Newsy ze świata i komentarze do nich…
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Re: [kultura] Newsy ze swiata i komentarze do nich
Nie wiem czy debile, bo to chyba za malo powiedziane.
Enjoy The Silence
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
staram się zawsze nie poddawać jednoznacznym ocenom.
chociaż na manifest polityczny to słaby pomysł...
chociaż na manifest polityczny to słaby pomysł...
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Rajca
-
dejmien
Popełnił samobójstwo. Podobno w samoobronie.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Dejmien, chciałem dać lajka pod twoim postem, ale przypomniałem sobie, że nie jestem na mainstronowym Facebooku. 
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
PACZKA
-
Czez
Ktos wyczytal jak on sie powiesil? Czy na tym bialo czerwonym krawacie moze? 
Enjoy The Silence
-
Miri
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Słyszałam w radiu, że w łazience na sznurze przymocowanym do worka bokserskiego... Przynajmniej nie na pasku od szlafroka.
-
Czez
Ja z innej beczki. Ostatnio w Londynie niezle zamieszki sie dzieja. Dzisiaj zaczelo sie dziac w mojej dzielnicy a zeby bylo ciekawiej to nawet nie kilometr ode mnie.
Enjoy The Silence
-
Miri
Właśnie na onecie przeczytałam, że jest już jedna ofiara tych zamieszek. Dziwne, że do tej pory nic o tym nie słyszałam - media za bardzo przejęły się chyba śmiercią Leppera i teoriami spiskowymi? Ciekawi mnie jedno - myślałam, że w Anglii jest jeszcze stosunkowo "normalnie", podczas gdy okazuje się, że jest kompletnie inaczej. W takim razie - czemu w Polsce takie rzeczy się nie dzieją? Myślałam, że u nas żyje się jeszcze gorzej. Możliwe, że powód tych zamieszek jest inny - w takim wypadku oświećcie mnie, bo nie mam pojęcia.
-
dejmien
Przybysze z Afryki i Bliskiego Wschodu nie potrafią się zasymilować i robią rozróby. To tak w największym uproszczeniu. Na szczęście Polska w porównaniu z państwami Europy Zachodniej pod względem tzw. socjalu wypada bladziutko, nie mówiąc już o tym, że jest nie po drodze, dlatego raczej nie stanie się miejscem docelowym dla "wycieczek" zza Morza Śródziemnego.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
U nas każdy lubi drzeć japę, nikt za to nie lubi nić robić (z tym "każdy" i "nikt" celowo przejaskrawiam)
Nie wiem, czy zauważyłaś, ilu u nas jest ludzi, których pasją jest narzekanie (sam zacząłem z lekka nasiąkać podobnymi poglądami, mam nadzieję, że to się da odwrócić), ale którzy nic nie robią z problemami, które ich trapią, nie szukają przyczyn, rozwiązań. Gdyby ludzie w Polsce byli tak aktywni w realu, jak w Internecie, to mielibyśmy Heaven On Earth. A jest jak jest. Jeszcze jedno - to, że w Polsce żyje się jeszcze gorzej, jak napisałaś, to w sporej mierze wina mediów wciskających kit i ludzi, którzy w ten kit wierzą. Ludzie po prostu mają wiejską mentalność (przeczytaj sobie, jeśli nie czytałaś, "Chłopów", to zrozumiesz, co mam na myśli), są pogodzeni z losem, nie chcą walczyć o swoje. Do tego dochodzą stereotypy.
Z drugiej strony - biorę udział w wolontariacie i wiem, jak niewiele czasem trzeba, żeby ludzie byli szczęśliwsi, nawet jeśli mają dosyć porąbane życie...
Że zacytuję: Something so simple, something so trivial, makes me a happy man, can't you understand, can you believe?
Na temat zagranicy nie wypowiem się, bo nie znam tamtejszych realiów.
Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy, to dopiszę.
