Polityka
-
Dydeo
własnie, zanim zagłosujemy, zastanówmy się na kogo głosujemy, żeby potem nie było kogoś kto nam nie odpowiada.
-
pimpf_101
Masz wiele racji. Jesteś młody, będą z Ciebie ludzie.Erwartungen pisze:mnie wkurza Tusk. I wkurza mnie to, że muszę głosować na ludzi, którzy przez swoją bezbarwność posiadają najmniejszy bilans ujemny... a znowu niegłosowanie to najgorsza opcja, która powoduje niechęć wszystkich stron...
-
EveS
- Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again
Borowski zaczął mnie irytować po tym jak utworzył SDPL i zaczął marudzić, że SLD jest be i co złego to nie on. Potem gadał, że jest w stanie zrezygnować z wyborów prezydenckich na rzecz innego lewicowego kandydata, a za chwilę majaczył, że to Cimoszko z ponad 20% poparciem powinien się wycofać.
Choć pod względem nazwijmy to obycia politycznego zostawia Disneyland daleko w tyle.
-
Jacek DM
Niestety rządy SLD trwały przynajmniej 10 lat i gówno zrobili. Zalewdwie 3 miesiące Cimoszwicz nie chciał podpisać uchwały dot. górników. Teraz nagle kiedy zaczął mu się palić tyłek, podpisał ją. Niby, że pod wpływem tego, że zjechał na na dół. Bez komentarza.
Wolę głosować na osobę bezbawną, niż na osobę barwną ( czyli krętacza,złodzieja, a jeszcze na dodatek ze starej władzy komunistycznej ). Polacy tylko biadolą, że jest im źle, a i tak co roku głosują na tych samych.Bez komentarza.
Wolę głosować na osobę bezbawną, niż na osobę barwną ( czyli krętacza,złodzieja, a jeszcze na dodatek ze starej władzy komunistycznej ). Polacy tylko biadolą, że jest im źle, a i tak co roku głosują na tych samych.Bez komentarza.
-
Dydeo
a rządu ludzi z SLD trwają o wiele więcej.
-
EveS
Od kiedy Cimoszko podpisuje ustawy?
Ja myślałam, że to działka Kwacha 
-
Jacek DM
Rzeczywiście powaliło mi się. USTAWĘ
-
pimpf_101
To jest własnie najbardziej przerażające... Jeśli taki Erwart, który jest wykształcony, sugeruje, że Cimoszewicz jest podpadający to można tylko załamać ręcę i pogratulować intrygi członkom komisji. Jeśli Erwart tak reaguje na ZARZUTY wobec Cimoszka, które na dniach zostaną obalone i pewnie nie jedna głowa skurwysyna z komisji poleci pod nóż, to jakie wnioski wyciąga przeciętny Kowalski, albo zwykły wieśniak.... PRZERAŻAJĄCE.. Obrzucić kogoś gównem, coś się zawsze przyklei...Erwartungen pisze: Wiem, że gdzie indziej oddałem głos na Tuska. Nie zmienia to faktu, że mnie człowiek denerwuje i ta cała sytaucja w której mamy głosować na najmniej podpadającego (czyli nie Cimoszewicza)
Precz z komuną!!!!!Jacek DM pisze:Dla mnie cimoszewicze, kwaski, buzki, milery i inny chłam to nic innego jak komunistyczne bagno, złodzieje i krętacze.
-
DT
co kraj to obyczaj jezeli chodzi o polityke to jestesmy zacofanym krajem i juz.........
dlatego teraz tylko w naszym pokoleniu nadzieja
P.S. teraz czasem załuje ze w Polsce niebylo dekomunizacji kiedys.......
w czechach tak zrobili i nikt sie nie pyta czy ktos wspolpracowal z UB (czy innym czeskim odpowiednikiem) są nowi ludzie a nie skazeni poprzednim ustrojem.........
dlatego teraz tylko w naszym pokoleniu nadzieja
P.S. teraz czasem załuje ze w Polsce niebylo dekomunizacji kiedys.......
w czechach tak zrobili i nikt sie nie pyta czy ktos wspolpracowal z UB (czy innym czeskim odpowiednikiem) są nowi ludzie a nie skazeni poprzednim ustrojem.........
fu..'em and their law
-
kawoszka
Proponuje tych dwoch panow dolaczyc do naszego rzadu:

-
Dydeo
To tylko w Polsce tego nie zrobili, oprócz krajów byłego ZSRR i dlatego znów te same betony siedzą w sejmie.
-
EveS
Pozwolę sobie zacytowac fragment felietonu mistrza tego gatunku, Daniela Passenta (były ambasador Polski w Chile)
, zamieszczony w najnowszym numerze "Polityki" :
Nie mogłem powstrzymać łez, kiedy przeczytałem, że oszczędności Donalda Tuska wynoszą 25,6 tys złotych (słownie: dwadzieścia pięć tysięcy sześcset złotych) Mężczyzna w kwiecie wieku, zdrowy, silny, ze znajomością języków, wykształcenie wyzsze, wysportowany, po 15 latach pracy w wolnej Polsce ma na koncie zaledwie równowartość pięciu metrów kwadratowych mieszkania. Zwolennik podatku liniowego, orędownik przedsiębiorczości ma tylko 25 baniek?(...) Wystarczą dwie kolacje w restauracji Caryca albo Puszkin i nasz prezydent będzie spłukany. (dopisek własny:
)
(...)Podobnie niestety drugi kandydat (23 tys. i pół mieszkania!), doktor habilit., prezydent miasta stołecznego - co za bieda! I jeszcze Wałęsa chce mu wejść na pensję z powodu kosztów sądowych i zmusić do wpłacenia prawie połowy oszczędności na cel charytatywny. Filantropia jest dobra dla naczelnego architekta Warszawy, który na jednej kamienicy na Foksal zarobił 6 mln złotych, ale nie dla biednego prezydenta. Ja rozumiem, choć z trudem, że można być uczciwym, ale chyba istnieją granice! Owszem Piskorski przesadził w drugą stronę, ale czy biedacy powinni stać na czele państwa? Czy nie lepiej, aby głowa państwa była niezależna finansowo?
(...)W Polsce człowiek bogaty nie może być na urzędzie, ponieważ cały czas musi się tłumaczyć, skąd ma pieniądze, komu ukradł, kogo oszukał. Nawet gdyby Cimoszewicz kupił akcje za swoje, nie amerykańskie pieniądze, to byłby skończony. Dlatego Bronisław Komorowski powiedział, że Cimoszewicz "obraca milionami", a to go dyskwalifikuje. Polityk, który jest przy forsie, a jeszcze w dodatku kupuje akcje? WSTYD! Człowiek przyzwoity tylko żyje z renty plus waloryzacja.
Co innego w Ameryce - tam od Kennedy'ego do Busha, wybierają do władzy milionerów i wiedzą, co robią, bo taki gość może skupić się na rządzeniu, nie kombinuje, żeby się przelecieć służbowym helikopterem, bo ma własny (dopisek II:
)
Z dalszej części artykułu dowiadujemy się, że Donio Tusk kopsnął się w swoim oświadczeniu majątkowym za 2003 rok o kilkaset tysięcy złotych! , a Wassermann o 100 tys
Pozdrawiam wierzących w uczciwość i kompetencję Tuska
Alleluja 
Nie mogłem powstrzymać łez, kiedy przeczytałem, że oszczędności Donalda Tuska wynoszą 25,6 tys złotych (słownie: dwadzieścia pięć tysięcy sześcset złotych) Mężczyzna w kwiecie wieku, zdrowy, silny, ze znajomością języków, wykształcenie wyzsze, wysportowany, po 15 latach pracy w wolnej Polsce ma na koncie zaledwie równowartość pięciu metrów kwadratowych mieszkania. Zwolennik podatku liniowego, orędownik przedsiębiorczości ma tylko 25 baniek?(...) Wystarczą dwie kolacje w restauracji Caryca albo Puszkin i nasz prezydent będzie spłukany. (dopisek własny:
(...)Podobnie niestety drugi kandydat (23 tys. i pół mieszkania!), doktor habilit., prezydent miasta stołecznego - co za bieda! I jeszcze Wałęsa chce mu wejść na pensję z powodu kosztów sądowych i zmusić do wpłacenia prawie połowy oszczędności na cel charytatywny. Filantropia jest dobra dla naczelnego architekta Warszawy, który na jednej kamienicy na Foksal zarobił 6 mln złotych, ale nie dla biednego prezydenta. Ja rozumiem, choć z trudem, że można być uczciwym, ale chyba istnieją granice! Owszem Piskorski przesadził w drugą stronę, ale czy biedacy powinni stać na czele państwa? Czy nie lepiej, aby głowa państwa była niezależna finansowo?
