To walenie w samochód to mój ulubiony element Stripped, od razu mi się kojarzy z naparzaniem w cośtam na 101. No i w Stripped wszyscy tak fajnie wyglądają.... (nawet Fletch
Teledyski
-
Miri
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Re: Teledyski
Rebeca Black - Friday 
To walenie w samochód to mój ulubiony element Stripped, od razu mi się kojarzy z naparzaniem w cośtam na 101. No i w Stripped wszyscy tak fajnie wyglądają.... (nawet Fletch
).
-
FREE STATE
Fletch to wymiata w Neverze i Pimpfie. 
-
em.
Uwielbiam te skórzane rękawiczki Gahana. Zresztą, lubię całość. Mam ogromny sentyment do samego utworu i do teledysku, a kiedy go oglądam wraca nostalgia za czasami kiedy miał w sobie niesamowitą świeżość.Miri pisze: No i w Stripped wszyscy tak fajnie wyglądają....
gwiazdy...
-
Fen.
No tak Dave i Alan w połączeniu z tekstem - wrrrrrrrrrrrrrr !
To w całości super zrobiony klip. Te projekcje na samochodzie i tych noszonych przez nich ekranach dają rewelacyjny efekt. Reżyser znał się na uchwyceniu indywidualnych cech i ruchów postaci. Podobnie mam sentyment do Shake the disease. Uwielbiam
i jeszcze to szybowanie.
To w całości super zrobiony klip. Te projekcje na samochodzie i tych noszonych przez nich ekranach dają rewelacyjny efekt. Reżyser znał się na uchwyceniu indywidualnych cech i ruchów postaci. Podobnie mam sentyment do Shake the disease. Uwielbiam
Here's where the fun begins.
-
Miri
Śmiałam się z koleżanką, że w Stripped jak na ekranie pojawia się Alan, Dave robi wszystko, żeby zwrócić na siebie uwagę
.
Shake nie znam dokładnie (to jest to łażenie po polu?), ogółem teledysków sprzed '86 nie oglądałam i nie zanosi się na to...
Shake nie znam dokładnie (to jest to łażenie po polu?), ogółem teledysków sprzed '86 nie oglądałam i nie zanosi się na to...
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Nie miri, łażenie po polu kukurydzy to It's Called a Heart (swoją drogą mam sentyment do klipów Petera Care'a).
Shake the Disease to był "rewolucyjny" klip hehe. Prawdę mówiąc myślałem że inaczej ten efekt "upadania" powstawał, a oni serio na linkach takich obwiązani jak boczek byli tam, potem je retuszowano chyba
- skąd wiem? wideo zamieszczone do remastera Black Celebration nt. lat 85-86, tam są urywki z kręcenia klipu.
A sam klip Shake the Disease, dla przypomnienia tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=Hx_XPN_tDys
Shake the Disease to był "rewolucyjny" klip hehe. Prawdę mówiąc myślałem że inaczej ten efekt "upadania" powstawał, a oni serio na linkach takich obwiązani jak boczek byli tam, potem je retuszowano chyba
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Miri
Przedostatnia fotka. Ale mam pamięć do pierdół
.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
FUUUUUUUUUck.... dałem cytuj zamiast zmień.... post na marne. Generalnie chodzi o to że nie wiem gdzie to widziałem już, ale oni to zabawnie kręcili...stripped pisze:Nie miri, łażenie po polu kukurydzy to It's Called a Heart (swoją drogą mam sentyment do klipów Petera Care'a).
Shake the Disease to był "rewolucyjny" klip hehe. Prawdę mówiąc myślałem że inaczej ten efekt "upadania" powstawał, a oni serio na linkach takich obwiązani jak boczek byli tam, potem je retuszowano chyba- [przekresl]skąd wiem? wideo zamieszczone do remastera Black Celebration nt. lat 85-86, tam są urywki z kręcenia klipu.[/przekresl] - błąd, tam tego nie ma, tylko gdzie ja to kurka widziałem wobec tego?
