Recoil

Najlepszy album Recoil to?

1+2
2
6%
Hydrology
3
9%
Bloodline
5
15%
Unsound Methods
12
36%
Liquid
7
21%
Subhuman
4
12%

Liczba głosów 33
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Re: Recoil

Post 06 kwie 2009 00:14

Po wiecej odsylam tutaj: http://depechemodeforum.pl/Albumy_-_Recoil_221/

Nabilem wiec jest co czytac Panie Newdress. :)

O subHuman jak bede mial czas. ;)
astiz

Post 06 kwie 2009 00:42

Ok.,biję się w piersi.
Awatar użytkownika
olz
Ulubiony utwór: in your room

Post 06 kwie 2009 18:40

Moim zdecydowanym faworytem z Recoilowej tworczosci jest plyta Liquid, ot co :)
I want your touches to scar me so I'll know where you've been
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 06 kwie 2009 22:21

Ja postawiłem na Bloodline. Zdecydowane cudo ;)
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
prey

Post 08 kwie 2009 10:00

Mój faworytem są obie wersje subHuman :)

@ slick - The Thin Line Studio = domowy warsztat Alana.
Dzięki za opisy albumów :beer:

Inną bajkę stanowią b-sidy.
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
Awatar użytkownika
prey

Post 02 maja 2009 22:27

Za 4 lub 5 tygodni będziemy mieć pierwszy klip ze studia od Alana i szansę na odsłuch nowego staffu :D
Awatar użytkownika
Hien

Post 03 maja 2009 23:43

Ciekawe co Wilder tym razem wykombinuje.
Może tym razem coś bardziej minimalistycznego?
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
prey

Post 04 maja 2009 14:10

Hien pisze:Ciekawe co Wilder tym razem wykombinuje.
No mam niezłą chci..ewajkę na nową płytę jak cholera :D
Broń boshe Hien minimale, im więcej przekombinowań tym lepiej. Wszak wolę kupić jedną dobrą płytę w roku niż kilkanaście przeciętniaków.
Awatar użytkownika
slick

Post 04 maja 2009 14:36

Czas chyba zatem skrobnac maila do Emulatora i dowiedziec sie czegos z grubsza z pierwszej reki... zobaczymy co odpowie.

Z gory juz deklaruje, ze Alan zostanie poproszony rowniez i tym razem o udzielenie wywiadu dla forum i depechemodeforum.pl odnosnie nowego materialu (tak samo jak mialo to miejsce z subHuman). Co z tego wyjdzie, nie wiem, choc sadze, ze nie powinno byc wiekszych problemow z jego strony.
Awatar użytkownika
prey

Post 04 maja 2009 15:01

slick pisze:Czas chyba zatem skrobnac maila do Emulatora i dowiedziec sie czegos z grubsza z pierwszej reki... zobaczymy co odpowie.

Z gory juz deklaruje, ze Alan zostanie poproszony rowniez i tym razem o udzielenie wywiadu dla forum i depechemodeforum.pl odnosnie nowego materialu (tak samo jak mialo to miejsce z subHuman). Co z tego wyjdzie, nie wiem, choc sadze, ze nie powinno byc wiekszych problemow z jego strony.
Wszak promocja będzie się odbywać via net, więc powinno być ok.

Shunt staff na forum recoilowym dał info, że może usłyszymy sampla lub inne szachrajstwo :D
Awatar użytkownika
slick

Post 04 maja 2009 15:25

Simon Pensing to wogole rowny i kumaty facet. Po rozmowie dal mi bezposredni kontakt do Ala i mozna bylo z Wilderem prowadzic bezposredni dialog i rozmowy z palca, co w momencie kiedy rodzil sie pomysl przeprowadzenia z nim wywiadu (po subHuman party w Pradze) nie miescilo mi sie wogole w pale.

Tym razem planuje podobna forme (pytania zadawac beda forumowicze i wybierze sie iles tam najlepszych). Zmieni sie tylko troszke kierunek merytoryczny aby pytania byly konkretniejsze, bardziej szczegolowe i dot. w jeszcze wiekszym stopniu Recoil i nowego materialu. Jestem badz co badz strasznie dumny z istniejacego wywiadu a to mnie motywuje do proby przeprowadzenia kolejnego.
Awatar użytkownika
prey

Post 04 maja 2009 15:29

Mnie by interesowały kwestie techniczne (sztuczki itp.), a w szczególności org. eventu z Alanem. Przygotowałbym taki scenariusz :nlmda:
Awatar użytkownika
slick

Post 04 maja 2009 15:46

A wczesniej dlaczego sie nie zastanawiales nad sciagnieciem go i zrobieniem imprezy promocyjnej dot. subHuman w Polsce?
On lubi kraje ktore byly po tej zlej stronie zelaznej kurtyny.
Awatar użytkownika
prey

