[kultura] Kultowe filmy sensacyjne
-
Rajca
Re: Kultowe filmy sensacyjne
No tak, głupi ja. Mogłem wygooglać.
-
rafal_74
- Ulubiony utwór: Behind The Wheel
jak dla mnie to Bruce Willis jest sensacja sam w sobie a ze mialo byc o filmie to ja serie szklanej pulapki,i SZAKAL-a
-
em.
Tu się zgodzę-Willis to genialny aktor.
'Szakal' to dobre kino akcji, dobra robota jeśli idzie o techniczną stronę, muzyka na plus, ogólnie-znamiona filmu kultowego posiada
'Szakal' to dobre kino akcji, dobra robota jeśli idzie o techniczną stronę, muzyka na plus, ogólnie-znamiona filmu kultowego posiada
gwiazdy...
-
rafal_74
em. 
-
em.
A to za co? Ja tylko stwierdzam fakt, myślę że większość osób rację przyzna 
gwiazdy...
-
Rajca
Anonim do twojej żony priorytetem nadanyrafal_74 pisze:em.
-
rafal_74
em. tak mnie wzielo
ze tak zwarcie i tresciwie to ujelas 
rajca
rajca
-
em.
Dziękuję,dziękuję.
Ale panowie, nie rozciągamy! No,już. Kino sensacyjne, przykłady, proszę!
Ale panowie, nie rozciągamy! No,już. Kino sensacyjne, przykłady, proszę!
gwiazdy...
-
Rajca
"Drastyczne topienie się Rajcy pod promem" pasuje? 
-
rafal_74
" Rajca donosiciel"
" Rajca, sztywny i zimny"
" Rajca,historia "
Rajca
" Rajca, sztywny i zimny"
" Rajca,historia "
Rajca
-
em.
Mnie najbardziej podobał się 'Rajca donosiciel', nie uważacie, że był najlepszy?
Niezwykłe studium duszy bohatera, genialne sceny akcji, dialogi bardzo wzmacniają obraz. Genialna obsada, kultowy film, z pewnością
Niezwykłe studium duszy bohatera, genialne sceny akcji, dialogi bardzo wzmacniają obraz. Genialna obsada, kultowy film, z pewnością
gwiazdy...
-
Rajca
Ta, kaleczniak w roli głównej z problemami z wysławianiem się, ot Forrest Gump XXI wieku
Prom to chociaż był dokumentalny
Prom to chociaż był dokumentalny
-
rafal_74
"Rajca, poczatki"
jako dopelnienie serii
jako dopelnienie serii
-
Choin
- Ulubiony utwór: Living On Video
"Rajca i jego zniknięte jajca, part 2"
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga
/ http://www.lastfm.pl/user/choin
-
Rajca
"Rajca zdrajca bo żółte ma..." 
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
...papiery 
Tymczasem dodalbym do kultowej produkcji Matrix. Zalatuje fantazja, ale to jednak film sensacyjny. Ponadto Polowanie na czerwony pazdziernik, Dodalbym takze Raport pelikana. Moze jeszcze Zadlo. Z jednej strony to moze komedia, ale ...jet tez druga strona. Dobra, starczy na razie, nie wszystko od razu.
Tymczasem dodalbym do kultowej produkcji Matrix. Zalatuje fantazja, ale to jednak film sensacyjny. Ponadto Polowanie na czerwony pazdziernik, Dodalbym takze Raport pelikana. Moze jeszcze Zadlo. Z jednej strony to moze komedia, ale ...jet tez druga strona. Dobra, starczy na razie, nie wszystko od razu.
Enjoy The Silence
-
wojtek_krakow
- Ulubiony utwór: Rush
Raport pelikana faktycznie dobre kino.
Dodam od siebie:
Dzień próby - Denzel Washington ,genialne kino, polecam!
Dodałbym jeszcze:
12 małp, Pulp Fiction, Trylogia Ojciec Chrzestny, ale to chyba nie jest typowa sensacja.
Dodam od siebie:
Dzień próby - Denzel Washington ,genialne kino, polecam!
Dodałbym jeszcze:
12 małp, Pulp Fiction, Trylogia Ojciec Chrzestny, ale to chyba nie jest typowa sensacja.
tylko przed siebie
-
em.
Sensacyjne, dobre kino. To fakt. Zresztą,film powstały na podstawie książki Grishama, więc z założenia miał być dobry, taki wyszedł na szczęście.wojtek_krakow pisze:Raport pelikana faktycznie dobre kino.
Science fiction! Ale dobry, dobra atmosfera.wojtek_krakow pisze:12 małp
O,no tu już sensacja jestwojtek_krakow pisze:Pulp Fiction
I dobry, czarny humor. I w ogóle, ja jestem kiepskim recenzentem, więc nie będę kalać imienia tak zacnego filmu swoim potokiem słów.
