Klub Przyjaciół Piwa
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Re: Klub Przyjaciół Piwa
Ja muszę coś wyznać... ostatnio zamieniłem długo faworyzowane Tyskie na Lecha, którego nigdy nie lubiłem heh. Tak więc w czołówce u mnie są Lech zielony, Heineken i Dog in the Fog. Ewentualnie Warka lana w miejscowej Piwiarni Warka
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
rafal_74
- Ulubiony utwór: Behind The Wheel
dodawac oczywiscie nie trzeba ze jesli juz jak cos ze only butelkowe 
-
prey
Znaczy się szklane. Ekologicznie 
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
-
rafal_74
- Ulubiony utwór: Behind The Wheel
puszki tez sa ekologiczne ale niesmakowe 
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Piwo z puszki to gówno. Z nalewaka tak samo. Liczy się tylko butelka. 
-
Hien
Z kija to nigdy nie wiadomo co poleci, pamiętam jak kiedys w Łódzkiej hali expo odbywały się jakieś targi i w kącie można było kupić coś skromnego do jedzenia i napić się piwa. Nigdy nie piłem czegoś gorszego, ciepła breja z wysoką zawartością wody. To był pierwszy raz jak wywaliłem piwo po wypiciu połowy.
Co do puszek to nic do nich nie mam, łatwo szybko i, o ile to dobre piwo, przyjemnie. A z butelki wiadomo...
Co do puszek to nic do nich nie mam, łatwo szybko i, o ile to dobre piwo, przyjemnie. A z butelki wiadomo...
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Marcin
- Ulubiony utwór: Secret to the End

We wszystkich odmianach mimo żem ze ślaska i tyski browar z okna widzę
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
-
astiz
W północnokoreańskiej TV pojawiła się perwsza w ich historii reklama. I to reklama piwa- "Złoto Phenianu";piwo to kosztuje 1,30 USD,czyli tyle ile wynosi miesięczna pensja w Korei Płn.
Półtorej dolara na miesiąc-Korea Płn.,to jeden wielki obóz koncentracyjny,istne Pandemonium,aż gardło ściska,że w XXI wieku istnieją takie miejsca na ziemi.
Półtorej dolara na miesiąc-Korea Płn.,to jeden wielki obóz koncentracyjny,istne Pandemonium,aż gardło ściska,że w XXI wieku istnieją takie miejsca na ziemi.
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Koniec pracy na dzisiaj, ide po browca na BP.
-
Marcin
- Ulubiony utwór: Secret to the End
Ja już drugiego Żywca jade,nie mieli w sklepie Warki Strong ,a to piwo mi ostatnio pasuje.
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
-
Rajca
Jak wspominałem, piwo marcowe - Złoty Smok.
Dobre i tanie, ale pewnie tanie, bo mało kto pije
Pozwoliłem sobie z Wikipedii zaje.ać tekst.Piwo marcowe - mocne piwo sezonowe dolnej fermentacji typu lager. Piwo marcowe pochodzi z Niemiec i tam jest najbardziej popularne.
Piwo marcowe produkowane jest w pierwszych tygodniach wiosny, głównie w marcu (stąd jego nazwa) z ostatnich zapasów zmagazynowanego, zeszłorocznego słodu. Następnie leżakuje przez całą wiosnę i lato do września.
Od XIX wieku piwo marcowe jest tradycyjnym piwem serwowanym podczas monachijskiego Oktoberfest.
Dobre i tanie, ale pewnie tanie, bo mało kto pije
-
elliott
Ciechan Miodowe - uwielbiam. Tam gdzie mieszkałam jeszcze rok temu, było w monopolowym który miałam praktycznie za rogiem, teraz w pobliżu nie potrafię nigdzie go znaleźć (w sklepie, bo w pubach owszem) a na drugi koniec Łodzi nie mam czasu pojechać 
A poza takimi specjałami to Lecha chyba najlepiej przyjmuję.
A poza takimi specjałami to Lecha chyba najlepiej przyjmuję.
-
Hien
Byliśmy z Em.mą na wręczeniu nagrody piwa roku dla Ciechana Miodowego, były hektolitry tego piwa za darmo
Fuck yea!
-
elliott
Ojaaaaa, czemu nie wiedziałam że coś takiego w ogóle było!! <zazdrocha>
Swoją drogą muszę Was kiedyś na jakiegoś Ciechanka złapać, tak mi teraz do głowy przyszło, wszak od przedPorcupine'owego piwka sporo czasu minęło a mieszkamy przecież w jednym mieście
Swoją drogą muszę Was kiedyś na jakiegoś Ciechanka złapać, tak mi teraz do głowy przyszło, wszak od przedPorcupine'owego piwka sporo czasu minęło a mieszkamy przecież w jednym mieście
-
Hien
Tyle, że to była impreza na zaproszenia, ot dobrodziejstwo goszczenia wielkiego mistrza bractwa piwnego w Żaku. Żeby nikogo nie denerwować, nie wspomnę o fantastycznym żarciu
Ale poza tym nudnawo bo gościli tam głównie ludzie po 40stce...
No, minęło czasu od Porcowego piwa a niestety Wilson nas olał w tym roku, musimy sobię sami okazję stworzyć
A byłaś Ty w końcu na Recoilu? bo się własnie zastanawialiśmy czy Cię tam zobaczymy i nie zobaczyliśmy!
No, minęło czasu od Porcowego piwa a niestety Wilson nas olał w tym roku, musimy sobię sami okazję stworzyć
A byłaś Ty w końcu na Recoilu? bo się własnie zastanawialiśmy czy Cię tam zobaczymy i nie zobaczyliśmy!
-
elliott
Niestety, planowałam i na planowaniu się skończyło, pewne okoliczności sprawiły, że jednak nie dotarłam (gdybym była to na pewno bym się odezwała). Ale nic straconego, na pewno na jakimś koncercie czy czymśtam się niedługo zgramy, okazja jeszcze będzie 
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
best beer ever. mam szczęście, że u mnie na "dzielnicy" żule wolą Volta z biedrony (1,49 za 7,5%;(), i butelki zalegaja w lokalym delikatesie.Hien pisze:Byliśmy z Em.mą na wręczeniu nagrody piwa roku dla Ciechana Miodowego, były hektolitry tego piwa za darmoFuck yea!
primo gusto!
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Hien
to już wiadomo co pijemy przy następnym spotkaniu 
-
Rajca
A idźta wy wszyscy w cholerę
Ciechan i Ciechan, a mnie nie dane go znaleźć na półce w markiecie.
(Swoją drogą, bałem się kiedyś, że Piotr i Paweł to tylko dla katolików...
)
Ciechan i Ciechan, a mnie nie dane go znaleźć na półce w markiecie.
(Swoją drogą, bałem się kiedyś, że Piotr i Paweł to tylko dla katolików...
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
chyba tak, bo ceny niektórych produktów żywnościowych zalatują marżą na parafię ...Rajca pisze:(Swoją drogą, bałem się kiedyś, że Piotr i Paweł to tylko dla katolików...)
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl