Blowin' (feat. Maceo Parker)
CZEZ - Luna - The Tower - 10 pkt.
6. MENTOS - The Pop Group - Snow Girl - 6 pkt.
7. DRAGON - Perturbator - Birth of the New Model - 5 pkt.
8. DEV - Blue System - History - 2 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Czas na korespondenta z zagranicy - CZEZ, jeeedzieeesz!
KLASYFIKACJA:
Chyba tylko kataklizm mógłby sprawić, że Hien nie wygra tej edycji. Shodan jest niby solidny, niby go goni, ale jednak ciągle mu czegoś brak, parafrazując klasyka. Livv na bezpiecznej trzeciej pozycji, a dzięki kompletowi oczek dla Dragona na czwartym miejscu dosłownie pół forum. Ostatnie dwa miejsca bez zmian, chociaż Musiał ma jeszcze szansę na to, by mnie ostatecznie prześcignąć.
Hien tego nie może przerznąć, skoro nawet Czezław dał mu 4 punkty. BTW pierwszy komplet w tej edycji dla Dragona, a w gronie punktujących u każdego został tylko Shodan.1 - 1
2 - 0
3 - 2
4 - 5
5 - 0
6 - moje
7 - 3
8 - 4
KLASYFIKACJA:
1. HIEN - Weezer - Say It Ain't So - 19 pkt.
2. SHODAN - HÆLOS- Boy Girl - 16 pkt.
3. LIVV - TV Girl - (Do the) Act Like You Never Met Me - 14 pkt.
4. MURZYN - De La Soul - I Be Blowin' (feat. Maceo Parker)
CZEZ - Luna - The Tower
DRAGON - Perturbator - Birth of the New Model - 10 pkt.
7. MENTOS - The Pop Group - Snow Girl - 6 pkt.
8. DEV - Blue System - History - 5 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
NIE RÓB MI NADZIEI
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Dragon
Proszę Seba o postawienie mnie NAD LUNĄ
-
mintaj
W zapieczętowanym liście od LIVV otrzymałem głosy od niej. Albo wiadomości prywatnej. Czas na ujawnienie tho:
KLASYFIKACJA:
Uuuuu to nam koleżanka Smerfetka namieszała! Murzyn uciekł od rozbitej grupy pościgowej na trzecie miejsce i wyprzedził wrzucającą. Gdzieś tam wykrysztalizowała się reszta klasyfikacji, która raczej nie powinna się jakoś znacząco zmienić. Summa summarum przed ostatnią kolejką w tej edycji liderem został jednak SHODAN, który to za chwilę osobiście rozda karty. Czy wygra jednak Hien? A może on? A może będzie remis?
Trivia: to pierwsze od dawna punkty jakie otrzymałem od koleżanki. I kolejne zero dla Munlupa, za co przepraszam. Tak samo jak za wrzucenie mielizny. I generalnie to przepraszam za wiele rzeczy. Oraz gratuluję Shodanowi - jako jedyny zapunktował u każdego w tej edycji.W międzyczasie przesyłam swoje oceny na Depeszwizję, jestem ciekawa Twojej opinii na temat kolejki Dalego, uznawanej przez chłopaków za gorszą, tzw. Upadek z rowerka. Mi się niezbyt podobała, raczej stanowi reprezentację mielizn wszelkiego rodzaju, nie przemawia do mnie. Akurat ze swojego utworu jestem zadowolona, jakoś wybija mi się na tle innych, ale to kwestia subiektywnego egocentryzmu. Zobaczymy co inni o nim pomyślą, to da bardziej wiarygodną ocenę. Jakoś w ostateczności udało mi się zorganizować punktację:
1. -
2. 5 pkt
3. 4 pkt
4. 2 pkt
5. 3 pkt
6. 1 pkt
7. 0 pkt
8. 0 pkt
KLASYFIKACJA:
1. SHODAN - HÆLOS- Boy Girl - 20 pkt.
2. HIEN - Weezer - Say It Ain't So - 19 pkt.
3. MURZYN - De La Soul - I Be Blowin' (feat. Maceo Parker) - 15 pkt.
4. LIVV - TV Girl - (Do the) Act Like You Never Met Me - 14 pkt.
5. DRAGON - Perturbator - Birth of the New Model - 12 pkt.
6. CZEZ - Luna - The Tower - 11 pkt.
7. MENTOS - The Pop Group - Snow Girl - 9 pkt.
8. DEV - Blue System - History - 5 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Dragon
Co tu się stało z punktami kurde faja
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Kurła ale emocjeeeee
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Mówiłem nie robić mi NADZIEI
-
stripped
Dajesz munlup, MUSISZ
-
mintaj
Jak rzekłem - jebłem się i wkleiłem punkty czeza przed hienem, choć powinno być na odwrót
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Od Wuja? Zapomnij xd
-
Dragon
Honorowa rundka, OSTATNI FREJM MISTRZOSTW
-
Hien
Faul i chybienie
-
stripped
No i wlepiłeś munlupa do posta z punktami Musiała nie wiem czy żeś widział...