Problemy / pytania

Awatar użytkownika
DT

Post 27 lis 2006 11:26

disturbed soul pisze:mam pytanko: otrzymałem e-mail mówiący że otrzymałem nową prywatną wiadomość, lecz moja skrzynka na forum jest pusta, o co cho???
wlasnie ja tez tak mialem.....
fu..'em and their law
Awatar użytkownika
Choin
Ulubiony utwór: Living On Video

Post 27 lis 2006 11:56

satelitka pisze:
Choin pisze:A czy ja komus zabraniam krytykowania moich wypowiedzi ?
A jakbyś zabronił to co??
Choin pisze:Od tego jest forum, ze kazdy moze pisac na nim wlasne przemyslenia
Owszem, tak samo cam może napisać swoje nastoletnie przemyślenia
Choin pisze:Dzis postanowilem przedstawiac swoje, i nie musi sie ono nikomu podobac.
To wspaniałe postanowienie. Gratuluję.

Mi się nie podobają Twoje przemyślenia, ale czy ja Ci jadę bez przerwy z tej okazji? Nie, nie robię tego.
Tobie nie podobają się przemyślenia cam, ok, nie muszą Ci się podobać, ale to nie jest powód, żeby jechać jej po bandzie praktycznie za każdy napisany przez nią wyraz, bo tak zaczyna się dziać.
Primo - Nie mam takich uprawnien na forum, zeby zabraniac Ci pisac, wiec Twoja wypowiedz jest malo taktowana, pisana na zasadzie "zeby cos cie dzialo"

Secundo - Dobrze, ze Cam moze pisac, ciesze sie ze ja popierasz w swoich postach, ale chyba i bez tego dobrze by sobie radzila.

Tercio - Rowniez gratuluje powyzszych gratulacji.

Quatro - Byc moze nie daje Ci oczywistych powodow do "jechania" ? Moze trzeba troche wysilku, zeby napisac cieta riposte ?
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga ;( / http://www.lastfm.pl/user/choin
Awatar użytkownika
EveS
Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again

Post 27 lis 2006 12:09

disturbed soul pisze:mam pytanko: otrzymałem e-mail mówiący że otrzymałem nową prywatną wiadomość, lecz moja skrzynka na forum jest pusta, o co cho???
Jeśli ktoś napisze do Ciebie wiadomość, to jest ona automatycznie zapisywana w folderze "do wysłania", ale może się zdarzyć, że dana osoba wykasuje ją z tego folderu, a Ty jej nie otrzymasz. Wiadomości z folderu "do wysłania" przenoszą się do folderu "wysłane" dopiero wtedy, gdy adresat pojawi się na forum. Ty widocznie się nie pojawiłeś ;)
Awatar użytkownika
satelitka
Ulubiony utwór: I Feel You

Post 27 lis 2006 12:19

Primo - moja wypowiedź miała na celu ukazanie bezsensu Twojego pytania, bo jak słusznie zauważyłeś nie masz uprawnień, aby zabronić komukolwiek pisać.

Secundo - nie interesuje mnie czy by sobie dobrze poradziła, czy nie. I nie popieram niektórych jej treści, ale to nie znaczy, że mam też popierać wasz wjazd na nią, często bez powodu.

Tercio - Bardzo dziękuję, miło z Twojej strony.

Quatro - może mam powód, a może i nie.
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 27 lis 2006 12:22

To co EveS napisała powyżej jest prawdą, ale nie w tym przypadku. Prawdopodobnie dostałeś następującego PM'a, który wczoraj mi zgłosił Sheldon a który dostała masa osób z forum.
Skrzynka :: Wiadomość
Od: Agnis
Do: Sheldon
Wysłany: 25 Lis 2006 17:40
Temat: cześć Cytuj wiadomość
Cześć. Chciałam Cie zaprosic na forum ogólno-muzyczne http://www.(adres).fora.pl Jesli masz ochotę,wpadnij
zainteresuj się tymi PMami
Po prostu dostałeś powiadomienie o PM'ie, ale nie masz go już w skrzynce, gdyż wczoraj wieczorem użytkownik Agnis został usunięty z forum za spam. PM'y napisane przez usuniętego użytkownika są usuwane razem z nim.
Awatar użytkownika
Choin
Ulubiony utwór: Living On Video

Post 27 lis 2006 12:26

Widze, spodobala Ci sie moja łacinska formula pisania posta, wiec tego napisze bez zadnych fajerwerkow. I nie bedzie duzo czytania, bo nie chce robic zbednego OT. Tak, masz racje, ukazalas mi bezsens mojego pytania (czemu nie ukazesz bezsensu pytan Cam?), jesli pisalem jakas odpowiedz bo wypowiedzi Cam, to uwierz mi na slowo, ze mialem powod (wskaz konkretna, to Ci powiem jaki), 3 podpunkt omine, a podsumowujac zapraszam do "jechania" z kazdego mojego postu, i to nie tylko w tym temacie, ale w wszystkich. Nawet nie wiesz jak bedzie mi milo :)
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga ;( / http://www.lastfm.pl/user/choin
Awatar użytkownika
EveS

Post 27 lis 2006 12:40

slick pisze:Po prostu dostałeś powiadomienie o PM'ie, ale nie masz go już w skrzynce, gdyż wczoraj wieczorem użytkownik Agnis został usunięty z forum za spam. PM'y napisane przez usuniętego użytkownika są usuwane razem z nim.
Wyedytowałam adres, bo po co robić jeszcze robić reklamę forum, na którym największym powodzeniem cieszy sie temat o Kalwim i Remim :lol:

Swoją drogą ta laska spamuje gdzie się da, to nie pierwsze miejsce w którym zachęca do odwiedzin swojego forum.
Awatar użytkownika
Disease

