dokładnie tak jak jaNiNa pisze:a ja na szczeście pożegnałam juz moją "kochaną'' klase, bye bye matołki
Edukacja, szkoła, rok szkolny.
-
szajajaba
Niestety, w liceum i na studiach trafiałam na grupy technomaniaków (błeeee!). Od razu skazana byłam na pozycje outsiderki:) Za to u mnie w pracy jest 1 depeszek:) Suuuper!
-
Iwonka
Mam pytanko do doświadczonych w dziedzinie
:
Czy na egzamin na fil. angielską trzeba znać Londyn, zabytki, muzea?
A w ogóle to historia anglii też obowiązuje? Ją i tak sobie odpuszcze
Czy na egzamin na fil. angielską trzeba znać Londyn, zabytki, muzea?
-
kawoszka
Nie studiowlam filologi angielskiej,ale sadze ze na pewno trzeba wiedziec to i owo o zabytkach i historii Angli,no bo niby z czego mialby byc ten egazamin 
-
Iwonka
Tylko, ze ja mówie o Londynie
Ale w sumie to lepeij, jak nie zostane doinformowana, bede miala zakladowe 10 zlotych 
-
kawoszka
A Londyn to niby co,w Chinach lezy l :?
-
Iwonka
Najbardziej denerwuje mnie to, że egzamin ten (co by było logiczne) nie może być z języka angielskiego
Tylko zapytają się mnie, czy podoba mi się Tony Blair i wtedy ugrzęznę... (Dlaczego nie, czyż nie jest dobrym Ministrem, co prawda nie tak nobliwy jest jak była Wiktoria, a właśnie, co pani sądzi o Wiktorii....?)

Tylko zapytają się mnie, czy podoba mi się Tony Blair i wtedy ugrzęznę... (Dlaczego nie, czyż nie jest dobrym Ministrem, co prawda nie tak nobliwy jest jak była Wiktoria, a właśnie, co pani sądzi o Wiktorii....?)
-
Sonata
trzeba mniej więcej się orientować, jakieś wymienić (znać malarzy, pisarzy tych wazniejszych)Iwonka pisze:Mam pytanko do doświadczonych w dziedzinie:
Czy na egzamin na fil. angielską trzeba znać Londyn, zabytki, muzea?![]()
Historia Anglii jak najbardziej (ja przynajmniej się jej uczyłam, ale dosyć pobieżnie, nie zagłębiałam się w szczegóły - czy masz w ogole jakies zagadnienia? powinny być dostępne w informatorze). I nie zapomnij o historii USA (przynajmniej kojarzyć kto to byli Purytanie, ze w latach 30tych była tkzw. Great Depression Period, a w 60tych był Civil Rights Movement i African Americans doszli do głosu).
a tak dla "pocieszenia" powiem, że część kulturowa na pisemnym jest w ogóle rzeźnią
-
Erwartungen
o kurde iwona, czyżbym miał jednak szykować 10 złotych
?
-
Iwonka
Kurde, Erw, przecież ci mówilam ,że wchodze w ten zakład tylko ze względu na 100 procentową pewność
[ Dodano: 24 Cze 2005 14:35 ]
Sonato: Jakim informatorze???? W tym roku nie mamy dokładnie nic
Tym więszke są szanse egzaminatorów na oblewanie biednych, niedoinformowanych dzieci...
