Peace
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Re: Peace
Nie potrzebuję tego forum by zaistnieć, zwyczajnie zaskoczyła mnie ta zbieżność tych wszystkich elementów i napisałem o tym by ktoś mógł wiedzieć co mogło być inspiracją przy tworzeniu "Peace", niech sobie depesze robią co chcą, nie oskarżam nikogo o plagiat i zdaję sobie sprawę że to najnormalniejsza w świecie rzecz inspirowanie się czymś i przerabianie pewnych motywów, przyznaję - mój poprzedni post był w swej treści przesadzony.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
crxlaguna
- Ulubiony utwór: wiele wiele wiele
zauważ że w tych utworach nie ma nic podobnego prócz tych kilku dzwięków,na pewno nie musieli czerpać inspiracji z jakiegoś nie znanego zespołu by zagrać na klawiszach od lewiej do prawej,dobra ja też przesadziłem ale wkurzyło mnie to że ktoś podejrzewa DM że nie potrafią sami czegoś stworzyć,fakt SOTU nie jest płytą wielką ale na pewno nie musieli się posilać przy jej tworzeniu innymi piosenkami,innych artystów.
-
stripped
Po prostu myślę że za dużo tu zbieżności by był to przypadek, i w sumie nie rozumiem dlaczego Mart nie mógłby akurat słuchać tejże grupy, gdyby tylko jedna rzecz łączyła DM z tą grupą uznałbym że to przypadek ale nuty są podobne bardzo i ten tytuł już w ogóle więc myślę że coś w tym jest. Pozostawiam do indywidualnej oceny każdemu, nie szukałem tego na siłę, bo szukałem tekstu do "Oh Well" akurat czy gdzieś nie ma a zamiast tego trafiłem na to w jakimś topicu i pomyślałem że się podzielę "ciekawostką".
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
Każdy ktoś od kogoś , świadomie lub podświadomie . To że jakiś utwór Ci sie skojaży z innym jest tak prawdopodobne jak to , że komuś innemu zupelnie z innym .
Czym bardziej szeroki wachlarz muzyki jakiej sie słucha tym większe prawdopodobieństwo tego , że coś sie skojaży z czym innym .
W "Peace" sa użyte tak banalne i proste akordy , że nie trudno o stwierdzenie , że to już było .
Czym bardziej szeroki wachlarz muzyki jakiej sie słucha tym większe prawdopodobieństwo tego , że coś sie skojaży z czym innym .
W "Peace" sa użyte tak banalne i proste akordy , że nie trudno o stwierdzenie , że to już było .
-
Daria The Revelator
- Ulubiony utwór: world in my eyes
właśnie próbuję tego czegoś nie wyłączyć ale ciężko mi znieść te zawodzenia.
1:20 - 1:30 ten urywek ścierpię.
-
_precious_
Nie jesteś osamotniona w cierpieniach 
-
astiz
Cóż,mnie się bardzo podoba;na maxa elektroniczny,dźwięki przywodzace na myśl najlepsze klimay Kraftwerkowskie,w końcu,nie każdy utwór DM musi mieć gitarę.Wokalu też bym się nie czepiał.Daria The Revelator pisze:właśnie próbuję tego czegoś nie wyłączyć ale ciężko mi znieść te zawodzenia.![]()
Nie przypadkowo dałem temu utworowi 10.
-
Mr.X
- Ulubiony utwór: Walking In My Shoes
"Peace" to taka lekka piosenka naszpikowana prostymi elektronicznymi dźwiękami... Mnie się podoba...
"Żyj chwilą, jakby to była ostatnia chwila Twojego życia."
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Podobieństwo kończy się na kilku wystukanych na klawiszach nutkach i jednym wyrazie w tytule płyty. Czy to wystarczający powód do podważania oryginalności DM? Dla mnie absolutnie nie. Jest na świecie mnóstwo utworów różnych wykonawców, w których można by wychwycić takie i większe podobieństwa.stripped pisze:Kurcze wstyd się przyznać ale przeglądałem forum konkurencji i jeden wątek mnie zaskoczył... porównajcie dźwięki Peace z tymi granymi na klawiszach tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=AE0AmeculsQ
Do tego wystarczy że dopowiem iż grupa ta ma swoim dorobku również album pt. "Secrets of the Universe"i wychodzi nam cała "oryginalnośc" DM...
Poza tym Peace to zaledwie jeden z kilkunastu nowych utworów DM.
-
stripped
Nie jednym a trzech wyrazach "of the Universe", ale po tłumaczeniu można uznać że to jeden wyraz. Nieważne, nie czepiam się już, lubię Peace mimo to a link zamieściłem dla zainteresowanych. Myślę że Peace może być singlem, to pozytywny numer i dobrze reprezentuje elektroniczną część płyty.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Ależ wcale się Ciebie stripped nie czepiam, że niby ty się czepiasz.
Po prostu wyraziłem tylko mój pogląd.
A Peace co prawda nie bryluje na płycie, ale nie jest wcale złe. Dałem 7/10.
A Peace co prawda nie bryluje na płycie, ale nie jest wcale złe. Dałem 7/10.
-
astiz
Przyznaję,że bardzo się cieszę,że Peace będzie singlem,to świetny song.Wydaje mi się,że pod koniec utworu słychać syntezator gitarowy Rolanda,taki sam,jakiego w latach 70 używali Tangerine Dream,a w Polsce znani z tego byli Kombi.
-
_precious_
Peace singiel + Light B'side = Shit do kwadratu (tylko spekulacje)
Ja sie na takie cos nie pisze .
Ja sie na takie cos nie pisze .
-
Daria The Revelator
podpisuję się pod preciousem wszystkimi kończynami.
-
astiz
A ja jestem za 
Już Was widzę na koncercie śpiewających :"Peace will,come to me..."
Już Was widzę na koncercie śpiewających :"Peace will,come to me..."
-
_precious_
@Daria , czyli na nas w takim wypadku nie zarobią 
-
Daria The Revelator
@precious, wystarczy, że będziemy mieć te jęki na SOTU.
@newdress, to źle widzisz.
@newdress, to źle widzisz.
-
Mr.X
- Ulubiony utwór: Walking In My Shoes
"Peace" jako singiel? wolałbym raczej "Perfect" bo to świetna piosenka
"Żyj chwilą, jakby to była ostatnia chwila Twojego życia."
-
Rajca
Za jaką cholerę oni chcą dać to na singiel?
W zasadzie to i Ghost i Light mogłyby zdecydowanie zastąpić Peace na właściwym krążku. Ładu i składu i tak ciężko szukać
W zasadzie to i Ghost i Light mogłyby zdecydowanie zastąpić Peace na właściwym krążku. Ładu i składu i tak ciężko szukać
-
astiz
Marudzicie,heh...