Chociaż, czasami może lepiej się nie dołować. Pomyśleć, zapomnieć i z głowy, a nie męczyć z tym, że i tak nie możesz tego mieć.
Co ostatnio kupiłeś/łaś?
-
em.
Re: Co ostatnio kupiłeś/łaś?
Możemy założyć taki temat 'moje na dziś marzenie-co chciałbym mieć/kupić' 
Chociaż, czasami może lepiej się nie dołować. Pomyśleć, zapomnieć i z głowy, a nie męczyć z tym, że i tak nie możesz tego mieć.
gwiazdy...
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Kupilem dzis nowy materac do swojego lozka.
Enjoy The Silence
-
walking
szykują się zakupy książek. ;@
-
Czez
Ksiazek sobie naprzywozilem z pl wiec teraz mam co czytac.
Enjoy The Silence
-
walking
ale ja takich książek do edukacji. 
-
Czez
Toc przeciez kazda ksiazka jest edukacyjna, bo jak sie ja przeczyta to sie czegos mozna nauczyc.
Enjoy The Silence
-
walking
tzn źle się wyraziłam, chodziło o takie szkolne podręczniki. 
-
Hien
A co czytasz Czez?Czez pisze:Ksiazek sobie naprzywozilem z pl wiec teraz mam co czytac.
Szykuje sobie książkowy setlist na zimę, mam jeszcze miejsce na 10 książek więc może coś podpatrze od innych
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
em.
Czego nauczysz się czytając "Zmierzch"?Czez pisze:Toc przeciez kazda ksiazka jest edukacyjna, bo jak sie ja przeczyta to sie czegos mozna nauczyc.
Nie wspomnę o tym, że przykłady mogę mnożyć i że książka NIE MUSI edukować i nie każda ma taką właściwość.
Ja chyba też zrobię listę lektur do przeczytania.
gwiazdy...
-
walking
Em. nauczysz się bogatego słownictwa i będziesz ładnie formułowała wypowiedzi. 
-
em.
Nie mam z tym problemu, znam wiele ładnych słów i umiem formułować wypowiedzi, co jest oczywiście zasługą czytania, ale nie takich...książek 
gwiazdy...
-
Czez
Em, no nie moge sie z Toba zgodzic ze sa ksiazki nieedukacyjne. Zmierzchu nie czytalem, wiec nie wiem czego mozna sie z tego nauczyc.
Enjoy The Silence
-
walking
też nie czytałam Zmierzchu ani nie oglądałam i nie zamierzam.
-
em.
Czez, jeśli mówimy o rozrywce, o pogłębianiu zakresu słów (ale to też nie zawsze) czy dobrym wpływie na wyobraźnię i to nazywasz edukacją, to owszem-zgodzę się z Tobą.
Ale! Jeżeli chcesz mi powiedzieć, że w książce dla trzynastolatek, o wampirach, która za cholerę walorów większych niż czysta rozrywka nie posiada znajdziesz naukę, którą zastosuję w swojej marnej egzystencji i którą przekażę dzieciom, wtedy,
wtedy właśnie powiem tylko: haha.
I błagam, nie zagłębiajmy się znów w Zmierzch. Podałam przykład, bo chyba nie postawisz go na równi z epopeją narodową, a na półce znacznie niższej. I tej półce, jako o słabej edukacji mówię.
Ale! Jeżeli chcesz mi powiedzieć, że w książce dla trzynastolatek, o wampirach, która za cholerę walorów większych niż czysta rozrywka nie posiada znajdziesz naukę, którą zastosuję w swojej marnej egzystencji i którą przekażę dzieciom, wtedy,
wtedy właśnie powiem tylko: haha.
I błagam, nie zagłębiajmy się znów w Zmierzch. Podałam przykład, bo chyba nie postawisz go na równi z epopeją narodową, a na półce znacznie niższej. I tej półce, jako o słabej edukacji mówię.
gwiazdy...
-
walking
dokładnie.
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
nie sposób się z tym nie zgodzić ^^
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Czez
Niech zmierzch jest przykladem i powiedzmy ze masz racje, ale i tak bede sie upieral, ze z kazdej lektury mozna cos wyniesc i niezaleznie jaka to jest ksiazka. A mysl przewodnia do tego jest taka, ze czlowiek uczy sie cale zycie a na koncu i tak umiera glupi.
Enjoy The Silence
-
dejmien
A ja umrę mądry.
Ostatnio kupiłem laskę kiełbasy i chleb.
Ostatnio kupiłem laskę kiełbasy i chleb.
-
Czez
Nagle zorientowalem sie, ze nie mamy sokowirowki, wiec pojechalem i kupilem i juz jest w ciaglym uzyciu.
Enjoy The Silence
-
elliott
Wracając do kupowania książek, zakupiłam sobie dziś jedną taką. Do patofizjologii