[ Dodano: 24 Cze 2005 14:35 ]
Sonato: Jakim informatorze???? W tym roku nie mamy dokładnie nic
-
Erwartungen
Iwon, ale ja już zagospodarowałem w moim budżecie te 10 złotych 
Czyli to po części tak jakbym miał dać Ci 20 złotych - bo muszę odjąć tą Twoją dychę którą już zagospodarowałem i dać Ci jeszcze swoją. Ale rzecz jasna o dwóch dychach nie było mowy, więc dam Ci tylko tą jedną, zagospodarowaną
Czyli to po części tak jakbym miał dać Ci 20 złotych - bo muszę odjąć tą Twoją dychę którą już zagospodarowałem i dać Ci jeszcze swoją. Ale rzecz jasna o dwóch dychach nie było mowy, więc dam Ci tylko tą jedną, zagospodarowaną
-
Iwonka
ErwX, ja też moje 10 zl dokładnie zagospodarowałam (jakiś błyszczyk na allegro czy inna ładna pierdółka na pocieszenie)
Więc albo coś robisz, żeby przez przypadek mnie przyjeli, albo szykuj
Więc albo coś robisz, żeby przez przypadek mnie przyjeli, albo szykuj
-
Erwartungen
dobra iwoXie, ja jestem uczciwy i NA PEWNO ci oddam. Ty też mi oddasz jeśli dostaniesz się na filologię. Nie interesuje mnie tysiące odwołań jakie złożysz czy nie złożysz. Jeśli docelowo Twoja nienajmniejsza postać znajdzie się w październiku na filologii - PŁACISZ
Każdy kilogram Iwonki na filologii angielskiej szczególnym dobrem narodu
Każdy kilogram Iwonki na filologii angielskiej szczególnym dobrem narodu
-
Sonata
jak ja zdawałam to wychodziły takie grube granatowe informatory dla maturzystów z UŚ <dostępne w księgarni UŚ na ul. Bankowej w Katowicach - na przeciwko socjologii>. Były w nich zagadnienia, jakies ogolne pytania i dziwi mnie to, że ich już nie maIwonka pisze: Sonato: Jakim informatorze???? W tym roku nie mamy dokładnie nicTym więszke są szanse egzaminatorów na oblewanie biednych, niedoinformowanych dzieci...
-
szajajaba
A czy ktoś sie orientuje, jakie przedmioty są na kierunku GRAFIKA KOMPUTEROWA ?
-
Home
hehe,ja się dzisiaj pożegnałam z moją klasą
a jeszcze niedawno pamiętam,jak mówili mi,że przypominam Gore'a
będzie mi ich mimo wszystko brakowało (przez kilka godzin,hehe:D )
-
Gocek
U mnie w klasie są grupki, ale nie ze względu na muzykę, a to jest tak:
dziewczyny są dziwne, jakoś mało komunikatywne z chlopakami, w klasie na dobra sprawe mam tylko 3 porządne (na 12)
chłopacy, wiekszosc trzyma sie razem nie ma podzialu na metala i rockowca (bo wiekszosc slucha tych gatunkow. poza jednym ziąmem i technomaniakiem
)
Lubie swoja klase
dziewczyny są dziwne, jakoś mało komunikatywne z chlopakami, w klasie na dobra sprawe mam tylko 3 porządne (na 12)
chłopacy, wiekszosc trzyma sie razem nie ma podzialu na metala i rockowca (bo wiekszosc slucha tych gatunkow. poza jednym ziąmem i technomaniakiem
Lubie swoja klase
-
Iwonka
Jakieś tam subkultury nie grają roli!
W mojej byłej
klasie w najbardziej lubiącym się gronie była dziewczyna, która lubi Techno, kilka kochających hip hop , jedna metalówa i jeszcze większy metal, z boku stał sobie Rasta no i ja
Wyśmiewaliśmy się z siebie nawzajem, ale z największym szacunkiem i sympatią
W mojej byłej
Wyśmiewaliśmy się z siebie nawzajem, ale z największym szacunkiem i sympatią
-
Bartini
ehem, to pochwalcie sie wynikami matury...
tylko w moim super bagienno-szuwarowym województwie wyniki beda jutro... zajebiscie k**** j***** ich mać
tylko w moim super bagienno-szuwarowym województwie wyniki beda jutro... zajebiscie k**** j***** ich mać
-
EveS
- Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again
A ja się pochwalę wynikami szwagra, który całe liceum sobie bimbał, nauczycielki go straszyły, że nie zda z polskiego i historii, a przyszło co do czego, to ma 93% z języka ojczystego a 88% z historii.
Z angola miał dobrą korepetytorkę to na stoweczkę zdał.
(Pozdrawiam szwagra, który z dobrego serce dziś stawiał wszelakie trunki
)
(Pozdrawiam szwagra, który z dobrego serce dziś stawiał wszelakie trunki