Problemy / pytania

Awatar użytkownika
Fanta

Post 26 lis 2006 23:24

Choin pisze:Nie rob z niej osoby niepolnosprawnej umyslowo
kiedy ja cos takiego powiedzialam albo chociaz zasugerowalam? :o
Homo Gothikus Industrialis / back to life...
Awatar użytkownika
Choin
Ulubiony utwór: Living On Video

Post 26 lis 2006 23:27

"@cam nie rozumie co robi zle, bo to jest tylko 14-letni dzieciak, ktory chce byc doroslejszy i dojrzalszy niz faktycznie jest "

To zdanie na to troche wskazuje IMHO. Ja jak mialem 14 lat to napewno tez zrobilem pare zlych rzeczy (i dalej je robie :D) ale nie potrzebowalem starszego adwokata zeby mnie bronil z moich wypowiedzi :)
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga ;( / http://www.lastfm.pl/user/choin
Awatar użytkownika
Fanta

Post 26 lis 2006 23:56

kutfa, cos mnie poniesie zaraz :x widac to ja jestem niepelnosprawna umyslowo... :| albo za glupia, skoro nie potrafie wyslowic sie wystarczająco jasno, zeby wszyscy przeczytali mnie ze zrozumieniem :| :roll:

z calym szacunkem… moze teraz ja kogos zirytowalam? mam juz przesrane? ;(
Awatar użytkownika
satelitka
Ulubiony utwór: I Feel You

Post 27 lis 2006 00:26

Choin pisze:Olz i Obi widze mysla trzezwo, a pozostala czesc osob stara sie usprawiedliwiac zachowanie Cam
To jest tylko Twoje subiektywne zdanie. Ja nie widzę, żeby np. olz myślała trzeźwo, dla mnie ona za wszelką cenę chce pokazać jaka to jest wielce mądra, i jak ona tępi głupotę małolat, do których (dla mnie przynajmniej) z racji wieku również należy.
Choin pisze:Mi to osobiscie nie robi roznicy czy Cam ma 14 lat czy 41, i jak mam wstawic ironicza aluzje, to ja wstawiam. "Chyba mam do tego prawo ?"
Tak, masz do tego prawo. Masz prawo być złośliwą osobą. Masz satysfakcję z tego, że "zabłyśniesz" ironią (do tego nie zawsze udaną)?
Czy Tobie chodzi o doje.banie cam, czy nauczenie jej czegokolwiek na przyszłość?
Obstawiam opcję nr 1 i sądzę, że się nie pomyliłam.

Zastanówcie się wszyscy wielcy krytycy głupoty, czy wy jesteście tacy świetni, mądrzy, okrzesani i zaje.biści przez 24 h. Bo ja mogę otwarcie powiedzieć, że nie zawsze taka jestem.
Mój dobry znajomy zawsze mi powtarzał - nikt nie jest doskonały.
Cam nie jest doskonała i wy też nie jesteście doskonali.
I szczytem chamstwa jest jechanie komuś bez przerwy po bandzie, tylko dlatego, że formułuje zdania nie tak, jakby waszym "wybitnym" osobowościom odpowiadało.
Awatar użytkownika
Choin

Post 27 lis 2006 00:51

Co usta to gusta - idealnie pasuje do sytuacji.
Awatar użytkownika
Fanta

Post 27 lis 2006 00:53

chcialam zauwazyc jak wszyscy krytycy sami dzielnie znosza slowo krytyki :D :lol:
Awatar użytkownika
Choin

Post 27 lis 2006 00:57

A czy ja komus zabraniam krytykowania moich wypowiedzi ? Od tego jest forum, ze kazdy moze pisac na nim wlasne przemyslenia. Dzis postanowilem przedstawiac swoje, i nie musi sie ono nikomu podobac. Tak samo moje "ironiczne" (nie zawsze udane) posty, nie musza sie nikomu podobac. Ja jestem otwarty na rozmowy.
Awatar użytkownika
Fanta

Post 27 lis 2006 00:59

przeciez ja nic nie mowie :D
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 27 lis 2006 01:23

