DM Madness Bracket 2026
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Surrender
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Bardzo dobry wybór
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
del
DEPESZWIZJA 123: EDYCJA NOWOFALOWA
FINAŁ 21:15
-
mintaj
1
Enjoy the Silence
2
John The Revelator
3
The Sinner in Me
4
The Love Thieves
5
Nothing
6
Only When I Lose Myself
7
Photographic (albumowe)
8
Shine
9
Dream On
10
Higher Love
11
Blasphemous Rumours
12
Lilian
13
Corrupt
14
Ice Machine
15
The Sun and the Rainfall
16
Get the Balance Right
17
A Pain that I'm Used To
18
Home
19
Uselink
20
Leave In Silence
21
Black Celebration
22
It's Called a Heart
23
Zenstation
24
Slowblow
25
In Your Room (singlowa)
26
Barrel of a Gun
27
Strangelove (albumowe)
28
Poorman
29
Fly On The Windscreen (Final)
30
A Photograph of You
31
Useless
32
Clean
Nie wiem czy kogoś to obchodzi ale poniżej krótkie uzasadnienie każdego głosu
1. Mówcie co chcecie o endzojach ale wybór z gatunku tych oczywistych. Klasyk vs średniak, ez wybór
2. Do Jaska mam sentyment, bo to jeden z moich pierwszych ulubionych kawałków DM, a If you want jest "tylko" spoko.
3. Grzesznik solidny deep cut, Wagging okazało się po powrocie słabsze niż zapamiętałem.
4. To nie tak, że jakoś mocno szkaluje ostatnie płyty - ja po prostu bardzo lubię Ultrę.
5. I MftM też.
6. Pipeline to jeden z bardziej neubatenowskich momentów w dyskografii DM, ale musiał ustąpić znakomitemu singlowi, mojej ścisłej topce tego zespołu. Ech, gdyby dostać tak cały album w tych klimatach.
7. Lubię oba, ale chyba na dziś ciut bliżej mi do klimatu debiutu niż Excitera. Plus SIORKA jakaś taka rozwlekła mi się wydaje
8. Mimo wszystko bliżej mi do Excitera niż do sport, ale wy już to wiecie.
9. Wkurwiający refren vs spoko refren. Wybór z gatunku oczywistych.
10. A tu miałem zagwozdke i mimo mego sentymentu do Sacred, to musiało odpaść na rzecz Higher Love, acz to byl pojedynek na żyletki
11. No jakieś plumkanie kontra banger, ez wybór
12. O luj, jeden z najtrudniejszych pojedynków. Głos na Murzyn, bo Lillian zapewne odpadnie, więc niech chociaż nie przegra do zera (pewnie w kolejnych rundach będę głosować na rywali)
13. Kolejny oczywisty wybór - przynajmniej dla mnie.
14. Aż tak to się nie podłożę.
15. Za halo to w mordę walo hehe. Oba bym przepuścił, ale do The sun... Mam sentyment jak jasny luj, to był jeden z pierwszych odkrytych przeze mnie deep funtów i w ogóle.
16. oba kawałki sympatyczne, ale miałem kiedyś przez jakiś dzień fiksacje na punkcie GTBR, więc przechodzi dalej
17. Kolejna trudna para. Mimo beznadziejnie głośnego i wkurwiającego (nomen omen bolesnego) intro - Pain..., choć tu zdecydowała dyspozycja dnia i za tydzień zagłosowałbym odwrotnie.
18. Coś często głosuje na rzeczy z Excitera, ale Home to najlepszy smet Martina, a w gruncie rzeczy lubię chłopaka. Niech ma.
19. Tzw DYSPOZYCJA DNIA.
20. Surrender spoko i szanuję, ale LiS ma swój urok raczkującego zespołu
21. Wrong to jedna z najlepszych rzeczy jakie nagrał ten zespół w ostatnich 20 latach, ale gdzie jej tam do najlepszego otwieracza w dziejach zespołu
22. No na pewno podstarzali milionerzy pomogą nam w rewolucji klasowej xD wybór z gatunku prostych
23. Tu musiałem sobie wrócić, bo obu kawałków praktycznie nie pamiętałem. Zenstacja to naprawdę fajny b-side, a drugi kawałek... Cóż, nie dziwię się zupełnie temu, że go nie pamiętałem.
24. Slowblow tez nie słyszałem wieki i nie mam pojęcia czemu. Zjada nowe życie na śniadanie.
25. W pojedynku sofadowym wygrał faworyt.
26. Nodisco banger, ale Barrel uwielbiam. Wybór prosty.
27. Strangelove lubię w praktycznie każdym wydaniu, a Miles Away jest okej i to dla mnie trochę pojedynek typu Manchester United - Lech Poznań
28. W końcu zagłosowałem na cokolwiek z ostatnich 3 płyt. Dziwne uczucie.
29. Już wystarczy.
30. Mój głos nardzo niedoceniany kawałek.
31. Kolejny pojedynek w którym szkoda mi przegranego, ale niestety - byl bez większych szans.
32. To starcie też wydawało się być takie na żyletki, ale summa summarum w łańcuchach to ja wole Alicję, a poza tym gdzie Rzym, a gdzie Clean. Gdyby to miał być mecz piłkarski, to byłoby to zacięte przez jakieś 80 minut spotkanie, które zakończyło się ostatecznie jakimś 3:0
Enjoy the Silence
2
John The Revelator
3
The Sinner in Me
4
The Love Thieves
5
Nothing
6
Only When I Lose Myself
7
Photographic (albumowe)
8
Shine
9
Dream On
10
Higher Love
11
Blasphemous Rumours
12
Lilian
13
Corrupt
14
Ice Machine
15
The Sun and the Rainfall
16
Get the Balance Right
17
A Pain that I'm Used To
18
Home
19
Uselink
20
Leave In Silence
21
Black Celebration
22
It's Called a Heart
23
Zenstation
24
Slowblow
25
In Your Room (singlowa)
26
Barrel of a Gun
27
Strangelove (albumowe)
28
Poorman
29
30
A Photograph of You
31
Useless
32
Clean
Nie wiem czy kogoś to obchodzi ale poniżej krótkie uzasadnienie każdego głosu
1. Mówcie co chcecie o endzojach ale wybór z gatunku tych oczywistych. Klasyk vs średniak, ez wybór
2. Do Jaska mam sentyment, bo to jeden z moich pierwszych ulubionych kawałków DM, a If you want jest "tylko" spoko.
3. Grzesznik solidny deep cut, Wagging okazało się po powrocie słabsze niż zapamiętałem.
4. To nie tak, że jakoś mocno szkaluje ostatnie płyty - ja po prostu bardzo lubię Ultrę.
5. I MftM też.
6. Pipeline to jeden z bardziej neubatenowskich momentów w dyskografii DM, ale musiał ustąpić znakomitemu singlowi, mojej ścisłej topce tego zespołu. Ech, gdyby dostać tak cały album w tych klimatach.
