Piłka Nożna
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Ot co, niby awans ale zespołu nie mamy. Cieszy forma Szczęsnego którego nigdy nie lubiłem i nie mogłem zrozumieć dlaczego selekcjonerzy kadry tak forsują jego postać w pierwszym składzie bo turnieje wybitnie mu nie szły. Teraz w sumie mecz na pożegnanie zostanie i mogliby spróbować zagrać odważniej ale podejrzewam że Francuzi nie pozwolą nam na zbyt wiele tak jak Argentyna.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Można przegrać z Argentyną, ale nie w tak koszmarnym stylu. Jestem załamany. Ale jaki trener, taka gra. Dużo niżej notowane zespoły potrafiły stwarzać sobie jakieś sytuacje. Albo chociaż wyjść z własnej połowy.
Za parę lat nikt nie będzie niby pamiętał o stylu, tylko o wyjściu z grupy. Ale marne to dla mnie w tej chwili pocieszenie.
Szkoda mi tylko, że tak wybitny napastnik jak Lewandowski musi przez 90 minut snuć się samotnie po boisku bez nadziei na jakiekolwiek dogranie.
Za parę lat nikt nie będzie niby pamiętał o stylu, tylko o wyjściu z grupy. Ale marne to dla mnie w tej chwili pocieszenie.
Szkoda mi tylko, że tak wybitny napastnik jak Lewandowski musi przez 90 minut snuć się samotnie po boisku bez nadziei na jakiekolwiek dogranie.
-
Hien
Mnie to nie załamuje, bo aż tak bardzo piłka się dla mnie nie liczy, prędzej bawi w jak cyrkowej atmosferze wyszliśmy z grupy. Wiadomo, że to symboliczna wartość, bo niczego więcej nie ugramy w mistrzostwach. Cieszę się, że ta tytaniczna praca Lewego i Szczęsnego nie poszła na marne. Dorzucę Glika, bo facet uratował kilka sytuacji i bez niego pewnie byśmy wracali do domu. Śmiesznie, że akurat ta wersja kadry wyszła z grupy, a w poprzedniej dekadzie nie byliśmy w stanie, mimo że zespół był bardziej zgrany i zwyczajnie lepszy. No, ale wuj tam, fajnie jest. Teraz wpiernicz od obrońców tytułu i na wakacje xd
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Tymczasem Bdlgowie do domu.
A propo... z racji tego, ze mieszkam w UK, znam ludzi z przenajrozniejszych zakatkow tego swiata. No i przed kilkoma minutami rozmawialem z jednym znajomym Marokanczykiem. Alez on sie cieszy. Nie tylko z awansu. Z awansu z pierwszego miejsca, z tego, ze to w duzej mierze oni wywalili Belgie, no i wogole... chwilo trwaj
A propo... z racji tego, ze mieszkam w UK, znam ludzi z przenajrozniejszych zakatkow tego swiata. No i przed kilkoma minutami rozmawialem z jednym znajomym Marokanczykiem. Alez on sie cieszy. Nie tylko z awansu. Z awansu z pierwszego miejsca, z tego, ze to w duzej mierze oni wywalili Belgie, no i wogole... chwilo trwaj
Enjoy The Silence
-
shodan
Ale jaja, co ta Japonia wyrabia? Po przegranej z Kostaryką zwątpiłem w nich, a tu proszę!
Kostaryka też ambitna i waleczna. Maroko wygrywa grupę. Wszyscy pokazują Polsce, jak się gra w piłkę.
Kostaryka też ambitna i waleczna. Maroko wygrywa grupę. Wszyscy pokazują Polsce, jak się gra w piłkę.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Zwłaszcza Niemcy i Belgia...
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
shodan
I Niemcy i Belgia w kwadrans mieli więcej sytuacji, niż my przez całe mistrzostwa.
Nawet Kostaryka zawstydziła naszych. Nie mam dla nich litości.
Nawet Kostaryka zawstydziła naszych. Nie mam dla nich litości.
-
Hien
Dobrze, że Scottish Open w snookerze jest, mogę sobie jakiś fajny sport pooglądać.
-
shodan
A co nie podobają Ci się MŚ? Tyle niespodzianek, wręcz sensacji chyba dawno nie było.
Jedynie Polska gra antyfutbol.
Jedynie Polska gra antyfutbol.
-
Hien
Nie czuję kompletnie tych mistrzostw i, jakkolwiek naciąganie to zabrzmi, źle mi się ogląda takie rzeczy w o tej prze roku. Nie chce mi się włączać większości tych meczów. Może teraz, jak wyszliśmy z fazy grupowej, to się bardziej zaangażuje, ale jeśli mam do wyboru MŚ, a snookera, to raczej zawsze wygra snooker.
-
stripped
To nie na długo raczejHien pisze:02 gru 2022 10:22Może teraz, jak wyszliśmy z fazy grupowej, to się bardziej zaangażuje,
-
Hien
Tzn, źle się wyraziłem, nie chodzi mi o "nas" w sensie Polaków, tylko "nas" w sensie widzów xD
-
shodan
No pora nietypowa, ale MŚ to nawet zimą na Marsie nie odpuszczę.
-
stripped
Tak przypuszczałem ale co siem uśmiał to moje xdHien pisze:02 gru 2022 10:41Tzn, źle się wyraziłem, nie chodzi mi o "nas" w sensie Polaków, tylko "nas" w sensie widzów xD
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Chyba pierwsze MŚ, które są dla mnie bardzo letnie. Bardzo niewiele z nich widziałem (chociaż przyznać muszę, że te fragmenty, które widziałem, były w większościa ciekawe - w większości, bo mecz np. Japonii z Kostaryką nie). Nie wiem, czy obejrzę Polska - Francja (będę w drodze). Mecz z Meksykiem był fatalny, z Arabią ostatecznie zobaczyłem drugą połowę - jakim cudem Szczęsny nic nie wpuścił, to wie tylko on, tam mogło być 0:3 w 1. kwadransie po przerwie. Z Argentyną wtopa, styl znowu fatalny, ale się udało wyjść z grupy (i w sumie wyniki są takie, jakich się spodziewano) i to najważniejsze, wreszcie nie ma żadnych "meczów o honor" i innych bzdur, a jest dobry wynik.
-
Hien
Ładnie, póki co nasz najlepszy mecz na tym mundialu. Może przegrywamy, ale przynajmniej istnieje realna, a nawet duża szansa, że wyrównamy.
-
stripped
Naprawdę niezły mecz, wiedziałem że tak potrafimy grać i fajnie że odblokowaliśmy ten tryb gry znowu. Trzymam kciuki.
-
Hien
No i fajnie, wiadomo, że nie było za bardzo szans, ale przynajmniej zagraliśmy bardzo dobry mecz i Lewy wbił gola na do widzenia. W ogóle oglądanie polaków w 1/8 finału mistrzostw świata, to była niezła abstrakcja, ale zakończyliśmy na wysokim poziomie, a nie z niesmakiem ala mecz z Argentyną i farciarski awans.
-
shodan
Mbappe - Polska 3:1. Dobry mecz. Naprawdę nawet w statystykach byliśmy bardzo blisko. Pech, że Franccja ma takiego zawodnika jak Mbappe. Bo on zrobił wszystkie bramki. Ale nie mam pretensji. Tak przegrać z mistrzami świata to nie wstyd.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Podpisuje sie pod tym obiema rekoma.
Enjoy The Silence