![]()
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Fen.
Oho a to ciekawe. Jak sobie przypomnisz to daj znać. 
Here's where the fun begins.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Ogolnie starsze teledyski wydaje mi sie, ze sa bardziej luzackie, ale i tez bardziej skomplikowane.
Enjoy The Silence
-
em.
Po prostu mają inny klimat. To inny czas, inna skala możliwości i realizacji.
Dla mnie to lepiej-wszystko z tamtych czasów wygląda klimatycznie, chociaż dla niektórych dziś jest sztuczne.
Starsze teledyski są bardziej...instynktowne. Tam jest to, co powinno być, DM wrzuca na taśmę obraz jaki chce widzieć, bez zbędnych bzdur, bez ceregieli.
Nie mówię, że wszystkie teledyski są świetne, ale naprawdę wolę obrazy sprzed dwudziestu lat sto razy bardziej niż dzisiejsze-wysadzone efektami.
I to też z tego względu, że wciąż wzdycham do tamtych czasów, a takie klipy to jedyna rzecz jaka z nich pozostała.
To takie wywoływanie ducha przeszłości
Dla mnie to lepiej-wszystko z tamtych czasów wygląda klimatycznie, chociaż dla niektórych dziś jest sztuczne.
Starsze teledyski są bardziej...instynktowne. Tam jest to, co powinno być, DM wrzuca na taśmę obraz jaki chce widzieć, bez zbędnych bzdur, bez ceregieli.
Nie mówię, że wszystkie teledyski są świetne, ale naprawdę wolę obrazy sprzed dwudziestu lat sto razy bardziej niż dzisiejsze-wysadzone efektami.
I to też z tego względu, że wciąż wzdycham do tamtych czasów, a takie klipy to jedyna rzecz jaka z nich pozostała.
To takie wywoływanie ducha przeszłości
gwiazdy...
-
FREE STATE
Najfajniejsze są klipy, gdzie dają wstawki typu "wszyscy się śmieją po paru minutach poważnego aktorstwa". Jak w SL, AQOT albo Useless.
-
Czez
A tak przy okazji w Useless tez jest samochod 
Enjoy The Silence
-
Miri
Mi się podobało making-of ETSa. Jak próbowali twardo grać te scenki na czarnym tle i Gahan non-stop nie potrafił się powstrzymaćFREE STATE pisze:Najfajniejsze są klipy, gdzie dają wstawki typu "wszyscy się śmieją po paru minutach poważnego aktorstwa". Jak w SL, AQOT albo Useless.
-
Czez
No filmik nawet fajny.
Enjoy The Silence
-
FREE STATE
A teledysk jeszcze lepszy - 100% Corbijna.
To lubię...
Zgodzę się ze zdaniem, że dzisiaj chyba bardziej dba się w klipach o formę (cytat: "wysadzenie efektami") niż o treść.
Zgodzę się ze zdaniem, że dzisiaj chyba bardziej dba się w klipach o formę (cytat: "wysadzenie efektami") niż o treść.
-
Czez
Bierzesz pod uwage wszystko, czy tak z grubsza?
Enjoy The Silence
-
FREE STATE
Z grubsza. Niektóre coś sobą prezentują... jak IFL, Dream On, Suffer Well, nawet APTIUT i Wrong.
-
Czez
No to chyba jeszcze powinienes dodac nowego Personala.
Enjoy The Silence
-
FREE STATE
Już Ci tłumaczyłem. Trochę dziwny mi się wydaje ten klip. Brakuje panów z zespołu (;(), fabuła nie klei się jakoś z melodią, a zakończenie trochę schizowe... 
Ale nie jest źle, choć również nie idealnie. Ostatnim idealnym klipem był ten do Suffer Well.
Ale nie jest źle, choć również nie idealnie. Ostatnim idealnym klipem był ten do Suffer Well.