7. Lubię oba, ale chyba na dziś ciut bliżej mi do klimatu debiutu niż Excitera. Plus SIORKA jakaś taka rozwlekła mi się wydaje
8. Mimo wszystko bliżej mi do Excitera niż do sport, ale wy już to wiecie.
9. Wkurwiający refren vs spoko refren. Wybór z gatunku oczywistych.
10. A tu miałem zagwozdke i mimo mego sentymentu do Sacred, to musiało odpaść na rzecz Higher Love, acz to byl pojedynek na żyletki
11. No jakieś plumkanie kontra banger, ez wybór
12. O luj, jeden z najtrudniejszych pojedynków. Głos na Murzyn, bo Lillian zapewne odpadnie, więc niech chociaż nie przegra do zera (pewnie w kolejnych rundach będę głosować na rywali)
13. Kolejny oczywisty wybór - przynajmniej dla mnie.
14. Aż tak to się nie podłożę.
15. Za halo to w mordę walo hehe. Oba bym przepuścił, ale do The sun... Mam sentyment jak jasny luj, to był jeden z pierwszych odkrytych przeze mnie deep funtów i w ogóle.
16. oba kawałki sympatyczne, ale miałem kiedyś przez jakiś dzień fiksacje na punkcie GTBR, więc przechodzi dalej
17. Kolejna trudna para. Mimo beznadziejnie głośnego i wkurwiającego (nomen omen bolesnego) intro - Pain..., choć tu zdecydowała dyspozycja dnia i za tydzień zagłosowałbym odwrotnie.
18. Coś często głosuje na rzeczy z Excitera, ale Home to najlepszy smet Martina, a w gruncie rzeczy lubię chłopaka. Niech ma.
19. Tzw DYSPOZYCJA DNIA.
20. Surrender spoko i szanuję, ale LiS ma swój urok raczkującego zespołu
21. Wrong to jedna z najlepszych rzeczy jakie nagrał ten zespół w ostatnich 20 latach, ale gdzie jej tam do najlepszego otwieracza w dziejach zespołu
22. No na pewno podstarzali milionerzy pomogą nam w rewolucji klasowej xD wybór z gatunku prostych
23. Tu musiałem sobie wrócić, bo obu kawałków praktycznie nie pamiętałem. Zenstacja to naprawdę fajny b-side, a drugi kawałek... Cóż, nie dziwię się zupełnie temu, że go nie pamiętałem.
24. Slowblow tez nie słyszałem wieki i nie mam pojęcia czemu. Zjada nowe życie na śniadanie.
25. W pojedynku sofadowym wygrał faworyt.
26. Nodisco banger, ale Barrel uwielbiam. Wybór prosty.
27. Strangelove lubię w praktycznie każdym wydaniu, a Miles Away jest okej i to dla mnie trochę pojedynek typu Manchester United - Lech Poznań
28. W końcu zagłosowałem na cokolwiek z ostatnich 3 płyt. Dziwne uczucie.
29. Już wystarczy.
30. Mój głos nardzo niedoceniany kawałek.
31. Kolejny pojedynek w którym szkoda mi przegranego, ale niestety - byl bez większych szans.
32. To starcie też wydawało się być takie na żyletki, ale summa summarum w łańcuchach to ja wole Alicję, a poza tym gdzie Rzym, a gdzie Clean. Gdyby to miał być mecz piłkarski, to byłoby to zacięte przez jakieś 80 minut spotkanie, które zakończyło się ostatecznie jakimś 3:0
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
1
Soul With Me x x
Enjoy the Silence x x x x
2
If You Want x
John The Revelator x x x x x
3
The Sinner in Me x x x
Wagging Tongue x x x
4
The Love Thieves x x x x
Welcome To My World x x
5
Nothing x x x
Heaven x x x
6
Pipeline x
Only When I Lose Myself x x x x x
7
Photographic (albumowe) x x
Sister of Night x x x x
8
So Much Love x x x
Shine x x x
9
Peace x x x
Dream On x x x
10
Higher Love x x x x
Sacred x x
11
Sibeling x
Blasphemous Rumours x x x x x
12
Lilian x x
Stripped x x x x
13
Corrupt x x x
Puppets x x x
14
Ice Machine x x x
Behind The Wheel (singlowe) x x x
15
The Sun and the Rainfall x x
Halo x x x x
16
Get the Balance Right x x x
World In My Eyes x x x
17
I Feel You x x x
A Pain that I'm Used To x x x
18
Home x x x x
The Sweetest Condition x x
19
Uselink x x x x
Freelove (singlowe) x x
20
Leave In Silence x x x x
Surrender x x
21
Black Celebration x x x
Wrong x x x
22
It's Called a Heart x x x x
Where’s the Revolution x x
23
Zenstation x x x
Always You x x x
24
Slowblow x x x x
New Life x x
25
In Your Room (singlowa) x x x x
Judas x x
26
Nodisco x
Barrel of a Gun x x x x x
27
Miles Away x x
Strangelove (albumowe) x x x x
28
The Child Inside x x x
Poorman x x x
29
Ghosts Again x x
Fly On The Windscreen (Final) x x x x
30
The Worst Crime x x x
A Photograph of You x x x
31
Useless x x x x
Now, This Is Fun! x x
32
Clean x x x x x
In Chains x
Soul With Me x x
Enjoy the Silence x x x x
2
If You Want x
3
The Sinner in Me x x x
Wagging Tongue x x x
4
The Love Thieves x x x x
Welcome To My World x x
5
Nothing x x x
Heaven x x x
6
Pipeline x
Only When I Lose Myself x x x x x
7
Photographic (albumowe) x x
Sister of Night x x x x
8
So Much Love x x x
Shine x x x
9
Peace x x x
Dream On x x x
10
Higher Love x x x x
Sacred x x
11
Sibeling x
Blasphemous Rumours x x x x x
12
Lilian x x
Stripped x x x x
13
Corrupt x x x
Puppets x x x
14
Ice Machine x x x
Behind The Wheel (singlowe) x x x
15
The Sun and the Rainfall x x
Halo x x x x
16
World In My Eyes x x x
17
I Feel You x x x
A Pain that I'm Used To x x x
18
Home x x x x
The Sweetest Condition x x
19
Uselink x x x x
Freelove (singlowe) x x
20
Leave In Silence x x x x
Surrender x x
21
Black Celebration x x x
Wrong x x x
22
It's Called a Heart x x x x
Where’s the Revolution x x
23
Zenstation x x x
Always You x x x
24
Slowblow x x x x
New Life x x
25
In Your Room (singlowa) x x x x
Judas x x
26
Nodisco x
Barrel of a Gun x x x x x
27
Miles Away x x
Strangelove (albumowe) x x x x
28
The Child Inside x x x
Poorman x x x
29
Ghosts Again x x
Fly On The Windscreen (Final) x x x x
30
The Worst Crime x x x
A Photograph of You x x x
31
Useless x x x x
Now, This Is Fun! x x
32
Clean x x x x x
In Chains x
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
stripped
RUNDA 2.
