Wegetarianizm
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Re: Wegetarianizm
oh, ten browar zagryzany wegetariańskim kebabem 
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
marecki129
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MEhfGShg ... re=related[/youtube] 
-
marecki129
wspierajmy wegetarianizm, piętnujmy mięcho ...

-
Strange69
- Ulubiony utwór: Sea of Sin
Wegetarianizm jeszcze nie jest taki zły.
Jestem w stanie zrozumieć kogoś, kto nie je mięsa ze względów etycznych, sam tak miałem. Weganizm to już inna bajka, IMO - jest niezdrowo restrykcyjny.
Paradoksalnie - w publlkacjach dot. najbardziej mięsożernego systemu odżywiania, czyli Żywieniu Optymalnym dr-a Jana Kwaśniewskiego stoi jasno napisane - że taki Ghandi, którego dieta (za książką Kwaśniewskiego) obfitowała m.in. w orzechy jest bliżej zdrowego żywienia niż ludzie wpierniczający kluski albo kartofle z mięsem.
Od jakiegoś czasu znowu próbuję się low-carbować - schudłem widocznie, już kilka razy w robo to słyszałem. A przy tym jem bez wyrzeczeń - brakuje mi trochę tylko carbonary.
Jestem w stanie zrozumieć kogoś, kto nie je mięsa ze względów etycznych, sam tak miałem. Weganizm to już inna bajka, IMO - jest niezdrowo restrykcyjny.
Paradoksalnie - w publlkacjach dot. najbardziej mięsożernego systemu odżywiania, czyli Żywieniu Optymalnym dr-a Jana Kwaśniewskiego stoi jasno napisane - że taki Ghandi, którego dieta (za książką Kwaśniewskiego) obfitowała m.in. w orzechy jest bliżej zdrowego żywienia niż ludzie wpierniczający kluski albo kartofle z mięsem.
Od jakiegoś czasu znowu próbuję się low-carbować - schudłem widocznie, już kilka razy w robo to słyszałem. A przy tym jem bez wyrzeczeń - brakuje mi trochę tylko carbonary.
-
Hien
Rok temu próbowałem, krótko to trwało. Ostatnio jednak zacząłem niebezpiecznie przybierać na wadze więc może to dobry moment, żeby powpieprzać dla odmiany trochę zielska.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Strange69
Ze swojego doświadczenia - to nie kwestia zielska. Odstaw ziemniaki, chleb i makarony. O słodyczach nie wspominam.
Będziesz węższy.
Będziesz węższy.
-
Hien
Jeszcze zabierz mi alkohol i co zostanie? Jak żyć?Strange69 pisze:Odstaw ziemniaki, chleb i makarony. O słodyczach nie wspominam.
-
dejmien
Bez ziemniaków da się żyć. Ale bez chrupiących bułeczek czy pysznego chleba Zbójeckiego już nie. W moich nawykach żywieniowych odzwyczaiłem się już od wielu rzeczy ale jednak istnieją dla mnie pewne nieprzekraczalne granice. Uwielbiam mięcho.
-
marecki129
Tak Was czytam, i właśnie sobie zdałem sprawę, że i mi też d.upa rośnie. Może mnie ktos oświecić, gdzienajbliżej Ronda Solidarności (Łódź) jest jakaś siłownia, honorująca karte Benefit ?
-
Hien
W pobliżu ronda to Ci mogę najwyżej polecić chińskie 
-
Katiusha
Żebyś się nie zdziwił. Jak przestałam jeść mięcho to przybrałam jakieś pięć kilogramów (w ciągu chyba 3 miesięcy), więc z własnego doświadczenia nie polecam tego jako diety odchudzającej.Hien pisze:Rok temu próbowałem, krótko to trwało. Ostatnio jednak zacząłem niebezpiecznie przybierać na wadze więc może to dobry moment, żeby powpieprzać dla odmiany trochę zielska.
Puszki okruszki, czerwone komuszki ;(
-
Strange69
Alko też.Hien pisze:Jeszcze zabierz mi alkohol i co zostanie? Jak żyć?Strange69 pisze:Odstaw ziemniaki, chleb i makarony. O słodyczach nie wspominam.
Tzn. piwko bezalkoholowe jest ok, bo m,niej tuczące. Taka Bawaria pszeniczna 0% jest przezajebista.
No dobra, w weekend normalne piwko owszem... O! Mamy weekend!
@Katiusha - bo nie chodzi o pożywienie roślinne/odzwierzęce, chodzi o tłuszcze, białka i węgle!
-
Hien
Z resztą Strange wspominał też o słodyczach :]
-
dejmien
Ja ciupcia. Jak baby. 
-
marecki129
tylko nie baby i nie fikaj
dawno już Cię nikt nie wyzwał na pojedynek w tańcu ?!

-
Strange69
Modern jazz! Modern jazz!
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Jak to dobrze, że problemy z odchudzaniem mnie omijają...
-
dejmien
A co? Jesteś taki szeroki, że muszą Cie mijać?
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Taki wąski, że (niemal) wszędzie się wcisnę... 
-
Hien
Melkus, jeszcze parę lat temu też mogłem coś takiego powiedziec, ale lata lecą i za jakiś czas będziesz musiał uważać co bierzesz do buzi