Post 04 maja 2009 16:12

Bo za późno się dowiedziałem o płycie subhuman czyli po ptokach w 2008 r. A przydałoby się jeszcze wsparcie Emi Music Polska. Nie mam możliwości się przebić jako jednostka. Artyści z Polski (mamy kilka niezłych), których nie trza się wstydzić, klub z bardzo dobrym nagłośnieniem (np. głośniki Mackie), nocleg dla Ala i Hep, otoczka promocyjno-informacyjna, konferencja :D
astiz

Post 04 maja 2009 19:42

Wydaje mi się,że nowy album Recoil,podobnie jak SubHuman,będzie elektroniczny dość mocno,ale jednocześnie będzie to całkowite odcięcie się od muzyki DM-zupełnie tak jak na poprzednim albumie.
Wydaje mi się,że Wilder chce być kojarzony przede wszystkim z Recoil,a nie jako były muzyk Depeche Mode,a z tym teraz bywa różnie.
Awatar użytkownika
Hien

Post 04 maja 2009 21:32

prey pisze:
Hien pisze:Ciekawe co Wilder tym razem wykombinuje.
No mam niezłą chci..ewajkę na nową płytę jak cholera :D
Broń boshe Hien minimale, im więcej przekombinowań tym lepiej. Wszak wolę kupić jedną dobrą płytę w roku niż kilkanaście przeciętniaków.
Dobry minimal to potęga (vide ostatnia płyta Bomb The Bass).
Podoba mi się myśl minimalu czyli zero niepotrzebnych dzwięków. Zbyt duszna atmosfera potrafi zrobic z muzyki niezły smietnik.
Prostota i precyzja a nie zapychanie aż wszystko ląduje w niesłyszalnych gołym uchem partiach. Naturalnie minimal tez trzeba umieć robic ale mysle ,że to byłoby w końcu jakieś wyzwanie dla Alana.

newdress pisze:Wydaje mi się,że nowy album Recoil,podobnie jak SubHuman,będzie elektroniczny dość mocno,ale jednocześnie będzie to całkowite odcięcie się od muzyki DM-zupełnie tak jak na poprzednim albumie.
Wydaje mi się,że Wilder chce być kojarzony przede wszystkim z Recoil,a nie jako były muzyk Depeche Mode,a z tym teraz bywa różnie.
Czy ja wiem czy subHuman jest taki "elektroniczny dość mocno".
Ja tam czuje moc organicznosci na tej płycie.
Mysle ,że gdyby chociaz na jeden album, alan odrzucił całkowicie elektronike, to byłby to ciekawy eksperyment. Wszak on nie ma nic do stracenia.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
_precious_
Ulubiony utwór: Barrel of a Gun

Post 05 maja 2009 10:08

Mam nadzieje , że Recoil zejdzie choć jedną nogą ze ścieżki na ktorą wkroczył z nadejściem płyty "Liquid" Prosze nie odbierac tych słów , że niby nie lubie tej płyty , wydawnictwo to zacne i spodziewałem sie , że kolejne czyli SubHuman bedzie krokiem w nieco inną strone , a okazało sie , że to ta sama ścieżka .
Awatar użytkownika
prey

Post 05 maja 2009 19:16

Precious Liquid i subHuman są jak awers i rewers monety lub odwrotnie, łączy je logo Recoil ;)
Podoba mi się w Recoilu to, że łączy stare brzmienia z nowymi nadając nową jakość. Nie mam tu na myśli podbijania świata muzycznego.
Na Liquidzie mamy black sounds, trip-hop, industrial na subHuman natomiast black sounds, trip-hop, ambient, dub, dance. Ja podziwiam Wildera za to, że mu się jeszcze chce eksperymentować.

Hien w Recoilu lubię właśnie ten śmietnik.

Newdress podstawka subHuman to wyeksponowane instrumenty: gitara, bass, perka, elektronika to tło (czyli koncept wzięty z SOFADa), wersja zredukowana jest odwrotnością podstawki :)

Zresztą można śmiało stwierdzić, że koncepcyjnie subHuman zawiera w sobie SOFADa, Bloodline, Hydrology i Construction Time Again.
astiz

Post 05 maja 2009 20:47

Zgadzam się z Tobą,ja w swojej wypowiedzi wyżej wyrażiłem się zbyt ogólnikowo i przez to całe zamieszanie.Jednak podtrzymuję swoją teorię,że Alan odcina się od muzyki DM.
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 05 maja 2009 20:54

Gdyby chciał grać podobnie do DM, to by nie odchodził z zespołu.