1
Enjoy the Silence
I Feel You
A Pain that I'm Used To
2
John The Revelator
Home
3
The Sinner in Me
Wagging Tongue
Uselink
4
The Love Thieves
Leave In Silence
5
Nothing
Heaven
Black Celebration
Wrong
6
Only When I Lose Myself
It's Called a Heart
7
Sister of Night
Zenstation
Always You
8
So Much Love
Shine
Slowblow
9
Peace
Dream On
In Your Room (singlowe)
10
Higher Love
Barrel of a Gun
11
Blasphemous Rumours
Strangelove (albumowe)
12
Stripped
The Child Inside
Poorman
13
Corrupt
Puppets
14
Ice Machine
Behind The Wheel (singlowe)
The Worst Crime
A Photograph of You
15
Halo
Useless
16
Get the Balance Right
World In My Eyes
Clean
1
Enjoy the Silence
I Feel You
A Pain that I'm Used To
2
John The Revelator
Home
3
The Sinner in Me
Wagging Tongue
Uselink
4
The Love Thieves
Leave In Silence
5
Nothing
Heaven
Black Celebration
Wrong
6
Only When I Lose Myself
It's Called a Heart
7
Sister of Night
Zenstation
Always You
8
So Much Love
Shine
Slowblow
9
Peace
Dream On
In Your Room (singlowe)
10
Higher Love
Barrel of a Gun
11
Blasphemous Rumours
Strangelove (albumowe)
12
Stripped
The Child Inside
Poorman
13
Corrupt
Puppets
14
Ice Machine
The Worst Crime
A Photograph of You
15
Halo
Useless
16
Get the Balance Right
World In My Eyes
Clean
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
RUNDA 2.
1
A Pain that I'm Used To
2
John The Revelator
3
Uselink
4
The Love Thieves
5
Wrong
6
Only When I Lose Myself
7
Always You
8
Shine
9
Dream On
10
Barrel of a Gun
11
Strangelove (albumowe)
12
Stripped
13
Puppets
14
15
Halo
16
World In My Eyes
1
A Pain that I'm Used To
2
John The Revelator
3
Uselink
4
The Love Thieves
5
Wrong
6
Only When I Lose Myself
7
Always You
8
Shine
9
Dream On
10
Barrel of a Gun
11
Strangelove (albumowe)
12
Stripped
13
Puppets
14
15
Halo
16
World In My Eyes
-
stripped
Pozwolę sobie pójść w ślady mentosa i też w paru słowach uzasadnić moje wybory, zwłaszcza że wracając do tych utworów po dłuższej przerwie odkryłem że moje preferencje tu i tam nieco się zmieniły.
1
I Feel You
W tym wypadku akurat bez zaskoczenia, głosowałem na IFY w parze z A Pain That I'm Used To i to już było dość ciężkie bo z kolei ten drugi to chyba ulubiony mój numer z PTA. Niemniej sentymenty SOFADowe zwyciężyły a I Feel You to jeden z pierwszych utworów jaki z niej słyszałem. Enjoy zawsze wywołuje miłe wspomnienia i ma w sobie pozytywny vibe ale Violator stoi u mnie dalej w hierarchii.
2
John The Revelator
Mocarna para, jeden z trudniejszych wyborów na pewno bo Home to czołówka Martinowych ballad i doskonałe brzmienie Ultry ale JTR to z kolei czołówka PTA a PTA to wspomnienia z czasów poznawania tej płyty na bieżąco, pamiętam pierwsze natknięcie się na niego na VH1 i pamiętam jak cierpliwie słuchałem LP Trójki czekając by w końcu go znów usłyszeć - był na 1. miejscu listy wtedy.
3
Uselink
W poprzedniej parze Ultra przegrała za to daje jej się wykazać tutaj. Sinner to jeden z rzetelnych numerów z PTAka, Wagging Tongue to było srogie ostatnie odkrycie z Memento Zmori ale oba i tak stoją u mnie niżej niż ten najlepszy...ok, jeden z najlepszych instrumentali w dyskografii DM, Uselink kochałem od pierwszego odsłuchu.
4
Leave In Silence
Tak jak uwielbiam Ultrę i The Love Thieves tak numer ten już troszeczkę mi się przejadł a to w dużej mierze dzięki tym naszym grom i zabawom forumowym w których został już dostatecznie doceniony. Wciąż ma cudne brzemienie ale na obecny dzień bardziej cenię sobie bangerek z czasów Złamanej Ramki. DM lat 80. - co numer to banger.
5
Black Celebration
Nie jest to dla mnie czas na MFTM zbytnio, Heaven lata świetności u mnie ma już nieco za sobą choć wciąż doceniam, zaś Wrong nigdy nie było moim faworytem jeśli chodzi o SOTU. Chcąc nie chcąc wybór był prosty.
6
It's Called a Heart
OWILM to chyba i tak faworyt tych zawodów, wygrał zresztą ostatni bracket jaki tu robiliśmy i trudno się dziwić bo to czołówka dyskografii i fantastyczny utwór. Niemniej dziękuję mentosowi że przypomniał mi że IC KOLD A HART to był jednak fajny ejtisowy bangerek i że Panowie w sumie mieli dość parkietowe numery dawniej, zatem zdam się na tzw. dyspozycję dnia i dam mu szansę.
7
Sister of Night
Always You to u mnie nawet nie faworyt z MM - płyty którą uważam za najsłabszą w dyskografii, zatem był bez szans. Zenstation to naprawdę fajny instrumental choć może ciut za długi i nieco przynudza chwilami. Po prostu fajnie wrócić do Sister of Night po przerwie. W ogóle całkiem zapomniałem o tym perkusyjnym mostku!
8
So Much Love
Miejcie litość bogowie, trudne wybory... Już samo odrzucanie Shine to trochę zbrodnia bo co by nie było to zacny numer, niemniej w parze z nim wolałem So Much Love no bo... Spirit to jednak u mnie topka albumowa a SML to jeden z ulubionych bangerów z niego. A naprzeciw Slowblow, ehhh co za pech, topka instrumentali ale pozostanę wierny Spirit.
9
Peace
Nie, nie i jeszcze raz nie zagłosuję na IYR bo mocno mi się przeżarł ten remix i w sumie to dziś uważam że nie ma on ducha DM w sobie za dużo. Drimonka też już nie cieszy jak dawniej za to o dziwo lepiej trzyma się dawniej hejtowany Peace, jakoś to synthowe brzmienie mi siedzi.
10
Higher Love
Mało który numer jest u mnie tak wyryty w serduchu jak ten ulubieny Hajerlow, niepowtarzalny brzmieniem i klimatem do dzisiaj. Barrela sam mianowałem do tej zabawy bo to z kolei esencja Ultry ale wiadomo który album wolę. Niech wygra lepszy.
11
Blasphemous Rumours
Kurczę ciężki wybór bo oba to topka ejtisowego oblicza zespołu i chociaż sam mianowałem Strangelove do gry to ze względu na sentyment postawię tu na BR które niemal w pojedynkę dźwiga Some Great Reward.
12
Poorman
Zapewne w wykonaniu tego forumowicza zabrzmi to dziwnie ale tak, Stripped również mi się przejadło już jakiś czas temu, jakkolwiek mocnym numerem by nie było. TCI to wciąż fajna perełka z Delty Maszyn i propsuję ten kawałek ale oba muszą ulec Poormanowi który jest obecnie jednym z moich ulubionych kawałków DM. Myślę że niedoceniany kawałek z niedocenianej płyty, kręci mnie jakoś to połączenie synthów rodem z S&S z bluesową gitarą rodem ze wspomnianej Delty jakby. I podoba mi się jak nabudowuje się ten kawałek, buja się powoli jak ciężka lokomotywa ale kiedy już ruszy z miejsca to taranuje wszystko na drodze.
13
Papets nigdy nie było moim faworytem z debiutu zaś Corrupt to akurat fajny electro bluesowy banger, rzecz w tym że Fly to chyba mój ulubiony kawałek z BC chwilowo i za tą chwilową formę go nominuję do dalszej zabawy.
14
A Photograph of You
To akurat no brainer dla mnie, za Lodową Maszyną nigdy wielce nie przepadałem, na smęty nie mam chyba aż takiej ochoty by głosować na TWC, Behind The Wheel zremiksowane przez Pettibone'a - tu jak w przypadku IYR chwilowo jestem negatywnie nastawiony na te cudze remiksy a nawet żałuję że je dopuściłem, zaczynam myśleć że tylko pierwotne muzyczne zamysły DM winny brać udział. A Photograph of You dziś robi mi dzień o wiele bardziej niż tamte numery, unikatowe cukierkowe brzmienie ABF, naiwne teksty, boysbandowe wokale.
15
Halo
Myślę że choć jedna osoba pewnie ucieszy się gdy napiszę że w kwestii Violatora to Halo jest chyba obecnie jedynym numerem którego chętnie słucham, zapewne dzięki temu że długo odstawiałem go na bok dziś tak przyjemnie jest do niego wrócić. Useless trochę już zakatowane przez lata.
16
Get the Balance Right
Ze względu na to powyższe co pisałem o Violatorze dziś dużo bardziej jara mnie kolejny ejtisowy banger, doskonały kawałek. Nawet 90sowa elita chwilowo ma u mnie tyły.
1
I Feel You
W tym wypadku akurat bez zaskoczenia, głosowałem na IFY w parze z A Pain That I'm Used To i to już było dość ciężkie bo z kolei ten drugi to chyba ulubiony mój numer z PTA. Niemniej sentymenty SOFADowe zwyciężyły a I Feel You to jeden z pierwszych utworów jaki z niej słyszałem. Enjoy zawsze wywołuje miłe wspomnienia i ma w sobie pozytywny vibe ale Violator stoi u mnie dalej w hierarchii.
2
John The Revelator
Mocarna para, jeden z trudniejszych wyborów na pewno bo Home to czołówka Martinowych ballad i doskonałe brzmienie Ultry ale JTR to z kolei czołówka PTA a PTA to wspomnienia z czasów poznawania tej płyty na bieżąco, pamiętam pierwsze natknięcie się na niego na VH1 i pamiętam jak cierpliwie słuchałem LP Trójki czekając by w końcu go znów usłyszeć - był na 1. miejscu listy wtedy.
3
Uselink
W poprzedniej parze Ultra przegrała za to daje jej się wykazać tutaj. Sinner to jeden z rzetelnych numerów z PTAka, Wagging Tongue to było srogie ostatnie odkrycie z Memento Zmori ale oba i tak stoją u mnie niżej niż ten najlepszy...ok, jeden z najlepszych instrumentali w dyskografii DM, Uselink kochałem od pierwszego odsłuchu.
4
Leave In Silence
Tak jak uwielbiam Ultrę i The Love Thieves tak numer ten już troszeczkę mi się przejadł a to w dużej mierze dzięki tym naszym grom i zabawom forumowym w których został już dostatecznie doceniony. Wciąż ma cudne brzemienie ale na obecny dzień bardziej cenię sobie bangerek z czasów Złamanej Ramki. DM lat 80. - co numer to banger.
5
Black Celebration
Nie jest to dla mnie czas na MFTM zbytnio, Heaven lata świetności u mnie ma już nieco za sobą choć wciąż doceniam, zaś Wrong nigdy nie było moim faworytem jeśli chodzi o SOTU. Chcąc nie chcąc wybór był prosty.
6
It's Called a Heart
OWILM to chyba i tak faworyt tych zawodów, wygrał zresztą ostatni bracket jaki tu robiliśmy i trudno się dziwić bo to czołówka dyskografii i fantastyczny utwór. Niemniej dziękuję mentosowi że przypomniał mi że IC KOLD A HART to był jednak fajny ejtisowy bangerek i że Panowie w sumie mieli dość parkietowe numery dawniej, zatem zdam się na tzw. dyspozycję dnia i dam mu szansę.
7
Sister of Night
Always You to u mnie nawet nie faworyt z MM - płyty którą uważam za najsłabszą w dyskografii, zatem był bez szans. Zenstation to naprawdę fajny instrumental choć może ciut za długi i nieco przynudza chwilami. Po prostu fajnie wrócić do Sister of Night po przerwie. W ogóle całkiem zapomniałem o tym perkusyjnym mostku!
8
So Much Love
Miejcie litość bogowie, trudne wybory... Już samo odrzucanie Shine to trochę zbrodnia bo co by nie było to zacny numer, niemniej w parze z nim wolałem So Much Love no bo... Spirit to jednak u mnie topka albumowa a SML to jeden z ulubionych bangerów z niego. A naprzeciw Slowblow, ehhh co za pech, topka instrumentali ale pozostanę wierny Spirit.
