pimpf, Ty nie masz nawet pojęcia jakie zabawy sobie wymyślałem żeby zrobić jakąś statystykę/tabelę w czasie gdy nie było komputerów, a mama zabroniła mi (jak miałem 12 lat) robić listę bo przyniosłem kilka jedynek (to zboczenie do cna od maleńkości wyżarło mi mózg)
Może opiszę jedną.. potrzebna jest kartka papieru, kalkulator i długopis
Na kalkulatorze piszę NA ŚLEPO ŻEBY WYKLUCZYĆ UKŁADY (:lol:) jakąś liczbę 8 cyfrową (bo takie były kalkulatory wtedy)
np 95487956
naciskam "-" i piszę na ślepo następną liczbę 9 cyfrową
kurde aż się waham czy pisać dalej bo pomyślicie nienormalny.., no ale brnę dalej
tą drugą liczbą 9 cyfrową jest powiedzmy 77531237
naciskam "=" wychodzi
17956719
acha zapomniałem o jednym: każdej cyfrze od 1 do 9 przyporzodkowywałem (oczywiście wcześniej zanim padnie ten wynik:) ) jednego kolegę/koleżankę/członka rodziny), czyli "w naszych realiach" np gilles 1 pimpf 2, iwona 3, szajajaba 4 ja 5 kawoszka 6 eves 7 slick 8 jacekdm 9
i dalej wszystko się dzieje jak w klasyfikacji medalowej, albowiem NIE MA ŻADNEJ RÓZNICY POMIĘDZY NACISKANIEM SOBIE LOSOWYCH LICZB NA KLAWIATURZE KALKULATORA - A OLIMPIADĄ

:lol:
czyli wynik powtórzę
17956719, więc:
na pierwszym miejscu wyniku jedynka więc 8 punktów i złoty medal dla gillesa
na drugim miejscu siódemka czyli eves otrzymuje 6 punktów i srebro
na trzecim miejscu jacekdm czyli pięc punktów i brąz
na czwartym miejscy wyniku jest piątka, więc trzy punkty ale już bez medalu dla mnie
na piątym szóstka, czyli 2 punkty dla kawoszki
na szóstym siódemka, czyli jeszcze jeden punkt dla eves
siódme i ósme miejsce się nie liczą, nie ma za nie żadnych punktów.. no i na koniec tabelka

czyli kartka i długopis w ruch
1 gilles, 1 złoto, 8pkt
2 eves, 1 srebro, 7pkt (6 pkt za srebro + 1 punkt za szóste miejsce)
3 jacek dm, 1 brąz, 5 pkt
4 erwartungen, 3 pkt
5 kaowszka 2 pkt
reszta na razie bez punktu

tabelka oczywiście ładna, z uwzględnieniem punktów, medali złotych srebrnych brązowych, ilości medali w ogóle i ilości miejsc punktowanych w ogóle
następne dwie liczby do kalkulatora i nastepny wynik daje kolejną "dyscyplinę" i kolejny zestaw medali i punktów i nowe klasyfikacje medalowe.................
można się smiać
a tu żeby odwrócić uwagę odemnie:
nieogarnięta dziennikarka
co za wstyd..