Hall of Shame Bracket
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
No tu są nielubiane, tak, ale mi chodziło o szerszy odbiór: zwykle wymienia się jednym ciągiem S&S i ABF, czasem jeszcze dodaje Exciter i tak wygląda najpopularniejszy ranking najgorszych płyt DM (i utworów na nich zawartych).
W sumie to wygląda trochę tak, jakby kolejne płyty się nie liczyły (przynajmniej dla części oceniających).
W sumie to wygląda trochę tak, jakby kolejne płyty się nie liczyły (przynajmniej dla części oceniających).
-
Hien
Że niby SOTU czy Delta są lubiona poza tym forum? Melki, pls xD
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Malkolit
Nie, nie są lubiane, ale też są generalnie olewane, jakby zespół "skończył się" na Ultrze/Exciterze 
-
Hien
No i mamy 3 numery po exciterowe w finale. Niesłusznie zresztą.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Dragon nam zaginął.
Come Back prowadzi 3:2 z Better Days, Hole To Feed bez głosu na razie.
Come Back prowadzi 3:2 z Better Days, Hole To Feed bez głosu na razie.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Jestem, jestem, ten temat musiał mi gdzieś przepaść na tle innych.
Muszę powiedzieć, że rzeczywiście finał ostatecznie zbyt nowoczesny, gdzieś brakuje tych What's Your Name i I Sometimes Wish tak dla równowagi chociażby. Jak już You Move nie przeszło, to powinno być bardziej zróżnicowane do tyłu dyskografii...
No i fakt braku Martyra absolutnie zepsuł oczekiwania, w tym momencie właściwie wybieramy któryś tam w kolejce najgorszy numer.
Za HTF znacznie lepiej by tu Martyr pasował, bo HTF jest po prostu zapychaczem, ale ani bardzo gwałtownie nie odstaje od płyty, ani nie ma jakichś nieudanych zabiegów brzmieniowych. Ten Better Days absolutnie szału nie robi, ale w tych dwóch minutach na pewno też jest spójny.
Mam ostatnio powrót do klimatów SOTU i rozumiem z jakich względów Come Back (nawet ten albumowy) może się podobać. Choć nie będę ukrywał, że ta koncertowa wersja osobiście dla mnie to są dwa poziomy wyżej co najmniej. Ale ostatecznie CB postawiłbym wyżej.
Głos na Better Days
Muszę powiedzieć, że rzeczywiście finał ostatecznie zbyt nowoczesny, gdzieś brakuje tych What's Your Name i I Sometimes Wish tak dla równowagi chociażby. Jak już You Move nie przeszło, to powinno być bardziej zróżnicowane do tyłu dyskografii...
Za HTF znacznie lepiej by tu Martyr pasował, bo HTF jest po prostu zapychaczem, ale ani bardzo gwałtownie nie odstaje od płyty, ani nie ma jakichś nieudanych zabiegów brzmieniowych. Ten Better Days absolutnie szału nie robi, ale w tych dwóch minutach na pewno też jest spójny.
Mam ostatnio powrót do klimatów SOTU i rozumiem z jakich względów Come Back (nawet ten albumowy) może się podobać. Choć nie będę ukrywał, że ta koncertowa wersja osobiście dla mnie to są dwa poziomy wyżej co najmniej. Ale ostatecznie CB postawiłbym wyżej.
Głos na Better Days
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
No ale przecież sami wybieraliśmy. Nikt nam tu tych utworów nie podrzucił. Każdy ma swoje typy, ale liczy się średnia ogółu.
Czasami bywa tak, że coś niby nie jest takie złe, brzmi niby lepiej od paru innych utworów, a jednak bardziej od tych innych się nie podoba.
Czasami bywa tak, że coś niby nie jest takie złe, brzmi niby lepiej od paru innych utworów, a jednak bardziej od tych innych się nie podoba.
-
Hien
Nie, to kwestia specyfiki turniejów Mudżyna. Myślę, że Martyr spokojnie mógł dotrzeć do finału (podobnie jak Sut) gdyby nie pary, w których się znalazł. Mamy tu do czynienia z pewną losowością i taki też ten ostateczny skład rundy finałowej jest - losowy.