9
Peace
Nie, nie i jeszcze raz nie zagłosuję na IYR bo mocno mi się przeżarł ten remix i w sumie to dziś uważam że nie ma on ducha DM w sobie za dużo. Drimonka też już nie cieszy jak dawniej za to o dziwo lepiej trzyma się dawniej hejtowany Peace, jakoś to synthowe brzmienie mi siedzi.
10
Higher Love
Mało który numer jest u mnie tak wyryty w serduchu jak ten ulubieny Hajerlow, niepowtarzalny brzmieniem i klimatem do dzisiaj. Barrela sam mianowałem do tej zabawy bo to z kolei esencja Ultry ale wiadomo który album wolę. Niech wygra lepszy.
11
Blasphemous Rumours
Kurczę ciężki wybór bo oba to topka ejtisowego oblicza zespołu i chociaż sam mianowałem Strangelove do gry to ze względu na sentyment postawię tu na BR które niemal w pojedynkę dźwiga Some Great Reward.
12
Poorman
Zapewne w wykonaniu tego forumowicza zabrzmi to dziwnie ale tak, Stripped również mi się przejadło już jakiś czas temu, jakkolwiek mocnym numerem by nie było. TCI to wciąż fajna perełka z Delty Maszyn i propsuję ten kawałek ale oba muszą ulec Poormanowi który jest obecnie jednym z moich ulubionych kawałków DM. Myślę że niedoceniany kawałek z niedocenianej płyty, kręci mnie jakoś to połączenie synthów rodem z S&S z bluesową gitarą rodem ze wspomnianej Delty jakby. I podoba mi się jak nabudowuje się ten kawałek, buja się powoli jak ciężka lokomotywa ale kiedy już ruszy z miejsca to taranuje wszystko na drodze.
13
Papets nigdy nie było moim faworytem z debiutu zaś Corrupt to akurat fajny electro bluesowy banger, rzecz w tym że Fly to chyba mój ulubiony kawałek z BC chwilowo i za tą chwilową formę go nominuję do dalszej zabawy.
14
A Photograph of You
To akurat no brainer dla mnie, za Lodową Maszyną nigdy wielce nie przepadałem, na smęty nie mam chyba aż takiej ochoty by głosować na TWC, Behind The Wheel zremiksowane przez Pettibone'a - tu jak w przypadku IYR chwilowo jestem negatywnie nastawiony na te cudze remiksy a nawet żałuję że je dopuściłem, zaczynam myśleć że tylko pierwotne muzyczne zamysły DM winny brać udział. A Photograph of You dziś robi mi dzień o wiele bardziej niż tamte numery, unikatowe cukierkowe brzmienie ABF, naiwne teksty, boysbandowe wokale.
15
Halo
Myślę że choć jedna osoba pewnie ucieszy się gdy napiszę że w kwestii Violatora to Halo jest chyba obecnie jedynym numerem którego chętnie słucham, zapewne dzięki temu że długo odstawiałem go na bok dziś tak przyjemnie jest do niego wrócić. Useless trochę już zakatowane przez lata.
16
Get the Balance Right
Ze względu na to powyższe co pisałem o Violatorze dziś dużo bardziej jara mnie kolejny ejtisowy banger, doskonały kawałek. Nawet 90sowa elita chwilowo ma u mnie tyły.
-
Hien
RUNDA 2.
1
I Feel You
2
John The Revelator
3
Uselink
4
Leave In Silence
5
Heaven
6
Only When I Lose Myself
7
Zenstation
8
Slowblow
9
In Your Room (singlowe)
10
Barrel of a Gun
11
Blasphemous Rumours
12
The Child Inside
13
Puppets
14
The Worst Crime
15
Useless
16
Clean
1
I Feel You
2
John The Revelator
3
Uselink
4
Leave In Silence
5
Heaven
6
Only When I Lose Myself
7
Zenstation
8
Slowblow
9
In Your Room (singlowe)
10
Barrel of a Gun
11
Blasphemous Rumours
12
The Child Inside
13
Puppets
14
The Worst Crime
15
Useless
16
Clean
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
stripped
Śmiało Panowie
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
RUNDA 2.
1 - A Pain that I'm Used To
2 - John The Revelator
3 - Wagging Tongue
4 - Leave In Silence
5 - Heaven
6 - Only When I Lose Myself
7 - Sister Of Night
8 - Shine
9 - In Your Room ZEFIR supremacja
10 - Barrel of a Gun
11 - Blasphemous Rumours
12 - Stripped
13 - Fly On The Windscreen
14 - Ice Machine
15 - Halo
16 - World In My Eyes
1 - A Pain that I'm Used To
2 - John The Revelator
3 - Wagging Tongue
4 - Leave In Silence
5 - Heaven
7 - Sister Of Night
8 - Shine
9 - In Your Room ZEFIR supremacja
10 - Barrel of a Gun
11 - Blasphemous Rumours
12 - Stripped
13 - Fly On The Windscreen
14 - Ice Machine
15 - Halo
16 - World In My Eyes
-
mintaj
RUNDA 2.
1
Enjoy the Silence
Nwm, może mam bordera, bo dziś to raczej bym zostawił IFY miast Bólu - może do niego przywykłem czy coś. Mimo wszystko i tak zostaje ENDŻOJ
2
Home
Dwa bardzo dobre kawałki - i do obu nie wracałem wieki. Kolejny głos na Martina.
3
Uselink
Pamiętam że jakieś 15 lat temu najebanym będąc słuchałem Uselink i uważałem że to genialna kompozycja. Na trzeźwo mam nieco inne zdanie, ale samo to wystarczy do tego, by pokonać dwa pozostałe utwory.
4
Leave in sukience
Ultra-śmurtla. Mam słabość no.
5
Black Celebration
Nawet chwili sie nie wahałem. Lubię pozostałe utwory, ale ten gra w innej lidze i pożegnałem je bez żalu.
6
Only When I Lose Myself
Przegrany odpadł zasłużenie, ale i tak jakoś szkoda.
7
Zenstation
Średni tercet, ale mając do wyboru cokolwiek z memento lori i cokolwiek innego, to drugie wygrywa. Siostra może i jest okej, ale wolę ten sympatyczny instrumental
8
Shine
Spirit brzydal, Slowbow już nie, ale za bardzo lubię Shine po prostu.
9
In Your Room (singlowe)
Matka miała dwa single - jeden z sotu, drugi z Excitera. Pytacie który przeszedł? Żaden, jeden jest chujowy, drugi nie nazywa się In Your room.