No,toż to jest najlepszy przedstawiciel kina gangsterskiego. Lepiej to niż sensacja brzmi, o.wojtek_krakow pisze:Trylogia Ojciec Chrzestny
'Ojciec Chrzestny' to arcydzieło, matko, o tym filmie mogę mówić tylko kładąc się na ziemi i oddając mu hołd jednocześnie. Legenda, a do tego z dwoma aktorami wszech czasów-jak dla mnie.
'You come to me, and you say, 'Don Corleone, give me justice.' But you don't ask with respect. You don't even think to call me Godfather.'
gwiazdy...
-
wojtek_krakow
- Ulubiony utwór: Rush
em. pisze: No,toż to jest najlepszy przedstawiciel kina gangsterskiego. Lepiej to niż sensacja brzmi, o.
'Ojciec Chrzestny' to arcydzieło, matko, o tym filmie mogę mówić tylko kładąc się na ziemi i oddając mu hołd jednocześnie....
'You come to me, and you say, 'Don Corleone, give me justice.' But you don't ask with respect. You don't even think to call me Godfather.'
"I'm gonna make him an offer he can't refuse"
Te cytaty będą dalej aktualne nawet jak o filmie nikt nie będzie pamiętał.
Ekhm...ja pierwszy raz obejrzałem ciągiem trzy części . Było to tak, że wieczorem zacząłem oglądać tak bez wielkiego przygotowania pierwszą część, miałem trzy części wtedy już od dawna, kurzyły się, a że ktoś kiedyś wspomniał, że to dobry film...
Raz, że nie wiedziałem jak dobry, dwa to nie wiedziałem że taki długi, i tym sposobem nad ranem położyłem się spać, ani przez sekundę nie zmrużyłem oka. To genialna opowieść o tamtych czasach.
Bardzo mnie ujęło przedstawienie relacji między ludźmi, przyjaźni, nienawiści, lojalności.
Ciężki dramat tak naprawdę, który kończy się niesamowicie.
Żadna pojedyncza część nie wiele znaczy, to trzeba objąć jak trylogię.
W momencie, jak na końcu trzeciej części zabili mu córkę, aż mnie zamurowało. Miałem przed oczami, całe to życie tych ludzi, w głowie miałem retrospekcje z każdej części, wspominając całą historie rodziny Corleone i jak ona się zakończyła. Film mną wstrząsnął. Oprócz tego mnóstwa klasycznych elementów dobrego kina.
Teraz poluję na książkę Mario Puzo
Co do aktorów to mogę się tylko zgodzić, nie bez powodów Gorączka tak bardzo mi się podoba.
tylko przed siebie
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Prawo Ojca - genialny film. Chyba najlepsza rola Kondrata.
Psy gdzieś już wymieniałem ;p, ale dodałbym do tego jeszcze chyba tak naprawdę pierwszy film typowo "zachodniogangsterski" produkcji polskiej, czyli Zabij mnie glino również z Lindą. Niezłe kino. Generalnie lubię Lindę, ale tylko przed Psami ;p i Krollem! Dlaczego Krolla tu nie ma? Wybitny obraz.
Gorączka to najlepszy duet w historii kina jaki mogłem sobie kiedykolwiek wyobrazic. Pacino i DeNiro zagrali mistrzowsko, to byli ludzie wprost stworzeni do tego filmu ;p
Pana Pacino prócz wymienionego już Ojca Chrzestnego (notabene, genialna produkcja, wszystkie 3 części, oglądac można jednym tchem - właśnie odświeżam swoją pamięc na ten temat ;p) to można też chyba zapamiętac z jednego z również najważniejszych filmów gatunku, czyli Scarface - zdecydowanie mój ulubiony ^^
(...)Remember, power comes first. You've got the power, you've got the money, and then you've got the women. Simple"
Psy gdzieś już wymieniałem ;p, ale dodałbym do tego jeszcze chyba tak naprawdę pierwszy film typowo "zachodniogangsterski" produkcji polskiej, czyli Zabij mnie glino również z Lindą. Niezłe kino. Generalnie lubię Lindę, ale tylko przed Psami ;p i Krollem! Dlaczego Krolla tu nie ma? Wybitny obraz.
Gorączka to najlepszy duet w historii kina jaki mogłem sobie kiedykolwiek wyobrazic. Pacino i DeNiro zagrali mistrzowsko, to byli ludzie wprost stworzeni do tego filmu ;p
Pana Pacino prócz wymienionego już Ojca Chrzestnego (notabene, genialna produkcja, wszystkie 3 części, oglądac można jednym tchem - właśnie odświeżam swoją pamięc na ten temat ;p) to można też chyba zapamiętac z jednego z również najważniejszych filmów gatunku, czyli Scarface - zdecydowanie mój ulubiony ^^
(...)Remember, power comes first. You've got the power, you've got the money, and then you've got the women. Simple"
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl