DEPESZWIZJA - SEZON 11
-
Hien
Trochę szok, ale niezmiernie mi miło.
Nazwę kolejnej edycji wymyślił w sumie Musiał, ale to może być ostatnia taka szansa, zapraszam więc do EDYCJI ŚNIEŻNEJ.
Jako, że mamy opóźnienie, to utwory przyjmuję do wtorku, do godziny 23:30. Pilnujcie tego, bo nie chce mi się przypominać każdemu osobno.
Nazwę kolejnej edycji wymyślił w sumie Musiał, ale to może być ostatnia taka szansa, zapraszam więc do EDYCJI ŚNIEŻNEJ.
Jako, że mamy opóźnienie, to utwory przyjmuję do wtorku, do godziny 23:30. Pilnujcie tego, bo nie chce mi się przypominać każdemu osobno.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Hien
Aż można uznać, że tylko ja i Seba istniejemy w tym temacie. No nic, muzykę dostałem, oto ona:
PACZKA
PACZKA
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Adminofaszyzm jest, jaki jest. Umówiony termin to umówiony termin heh
-
Hien
Jak coś to głosy do końca dnia, finał jutro.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
A to siusiak, ja dziś nie wyrobię. Leccie beze mnie
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
No to głosy do soboty, finał w niedzielę, chociaż godzinę jeszcze podam.
-
Hien
Finał jednak dzisiaj, bo mam głosy i mogę. Widzimy się o 19.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Byś ogłosił kto co wrzucił nie?
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Pracuję nad tym
-
Hien
Proszę
01. Jean-Yves Thibaudet - Debussy Préludes Book 1, L.117 6. Des pas sur la neige (DRAGON)
02. Jeremy Soule - Secunda (MUSIAŁ)
03. Sumio Shiratori - 'Muumin Tani Fuyu' ムーミン谷・冬 (MURZYN)
04. Cal Tjader - Somewhere in the Night (MUNLUP)
05. Laufey - Snow White (WUJA)
06. Hydrogen Sea - Another Skin (MENTOS)
01. Jean-Yves Thibaudet - Debussy Préludes Book 1, L.117 6. Des pas sur la neige (DRAGON)
02. Jeremy Soule - Secunda (MUSIAŁ)
03. Sumio Shiratori - 'Muumin Tani Fuyu' ムーミン谷・冬 (MURZYN)
04. Cal Tjader - Somewhere in the Night (MUNLUP)
05. Laufey - Snow White (WUJA)
06. Hydrogen Sea - Another Skin (MENTOS)
-
Dragon
edycja typu FILLER ewident... ale calkiem znośna
-
Hien
Witam Państwa w finale edycji 102 naszej zabawy. Pozwolę sobie śmiechnąć, że gdybyśmy grali tak, jak Seba pierwotnie zakładał, że będziemy, to mielibyśmy teraz edycję 26. Badums.
W każdym razie, edycja śnieżna, temat niby ode mnie, ale wymyślony przez Musiała (czy to jakiś forshadowing?), otoczyła nas ciepłym kocem zimnego puchu. W większości przynajmniej.
Zacznę od swoich głosów:
Moje głosy, jak to moje głosy, pewnie są kompletnie inne od reszty, więc na miejscu Smoka bym się jakoś szczególnie nie ekscytował. No, ale zobaczymy. Póki co, Dragon prowadzi, ale zaraz za nim Murzyn i jego „Mumin, Tani Chuju”, Musiał i jego niepisany związek z Lidią, a dalej Wuja i potem jakieś przegrywy.
W każdym razie, edycja śnieżna, temat niby ode mnie, ale wymyślony przez Musiała (czy to jakiś forshadowing?), otoczyła nas ciepłym kocem zimnego puchu. W większości przynajmniej.
Zacznę od swoich głosów:
4 pkt – utwór 1
3 pkt – utwór 3
2 pkt – utwór 2
1 pkt – utwór 5
0 pkt – utwór 6
Bardzo fajna edycja, jestem bardzo zadowolony. Maks dla Debussy’ego, bo trudno żeby debussyhead zrobił inaczej. Trzy dla doliny Murzynków, zaskakująca rzecz i niesamowicie klimatyczna, a do tego odświeżająca. TYLKO 2 punkty dla Musiała za OST ze Skyrima, normalnie to by był maks. Punkt za fajną śpiewającą Panią od Wujasa, a zero dla Seby, sorry, nie podeszło mi to damskie umc umc.