-
stripped
Zatem płaskie podium mamy:
Better Days 3
Come Back 3
Hole To Feed 0
Better Days 3
Come Back 3
Hole To Feed 0
-
Hien
No i fajnie. O ile Come Back wiem, że większość forum nie lubi, a Better Days po latach okazał się tu nagle najbardziej hejtowanym kawałkiem (a nie pisaliśmy o nim tu chyba nigdy) z czym mogę się do jakiegoś stopnia zgodzić, to obecność Hole To Feed, zamiast Martyra i Soothe My Soul, to była kpina losu.
-
shodan
Ja HTF umieściłbym tak pomiędzy Martyr a SMS.
-
Malkolit
Czemu Better Days hejtowany? Wydaje mi się po prostu, że nikt za nim specjalnie nie przepada, ale żeby wrzucać na niego jakoś bardziej? Tego chyba nie było. HTF to jazgotliwy potworek, postawiłbym go i za SMS, i za Martyrem.
-
Hien
Ale Ty masz Melki lawendowe uszy. Wszystko jazgotliwe, albo wrogie, ale bo za smutne.
Dla mnie potwierdzeniem tego "hejtu" jest właśnie jego pozycja w finale tego głosowania. Numer praktycznie nie istnieje na tym forum, po czym nagle przedziera się przez zastępy równo gnojonych tu od lat kawałków i ląduje w finale. Jak to inaczej nazwiesz?Malkolit pisze:11 maja 2021 12:27Czemu Better Days hejtowany? Wydaje mi się po prostu, że nikt za nim specjalnie nie przepada, ale żeby wrzucać na niego jakoś bardziej?.
-
Hien
dubel
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Ja bym nie nazwał tego żadnym hejtem, o Better Days dalej nie będziemy się rozwodzić - bardziej mi pasuje to o czym pisałeś, Hien, czyli to po prostu efekt pewnej losowości zabawy. O Martyrze czy Come Back faktycznie można mówić jak o hejtowanych, tutaj to po prostu takie 5 minut i to wcale nie jakichś mocnych słów na temat BD.
-
stripped
Hole To Feed jazgotliwy?
Ale że co konkretnie? Gitara, i to jedna z lepszych na całym SOTU?
Ja uważam że produkcja w zwrotkach to jakaś mdła padaka po prostu która zmienia ten nuner trochę we flaki z olejem. Gdy wchodzi gitara numer nabiera życia, staje się dużo lżejszy, na początku lubiłem ten numer całkiem całkiem.
Ale że co konkretnie? Gitara, i to jedna z lepszych na całym SOTU?
Ja uważam że produkcja w zwrotkach to jakaś mdła padaka po prostu która zmienia ten nuner trochę we flaki z olejem. Gdy wchodzi gitara numer nabiera życia, staje się dużo lżejszy, na początku lubiłem ten numer całkiem całkiem.
-
shodan
Może Better Days nie istnieje na tym forum, bo to po prostu zapomniany b-side. Ja przed głosowaniem musiałem sobie go włączyć, żeby w ogóle przypomnieć jak brzmi. A taki Martyr to był jednak singiel. A Come back był na płycie. To i zawsze się bardziej rzuca w oczy.
-
Hien
Jazgotliwy, to jest generalnie dosyć puste słowo w tym kontekście. Aż wszedłem na SJP żeby zobaczyć jaka jest definicja i kompletnie mi to nie pasuje do Hole To Feed. Nie wiem czemu Hole To Feed jest w finale, a nie Happiest Girl, który jest kwadratową, klubową pętlą gloryfikowaną chyba tylko ze względu na konotacje z Violatorem. Stąd też moje wcześniejsze komentarze, że sporo z post-Alanowego materiału to z góry chłopcy do bicia, kiedy lata 90 i 80 są święte, a słabizn tam nie brakuje.
-
stripped
Ja Happiest Girl lubię jako tako, wokal Gahana jest słaby no ale tak to wiadomy jest mój stosunek do potupajek