DEPESZWIZJA - SEZON 6

Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 21 mar 2025 22:51

Co najwyżej mogło zaskoczyć, że to Livv, czuć było bitlami na kilometr
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 22 mar 2025 14:44

sorawa, ale jednak jakoś tak się złożyło, że ni cholery dzisiaj się nie wyrobie i przekładam finał na jutro
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
Awatar użytkownika
Dragon

Post 22 mar 2025 14:50

przepraszam
Awatar użytkownika
Hien

Post 22 mar 2025 16:46

Spoko, nawet lepiej
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 22 mar 2025 18:08

No problem. Nic nas nie goni.
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 23 mar 2025 20:05

No halo, gdzie ten finał o 20?
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
mintaj

Post 23 mar 2025 20:11

Dobra, jedna taka wtopa na 54 edycje to i tak dobry wynik

Dzień dobry wieczór!
Mamy dziś piękną niedzielę wieczór, 23 marca.
Imieniny obchodzą Eberhard, Nikon, Piotra, Wiktoriana i Zbysław - wszystkiego najlepszego!
Mamy też dziś dzień Święto Służby Hydrometeorologicznej Sił Zbrojnych, więc… eee wszystkiego najlepszego?
Nie gra dzisiaj reprezentacja, nie ma dziś wyborów, ale w zamian za to odbywa się

Finał depeszwizji 54 - edycji romantycznej. Zgadnijcie od kogo zacznę?
5 pkt. - 4
4 pkt. - 1
3 pkt. - 6
2 pkt. - 2
1 pkt. - 7

Niby Maanam przehajpowane, to, tamto, siamto, ale najwyraźniej złego słuchałem czy coś, bo jak Robert zarzucił bangerem, to nawet nie było czego zbierać. Alicia Keys z tego tytułu musiała zadowolić się "zaledwie" drugim miejscem. Beatelsi okej, idealny seperator między topem a resztą. Mimo wszystko przyznam jednak, że "progresywna" Taylor nie była taka zła. Napisałbym, że pewnie gdyby była ciut krótsza to by mi siadła lepiej, ale tbh wątpie by zapunktowała wyżej, więc jeden pies z tym. Stawkę zamyka The Czars - ot, munlupizm. Kuba wyciągał lepsze perły z lamusa (swoją drogą, ostatnio coś słabo u mnie punktuje), ale mimo wszystko wolę to niż tako se piątkę.

Dałem Kamila Pivota, którego względnie niektórzy z was chwalili już w drugiej bestce. Przyjemny bit, dobry storytelling oraz totalna bezpretensjonalność - takie rzeczy w hip-hopie kocham, ale niestety, ten gatunek to ma do siebie to, że na jednego "normalnego" Pivota nawijającego o byciu spoko ojcem i głową rodziny (heh) przypada piętnaście Malików Montana pierdolących o dupie maryni czy szabanaście Matofinadów opowiadających jak to im było ciężko, bo ojciec im kupił kawalerkę, a nie mieszkanie. No i poza tym rozczula mnie ta historia, ot co.

Ale nie sądze, byście się poznali.
Taaaaa

Kod: Zaznacz cały

1. DRAGON - Maanam - Szał niebieskich ciał - 5 pkt.
2. MURZYN - Alicia Keys - Butterflyz - 4 pkt.
3. LIVV - The Beatles - Michelle - 3 pkt.
4. SHODAN - Taylor Swift - All Too Well (10 Minute version) (Taylor's Version) (from The Vault) - 2 pkt.
5. HIEN - The Czars - You Don't Know What Love Is - 1 pkt.
6. MENTOS - Kamil Pivot - Mandarynki
DEV - Kate Nash - Nicest Thing - 0 pkt.
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 23 mar 2025 20:14

Jako drugi, nasz człowiek w Japonii. Halo, halo, łączymy się z DEVem
Numer 1 - Hmmm, całkiem to urocze, choć wokalistka sapie jakby miała coś pomiędzy orgazmem a hiperwentylacją (w pewnym wieku to już chyba to samo). Pianino jest spoko i przyjemnie się uzupełnia z gitarą. 2 pkt, na więcej mimo wszystko nie ma szans przez tę kobietę. Ale muzyka naprawdę fajna, podoba mi się

Numer 2 - Wow, 10 minut bitter love songu. Muzycznie - bardzo super. Kto to jest? Nie wiem. Może Shania Twain, może Taylor Swift. Jeśli to Swift to… to nic, bo mogę lubić pojedyncze piosenki generalnie w mojej opinii słabych i zoverhajpowanych wykonawców. Zgrabnie opowiedziana historia, tylko trochę zbyt długa. Wciąż 3 pkt