Wrzuciłem czarowny standard na wibrafon, większość z was nazwała go muzakiem, więc no co, trzeba jakoś żyć dalej.
Kod: Zaznacz cały
01. Jean-Yves Thibaudet - Debussy Préludes Book 1, L.117 6. Des pas sur la neige (DRAGON) – 4 pkt
02. Sumio Shiratori - 'Muumin Tani Fuyu' ムーミン谷・冬 (MURZYN) – 3 pkt
03. Jeremy Soule - Secunda (MUSIAŁ) – 2 pkt
04. Laufey - Snow White (WUJA) – 1 pkt
05. Cal Tjader - Somewhere in the Night (MUNLUP) – 0 pkt
06. Hydrogen Sea - Another Skin (MENTOS) – 0 pkt
-
Hien
Jak już o Dragonie mówimy, wjechał z głosami jako pierwszy po mnie. Szanuję.
Też pozdrowię skijumping pe el, a co tam, i dodam, że Pola Bełtowska fajna dziewczyna, ale nie wypada mi tego mówić ze względu na wiek. Musiał został wywindowany na szczyt tej konkurencji, więc jego szansa na medal złoty, wzrosła. Srebro, wirtualnie dzierżą smokowski TheBC i bełchatowskie Muminki. Brązowy, nieoczekiwanie, póki co Seba. Ja dopiero zacząłem punktować, ale z jakiegoś powodu i tak jestem wyżej od Wujasa. Takie życie.
2 (4) ładna kontynuacja mojego Debussyego... ale też pasuje do gry/filmu oczywiście
6 (3) już za samo urozmaicenie plus, trochę zamulak ale brzmi spoko
4 (2) kawiarniany muzak z CYMBAŁKAMI
3 (1) dużo nuejdża, dalej całkiem ok
5 okołozimowe śpiewańsko
Edycja trochę rozczarowująca, mało konkretu, a pod względem klimatu też od linijki.
Pozdrawiam portal skijumping kropka pe el
01. Jeremy Soule - Secunda (MUSIAŁ) – 6 pkt
02. Jean-Yves Thibaudet - Debussy Préludes Book 1, L.117 6. Des pas sur la neige (DRAGON) – 4 pkt
Sumio Shiratori - 'Muumin Tani Fuyu' ムーミン谷・冬 (MURZYN) – 4 pkt
04. Hydrogen Sea - Another Skin (MENTOS) – 3 pkt
05. Cal Tjader - Somewhere in the Night (MUNLUP) – 2 pkt
06. Laufey - Snow White (WUJA) – 1 pkt
-
Hien
No to co, zobaczmy, czy Tata Muminka zebrał chmurę znad elektrowni do kapelusza, przez co Mama Muminka zaszła w radioaktywną ciążę z Ryjkiem, który chował się przed kometą we włosach Małej Mi, która po raz pierwszy… w każdym razie, MURZYN.
Minimum słów, maksimum punktów dla Musiała. Ło ludzie. Zgierz ma 5 punktów przewagi nad drugim miejscem, taki odlot na dzień dobry nie zdarza się często. Pamiętajcie jednak, że Musiał nadal jeszcze nie głosował, a i punkty pozostałych mogą go jeszcze pozbawić złota.
Edycja Śnieżna
Dw1 - 1 pkt.
Dw2 - 4 pkt.
Dw4 - 3 pkt.
Dw5 - 2 pkt.
Dw6 - 0 pkt.
01. Jeremy Soule - Secunda (MUSIAŁ) – 10 pkt
02. Jean-Yves Thibaudet - Debussy Préludes Book 1, L.117 6. Des pas sur la neige (DRAGON) – 5 pkt
Cal Tjader - Somewhere in the Night (MUNLUP) – 5 pkt
04. Sumio Shiratori - 'Muumin Tani Fuyu' ムーミン谷・冬 (MURZYN) – 4 pkt
05. Hydrogen Sea - Another Skin (MENTOS) – 3 pkt
Laufey - Snow White (WUJA) – 3 pkt
-
Hien
Wuja niedawno wrócił do zabawy, dzięki czemu mamy więcej punktów do rozdania i więcej muzyki do słuchania.
Odległość między Musiałem, a miejscem drugim się nie zmieniła, natomiast Seba nagle zaczął bić się o srebro z Murzynem. Dragon nie wypadł ani razu z podium, co szanuję. Ja nie biję się już o nic, a Wuja również.
D1 ‐ 1
D2 - 2
D3 - 3
D6 - 4
01. Jeremy Soule - Secunda (MUSIAŁ) – 12 pkt
02. Sumio Shiratori - 'Muumin Tani Fuyu' ムーミン谷・冬 (MURZYN) – 7 pkt
Hydrogen Sea - Another Skin (MENTOS) – 7 pkt
04. Jean-Yves Thibaudet - Debussy Préludes Book 1, L.117 6. Des pas sur la neige (DRAGON) – 6 pkt
05. Cal Tjader - Somewhere in the Night (MUNLUP) – 5 pkt
06. Laufey - Snow White (WUJA) – 3 pkt
-
Dragon
E tam, Debussy stracony, trochę szkoooda
-
Hien
No to co, zobaczmy, czy Musiał wbije sobie w szprychy kija, czy kiełbachę, czy cały łeb, czy może w ogóle nic.
Szanuję, że Musiałowi chce się próbować jakoś uzasadniać te wybory, aczkolwiek uzasadnienia w tym niewiele, no ALE przynajmniej coś napisał. Szanuję. W każdym razie, Musiał nie wbił sobie niczego zbyt spektakularnie, acz dystans do drugiego miejsca skurczył się do 2 punktów, a jako że zarówno Musiał, jak i Murzyn, wlepili już sobie obligatoryjne zera, tak nadal Bełchatów może być ponad Zgierzem (zgodnie z okładką). Okazuje się, że nawet JA (od zera do bohatera), mogę tu jeszcze próbować się o coś tłuc. Nie będzie to jednak proste. Smok również z matematycznymi szansami, a dwójka poniżej, bez żadnych szans.
Numer 1 - Mam pewne skojarzenia z pianinem z Chameleon Day Mów Mów, a to dobry numer był. 2 pkt, bo zima spokojna (choć się kończy)
Numer 2 - Jeremiasz Duszae, czyli soundtrack do Najlepszego Erpegie Wszechczasów i nie zapraszam do dyskusji. Jak pierwszy raz usłyszałem Secundę w lutym 2012, to mi mózg stanął. Skyrim, jaki jest, każdy widzi, ale za to OST doń jaki jest, każdy słyszy. Kocham, 0 pkt
Numer 3 - Silne skojarzenia ze starymi grami komputerowymi (Kung-Fuville z Gexa lol) oraz darmową muzą relaksacyjną. Raczej zeszłoroczne wczasy w Japonii i marsz szosą z centrum Hakone do tamtejszego onsenu niż zima, ale klimat jest srogi. 3 pkt!
Numer 4 - RAM, zima, ciepłe wnętrze hipsterskiej herbaciarni, śnieżek za oknem i bardziej zbliżające się święta niż luty, ale narzekać nie będę, gdyż to bardzo ładny (dla mnie) muzaczek. 4 pkt i jazda!
Numer 5 - Tu został mi punkt jeno jeden i właśnie tu go wręczę, gdyż znów jest to fajna muzyka, śpiewająca Pani, gitara, parę innych rzeczy, czil na czilu i czilem pogania, w dodatku śnieg wspomniany w tekście. Git mayonnaise.