10
Barrel of a Gun
Bo narkotyki to zło i gahan na odwyku > gahan przecpany
11
Blasphemous Rumours
Dwa bangery, ale niech zostanie ten ANTYKLERYKALNY
12
Stripped
Nie gniewaj się Jacek za ten głos w pierwszej rundzie...
13
Corrupt
Corrupt jest u mnie bardzo wysoko w moim prywatnym rankingu i musiało rozjebac dwa utwory z gatunku tych które są fajne na płycie, ale których nie chce mi się słuchać poza nimi.
14
Ice Machine
Najgorsza zbrodnia jest tu chyba to że ten trzeci średniak przeszedł dalej. Odpada, tak samo jak APOY. Behind spoko, ale nie na tyle by przejść dalej. Kolejny ez wybór
15
Halo
Halo na ciężką drabinkę w tej zabawie, ale tym razem nie dołożę cegiełki do wywalenia.
16
Get the Balance Right
WIME w wielu innych parach przeszloby na luzie, tu odpada w przedbiegach. Nie wiem co wybrać szczerze między pozostałą dwójką, najchętniej wybrałbym oba utwory, ale niech ma ten Balance..
1
Enjoy the Silence
Nwm, może mam bordera, bo dziś to raczej bym zostawił IFY miast Bólu - może do niego przywykłem czy coś. Mimo wszystko i tak zostaje ENDŻOJ
2
Home
Dwa bardzo dobre kawałki - i do obu nie wracałem wieki. Kolejny głos na Martina.
3
Uselink
Pamiętam że jakieś 15 lat temu najebanym będąc słuchałem Uselink i uważałem że to genialna kompozycja. Na trzeźwo mam nieco inne zdanie, ale samo to wystarczy do tego, by pokonać dwa pozostałe utwory.
4
Leave in sukience
Ultra-śmurtla. Mam słabość no.
5
Black Celebration
Nawet chwili sie nie wahałem. Lubię pozostałe utwory, ale ten gra w innej lidze i pożegnałem je bez żalu.
6
Only When I Lose Myself
Przegrany odpadł zasłużenie, ale i tak jakoś szkoda.
7
Zenstation
Średni tercet, ale mając do wyboru cokolwiek z memento lori i cokolwiek innego, to drugie wygrywa. Siostra może i jest okej, ale wolę ten sympatyczny instrumental
8
Shine
Spirit brzydal, Slowbow już nie, ale za bardzo lubię Shine po prostu.
9
In Your Room (singlowe)
Matka miała dwa single - jeden z sotu, drugi z Excitera. Pytacie który przeszedł? Żaden, jeden jest chujowy, drugi nie nazywa się In Your room.
10
Barrel of a Gun
Bo narkotyki to zło i gahan na odwyku > gahan przecpany
11
Blasphemous Rumours
Dwa bangery, ale niech zostanie ten ANTYKLERYKALNY
12
Stripped
Nie gniewaj się Jacek za ten głos w pierwszej rundzie...
13
Corrupt
Corrupt jest u mnie bardzo wysoko w moim prywatnym rankingu i musiało rozjebac dwa utwory z gatunku tych które są fajne na płycie, ale których nie chce mi się słuchać poza nimi.
14
Ice Machine
Najgorsza zbrodnia jest tu chyba to że ten trzeci średniak przeszedł dalej. Odpada, tak samo jak APOY. Behind spoko, ale nie na tyle by przejść dalej. Kolejny ez wybór
15
Halo
Halo na ciężką drabinkę w tej zabawie, ale tym razem nie dołożę cegiełki do wywalenia.
16
Get the Balance Right
WIME w wielu innych parach przeszloby na luzie, tu odpada w przedbiegach. Nie wiem co wybrać szczerze między pozostałą dwójką, najchętniej wybrałbym oba utwory, ale niech ma ten Balance..
-
devotional
Wbijam kurde co nie
1
Enjoy the Silence
Ja wiem, że Endżoj to "endżoj", ale ten numer był moim pierwszym DM kiedy jeszcze nie wiedziałem, że to DM. Always <3
2
John the Revelator
Śpiewanie tego wraz z G. na warszawskiej "patelni" w lutym 2007 na zawsze w serduszku. Do dziś G. uważa to za najlepszy numer na PTAku a ja za jeden z najlepszych DM.
3
The Sinner in Me
Trudne się wylosowało, u zarania dziejów (tj. w 2005 czy 2006 roku) nie znosiłem tego numeru uważając go za filler. Dziś kocham <3
4
The Love Thieves
Doskonała jest aura tego utworu, Depeche Mode goes chill. Za Munlupem - naprawdę trip-hopowy krążek DM mógłby być ziemiołamiący, mieli fenomenalny potencjał na temu podobne rzeczy.
5
Wrong
Tu też trudne, ale ostatecznie Wrong, gdyż pokochałem ten utwór od samego początku i do dziś uważam go za najlepszy na całym SotU.
6
It's Called a Heart
Jeszcze trudniejsze xD Ale stawiam na "serduszko", gdyż to jeden z moich najulubieńszych depeszowych i w ogóle to jest kapitalny taneczny bangierek, mogliby coś takiego jeszcze kiedyś nagrać (nie nagrają).
7
Sister of Night
Łatwe, Siostra Nocy to highlight Ultry, która jest highlightem ich całej dyskografii.
8
So Much Love
Spirit było dobre i tyle.
9
In Your Room (Singlowe)
Zephyr Mix jest fenomenalną wersją tego utworu. Choć albumową też lubię za jej gęsty mrok, tak ta popowo-grunge'owa (???) gitara z intra wciąż nagrzewa mi serduszko.
10
Higher Love
To, co napisałem swego czasu o E(2). nie pozwalało mi wybrać inaczej. Call me a stulejarz, ale na dźwięki tego refrenu szybko przypominam sobie jej rude włosy. Zaraz miną dwie dekady lol.
11
Strangelove (Albumowe)
I rymowe (huehue). Albumowa to świetny balans pomiędzy takim sobie w całości ale jednak lekkim singlem a zbyt ciężkim Blind Mixem. Innymi słowy - git majonez.
12
Stripped
Głosuję na Bełchatów, to jest dobry ejtisowy bangier graniczny między waleniem w rurę a bardziej wysublimowanym graniem w stylu MftM.
13
Puppets
Co tu dużo mówić, Speak and Spell było naprawdę na tamte czasy świetnym debiutem. Lekkość niektórych z tych numerów przy ich jednoczesnej wręcz grozie? Majstersztyk.
14
The Worst Crime
Bo Gahan też jęczeć potrafi co skutecznie udowadniał na kolejnych krążkach z Soulsaversami. Czy można nagrywać przegrywowy blues? Jak najbardziej, jeszcze jak.
15
Halo
Useless dobre, ale Halo brzmi jak coś nagranego nie do końca na poważnie (co promo klip tylko podbił później) a wciąż dobrego.
16
Get the Balance Right!
Co tu dużo mówić - jeden z moich faworytów i tyle. Praga 2004, to byli czasy.
1
Enjoy the Silence
Ja wiem, że Endżoj to "endżoj", ale ten numer był moim pierwszym DM kiedy jeszcze nie wiedziałem, że to DM. Always <3
2
John the Revelator
Śpiewanie tego wraz z G. na warszawskiej "patelni" w lutym 2007 na zawsze w serduszku. Do dziś G. uważa to za najlepszy numer na PTAku a ja za jeden z najlepszych DM.
3
The Sinner in Me
Trudne się wylosowało, u zarania dziejów (tj. w 2005 czy 2006 roku) nie znosiłem tego numeru uważając go za filler. Dziś kocham <3
4
The Love Thieves
Doskonała jest aura tego utworu, Depeche Mode goes chill. Za Munlupem - naprawdę trip-hopowy krążek DM mógłby być ziemiołamiący, mieli fenomenalny potencjał na temu podobne rzeczy.
5
Wrong
Tu też trudne, ale ostatecznie Wrong, gdyż pokochałem ten utwór od samego początku i do dziś uważam go za najlepszy na całym SotU.
6
It's Called a Heart
Jeszcze trudniejsze xD Ale stawiam na "serduszko", gdyż to jeden z moich najulubieńszych depeszowych i w ogóle to jest kapitalny taneczny bangierek, mogliby coś takiego jeszcze kiedyś nagrać (nie nagrają).
7
Sister of Night
Łatwe, Siostra Nocy to highlight Ultry, która jest highlightem ich całej dyskografii.
8
So Much Love
Spirit było dobre i tyle.
9
In Your Room (Singlowe)
Zephyr Mix jest fenomenalną wersją tego utworu. Choć albumową też lubię za jej gęsty mrok, tak ta popowo-grunge'owa (???) gitara z intra wciąż nagrzewa mi serduszko.
10
Higher Love
To, co napisałem swego czasu o E(2). nie pozwalało mi wybrać inaczej. Call me a stulejarz, ale na dźwięki tego refrenu szybko przypominam sobie jej rude włosy. Zaraz miną dwie dekady lol.
11
Strangelove (Albumowe)
I rymowe (huehue). Albumowa to świetny balans pomiędzy takim sobie w całości ale jednak lekkim singlem a zbyt ciężkim Blind Mixem. Innymi słowy - git majonez.
12
Stripped
Głosuję na Bełchatów, to jest dobry ejtisowy bangier graniczny między waleniem w rurę a bardziej wysublimowanym graniem w stylu MftM.
13
Puppets
Co tu dużo mówić, Speak and Spell było naprawdę na tamte czasy świetnym debiutem. Lekkość niektórych z tych numerów przy ich jednoczesnej wręcz grozie? Majstersztyk.
14
The Worst Crime
Bo Gahan też jęczeć potrafi co skutecznie udowadniał na kolejnych krążkach z Soulsaversami. Czy można nagrywać przegrywowy blues? Jak najbardziej, jeszcze jak.
15
Halo
Useless dobre, ale Halo brzmi jak coś nagranego nie do końca na poważnie (co promo klip tylko podbił później) a wciąż dobrego.
16
Get the Balance Right!
Co tu dużo mówić - jeden z moich faworytów i tyle. Praga 2004, to byli czasy.
-
stripped
RUNDA 2.
1
Enjoy the Silence x x
I Feel You x x
A Pain that I'm Used To x x
2
Home x
3
The Sinner in Me x
Wagging Tongue x
Uselink x x x x
4
The Love Thieves x x
Leave In Silence x x x x
5
Nothing
Heaven x x
Black Celebration x x
Wrong x x
6
Only When I Lose Myself x x x x
It's Called a Heart x x
7
Sister of Night x x x
Zenstation x x
Always You x
8
So Much Love x x
Shine x x x
Slowblow x
9
Peace x
Dream On x
In Your Room (singlowe) x x x x
10
Higher Love x x
Barrel of a Gun x x x x
11
Blasphemous Rumours x x x x
Strangelove (albumowe) x x
12
Stripped x x x x
The Child Inside x
Poorman x
13
Corrupt x
Puppets x x x
Fly On The Windscreen (Final) x x
14
Ice Machine x x
Behind The Wheel (singlowe) x
The Worst Crime x x
A Photograph of You x
15
Halo x x x x x
Useless x
16
World In My Eyes x x
Clean x
1
Enjoy the Silence x x
I Feel You x x
A Pain that I'm Used To x x
2
Home x
3
The Sinner in Me x
Wagging Tongue x
Uselink x x x x
4
The Love Thieves x x
Leave In Silence x x x x
5
Nothing
Heaven x x
Black Celebration x x
Wrong x x
6
Only When I Lose Myself x x x x
It's Called a Heart x x
7
Sister of Night x x x
Zenstation x x
Always You x
8
So Much Love x x
Shine x x x
Slowblow x
9
Peace x
Dream On x
In Your Room (singlowe) x x x x
10
Higher Love x x
Barrel of a Gun x x x x
11
Blasphemous Rumours x x x x
Strangelove (albumowe) x x
12
Stripped x x x x
The Child Inside x
Poorman x
13
Corrupt x
Puppets x x x
Fly On The Windscreen (Final) x x
14
Ice Machine x x
Behind The Wheel (singlowe) x
The Worst Crime x x
A Photograph of You x
15
Halo x x x x x
Useless x
16
World In My Eyes x x
Clean x
-
stripped
1/8 FINAŁU
1
Enjoy the Silence
I Feel You
A Pain that I'm Used To
In Your Room (singlowe)
2
John The Revelator
Barrel of a Gun
3
Uselink
Blasphemous Rumours
4
Leave In Silence
Stripped
5
Heaven
Black Celebration
Wrong
Puppets
6
Only When I Lose Myself
Ice Machine
The Worst Crime
7
Sister of Night
Halo
8
Shine
Get the Balance Right
1
Enjoy the Silence
I Feel You
A Pain that I'm Used To
In Your Room (singlowe)
2
John The Revelator
Barrel of a Gun
3
Uselink
Blasphemous Rumours
4
Leave In Silence
Stripped
5
Heaven
Black Celebration
Wrong
Puppets
6
Only When I Lose Myself
Ice Machine
The Worst Crime
7
Sister of Night
Halo
8
Shine
Get the Balance Right
-
Hien
1/8 FINAŁU
1
I Feel You
2
John The Revelator
3
Uselink
4
Leave In Silence
5
Heaven
6
The Worst Crime
7
Halo
8
Shine
1
I Feel You
2
John The Revelator
3
Uselink
4
Leave In Silence
5
Heaven
6
The Worst Crime
7
Halo
8
Shine
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
stripped
1/8 FINAŁU
1
I Feel You
2
John The Revelator
3
Uselink
4
Leave In Silence
5
Black Celebration
6
Only When I Lose Myself
7
Halo
8
Shine
1
I Feel You
2
John The Revelator
3
Uselink
4
Leave In Silence
5
Black Celebration
6
Only When I Lose Myself
7
Halo
8
Shine
-
devotional
Skoro już, to proszę.
