PS. No i jeszcze biografie DM Marka Sierockiego i Steva Malinsa
Książki
-
Iwonka
*** EDITwszyscy ładnie czytają książeczki dla przyjemności
Dlatego zakładam ten temat w celu polecania i reklamowania dobrych pozycji (o seksie też mogą być
)
Ja chyba na razie nie musze reklamować, bo jestem w trakcie czytania "Powrotu Króla" Tolkiena. Ale czekam na wasze sugestie
Ja chyba na razie nie musze reklamować, bo jestem w trakcie czytania "Powrotu Króla" Tolkiena. Ale czekam na wasze sugestie
-
LucekDM
Tak więc ja polecam kazdemy ksiązke pana Forsytha "Akta Odessy"
świetna sensacyjna książka, o powstaniu odessy ( takiej organizacji przerzucającej ssmanów i innych wysokich rangą nazistów do krajów południowej afryki) W taki sposób np. Eichmann uciekł... Bardzo ciekawa i wciągająca ksiązka! polecam wszystkim!!
świetna sensacyjna książka, o powstaniu odessy ( takiej organizacji przerzucającej ssmanów i innych wysokich rangą nazistów do krajów południowej afryki) W taki sposób np. Eichmann uciekł... Bardzo ciekawa i wciągająca ksiązka! polecam wszystkim!!
Get out the crane
Construction time again
What is it this time?
We're laying a pipeline
Construction time again
What is it this time?
We're laying a pipeline
-
Bojdis
- Ulubiony utwór: Walking In My Shoes
Ja uwielbiam Stephena Kinga, bardzo wciągają mnie jego thillery. Bardzo kręci mnie taki styl napięcia, gdzie prawie do ostatniej strony nie wiadomo o co chodzi. Co wam mogę polecić? Hmmmm... jest tego trochę, ale na pewno chyba jeo największe dzieło:"Lśnienie" oraz"Czerwona Róża, Slepik z marzeniami, Bezsenność, Misery, Zielona Mila, Miasteczko Salem".
Natomiast jeśli chodzi o ekranizację to na pewno "Burza stulecia" oraz"Langoliery" :roza:
Natomiast jeśli chodzi o ekranizację to na pewno "Burza stulecia" oraz"Langoliery" :roza:
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Aaaa w końcu ktoś wpadl na pomysl zalożenia takiego topiku :]
Ja też lubię Stephena Kinga, niedawno przeczytalem "Pielgrzyma" Paulo Coelho i zacząlem czytać "Alchemika" - ale to drugie do mnie nie przemawia... Aaa - wszystkim co jeszcze może nie przeczytali - polecam "Rok 1984" pana Orwella.
Ja też lubię Stephena Kinga, niedawno przeczytalem "Pielgrzyma" Paulo Coelho i zacząlem czytać "Alchemika" - ale to drugie do mnie nie przemawia... Aaa - wszystkim co jeszcze może nie przeczytali - polecam "Rok 1984" pana Orwella.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Iwonka
Najlepsza książka Stephena kinga to zdecydowanie "Smętarz dla zwierzaków"
nie wiem, ale mnie się ona naprawde bardzo podobała..
Szczególnie,że bylam wtedy urodziny w wielkopolsce i mieszkałam obok małego rodzinnego cmentarzyka dla piesków i kotków.... brrrr
Szczególnie,że bylam wtedy urodziny w wielkopolsce i mieszkałam obok małego rodzinnego cmentarzyka dla piesków i kotków.... brrrr
-
Bojdis
- Ulubiony utwór: Walking In My Shoes
Po raz pierwszy chcąc nie chcąc muszę się zgodzić z Iwonką
Zupełnie zapomniałem o tej książce. Wczoraj leciał w telawizj" Szpital królestwo" hmmm.. strasznie zakręcony, ale to narmalne u Kinga.
-
NiNa
Tez lubie Kinga , ale polcam też Cooka pisze thillery medyczne , ale są świetne tzrymają w napieciu do końca
-
Iwonka
W czasie wakacji, kiedy nie mam niczego na głowie, to czesto pozyczam sobie moim zdaniem przymitywne horrory np. Koontza albo Mastertona (ten drugi na wyższym poziomie). Naprawde, czasem lubie sie bać na niskim poziomie (to samo mam z resztą z horrorami w filmie) 
-
kawoszka
Uwielbiam ksiazki Clive a Barkera,troche szurniete,ale goraco polecam.
-
Iwonka
A z jakiego to gatunku? Bo nie we wszystkich gustuję
-
kawoszka
Clive Barker pisze o koszmarach,ktorych wiekszosc z nas nie bylaby w stanie sobie wyobrazic
Jeszcze cytat:,,Widzialem przyszlosc horroru...Jego imie to Clive Barker"podpisany Stephen King
-
SweetLittleGirl
Ostatnia książka jaką przeczytałam była "Psychologia stosunków mięszyludzkich". Ciekawa książeczka merytorycznie, łatwa do strawienia, edukacyjna
.
Aha, a w zeszłym roku dorwałam "S@motność w Sieci" - niesamowicie mi się podobała, ale zakończenie było smutne
Aha, a w zeszłym roku dorwałam "S@motność w Sieci" - niesamowicie mi się podobała, ale zakończenie było smutne
-
DMartyna
Ja ostatnio przeczytałam książkę Jeżdziec Miedziany która poprostu tak mnie wciągneła, że jest teraz praktycznie częścią mnie, ja nie mogę o niej przestać myśleć, to była pierwsza tak gruba ksiażka jaką przeczytałam bo miała ponad 700 stron ale poprostu no ja trzeba przeczytać. Teraz jestem w trakcie Ksiażki Leningrad 1941-44!
-
Iwonka
Czy wy też boicie się podczas czytania horrorów...? Ja boję się nawet bardziej nić podczas oglądania, to jest takie nieprzyjemne uczucie, jakby coś miało mnie w każdej chwili dotknąć
(czytam teraz "Ring" Kojiego Suzuki)
(czytam teraz "Ring" Kojiego Suzuki)
-
NiNa
ja polecam cos z literatury romantycznej, choc dośc mrocznej,- poezja i opowiadnia Edgara Alana Poe
-
LeniDM
Dla mnie fajna książka to Kamienie na szaniec. Taka wojna mi się po nich śniła że szok i nawet mnie tam postrzelili
A tak naprawdę to bardzo piękna i wzruszająca książka chociaż wiele z moich znajomych jej bardzo nie lubi
A tak naprawdę to bardzo piękna i wzruszająca książka chociaż wiele z moich znajomych jej bardzo nie lubi
-
Bartini
Fajna fajna. Chyba ostatnia ksiazka jaka przeczytałem w zyciu 
-
Depeche Girl
Ja polecam światowy bestseler Jahna Grishama pt,,Testament" 
-
Depeche Girl
NiNa pisze:bardzo lubie czytać ale nie lektury
To tak jak ja. Ale mam dwie ulubione lekturki.Są to ,,Proces" Frazna Kafki i ,,Kamienie Na szaniec" Aleksandra kamińskiego.