DEPESZWIZJA - SEZON 10
-
Hien
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Nie dość, że kapitalne numery, to jeszcze świetne ich ułożenie w jedną playlistę przez prowadzącego ^^
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Hien
1. Tears For Fears - Goodnight Song (MUSIAŁ)
2. Lech Janerka - Pieśń mijających się wielorybów (DRAGON)
3. Stara Rzeka - Tej Nocy Broń Nas Od Złego (MENTOS)
4. Cris Velasco & Sascha Dikiciyan - Hope (WUJA)
5. Husky - Ikjoi (MURZYN)
6. Bryan Ferry - Which Way to Turn (MUNLUP)
Finał jutro o 19
2. Lech Janerka - Pieśń mijających się wielorybów (DRAGON)
3. Stara Rzeka - Tej Nocy Broń Nas Od Złego (MENTOS)
4. Cris Velasco & Sascha Dikiciyan - Hope (WUJA)
5. Husky - Ikjoi (MURZYN)
6. Bryan Ferry - Which Way to Turn (MUNLUP)
Finał jutro o 19
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Zanim finał to ja napiszę tylko - dziękuję.
Dość mocna paczka, połowa numerów ląduje w polubionych, druga połowa to mogą być growery, jest dobrze. Jestem zadowolony.
Dość mocna paczka, połowa numerów ląduje w polubionych, druga połowa to mogą być growery, jest dobrze. Jestem zadowolony.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Podbijam Murzyna. Słuchałem całej paczki 30 razy, każdy niemal numer mi się na niej bezgranicznie podoba, wszyscy dostarczyli. Świetna edycja wyszła.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
no fajniutka edycja ugułem
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Lech Janerka? Ale jaja. Myślałem, że to z jakiejś gry.
-
stripped
Ja myślałem dokładnie tak samo heh, jak wszedł wokal byłem srogo zaskoczony
-
stripped
Halo Darku?
-
Hien
Pozor, finał o 20. Przepraszam za zamieszanie
-
Hien
Edycja nr 92 – Na Dobranoc. Nie wiem, jak tam u was z dobranocawaniem, jakie są wasze rytuały przed położeniem się spać, o czym myślicie, co wam gra w głowie. Tzn. nie wiedziałem, bo teraz mam jakieś blade pojęcie na ten temat. Wniosek jest taki, że cokolwiek by to nie było, opatrzone jest dobrą muzyką.
Zacznę od swoich głosów:
Najpierw napisałem ścianę tekstu, tłumacząc jak to wspaniale wyszła ta edycja, i że żal było komukolwiek dać coś poniżej 3 punktów, ale ostatecznie wywaliłem, bo teksty w stylu „komuś musiałem dać jajco”, „tak się poukładało”, „no tak wyszło”, chyba tylko bardziej wkurwiają, niż łagodzą sytuację. To była po prostu doskonała edycja i tyle. Jeżeli Tears of Fears dostaje ode mnie tylko 2 pkt, to już wiele mówi.
Na ten moment prowadzi Murzyński Jan. Wszystko oczywiście może się jeszcze zmienić, więc nie przyzwyczajajcie się do tego, że ja i Dragon szorujemy poziom zero.
Zacznę od swoich głosów:
4 pkt – utwór 5
3 pkt – utwór 3
2 pkt – utwór 1
1 pkt – utwór 4
0 pkt – utwór 2
Kod: Zaznacz cały
1. Husky - Ikjoi (MURZYN) – 4 pkt
2. Stara Rzeka - Tej Nocy Broń Nas Od Złego (MENTOS) - 3 pkt
3. Tears For Fears - Goodnight Song (MUSIAŁ) – 2 pkt
4. Cris Velasco & Sascha Dikiciyan - Hope (WUJA) – 1 pkt
5. Lech Janerka - Pieśń mijających się wielorybów (DRAGON) – 0 pkt
Bryan Ferry - Which Way to Turn (MUNLUP) – 0 pkt
Na ten moment prowadzi Murzyński Jan. Wszystko oczywiście może się jeszcze zmienić, więc nie przyzwyczajajcie się do tego, że ja i Dragon szorujemy poziom zero.
-
Hien
Wiecie jak to jest z Musiałem. Czasami, jako zapracowany człowiek, zapomina o tabletkach i muszę wyciągać od niego głosy na samym końcu (ale nigdy po Wuju, wiadomo), a czasami pamięta wziąć tabletki i wpada pierwszy. No, więc tym razem wziął:
Ale się porobiło. Murzy niby od bohatera do zera, a mimo to nadal znajduje się na tronie. No, ale nie jest na nim sam, bo wpakowaliśmy się tam jeszcze ja i Seba. Wuja i Smoku baaardzo blisko. Musiał niby na dnie, ale to dno jest ledwo dwa piętra poniżej czołówki. Gęsto.
Numer 1 - Murzyn od jakiegoś czasu przebąkiwał o edycji na dobranoc lub czymś w tym stylu, i ja zawsze miałem z tyłu głowy ten numer. Tak, wiem, nie do końca O TO chodzi, gdyż tutaj Orzabal wyciska koncept "piosenki ostatecznej" i przy okazji ostatniej, która nie wychodzi i w ogóle chyba miała być podsumowaniem gorzkiego nagrywania Elemental (wszak utwór ten zamyka ów album). Niemniej jednak "dobranoc" może oznaczać wiele rzeczy. A ten numer zawsze kojarzył się dla mnie z pewnym podsumowaniem. Gorzkim czy nie, podsumowania są ważne, 0 pkt
Numer 2 - Kurde, dostarczone. Nie wiem, co to ani kto to, ale brzmi świetnie. Tbh nie spodziewałem się nagle tej wstawki wokalnej na sam koniec, jeszcze po polsku, kto to jest, powinienem znać? Czy to jeden z "ansambli" wrzucanych swego czasu przez imć Kurka? Nie mam pojęcia, ale wspaniała rzecz, 3 pkt
Numer 3 - Niby piłowanie instrumentów i mordy, ale tylko przez pół czasu, drugie pół (nawet więcej niż pół) to absolutnie cudowna uczta z akustykiem, efektami w tle i tym eterycznym wokalem. Czy typ również śpiewa po polsku czy ja nie dosłyszę? Anyway, kolejna doskonała propozycja, 1 pkt
Numer 4 - Miniatura niby z jakiejś gry komputerowej, a przynajmniej takiego wrażenia pozbyć się nie mogłem. Bardzo klimatyczna rzecz, kojarzy mi się... ze Skyrimem lol. Nie umiem tego wytłumaczyć xD Na wczesnoporanny spacer po jakimś osiedlu skandynawskich domków jak znalazł, 2 pkt
Numer 5 - I teraz tak, muzycznie wyszło wspaniale, wokalnie nieco gorzej, najwięcej krindżu dostarczył mi tekst. Jest to jeden z powodów, dla których ja nie piszę tekstów po polsku, gdyż boję się takiego wajbucóż, ktoś jajco dostać musiał i będzie to... ten ktoś. Ponownie jednak - cała kolejka dostarczyła poziomu, normalnie tu byłby chociaż jeden punkt, ale zasady są zasadami, więc niestety. Jajco
Numer 6 - Bryan-prostytutka-Ferry, to nie może się skończyć inaczej jak maksem, gość jest dla mnie pod tym względem jak Bowie. Nie ma złych numerów, jego głos cudowny, muzyka jeszcze lepsza, zaś ta propozycja jest, no, wybitna i tyle. Mamouna to w ogóle świetny album, polecam każdemu. 4 pkt!
1. Husky - Ikjoi (MURZYN) – 4 pkt
Stara Rzeka - Tej Nocy Broń Nas Od Złego (MENTOS) - 4 pkt
Bryan Ferry - Which Way to Turn (MUNLUP) – 4 pkt
4. Cris Velasco & Sascha Dikiciyan - Hope (WUJA) – 3 pkt
Lech Janerka - Pieśń mijających się wielorybów (DRAGON) – 3 pkt
3. Tears For Fears - Goodnight Song (MUSIAŁ) – 2 pkt
-
Hien
Murzyn, z Musiałem na speedzie nie wygrał, ale i tak podesłał głosy jako kolejny. Zobaczmy, co autor tematu ma do powiedzenia na temat tak zwanego kontentu:
Uprzedzałem, żebyście się nie przyzwyczajali do tego, że szorujemy ze Smokiem dno. Nawet trochę żałuję, że prowadzę tę edycję, bo nie miałem tej fajnej niespodzianki z Janerką, jaką miał Murzyn. W każdym razie, nagle pojawiłem się na czele wyścigu, a Dragon zaraz za mną. Dosłownie odrobinę dalej Wujas, Murzy i Seba, a na dnie nadal Musiał, no ale na tym etapie wszystko może się jeszcze zmienić. Cieszy natomiast to, że dosyć szybko został rozwiany temat Złotego Ziobry, bo to jednak zawsze przykry widok.
Dw1 - 1 pkt.