Numer 6 - Tutaj jajeczko na zbliżającą się Wielkanoc, a wrzucający niech sypie łeb popiołem (akurat był Popielec niedawno), albowiem o ile nie jest to może zły numer, to klimatu w tej chwili dla mnie pozbawion. Także 0 pkt
01. Jeremy Soule - Secunda (MUSIAŁ) – 12 pkt
02. Sumio Shiratori - 'Muumin Tani Fuyu' ムーミン谷・冬 (MURZYN) – 10 pkt
03. Cal Tjader - Somewhere in the Night (MUNLUP) – 9 pkt
04. Jean-Yves Thibaudet - Debussy Préludes Book 1, L.117 6. Des pas sur la neige (DRAGON) – 8 pkt
05. Hydrogen Sea - Another Skin (MENTOS) – 7 pkt
06. Laufey - Snow White (WUJA) – 4 pkt
-
Hien
SEBA, czyń horrory:
No cóż, bitwa była do ostatniej chwili, ale ostatecznie, zamiast elektrowni, mamy pomnik jeża.
Mały rebus. Wygrywa „odgłos krowy” + „co rolnik robił z nasionami?”.
Tak proszę państwa, wygrał
MUSIAŁ!!!!
Gratuluję serdecznie! Proszę zapodać od razu temat następnej edycji, którą poprowadzi Seba!
witam i przepraszam
4 pkt. - 3
3 pkt. - 2
2 pkt. - 1
1 pkt. - 4
Nie wiem, może niepotrzebnie się nastawiłem, że wszyscy inni wrzucą rzeczy jak ja i dostanę intensywną, mroźną jazdę, a w zamian za to dostałem serią motywów instrumentalnych rodem z Teatru Telewizji pt. "Śnieg" z 1996 roku reż. Andrzej Maleszka. Komplet daje muzyczce, która nie ma bata - musiała być w jakiejś gierce w etapie zimowym (pewnie będzie mi głupio jak się dowiem co to), bo to jedyna rzecz, która w sumie jakkolwiek utkwiła mi w pamięci. Potem Hirosy, następnie spoko rzecz do przycięcia komara i muzyczka z windy. No takie no - wracać do tego wszystkiego nie będę. A za śpiewającą panią to ja podziękuję, tym razem nie pykła.
01. Jeremy Soule - Secunda (MUSIAŁ) – 15 pkt
02. Sumio Shiratori - 'Muumin Tani Fuyu' ムーミン谷・冬 (MURZYN) – 14 pkt
03. Cal Tjader - Somewhere in the Night (MUNLUP) – 10 pkt
04. Jean-Yves Thibaudet - Debussy Préludes Book 1, L.117 6. Des pas sur la neige (DRAGON) – 10 pkt
05. Hydrogen Sea - Another Skin (MENTOS) – 7 pkt
06. Laufey - Snow White (WUJA) – 4 pkt
Mały rebus. Wygrywa „odgłos krowy” + „co rolnik robił z nasionami?”.
Tak proszę państwa, wygrał
MUSIAŁ!!!!
Gratuluję serdecznie! Proszę zapodać od razu temat następnej edycji, którą poprowadzi Seba!
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
GRATSY DEV!!!
Ja tylko przekleję parę słów nt. swojej wrzuty, które powinny wlecieć pod uzasdnieniem głosów, ale z jakichś przyczyn nie wleciały. A nuż kogoś zainteresują:
Ja tylko przekleję parę słów nt. swojej wrzuty, które powinny wlecieć pod uzasdnieniem głosów, ale z jakichś przyczyn nie wleciały. A nuż kogoś zainteresują:
Hydrogen Sea, które PT gremium przedstawiam, brzmi z opisu jak jeden z tych zespołów, którymi w bestce atakuje nas Musiał - czyli niszowy i HIPSTERSKI indie-pop, który wydał 3 płyty, z czego dwie w poprzedniej dekadzie i jedna była niezła, a druga typu ujdzie oraz jedną jakoś parę lat temu, ale nikt jej nie przesłuchał. Algorytm mi to w swoim czasie uporczywie forsował i w sumie to się zdziwiłem, gdy się dowiedziałem powyższym, bo myślałem, że to jakiś starszy i obskurny post-punk jakiś. Xd Nie wiem, mi się to podoba, jest ten MITYCZNY CHŁÓD, brzmi to dobrze i ten no.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Sorry Seba, nie wiem jakim cudem mi się to nie skopiowało