Choin pisze:A czy ja komus zabraniam krytykowania moich wypowiedzi ? Od tego jest forum, ze kazdy moze pisac na nim wlasne przemyslenia. Dzis postanowilem przedstawiac swoje, i nie musi sie ono nikomu podobac. Tak samo moje "ironiczne" (nie zawsze udane) posty, nie musza sie nikomu podobac. Ja jestem otwarty na rozmowy.
Wiesz Choin, niektórzy mogą mieć przyzwyczajenia skądinąd. :grins:
Awatar użytkownika
luki07

Post 27 lis 2006 01:34

slick ty pilnuj porzadku bo sie boordello zrobi jak u naszych sasiadow z kreska ;)
Awatar użytkownika
satelitka

Post 27 lis 2006 01:50

Choin pisze:A czy ja komus zabraniam krytykowania moich wypowiedzi ?
A jakbyś zabronił to co??
Choin pisze:Od tego jest forum, ze kazdy moze pisac na nim wlasne przemyslenia
Owszem, tak samo cam może napisać swoje nastoletnie przemyślenia
Choin pisze:Dzis postanowilem przedstawiac swoje, i nie musi sie ono nikomu podobac.
To wspaniałe postanowienie. Gratuluję.

Mi się nie podobają Twoje przemyślenia, ale czy ja Ci jadę bez przerwy z tej okazji? Nie, nie robię tego.
Tobie nie podobają się przemyślenia cam, ok, nie muszą Ci się podobać, ale to nie jest powód, żeby jechać jej po bandzie praktycznie za każdy napisany przez nią wyraz, bo tak zaczyna się dziać.
Awatar użytkownika
Fanta

Post 27 lis 2006 01:57

Satelitka pisze:jechać jej po bandzie praktycznie za każdy napisany przez nią wyraz...
dokladnie o to mi chodzi :/
Awatar użytkownika
Disease

Post 27 lis 2006 02:08

luki07 pisze:slick ty pilnuj porzadku bo sie boordello zrobi jak u naszych sasiadow z kreska ;)
Ponieważ zapewne widzisz to, czego nie dostrzegam ja, to prosze o odpowiedź na następujące pytania:

1) Na czym polega Twoim zdaniem pilnowanie porządku?
2) Co rozumiesz przez słowo burdel/ boordello?
3) W którym topicu u @ chrissa, z pominięciem o wszystkim i o niczym, takie coś panuje?

I dwie uwagi ogólne:

1) Porównywanie @ cam do @ Montany uważam za przegięcie pały.
2) W kwestii docinania sobie i walenia do siebie krzywych tekstów ze słowami krytyki byłabym skłonna polemizować. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Awatar użytkownika
luki07

Post 27 lis 2006 02:18

1) moje zdanie zakonczylem buzka z przymrozonym okiem,wiec zdanie bylo wypowiedziane w przenosni

2) burdel/boordello - chodzilo mi o pewnego rodzaju balagan i ogolnie panujace w niemal kazdym temacie klotnie o byle co i czepianie sie byle czego

3) na forum z kreska rowniez jestem, prawie dwa lata i wybacz ale forum to zmienilo sie bardzo od momentu jak zaczalem je odwiedzac dlatego przesiaduje tam coraz rzadziej, jeszcze do niedawna duza czesc forumowiczow skakala sobie do gardel niemal w kazdym temacie...

tyle z mojej strony :)
Awatar użytkownika
Disease

Post 27 lis 2006 06:33

1) Wiesz, z przenośniami to trzeba uważać, bo ktos gotów byłby potraktować to, co napisałes poważnie, a wtedy już tylko maleńki kroczek nas dzieli od awantury ;) .
2) Jeżeli posty niedotyczące głównego tematu zostałyby usunięte ze wszystkich topic'ów, to zniknęłaby ich znaczna i często najciekawsza część. Jakimś rozwiązaniem jest wydzielenie i podłączenie ich pod odpowiednie wątki, ale to nie jest moje zadanie, więc niekoniecznie mnie interesuje, co władza z tym zrobi ;) .
3) Ekhm, a ja na forum @ chrissa jestem od momentu jego założenia, więc ponad trzy i pół roku. Masz rację, że ostro sie ono zmieniło, ale przyczyny upatruję w świeżych masach napływowych. Kiedy intensywnie tam pisałam, nie było tam 80 procent osób, ktore obecnie sie namiętnie produkują.
Różnica między ludzikami stamtąd a Tutejszymi jest prosta: tamci fruwają po Polsce, a z Tymi ustawić sie na depę czy nawet zlot to kwestia cudu. Nie posądzaj mnie w tym momencie o wartosciowanie, gdyz jedynie zaznaczam różnicę :) .
Skakanie do gardeł na forum @ chrissa zawsze istniało, podobnie jak tutaj i na milionie innych for. Nie przeniosłam swoich zabawek do @ slick'a z powodu, że ktoś mi dogryzł, bo ile razy się tam ścięłam (i ścinam nadal, niestety juz coraz rzadziej ze znanym Ci, moim szczególnym ulubieńcem, @ Zakim ;( :lol: ), to moje. Na początku powodowały mną względy powiedzmy, że osobiste, a później spodobała mi się atmosfera, która jednak obecnie przechodzi zmiany. I robi sie coraz mniej wesoło :/ .
Awatar użytkownika
luki07

Post 27 lis 2006 09:49

moze nie jestem dlugo na tym forum ale m.in przyciagnela mnie tu atmosfera oraz jednak wieksza zyczliwosc w stosunku do siebie wszystkich forumowiczow. owszem konflikty byly sa i beda i nie da sie tego uniknac ale nalezy starac sie ich unikac lub rozwiazywac je zaraz u zarodka a wtedy naprawde zycie bedzie prostsze. ja narazie bardzo mi sie tu podoba i nie zamierzam opuszczac tego miejsca, poznalem tu nowych bardzo sympatycznych znajomych i mam nadzieje ze bede dalej zawieral mile znjomosci :)
Awatar użytkownika
Fanta

Post 27 lis 2006 10:18

luki07 pisze:moze nie jestem dlugo na tym forum ale m.in przyciagnela mnie tu atmosfera oraz jednak wieksza zyczliwosc w stosunku do siebie wszystkich forumowiczow.
podpisuje sie pod tym obiema łapkami :) pod kwestia chrissowego forum,
rowniez... tam awantury, nagonki i polowania sa non stop :/ dlatego, podobnie jak luki coraz rzadziej tam zagladam ;)
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 27 lis 2006 10:44

mam pytanko: otrzymałem e-mail mówiący że otrzymałem nową prywatną wiadomość, lecz moja skrzynka na forum jest pusta, o co cho???
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Disease

Post 27 lis 2006 10:47

Ależ @ luki chyba nie posądzasz mnie o to, że chciałam Cię w jakikolwiek sposób stąd wygonić :shock: ? Poza tym, ze nic nie odpisałes na mojego odpieprzonego posta urodzinowego, który az sie lepi od ilości lukru :> , to absolutnie niczego nie mam Ci za złe i darzę niekłamaną sympatią ze swojego stołecznego światka ;) .
Tutaj traktujemy się zazwyczaj bardziej życzliwie, gdyż egzystujemy w ciepłej, kameralnej virtualnej rzeczywistości. Poza muzyka łączą nas głębsze lub płytsze związki personalne, więc nie jesteśmy anonimowi. U @ chrissa jest tyle ludzi i ciągle napływają nowi, że wystarczy nie zajrzeć tam przez miesiąc, a zmiany są szokujące :shock: . Tutaj stadko sie pasie, podgryzając generalnie ciągle tę samą trawkę i rzadko sprowadza na pastwisko nowe owieczki :twisted: .
Anyway, mam nadzieję, że po takim czasie, jaki ja tu spędziłam, będziesz tego samego zdania, co jesteś teraz :) .
Awatar użytkownika
satelitka

Post 27 lis 2006 11:02

Fanta pisze:
luki07 pisze:moze nie jestem dlugo na tym forum ale m.in przyciagnela mnie tu atmosfera oraz jednak wieksza zyczliwosc w stosunku do siebie wszystkich forumowiczow.
podpisuje sie pod tym obiema łapkami :) pod kwestia chrissowego forum,
rowniez... tam awantury, nagonki i polowania sa non stop
Ej, ej, bez przesady. Nie jest tam aż tak źle :roll: Jestem tam codziennie i nie zauważyłam jakiejkolwiek nagonki na kogokolwiek...