Dw2 - ktoś mi tu ładnie zaimponował, numer najpierw brzmi jak coś z jakiejś indie gry o fajnym ciepłym klimacie a potem ten twist na końcu że to jednak nie instrumental... 3 pkt.
Dw3 - ktoś tu zdrowo zaszalał, 0 pkt.
Dw4 - 2 pkt.
Dw6 - ktoś tu ładnie podjął rękawicę, fenomenalny Bryan Ferry zdaje się, 4 pkt.
1. Bryan Ferry - Which Way to Turn (MUNLUP) – 8 pkt
2. Lech Janerka - Pieśń mijających się wielorybów (DRAGON) – 6 pkt
3. Cris Velasco & Sascha Dikiciyan - Hope (WUJA) – 5 pkt
4. Husky - Ikjoi (MURZYN) – 4 pkt
Stara Rzeka - Tej Nocy Broń Nas Od Złego (MENTOS) - 4 pkt
6. Tears For Fears - Goodnight Song (MUSIAŁ) – 3 pkt
-
Hien
Seba na wakacjach, to zawsze jest fajny moment kiedy nasz prowadzący i guru, bawi się, tak jak normalnie się nie bawi. Oto jego typy:
Drony i gitary, to na forum są raczej lubiane. Problemów bym szukał raczej w innym miejscu, no ale to nie bestka. Jest mi nawet miło, że posądzono mnie o wrzucenie Tears for Fears, a rodzynkiem jest nazwanie numeru sprzed 32 lat, późnym TfF xD No, ale… po głosach Seby nie doszło do dużych zmian, więc przejdźmy dalej.
4 pkt. - 2
3 pkt. - 6
2 pkt. - 5
1 pkt. - 4
Edycja z gatunku dobrych - poziom dość solidny, jest parę haljatów i parę solidno/średniaków - JAK TO W ŻYCIU. Topem jest dziwaczna dwójka, która brzmi jak soundtrack do filmu, który mógłby mi się przyśnić gdybym zasnął przed telewizorem i położył na pilocie. Szóstka brzmi jak Bryan Ferry i będzie zabawnie gdy się okaże, że to ktoś inny, ale przypuszczam, że nie tym razem. Klasowe, ładne i w ogóle. Dwa punkty dla kogoś kto najpewniej brzmi jak Husky i kogo zapewne wrzucił Murzyn. Przekażę pozdrowienia, gdy będę mijać jej barkę na Słodowej (co prędko raczej nie nastąpi). Punkcik dla muzyki z menu gry komputerowej. Sorry Kuba - późni TfF (lub ktoś kto brzmi jak oni) tym razem bez dorobku punktowego.
Stara Rzeka to jeden z projektów Kuby Ziołka alias tytana nieżalu, którego to twórczością byłem mocno zajawiony w latach 2013-15. Kiedyś próbowałem go wrzucić do bestki, ze skutkiem raczej marnym, bo to forum to raczej dronów oraz rzeżęnia gitarowego nie lubi. Nie zakładam, że ponowne ich wrzucenie nie zakończy się klapą, ale a nuż komuś tam to zaskoczy - zobaczymy. Ja bym sobie to mógł puścić przed snem. Do snu też. W trakcie gorzej.
1. Bryan Ferry - Which Way to Turn (MUNLUP) – 11 pkt
2. Lech Janerka - Pieśń mijających się wielorybów (DRAGON) – 10 pkt
3. Cris Velasco & Sascha Dikiciyan - Hope (WUJA) – 6 pkt
Husky - Ikjoi (MURZYN) – 6 pkt
5. Stara Rzeka - Tej Nocy Broń Nas Od Złego (MENTOS) - 4 pkt
6. Tears For Fears - Goodnight Song (MUSIAŁ) – 3 pkt
-
Hien
Leci Smoku, sobie leci, wiezie punkty, straszy dzieci:
Również pozdrawiamy Dialog i Notatnik Teatralny, cokolwiek to jest. Fajnie, że w końcu jakieś solidne punkty dla Musiała, bo już było mi naprawdę żal chłopa. Teraz mi trochę żal Seby, bo dla mnie jego numer był dosyć fajnym odkryciem. Może i pretensjonalne gówno, ale ostatecznie dobre gówno. Fajnie też, że wysoko jest Wuja ze swoją muzyką z gry, o której wiele razy pisał dobre rzeczy na tym forum. Mój faworyt – Murzyn, nie ma niestety już na co liczyć. Została jedna osoba, ta która przesyła nam punkty spod samej granicy z białą rusią. To on zadecyduje.