Numer 3 - Jezu, polski rap. Jeszcze by przeszedł, ale głos tego typa fatalny. Guilty kek z refrenu o mandarynkach, akurat tę ulicę znałem lol, zdarzyło się tamtędy spacerować. Ale kek trwał tylko chwilę, NA AMEN, NA NA NA AMEN to ten numer jest dla mnie jajcem. Ta historia w ogóle nie ma żadnego podsumowania, co to ma znaczyć. Najbardziej udany w tym wszystkim jest bicik, bicik jest elo. Ale ZERO pkt

Numer 4 - Polskie i dobre? Ale też nie znałem tego. To Jackowska z kolegami? No fookin’ idea. Lounge w pigułce, czilowe, jakieś takie… zjarane. Miłości czy romansu to za bardzo w tym nie widzę, ale też nie mam wielkiej potrzeby. Jakaś tam piosenka o retrogradacji, czyli rozrywki zetek i młodych przedstawicielek późnego pokolenia milenialsów. Niby nie dla mnie, ale obok tej muzy nie da się przejść obojętnie. 5 pkt!

Numer 5 - Kate Nash, laska, która zaczęła robić muzykę na kompie bo złamała nogę i jej się nudziło. Wrzuciła to i owo na MySpace i się zaczęło, a był to rok 2004 czy 2005. Pokazała mi ją laska, której długo dedykowałem tę piosenkę. Również wtedy, kiedy zaczęliśmy się bawić w związek, ale to była tylko zabawa. Polecam całe Made of Bricks, 0 pkt

Numer 6 - Trochę nudy, trochę nie. Jacyś Beatlesi chyba, nie siedzę mocno w ich lore. Najlepsze było Magical Mystery Tour i tyle. Nie jest to jakieś złe, ot, pioseneczka na gitarze i trochę zawodzenia, ale też nie trafia do zupełnie w moje gusta. Jednocześnie obojętnie przejść obok siebie nie daje, więc już niech będzie, 1 pkt, akurat tyle mi zostało

Numer 7 - Akurat tyle mi zostało z tych słabych przypisań, albowiem tutaj to dopiero mamy muzę! Przegrywa z polskim i dobrym, ale na te 4 punkty się załapuje w pełni, gość - kimkolwiek by nie był - ładnie zawodzi. Trochę Bono a trochę discount Morten Harket. Albo to jakiś Jeff Buckley a ja się w ogóle nie znam. Mam nastrój na smuteczki, więc jak znalazł
prostytutka, stary, jak to nie ma podsumowania? Nie wpadłeś na to, że ten kawałek ląduje w edycji ROMANTYCZNEJ nie bez powodu? XDDD Ugułem przepraszam że tak napisałem

KLASYFIKACJA:

1. DRAGON - Maanam - Szał niebieskich ciał - 10 pkt.
2. MURZYN - Alicia Keys - Butterflyz - 6 pkt.
3.SHODAN - Taylor Swift - All Too Well (10 Minute version) (Taylor's Version) (from The Vault)
HIEN - The Czars - You Don't Know What Love Is - 5 pkt.
5. LIVV - The Beatles - Michelle - 4 pkt.
6. MENTOS - Kamil Pivot - Mandarynki
DEV - Kate Nash - Nicest Thing - 0 pkt.
Plusem głosów Musiała jest to, że nie Musiałem mocno modyfikować klasyfikacji. Miejsce pierwsze zaklepał sobie Robert i póki co ma komplet punktów, a po dwóch kolejkach już widać, że ja i Dev będziemy mieli w tej edycji ciężary. Progresywna Taylor zaskakująco wysoko, ale może wygra Murzyn, może w końcu Hien, kto tam was wie…
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 23 mar 2025 20:17

A teraz łączymy się ze słonecznym Bełchatowem. MURZYN
1 - przyszło mi otwierać tą edycję, mam nadzieję że nadałem odpowiedniego tonu i komuś spodoba się ten deep cut z debiutu Alicii Keys, swoją drogą ten numer miałem wrzucać do bestki za jakiś miesiąc ale skoro nadarzyła się lepsza okazja to uznałem że może właśnie patronka tej edycji będzie jeszcze lepszym targetem niźli reszta chłopa tutaj, się okaże.

2 - ach, to ten 10 minutowy numer Taylor Swift co to się dziwiłem że go shodan nie wrzucił w edycji 10+, może jak na nią to trochę za długi dystans ale generalnie SPOKO, daję 3 punkty Wujku.

3 - serio mandarynki jak owoce mandarynki!? Oho, no to już zapunktowane... Kurczę jak lubię rapowe lawsongi tak no za Pivotem coraz mniej przepadam jakby? Rozumiem że to mentosa. Może zaskakujące ale jednak - 0 punktów.

