Memento Mori
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
-
Hien
Czy słowo "bizarnie" zostało już opatentowane i wlasciciel czerpie już niego zyski?
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Fragment wywiadu dla MOJO, interesujące nawet, Gahan opowiada jak wyglądały relacje przy nagrywaniu Spirit i co się zmieniło:
https://www.mojo4music.com/articles/sto ... terviewed/
https://www.mojo4music.com/articles/sto ... terviewed/
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Za ileś lat wyjdzie, że teraz było jeszcze gorzej i generalnie nienawidzą MM.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Tak, ciekawy wywiad. W ogóle: czemu mnie nie dziwi, że akurat Gahan o tym opowiada? 
-
stripped
Wywiad dla Virgin Radio Italy z Gahanem, w sumie za wiele nowego nie mówi ale ciekawostką może być fakt że w wersjach demo które Mart wysyłał Gahanowi na wokalu słychać Richarda Butlera
https://youtu.be/qdV0hWfM-j8
https://youtu.be/qdV0hWfM-j8
-
Hien
Ale będzie kwik fanatoli, że płyty DM już piszą ludzie spoza zespołu, że to już koniec, itd.
-
stripped
Byłoby to śmieszne. Gore i Butler znają się i przyjaźnią od lat 80. Choć nadal jestem w szoku bo myślałem że pod kątem pisania utworów Gore to control freak i że ucierpiałoby jego ego (vide podział utworów na albumie Gore-Gahan) a tu proszę. Jeżeli tylko wyszła z tego dobra muza to reszta jest bez znaczenia.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Na tym etapie ich kariery jest to już naprawdę dla mnie obojętne, byle muzyka była dobra.
-
dejmien
Jakby popatrzeć uważniej na współczesne gwiazdy, tudzież gwiazdki muzyki rozrywkowej, to tam chyba nikt samodzielnie nie pisze piosenek i nie tworzy muzyki. Jak będę słuchał płyty i będzie mi się podobać to będzie mi latać koło tylniej części ciała czy to jeszcze DM według ortodoksji, czy już jakiś para-twór.
-
Hien
To jest kompletnie bez znaczenia czy Gore pisze sam, czy z kimś, czy też w ogóle (czego nauczyłem się po płytach z numerami Gaha), ale pragnę podkreślić, że my jesteśmy normalni.
Swoją drogą, może na wyrost, ale odnoszę wrażenie, że Martin zaczyna się lekko wypalać. Mało piosenek, które doszły do głosu przez te 6 lat (żadnych bonusów, itd), do tego pomoc przyjaciół. Nie piszę tego w pejoratywnym wydźwięku, kiedyś ludzi w końcu wysusza i nie ma w tym nic złego żeby pisać mniej, czy żeby pisać z kimś. Niemniej, ewidentnie zbliżamy się do końca tego zespołu.
Swoją drogą, może na wyrost, ale odnoszę wrażenie, że Martin zaczyna się lekko wypalać. Mało piosenek, które doszły do głosu przez te 6 lat (żadnych bonusów, itd), do tego pomoc przyjaciół. Nie piszę tego w pejoratywnym wydźwięku, kiedyś ludzi w końcu wysusza i nie ma w tym nic złego żeby pisać mniej, czy żeby pisać z kimś. Niemniej, ewidentnie zbliżamy się do końca tego zespołu.
-
stripped
Martin mówił w jakimś wywiadzie że pandemia to był akurat kiepski czas twórczy dla niego bo człowiek siedział odizolowany sam w domu, nic się nie działo co pobudzało by go twórczo (tzn niby się działo ale mało ludzkich interakcji itp)
-
Hien
Myślę, że w życiu Martina generalnie nie dzieje się wiele rzeczy, które mogłyby dostarczyć stosu tekstów. Żadnych rozstań, rozwodów, stabilne dziadersowe życie z młodą żoną, dziećmi i słonecznym Santa Barbara. Sytuacja polityczna dolała trochę oliwy przy "Spirit", teraz trochę jakiegoś podsumowywania, które człowieka w pewnym wieku, lub w pewnych okolicznościach nachodzi, ale co będzie dalej? Może Gore zacznie w końcu pisać wesołe piosenki 
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Ja na pewno mocno sobie cenię, gdy wykonawca sam potrafi komponować swoją muzykę nie licząc na innych. Za najlepszych czasów DM słychać było jednak ten charakterystyczny styl Gora, tę jakość kompozycji. Teraz może rzeczywiście już mu z wiekiem pomysłów nie starcza, więc szuka pomagierów. I jeżeli ma to wyjść im na dobre, to czemu nie. Choć też jestem nieco zaskoczony, że do takiego czegoś jednak w końcu doszło.Hien pisze:27 lut 2023 14:00To jest kompletnie bez znaczenia czy Gore pisze sam, czy z kimś, czy też w ogóle (czego nauczyłem się po płytach z numerami Gaha), ale pragnę podkreślić, że my jesteśmy normalni.
-
stripped
Koleś ma prawdopodobnie drugi udokumentowany blok twórczy - poprzedni przy Exciterze, raz na 20 lat to IMO całkiem niezły wynik
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Jak dla mnie to akurat dobrze świadczy o Martinie. Cały czas próbuje, ale pewna formuła się wyczerpała, nie ma już takiego samozaparcia w sobie, szuka czegoś innego. Na Exciterze też masa rzeczy powstała w bólach, przy udziale większej grupy ludzi.
Sekciarze będą zrozpaczeni, że tych numerów nie pisał z innym, dawnym "znajomym"...
Sekciarze będą zrozpaczeni, że tych numerów nie pisał z innym, dawnym "znajomym"...
-
Hien
Ja myślę, że to nie o to chodziło. Oni dawno chcieli coś razem zrobić, zrobili, nie starczyło na album, ale pasowało do DM.shodan pisze:27 lut 2023 14:23Teraz może rzeczywiście już mu z wiekiem pomysłów nie starcza, więc szuka pomagierów.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Mnie tam w sumie wszystko jedno, czy pisze z kimś, czy sam. Byleby to było dobre do słuchania. Tyle słyszałem piosenek, których wykonawca nie jest autorem (trochę ich było np. w naszej bestce, taka Ballada o trzech trubadurach na przykład), że nie ma to chyba dla mnie większego znaczenia. Nie wiem, czy samo hasło "blokada" nie służy pewnej asekuracji.
Myślnik obok mają problem już z Gahanem i jego piosenkami, więc z Gore'em na pewno będzie to samo. Już jest. Coś nie do przeskoczenia.
Myślnik obok mają problem już z Gahanem i jego piosenkami, więc z Gore'em na pewno będzie to samo. Już jest. Coś nie do przeskoczenia.
-
dejmien
Najnowszy, ciekawy, zabawny wywiad z Davem i Martinem o nowej płycie i nie tylko...
https://youtu.be/GybXfICtrHg
https://youtu.be/GybXfICtrHg
-
dejmien
https://youtu.be/S698DWXhu5I
My Cosmos Is Mine oficjalnie do posłuchania w całości.
My Cosmos Is Mine oficjalnie do posłuchania w całości.