(4) 1 (ładne tirsforfirsowe)
(3) 6 (oh hi Brian Furry)
(2) 4 (ambientoplumkenik, kojące)
(1) 5 (Husky? niezłe, choć trochę rozwleczone)
(0) 3 (bardziej mi pisane deluzje njuejdżowe i plastik fantastik niż zadyma metalurgiczna)
niezły poziom, choć pewien moment dezorientuje całość. nie ukrywam, że rzuciłem jeden z ważniejszych kawałków spośród wszystkich podsyłanych do tej pory. pozdruwki dla redakcji Dialogu i Notatnika Teatralnego
1. Bryan Ferry - Which Way to Turn (MUNLUP) – 14 pkt
2. Lech Janerka - Pieśń mijających się wielorybów (DRAGON) – 10 pkt
3. Cris Velasco & Sascha Dikiciyan - Hope (WUJA) – 8 pkt
4. Husky - Ikjoi (MURZYN) – 7 pkt
Tears For Fears - Goodnight Song (MUSIAŁ) – 7 pkt
6. Stara Rzeka - Tej Nocy Broń Nas Od Złego (MENTOS) - 4 pkt
-
Hien
Jest tam kto? No, nic. Oto decydujące głosy, głosy Wuja:
No cóż, śmiesznie, że punkt wlepiony ewidentnie „na otarcie łez”, sprawia, że ostatecznie zwycięzcą jestem ja – Munlup.
Cieszy mnie to z dwóch powodów. Po pierwsze, fajnie sobie wygrać, a po drugie, nie muszę wymyślać nagrody (fujarkę od Smoka mam w uroczystym folderze).
Dziękuję za głosy, cieszę się, że Bryan Ferry zebrał oklaski, bo kurde, no jest to naprawdę dobry solowy kawałek Bryana. Ale który kawałek w tym zestawie nie był dobry? Oby więcej takich edycji, czego sobie i wam życzę.
Tymczasem, zabawa wraca do Mietusowego, a nastepna, 93 edycja Depeszwizji, będzie edycją ZIMY W KOSMOSIE.
Grudzień, to czas kiedy z szybszym biciem serca myślę o zimie (mojej ulubionej porze roku), ale też o kosmosie. Mógłbym rzucić temat zimowy, ale to już było. Jaki jest związek zimy z kosmosem? Czy w kosmosie jest zima? Liczę na kreatywne wrzuty, przy których poczujemy zarówno powiew zamieci śnieżnej, jaki i głębię i bezkres kosmosu. Nara.
D1 - 2
D2 - 4
D5 - 3
D6 - 1
1. Bryan Ferry - Which Way to Turn (MUNLUP) – 15 pkt
2. Lech Janerka - Pieśń mijających się wielorybów (DRAGON) – 14 pkt
3. Husky - Ikjoi (MURZYN) – 10 pkt
4. Tears For Fears - Goodnight Song (MUSIAŁ) – 9 pkt
5. Cris Velasco & Sascha Dikiciyan - Hope (WUJA) – 8 pkt
6. Stara Rzeka - Tej Nocy Broń Nas Od Złego (MENTOS) - 4 pkt
Cieszy mnie to z dwóch powodów. Po pierwsze, fajnie sobie wygrać, a po drugie, nie muszę wymyślać nagrody (fujarkę od Smoka mam w uroczystym folderze).
Dziękuję za głosy, cieszę się, że Bryan Ferry zebrał oklaski, bo kurde, no jest to naprawdę dobry solowy kawałek Bryana. Ale który kawałek w tym zestawie nie był dobry? Oby więcej takich edycji, czego sobie i wam życzę.
Tymczasem, zabawa wraca do Mietusowego, a nastepna, 93 edycja Depeszwizji, będzie edycją ZIMY W KOSMOSIE.
Grudzień, to czas kiedy z szybszym biciem serca myślę o zimie (mojej ulubionej porze roku), ale też o kosmosie. Mógłbym rzucić temat zimowy, ale to już było. Jaki jest związek zimy z kosmosem? Czy w kosmosie jest zima? Liczę na kreatywne wrzuty, przy których poczujemy zarówno powiew zamieci śnieżnej, jaki i głębię i bezkres kosmosu. Nara.
-
Dragon
juz chyba nigdy nie wygram ehh
-
stripped
Rzekłbym że prowadzący wystawia Ci piłkę tym tematem ale może się mylę
-
Hien
No, tbh też tak sobie pomyślałem, że komu jak komu, ale dobrej muzyki kosmicznej Smokowi raczej nie zabraknie. No, ale może ta ZIMA wszystko psuje.
-
Dragon
Zobaczymy jak się ułożą planety i będziecie odczuwać muzykę w tygodniu heh