1/8 FINAŁU
1
In Your Room (Singlowe)
Ze wszystkich okołoSOFADowych rzeczy nie mogę wybrać nic innego, kiedy zefir delikatnie bije w twarz.
2
John the Revelator
Gahan będący Gahanem na pełnej i wielka pojara PTAkiem back in the day. Nie widzę inaczej.
3
Uselink
BR naprawdę lubię po dziś dzień, ale Uselink to absolutnie doskonały instrumental. Zawsze miło wrócić.
4
Stripped
No jednak bangierek ejtisowy wygrywa z nieco nazbyt prostym synthpopem (choć wciąż dobrym).
5
Puppets
Gdyż Speak and Spell to dobry krążek a Puppets to jeden z moich ulubieńców na nim, tyle na ten temat.
6
OWILM
Tutaj dokonam ostatecznie zwrotu. Trochę nie mogę inaczej, gdyż ten utwór ostro trafia w moje serducho. Z wielu powodów.
7
Sister of Night
Co to ja o Ultrze wcześniej, no tak. Zostaję w kręgu starych faworytów, których słuchanie mnie zawsze cieszy.
8
Get the Balance Right!
Z tych samych powodów co powyżej wracam do ejtisowej klasyki. A Combination Mix kiedyś otwierał moje wypady w góry lol.
1/8 FINAŁU
1
In Your Room (Singlowe)
Ze wszystkich okołoSOFADowych rzeczy nie mogę wybrać nic innego, kiedy zefir delikatnie bije w twarz.
2
John the Revelator
Gahan będący Gahanem na pełnej i wielka pojara PTAkiem back in the day. Nie widzę inaczej.
3
Uselink
BR naprawdę lubię po dziś dzień, ale Uselink to absolutnie doskonały instrumental. Zawsze miło wrócić.
4
Stripped
No jednak bangierek ejtisowy wygrywa z nieco nazbyt prostym synthpopem (choć wciąż dobrym).
5
Puppets
Gdyż Speak and Spell to dobry krążek a Puppets to jeden z moich ulubieńców na nim, tyle na ten temat.
6
OWILM
Tutaj dokonam ostatecznie zwrotu. Trochę nie mogę inaczej, gdyż ten utwór ostro trafia w moje serducho. Z wielu powodów.
7
Sister of Night
Co to ja o Ultrze wcześniej, no tak. Zostaję w kręgu starych faworytów, których słuchanie mnie zawsze cieszy.
8
Get the Balance Right!
Z tych samych powodów co powyżej wracam do ejtisowej klasyki. A Combination Mix kiedyś otwierał moje wypady w góry lol.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
1/8 FINAŁU
1 - In Your Room (singlowe)
Zbyt wiele znaczy dla mnie i to jest raczej ten dojrzalszy Robert płaczący, a nie gimnazjalny - też wzruszony, ale po latach banalniejszy.
2 - John The Revelator
To wgl jeden z lepszych singli w ich dyskografii. Tu się wszystko stylistycznie zgadza... bardziej niż w Barrelu, choć to jego dwa różne wydania mam na CD.
3 - Blasphemous Rumours
Od elektroniki stricte instrumentalnej mam inne rzeczy... a Ultry w całości nie słucham tak często. Natomiast BR po każdym kątem do poparcia, utożsamienia, to też w końcu jeden z większych klasyków Depeche Mode pierwszych pięciu lat.
4 - Leave In Silence
Z bólem serca, ale swoim craszom chciałbym grać to na pianinie. Nikt lepiej niż Martin na żywo... Chyba że pięknie naiwny pierwowzór w sosie Broken Frame.
5 - Heaven
Heaven to mój pierwszy singiel DM poznany na świeżo. To odsłuchy w Radiu Zet, kartonowe wydania kupione w Empiku w Szczawnie, śpiewanie wspólnie w koleżanką pod koniec podstawówki. I kolejny znakomity Martinowy pianinowy łamacz serc... choć oba (z LISkiem) bardziej jak katharsis.
bez komentarza
7 - Sister of Night
Po rozstaniu, Memento Mori, zostalem z tym utworem 2 sierpnia 2023 roku na płycie Narodowego. Wielki powrót do ścisłej topki. Ścisła topka wokali Gahana.
8 - Shine
exciter supremacy również nie wymaga komentarza podobnie jak słabiutki konkurent
1 - In Your Room (singlowe)
Zbyt wiele znaczy dla mnie i to jest raczej ten dojrzalszy Robert płaczący, a nie gimnazjalny - też wzruszony, ale po latach banalniejszy.
2 - John The Revelator
To wgl jeden z lepszych singli w ich dyskografii. Tu się wszystko stylistycznie zgadza... bardziej niż w Barrelu, choć to jego dwa różne wydania mam na CD.
3 - Blasphemous Rumours
Od elektroniki stricte instrumentalnej mam inne rzeczy... a Ultry w całości nie słucham tak często. Natomiast BR po każdym kątem do poparcia, utożsamienia, to też w końcu jeden z większych klasyków Depeche Mode pierwszych pięciu lat.
4 - Leave In Silence
Z bólem serca, ale swoim craszom chciałbym grać to na pianinie. Nikt lepiej niż Martin na żywo... Chyba że pięknie naiwny pierwowzór w sosie Broken Frame.
5 - Heaven
Heaven to mój pierwszy singiel DM poznany na świeżo. To odsłuchy w Radiu Zet, kartonowe wydania kupione w Empiku w Szczawnie, śpiewanie wspólnie w koleżanką pod koniec podstawówki. I kolejny znakomity Martinowy pianinowy łamacz serc... choć oba (z LISkiem) bardziej jak katharsis.
bez komentarza
7 - Sister of Night
Po rozstaniu, Memento Mori, zostalem z tym utworem 2 sierpnia 2023 roku na płycie Narodowego. Wielki powrót do ścisłej topki. Ścisła topka wokali Gahana.
8 - Shine
exciter supremacy również nie wymaga komentarza podobnie jak słabiutki konkurent