4 - kurde, dlaczego ja tego nie dałem w edycji kosmicznej? Chociaż z drugiej strony, trochę osłuchany numer... może liczyłem na coś więcej albo coś innego, niby lubię ale bez zaskoczki tym razem. Smoku? Daję 2 punkty.

5 - Livv? O i to jest numer taki w moim stylu bardziej, ten wokal oddaje emocje tak jak lubię, jest może nieco dramatycznie ale tak bywa jak się śpiewa o ważnych rzeczach. Przemawia to do mnie zatem daję komplet 5 punktów.

6 - Hmmm ja to tak średnio się z tego typu starszą muzyką lubuję ale podejrzewam że Musiał to pewnie lubi i wrzucił. Nie mój vibe ale na pocieszenie i tak daję 1 punkt

7 - no i to chyba będzie Kuba jak w mordę strzelił? Tak czekałem na numer romantyzujący ale po munlupowemu, jest romantyczne ale na smutno. Ładna gitara, fajny klimat, zasłużone 4 punkty.
Mam dziwne przeczucie, że kwestia potencjalnego zwycięzcy rozstrzygnie się szybciej, niż mi się wydaje. xD No i odpadł jeden z kandydatów do Złotego Ziobry.

KLASYFIKACJA:

1. DRAGON - Maanam - Szał niebieskich ciał - 12 pkt.
2. HIEN - The Czars - You Don't Know What Love Is - 9 pkt.
3. SHODAN - Taylor Swift - All Too Well (10 Minute version) (Taylor's Version) (from The Vault) - 8 pkt.
4. MURZYN - Alicia Keys - Butterflyz - 6 pkt.
5. LIVV - The Beatles - Michelle
DEV - Kate Nash - Nicest Thing - 5 pkt.
7. MENTOS - Kamil Pivot - Mandarynki - 0 pkt.
Smoku nadal liderem, ale jego przewaga stopniała. Goni go Hien, który zdobył 9 punktów i liczy na pierwszą od wielu edycji wygraną, a za nimi zaskakująco solidnie punktująca Taylor. Musiał zrównał się punktowi z Beatelsami dzięki kompletowi punktów, a na szarym dnie ciągle ja :(
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 23 mar 2025 20:20

"discount Morten Harket" XDDDD
to już trzeba być naprawdę pierdzielniętym
Awatar użytkownika
mintaj

Post 23 mar 2025 20:21

Teraz SHODAN
D1 - 5
D4 - 3
D5 - 4
D6 - 1
D7 - 2
Pisałem o szybkim rozstrzygnięciu, a tymczasem widzę, żę znowu co głosujący, to inny komplet. Pewnie jeszcze ja jakiś dostanę - przydałyby mi się jakiekolwiek punkty…

KLASYFIKACJA

1. DRAGON - Maanam - Szał niebieskich ciał - 15 pkt.
2. HIEN - The Czars - You Don't Know What Love Is
MURZYN - Alicia Keys - Butterflyz - 11 pkt.
4. DEV - Kate Nash - Nicest Thing - 9 pkt.
5.SHODAN - Taylor Swift - All Too Well (10 Minute version) (Taylor's Version) (from The Vault) - 8 pkt.
6. LIVV - The Beatles - Michelle - 6 pkt.
7. MENTOS - Kamil Pivot - Mandarynki - 0 pkt.
Gdzie dwóch się bije, tam Wrocławianin korzysta. Dzięki relatywnie płaskiej tabeli i dwóm kompletom przewaga Dragona nad konkurencją wynosi 4 punkty, a tym razem za jego plecami duet łódzko-bełchatowski. Musiał na dobre wygrzebał się z dna, ale jajco ode mnie będzie mu ciążyć jak kryzys jajeczny Amerykańcom. Livv może i punktuje od każdego, ale dość słabo i pocieszeniem dla niej może być tylko mój fatalny wynik.
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 23 mar 2025 20:24

Wiecie co się stało pod Wrocławiem? DRAGON skończy tę kolejkę z jajem. xD
3 (5)
7 (4)
6 (3)
1 (2)
5 (1)
2

Całkiem udana seria. Plusik za Pivota, bo lekkie, w dobrym tonie i bez wyraźnie wprost wykładu. Jakościowe serduszka dla pysznego smęcenia na koniec zestawu, szczególnie last but not least. W sekcji bardziej radiowej bez większego wyrazu, ale satysfakcjonująca przynajmniej na poziomie poznawczym. Była jeszcze dwójka, wiadomo. Dziesięć minut xdd

pozdrawiam panią z opinia24, ktorej ostatnio udzielilem odpowiedzi w ankiecie na tematy polityczne oraz autora pomysłu stworzenia musu arbuzowego - smakuwa
No, i to jest głosujący. Oby wygrał…

