Pomoc komputerowa
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Re: Pomoc komputerowa.
Jeszcze nie dziekuj. 
-
Choin
- Ulubiony utwór: Living On Video
chkdsk /r
Ostatnio zmieniony 19 maja 2008 15:25 przez slick, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Dokladnie, "R" mialem na mysli ale nie bylem pewien. :-D
Powód: Dokladnie, "R" mialem na mysli ale nie bylem pewien. :-D
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga
/ http://www.lastfm.pl/user/choin
-
DT
pokazuje sie nie mozna sprawdzic bo nie mozna zlokalizowac dysku bądz brak dysku w stacji dysku
d i e moge sprawdzic i wychodzi ze jest przynajmniej jeden nieodwracalny problem
moze zle zrobilem z biosie zeby sie z plyty odpalal? zrobilem w tym boot sqenc coś tam 1st jako cd z plytą a na ostani 3st dysk
kable sprawdzilem
nie moge tez zainstalowac nowego systemu bo przy tym oknie wyboru czy nowa instalacja czy dodanie partycji wyskakuje niebieski ekran i komunikat ze zostanie wylączony zeby nie uszkodzic i zebym sprawdzil lub wymienil karte video
i teraz to juz nie wiem.........
Ps. dokladnie to po w pisaniu chkdsk /r pojawia sie określona stacja dysków nie jest prawidłowa lub w stacji nie ma dysku.
d i e moge sprawdzic i wychodzi ze jest przynajmniej jeden nieodwracalny problem
moze zle zrobilem z biosie zeby sie z plyty odpalal? zrobilem w tym boot sqenc coś tam 1st jako cd z plytą a na ostani 3st dysk
kable sprawdzilem
nie moge tez zainstalowac nowego systemu bo przy tym oknie wyboru czy nowa instalacja czy dodanie partycji wyskakuje niebieski ekran i komunikat ze zostanie wylączony zeby nie uszkodzic i zebym sprawdzil lub wymienil karte video
i teraz to juz nie wiem.........
Ps. dokladnie to po w pisaniu chkdsk /r pojawia sie określona stacja dysków nie jest prawidłowa lub w stacji nie ma dysku.
fu..'em and their law
-
Choin
Pytanie w zasadzie do Slicka (mistrza nowinek technicznych i Windowsa SP3) 

Od pewnego czasu co jakis czas ni z gruchy wyskakuje mi cos takiego, pewnie format by zalatwial sprawe ale prawde mowiac srednio mam czas go teraz robic, moze inne pomysly?

Od pewnego czasu co jakis czas ni z gruchy wyskakuje mi cos takiego, pewnie format by zalatwial sprawe ale prawde mowiac srednio mam czas go teraz robic, moze inne pomysly?
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Mistrz nowinek technicznych i Windowsa SP3 aka google mowi... 
-
Choin
Dzieki o panie za rade
Poczytalem, i owszem...wlasnie jestem w trakcie re-instalki windy 
-
Jari
Pytanko: po włączeniu kompa wiatrak od chłodzenia zaczyna niebezpiecznie głosno chodzić, wręcz wydawać nieprzyjemny dźwięk... trwa to aż do pojawienia się ekranu logowania Windy. Czas zmienić obudowę i wiatrak czy jak? Gdzieś czytałem, że pewne systemy chłodzące ustawiają się w ten sposób do pracy ustalając optymalny poziom obrotów wiatraka (tego od zasilacza), ale mnie to bardziej wygląda na albo zbyt duże napięcie jakie dostaje ta część a co za tym idzie zjebanu system napięcia w obudowie-zasilaczu albo po prostu już ogólnie jego żywotność dobiega końca... Ale wolę zapytac zanim wyskoczę z PLN'u.
-
Choin
Nie wiem jak to jest u Ciebie, ale jak u mnie wiatrak zaczyna za glosno chodzic, to z calej sily wale w obudowe i sie ucisza
Sprobuj, moze u Ciebie tez zadziala 
-
Jari
Działa, ale z doświadczenia wiem, że to nie metoda, tylko środek zaradczy. Z PLN wyskczę, tylko pytanie na co? Sam zasilacz czy obudowa bo napięcie po całości szlag trafił. (wiatrak na przednim panelu też świruje od czasu do czasu). Tylko zastanawia mnie fakt tego uspokojenia w momencie pojawienia się ekranu logowania....
-
DT
czy można do jednego kompa podłączyć ram DDR2 533 MHz i DDR2 400 MHz?
fu..'em and their law
-
Choin
Generalnie nie widze przeciwwskazan, u mnie np smiga 667 i 533.
-
DT
probowalem cos takiego zamontowac ale nie chcial sie komp odpalic ponownie
byl ram na 533 a chcialem dolozyc drugi na 400 i lipa
jakies sugestie?
byl ram na 533 a chcialem dolozyc drugi na 400 i lipa
jakies sugestie?
fu..'em and their law
-
Choin
Hmm...pierwsza sugestia, to moze sprobuj zamienic ramy slotami...druga sugestia, zobacz jakie ramy obsluguje Twoja plyta glowna 
-
DT
wlasnie przed chwilą o tej pierwszej opcji pomyslalem
jutro zobacze co i jak bo to nie moj komp
dzieki
jutro zobacze co i jak bo to nie moj komp
dzieki
fu..'em and their law
-
Choin
No spox, a jak to nie pomoze to mowie, zobacz czy plyta obsluguje (powinna). No i jeszcze pozostaje opcja ze ram jest zwalony
Milego kombinowania 
-
SinnerInMe
- Ulubiony utwór: Higher Love
Czym odtworzyć SOTU DVD na Ubuntu 8.10? Próbowałem już Totemem, Mplayerem, VLC Playerem i nic z tego. 
-
Rajca
Nic się nie dzieje? System nie wyrzuca tego swojego okienka o szukaniu wtyczek? Spróbuj Mplayera z nakładką SMplayer. Na lauchpadzie jest repozytorium świeże. Może to libdvdcss2...
-
SinnerInMe
- Ulubiony utwór: Higher Love
Ruszyło pod SMplayerem, z tym że nie ma dźwięku i nie działa menu... (w ogóle w żadnym filmiku nie działa mi dźwięk w tym odtwarzaczu) Niemniej jednak, dzięki
Gdy uruchamiam Totemem to program się zawiesza, w Mplayerze wyskakuje błąd i od razu program się zamyka, w VLC wyświetla się tylko pierwsze menu, później znika obszar wideo. Libdvdcss2 mam zainstalowane.
Gdy uruchamiam Totemem to program się zawiesza, w Mplayerze wyskakuje błąd i od razu program się zamyka, w VLC wyświetla się tylko pierwsze menu, później znika obszar wideo. Libdvdcss2 mam zainstalowane.
-
Rajca
SMplayer bez odpowiednio skompilowanego MPlayera z patchem nie pozwala na używanie menu. Spróbuj w opcjach SMplayera ustawić dekoder czy też wyjscie Wideo na jakieś inne niż masz domyślnie.(Jeśli nie jest domyślne to dajmy na to X11 albo OGL) i inne wyjście dźwięku. Mógłbyś też odpalić każdy program z konsoli i skopiować co wyskoczy w niej przy otwieraniu.
(Sory za ewentualne błędy, ale lecę na LiveCD i słownika brak ;/ )
(Sory za ewentualne błędy, ale lecę na LiveCD i słownika brak ;/ )
-
puma
Bluetooth w laptopie mi się spieprzył.
I nie wiem jak go naprawić cholera.

I nie wiem jak go naprawić cholera.