Seriale
-
dejmien
Re: Seriale
U mnie próby czasu nie wytrzymał "Herkules". Jakoś rok temu chciałem go sobie przypomnieć ale po jednym odcinku stwierdziłem, że to już nie moja bajka.
Obecnie oglądam takie seriale jak "True Detective" i "Banshee". Czekam na kolejne sezony "Californication", "Suits" i "Games Of Thrones". Natomiast jeśli chodzi o animowane seriale to jestem absolutnym miłośnikiem chamskiego humoru z "Family Guy".
Obecnie oglądam takie seriale jak "True Detective" i "Banshee". Czekam na kolejne sezony "Californication", "Suits" i "Games Of Thrones". Natomiast jeśli chodzi o animowane seriale to jestem absolutnym miłośnikiem chamskiego humoru z "Family Guy".
-
Rajca
Wow, wszyscy tacy ambitni w tych swoich serialach, wow tak elitarnie!
-
dejmien
To, że nie oglądam "Na Wspólnej" czy innego m jak gówno wcale nie znaczy, że jestem burżua. Po prostu mam dobry gust.
I wcale nie wytykam palcem, nie wołam -"patrzcie panowie, plebejusz!"
-
Rob=t
Ja ostatnio jednym tchem z żonką obejrzeliśmy trzy sezony " Homeland" pomysl fajny, trzyma w napieciu lecz ostatni odcinek porażkowy z deka. Zbieram sie do " z archiwum x" oglądałem jako gowniarz wtedy to było dla mnie cos zajebiaszczego. "Walking dead" ogladam ze wzgledu na żone bo o ile lubie zombiaki to często zachowanie bochaterow i czasem rozwlekla fabula mnie wkurza. W ostatnich latach najlepsze wrażenie zrobił na mnie " Spartacus" Wiem że krew,flaki ,wyuzdany sex ale lubie takie klimaty z nutka historii w tle.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Czy ja wiem? Nie wiem czy masz na myśli wielki finał czy epilog tego odcinka, jeśli chodzi o finał to w sumie co innego mogli wymyśleć? No ale nic, nie wnikajmy zbytnio w szczegoły co by nie zdradzać przypadkiem fabułyRob=t pisze:Ja ostatnio jednym tchem z żonką obejrzeliśmy trzy sezony " Homeland" pomysl fajny, trzyma w napieciu lecz ostatni odcinek porażkowy z deka.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
stripped
Hm no wiesz, nie ugryziesz nie ocenisz, my Ci nie podpowiemy, dobry, trzymający w napięciu thriller szpiegowski moim zdaniem, czy takie rzeczy lubisz to już sobie odpowiedz.
-
Rob=t
Ja nadal uważam że "Homeland" mogliby inaczej rozwiązać ale to moje zdanie tylko.
-
Katiusha
Hien ogląda żenujące jakościowo seriale, a ja - ilościowo. To znaczy zaczęłam ich tyle, że nie nadążam i mam zaległości 
zaległości
w serialach
tyle wygrać
zaległości
Puszki okruszki, czerwone komuszki ;(
-
Hien
Ale nie napisałem, że one są żenujące jakościowo, to te typy, które są tu rzucane są żenujące 
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
em.
...i razem z żoną oglądacie sobie?Rob=t pisze: Wiem że krew,flaki ,wyuzdany sex ale lubie takie klimaty z nutka historii w tle.
Detektyw się rozkręca, ale Dejm już ma fazy związane ze spekulacjami, Kuba natomiast źle typuje
gwiazdy...
-
Hien
Ja nie typuję w ogóle, generalnie serial zaczyna przypominać tanią kopie Twin Peaks i mnie to trochę irytuje.
-
dejmien
Ja Twin Peaks nie znam. Próbowałem oglądać ale za bardzo ryje banie. 
-
em.
Uwielbiam Twin Peaks
To jest najmniej ryjący banię pomysł Lyncha 
I tu nawet nie chodzi o rycie bani, dla mnie ten serial jest mistrzowsko zrobiony w kwestii samych obrazów, napięcia. Te drzewa, bujająca się na wietrze sygnalizacja, muzyka, sekundy napięcia i oczekiwania, postaci i nawet ich ubrania...no, mistrzostwo! Aż sobie chyba włączę dzisiaj
A wiecie, że Mark Frost, który był jednym z głównych reżyserów, napisał jakiś czas temu książkę fantasy? Pierwsza część trylogii.
http://www.empik.com/paladyn-tom-1-pror ... ,ksiazka-p
Interesuje mnie to bardzo i chciałabym przeczytać
I tu nawet nie chodzi o rycie bani, dla mnie ten serial jest mistrzowsko zrobiony w kwestii samych obrazów, napięcia. Te drzewa, bujająca się na wietrze sygnalizacja, muzyka, sekundy napięcia i oczekiwania, postaci i nawet ich ubrania...no, mistrzostwo! Aż sobie chyba włączę dzisiaj
A wiecie, że Mark Frost, który był jednym z głównych reżyserów, napisał jakiś czas temu książkę fantasy? Pierwsza część trylogii.
http://www.empik.com/paladyn-tom-1-pror ... ,ksiazka-p
Interesuje mnie to bardzo i chciałabym przeczytać
gwiazdy...
-
dejmien
Ten serial wywołuje we mnie silny niepokój. W tym przypadku nie umiem docenić jego walorów artystycznych choć na pewno są niepodważalne. Jestę mękka pała.
-
em.
Nie, no ja to rozumiem. Jako osoba, która ma totalną fazę i atak paniki na wspomnienie jednego filmu. Nawet nie napiszę jakiego, bo zaraz dostanę fazy
Po prostu go nienawidzę i wywołuje we mnie agresję i wstręt i lęki i odruch wymiotny. Powiem Ci kiedyś 
gwiazdy...
-
Hien
Góral, to tylko serial 
-
Katiusha
Ja tam na przykład odpadałam już na czołówce więc Górala rozumiem 
-
Hien
Módl się żebyś nie miała na obronie egzaminatorów z takim podejściem 
-
Katiusha
Szanowna komisja w tej szkole to raczej lubi podrążyć trochę temat. Nawet jeśli motywem przewodnim jest pytanie "co to prostytutka jest?!" 
-
stripped
Nigdy nie rozumiałem fenomenu Twin Peaks ani nie mogłem się przekonać do obejrzenia więcej niż jednego odcinka, wydaje mi się że w Detektywie obejdzie się bez jakichś krasnali i innych takich dziwnych wstawek, zdaje się że takie psycho elementy były w TP? Detektyw się rozkręca, 5 odcinek mnie rozbudził trochę. Za to po obejrzeniu pierwszego odcinka 2 serii House of Cards aż nie wiem czy chcę brnąć dalejHien pisze:Ja nie typuję w ogóle, generalnie serial zaczyna przypominać tanią kopie Twin Peaks i mnie to trochę irytuje.