(...)W Polsce człowiek bogaty nie może być na urzędzie, ponieważ cały czas musi się tłumaczyć, skąd ma pieniądze, komu ukradł, kogo oszukał. Nawet gdyby Cimoszewicz kupił akcje za swoje, nie amerykańskie pieniądze, to byłby skończony. Dlatego Bronisław Komorowski powiedział, że Cimoszewicz "obraca milionami", a to go dyskwalifikuje. Polityk, który jest przy forsie, a jeszcze w dodatku kupuje akcje? WSTYD! Człowiek przyzwoity tylko żyje z renty plus waloryzacja.
Co innego w Ameryce - tam od Kennedy'ego do Busha, wybierają do władzy milionerów i wiedzą, co robią, bo taki gość może skupić się na rządzeniu, nie kombinuje, żeby się przelecieć służbowym helikopterem, bo ma własny (dopisek II:
Z dalszej części artykułu dowiadujemy się, że Donio Tusk kopsnął się w swoim oświadczeniu majątkowym za 2003 rok o kilkaset tysięcy złotych! , a Wassermann o 100 tys
Pozdrawiam wierzących w uczciwość i kompetencję Tuska
-
Jacek DM
SLD to fajna partia i jej pochodne również. Od 10 lat ludzie głosują na nich. Nie ma co narzekać. Nie ma praktycznie bezrobocia, średnie miesięczne wynagrodzenie jest równe tygodniowemu na zachodzie, prawie nie ma biedy,ludzie są szczęśliwi i nie narzekają, a do Irlandii dziennie wyjeżdża ponad 100 autokarów turystów polskich.Chyba się przekonałem. Tyle dobrego zrobili. Niech żyje LSD.
-
EveS
Do Irlandii ludzie wyjeżdżają bo u nas jest bezrobocie, a w niektórych wypadku to jedyna szansa. Przypominam, że za SLD bezrobocie minimalnie spadło - mogę przedstawić stosowne dane na zyczenie.
Przypominam, że autorami genialnych reform, przez które chociażby służba zdrowia leży i kwiczy, jest AWS, której członkiem był Marysia Rokita, także ogromną hipokryzją jest zwalanie wszystkiego na SLD. Ale niektórzy tak mają: co złego to komuchy, żydy i masony
Ale najbardziej mnie smieszy to, że budżet naszego kraju jest w opłakanym stanie, finansiści wypowiadają się, że NIEMOZLIWE jest w naszym kraju wprowadzenie podatku liniowego, bo szybciutko pójdziemy z torbami. I to jest dopiero obłuda, bo wcześniej wspominałeś, że Polaczki tylko by brali za darmochę. A sam głosując na liberałów wybierasz własny interes płacenia niższych podatków, a potem marudzisz jak jest ciężko. I to wszystko oczywiście wina komuchów. Żeby wybrnąć z tej sytuacji podatki nie mogą byc niskie. Vide kraje typu Szwecja, gdzie rządzą socjaliści: jeden z najbogatszych krajów dzięki wysokim podatkom, bezrobocie niemal zerowe. Jeden co miał głowę na swoim miejscu to był Hausner i jego plan, ale zaraz podniosły się bluzgi dotyczące jego reform: jak to? na emeryturę dopiero od 65 roku zycia?
Poza tym zaciekawiło mnie to ile jest partii w Polsce powiązanych z SLD
To ciekawe
A poza tym niech no ktoś mi przedstawi program gospodarczy PO, bo na takowy się nie natknęłam 
Przypominam, że autorami genialnych reform, przez które chociażby służba zdrowia leży i kwiczy, jest AWS, której członkiem był Marysia Rokita, także ogromną hipokryzją jest zwalanie wszystkiego na SLD. Ale niektórzy tak mają: co złego to komuchy, żydy i masony
Ale najbardziej mnie smieszy to, że budżet naszego kraju jest w opłakanym stanie, finansiści wypowiadają się, że NIEMOZLIWE jest w naszym kraju wprowadzenie podatku liniowego, bo szybciutko pójdziemy z torbami. I to jest dopiero obłuda, bo wcześniej wspominałeś, że Polaczki tylko by brali za darmochę. A sam głosując na liberałów wybierasz własny interes płacenia niższych podatków, a potem marudzisz jak jest ciężko. I to wszystko oczywiście wina komuchów. Żeby wybrnąć z tej sytuacji podatki nie mogą byc niskie. Vide kraje typu Szwecja, gdzie rządzą socjaliści: jeden z najbogatszych krajów dzięki wysokim podatkom, bezrobocie niemal zerowe. Jeden co miał głowę na swoim miejscu to był Hausner i jego plan, ale zaraz podniosły się bluzgi dotyczące jego reform: jak to? na emeryturę dopiero od 65 roku zycia?
Poza tym zaciekawiło mnie to ile jest partii w Polsce powiązanych z SLD
-
Jacek DM
Niskie podatki to wcale nie branie. Obniżenie podatków powoduje wzrost zainteresowania inwestorów zagranicznych, wzrost opłacalności handlu,powstawanie nowych miejsc pracy. Tak mówi ekonomia. Przykładem jest wiele państw zachodnich. Branie od obywateli nie koniecznie musi znaczyć wzrost budżetu.
To SLD wygrywało wybory w ostatnich latach. Więc od kogo oczekiwać i wymagać ?
To SLD wygrywało wybory w ostatnich latach. Więc od kogo oczekiwać i wymagać ?
-
Dydeo
Najpierw trzeba wymagac od ludzi głosujących, by dobrze wybrali.
-
kawoszka
Tak sobie czytam te wypowiedzi i nie widze w tym nic dziwnego,ze ludzie wyjezdzaja z Polski
Jesli tylko moje plany ,,przyszlosciowe" wypala to tyz mnie tutaj nie bedzie
Uciekne tam gdzie zielono i w miare normalnie traktuje sie ludzi
na razie nie chce zapeszac...w kazdym razie zadna ze mnie patriotka,dam noge stad jak tylko bede mogla
Jesli tylko moje plany ,,przyszlosciowe" wypala to tyz mnie tutaj nie bedzie
na razie nie chce zapeszac...w kazdym razie zadna ze mnie patriotka,dam noge stad jak tylko bede mogla
-
Jacek DM
Witaj w klubie. Ja się przymieżam w październiku.
-
Dydeo
Ja kraju nie opuszcze, jestem zapalonym patriotą, jeśli trzeba będzie, stane do walki z kamieniem w ręku, bede walczył do ostatniej kuli
"Nie rzucim ziemi skąd nasz ród"
Będem prezydentem, bo nie chcem ale muszem, dam wam po 100 miliardów.
Żartowałem
"Nie rzucim ziemi skąd nasz ród"
Będem prezydentem, bo nie chcem ale muszem, dam wam po 100 miliardów.
Żartowałem