KLASYFIKACJA

1. DRAGON - Maanam - Szał niebieskich ciał
HIEN - The Czars - You Don't Know What Love Is - 15 pkt.
3. MURZYN - Alicia Keys - Butterflyz - 13 pkt.
4. DEV - Kate Nash - Nicest Thing
LIVV - The Beatles - Michelle - 10 pkt.
6.SHODAN - Taylor Swift - All Too Well (10 Minute version) (Taylor's Version) (from The Vault) - 8 pkt.
7. MENTOS - Kamil Pivot - Mandarynki - 5 pkt.
Co nie jest takie bynajmniej pewne, bo póki co dzieli prowadzenie. Niemniej, głosy drugiego lidera przed nami, więc przewagę ma Dragon. Na dalszych miejscach kolejna roszada i tym razem dwójkę liderów pogania Murzyn. Mocny spadek Shodana, który wylądował na szóstym miejscu.
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 23 mar 2025 20:25

Graty Smoku
Awatar użytkownika
mintaj

Post 23 mar 2025 20:27

Czas na drugiego z liderów. Czy utrudni sobie życie?
5 pkt – utwór 4
4 pkt – utwór 6
3 pkt – utwór 5
2 pkt – utwór 3
1 pkt – utwór 2
0 pkt – utwór 1
Nomć. Dziękuje za kolejne punkty.

KLASYFIKACJA

1. DRAGON - Maanam - Szał niebieskich ciał - 20 pkt.
2. HIEN - The Czars - You Don't Know What Love Is - 15 pkt.
3. MURZYN - Alicia Keys - Butterflyz
DEV - Kate Nash - Nicest Thing
LIVV - The Beatles - Michelle - 13 pkt.
6.SHODAN - Taylor Swift - All Too Well (10 Minute version) (Taylor's Version) (from The Vault) - 9 pkt.
7. MENTOS - Kamil Pivot - Mandarynki - 7 pkt.
Teoretycznie już ta zabawa widziała sensacyjne plot twisty, ale żeby Dragon mógł przegrać musi dostać zero przy jednoczesnym komplecie dla Hiena, więc szanse ma tylko matematyczne. Za nimi w sumie prawie wszyscy. Prawie, bo Shodan po mocnym początku wylądował hen daleko i bije się o ostatnie miejsce ze mną. xD
PACZKA
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 23 mar 2025 20:28

Damn

rozczarowanie
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
mintaj

Post 23 mar 2025 20:35

Zamykamy to. Pani autor tematu, here we go.
1. 5 pkt ❤️
2. 1 pkt
3. 3 pkt
4. 4 pkt
5. 0 pkt
6. -
7. 2 pkt
No i niespodzianki nie było. PAMIĘTAM O TABELCE

KLASYFIKACJA GENERALNA:

1. DRAGON - Maanam - Szał niebieskich ciał - 24 pkt.
2. MURZYN - Alicia Keys - Butterflyz - 18 pkt.
3. HIEN - The Czars - You Don't Know What Love Is - 17 pkt.
4. DEV - Kate Nash - Nicest Thing
LIVV - The Beatles - Michelle - 13 pkt.
6.SHODAN - Taylor Swift - All Too Well (10 Minute version) (Taylor's Version) (from The Vault)
7. MENTOS - Kamil Pivot - Mandarynki - 10 pkt.
Lol, nie jestem sam jako ostatni xD

No dobra, to w takim razie brawa, oklaski i gratulacje dla

DRAGONA

oraz myślę że zasłużona NAGRODA

I klasycznie TABELKA, gdzie można zobaczyć jak odbiłem się od dna wyrównując się z shodanem.

No i tradycyjnie dziękuje za udział, brak burd, dobrą muzykę i dobrą zabawę. :> Teraz czekamy na klasyczną inbę postfinałową
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 23 mar 2025 20:39

A Livv wiszę nagrodę, wstyd.

Smoku dawaj jakiś znośny temat, ino szybko.
Awatar użytkownika
Dragon

Post 23 mar 2025 21:14

Kurde, wrzutka dedykowana w sumie Livv, trzeba zarażać dobrym Maanamem... klimat tego numeru wypędził z głowy inne romansy

fajnie że czez wygrał ^^
Awatar użytkownika
mintaj

Post 23 mar 2025 21:29

Jak coś to edycja 55 to edycja o nazwie minimoog edition
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 25 mar 2025 11:08