Nie wiem, czy zauważyłaś, ilu u nas jest ludzi, których pasją jest narzekanie (sam zacząłem z lekka nasiąkać podobnymi poglądami, mam nadzieję, że to się da odwrócić), ale którzy nic nie robią z problemami, które ich trapią, nie szukają przyczyn, rozwiązań. Gdyby ludzie w Polsce byli tak aktywni w realu, jak w Internecie, to mielibyśmy Heaven On Earth. A jest jak jest. Jeszcze jedno - to, że w Polsce żyje się jeszcze gorzej, jak napisałaś, to w sporej mierze wina mediów wciskających kit i ludzi, którzy w ten kit wierzą. Ludzie po prostu mają wiejską mentalność (przeczytaj sobie, jeśli nie czytałaś, "Chłopów", to zrozumiesz, co mam na myśli), są pogodzeni z losem, nie chcą walczyć o swoje. Do tego dochodzą stereotypy.
Z drugiej strony - biorę udział w wolontariacie i wiem, jak niewiele czasem trzeba, żeby ludzie byli szczęśliwsi, nawet jeśli mają dosyć porąbane życie...
Że zacytuję: Something so simple, something so trivial, makes me a happy man, can't you understand, can you believe?
Na temat zagranicy nie wypowiem się, bo nie znam tamtejszych realiów.
Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy, to dopiszę.
-
Miri
Jakoś tak się utarło, że Polacy tylko narzekają... Ale co, mamy cieszyć się z dziurawych dróg, rozsypującej się polskiej kolei i polityków wciskających nam bzdury przy każdych wyborach, żeby tylko zatrzymać stołek? Pięknie się tego słucha, że trzeba wziąć się za siebie i coś zmienić, ale w niektórych wypadkach pomogłaby tylko rewolucja i wywiezienie paru osób na taczkach. Oczywiście, mało jeszcze wiem o życiu w porównaniu z wami i może nie znam całkowicie realiów, ale taki jest mój pogląd na to wszystko.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Miri pisze:Jakoś tak się utarło, że Polacy tylko narzekają... Ale co, mamy cieszyć się z dziurawych dróg, rozsypującej się polskiej kolei i polityków wciskających nam bzdury przy każdych wyborach, żeby tylko zatrzymać stołek?
Kto mówi o zmienianiu świata? Ja - może naiwnie - wierzę, że odrobina dobrej woli starczy, żeby coś - niewielkiego - zmienić na lepsze. A politycy jacy byli, tacy są i będą.
Rewolucja to zło - zapamiętaj raz na zawsze
-
Rajca
E tam "Polacy". Każdy szary obywatel będzie narzekał, nawet w krajach o wyższym standardzie, taka ludzka natura, że zawsze czegoś brakuje. Żadna to polska przywara. Po prostu pokutuje poPyRyLy i roszczeniowa postawa względem państwa, a na zmianę tego trzeba jeszcze poczekać.
A to, że czarne i arabskie bydło robi oborę z zachodniej cywilizacji to jest sprawa niepodważalna...
A to, że czarne i arabskie bydło robi oborę z zachodniej cywilizacji to jest sprawa niepodważalna...
-
Miri
Ale kto mówi od razu o zmienianiu świata?
.
You can't change the world
But you can change the facts
And when you change the facts
You change points of view
If you change points of view
You may change a vote
And when you change a vote
You may change the world
-
dejmien
E tam. Takie górnolotne hasła typu "zmieńmy świat na lepsze", czy popularne na MTV "make the difference" to pic na wodę. Ja jako stary cynik i pragmatyk daleki jestem od wszelkiego idealizowania. Jeśli ktoś naprawdę chce coś zmienić to niech zmieni siebie jak mu źle. Proste.
-
Hien
Może to chamskie, ale ja dbam o śiebie a nie o ogół. Tak czy siak będzie pod górkę więc po co się nad tym zastanawiać.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Rajca
Dla mnie najważniejsze, żeby wielorasowa swołocz spod znaku półksiężyca nie wpieprzała się do Europy bo nam miejsca zabraknie 
-
dejmien
Niestety wiele państw stało się zakładnikami tzw poprawności politycznej i teraz odbija się to czkawką.
-
Rajca