Post 27 lis 2006 12:53

Jaka jest oficjalna nazwa wykroczenia, które zostało popełnione przez @ Agnis :?: ? Nie żebym tej osoby broniła, tak tylko pytam ze zwykłej babskiej ciekawości ;) .
@ luki :arrow: Szkoda, że nie masz okazji czytać tego, co się tu teraz wyprawia, na bieżąco ;( . Sie rozbrykało stadko pierwszorzędnie :lol: .
Chociaż, szczerze mówiąc, wcale bym się nie obraziła, gdyby wojownik bądź wojowniczka wytoczyli w końcu armaty z konkretnymi argumentami, bo na razie wygląda mi to na zabawę w berka :/ .
Awatar użytkownika
EveS

Post 27 lis 2006 12:56

A takie, że świat jest okrutny i nic nie ma w nim za darmo ;) . Wymiana bannerów - owszem, zaś reklamie z partyzanta mówimy stanowcze nie :twisted:
Awatar użytkownika
Disease

Post 27 lis 2006 13:11

Tak się właśnie zastanawiałam, czy chodziło o samą agitację, czy też o metodę jej prowadzenia :8 . Chociaż dziwi mnie fakt, że laska w ogóle się za to zabrała, bo przeciez logiczne jest, że wcześniej czy później zostałaby namierzona :o .
Zresztą, sama idea takiego namawiania wydaje mi się pasqdna :co: . Kiedyś cos takiego dla kogoś zrobiłam i dzisiaj jest mi za to wstyd :wstyd: .
Awatar użytkownika
Fanta

Post 27 lis 2006 13:26

satelitka pisze:Ej, ej, bez przesady. Nie jest tam aż tak źle :roll: Jestem tam codziennie i nie zauważyłam jakiejkolwiek nagonki na kogokolwiek....
nie wiem, bo od czasu dyskusji w topicu "Martyr" zagladam tam jedynie do dzialow imprezowych… i raczej sie to nie zmieni... ciekawe dlaczego... :roll: ;)

i oczywiscie nie piję tu do Ciebie ani do nikogo z Devotees, zeby nie bylo ;) :D
Homo Gothikus Industrialis / back to life...
Awatar użytkownika
luki07

Post 27 lis 2006 14:52

@Disease przeciez wystkim dziekowalem za zyczenia i za pamiec o moich urodzinach, nie chcialem dziekowac kazdemu z osobna bo z jednego posta zrobiloby sie pietnascie... :) mam nadzieje ze to rozumiesz a moje podziekowania dalej sa w dziale z zyczeniami, poprostu nie lubie i nie chcialem spamowac :P

no nie mialem okazji czytac co sie wyprawialo bo magisterka sama sie nie zrobi, akurat teraz jestem na takim etapie ze siedzie pn-pt caly dzien w laboratorium a braki w czytaniu forum uzupelniam od 22 do 3 nad ranem :)

p.s.

lubie cie za szczerosc :P
Awatar użytkownika
Disease

Post 27 lis 2006 15:27

@ lukuś :arrow: Sęk w tym, że ja sie nieco spóźniłam i wcisnęłam swoje co nieco juz po Twoich podziękowankach :wstyd: . Dlatego myslałam, ze moje lukrowane życzonka po prostu przeoczyłeś :roll: .
Co do magisterki to nawet sobie nie wyobrazasz, jak doskonale Cie rozumiem :8 . Na pocieszenie powiem Ci, ze do czerwca masz jeszcze fure czasu, a mnie zostało pięć dni :x . Pięc cholernych dni na zasznurowanie, zapięcie na suwak i ostatni guzik wersji roboczej po totalnej korekcie :/ . A poprawienie osiemdziesięciu stron to żadna przyjemnośc :co: .
pees. Twoje ostatnie zdanie mnie rozbroiło :) . Rozjasniło swoimi promyczkami ten czarny poniedziałek :) . Dziękuję :przytul: .
Awatar użytkownika
luki07

Post 27 lis 2006 15:31

do uslug :) Disease
Awatar użytkownika
Disease

Post 27 lis 2006 16:05

Dobra, od dzis jestes moim nadwornym Panem Promyczkiem :P . Będe Cię wołać w każdy czarny dzień, żebys mi świecił swoimi milusimi tekścikami :D . I choćbyś mnie błagał, wołać nigdy nie przestanę :twisted: .
Awatar użytkownika
olz
Ulubiony utwór: in your room

Post 27 lis 2006 20:06

Disease pisze:Ty nigdy nie napisałabys tego, o czym pisze ona, bo byś sie wstydziła. Jednak nie znaczy to, ze ona ma tego nie robić. I nie ona widzi w tym problem, ale my.
nie, nie w tym sek. ja po prostu uwazam, ze takie rzeczy to sa moje sprawy, i co najwyzej o nich <i>wspominam</i> na forum, nie rozdrabniam sie, bo - co by nie mowic - nikogo to tutaj nie obchodzi ;) moj kac to moja sprawa, i jesli wspomne, ze boli mnie glowa czy mnie suszy, to nie mam potrzeby chwalenia sie tym w dziesieciu topikach :|
Fanta pisze:ale @cam nie rozumie co robi zle, bo to jest tylko 14-letni dzieciak, ktory chce byc doroslejszy i dojrzalszy niz faktycznie jest :/

i to sie teraz chwali? tego sie teraz broni? moze jestem dziwna, moze nie jestem troskliwa Matka Polka, ale dla mnie takie cos nie jest zadnym usprawiedliwieniem. wrecz przeciwnie :|
satelitka pisze:
Choin pisze:Olz i Obi widze mysla trzezwo, a pozostala czesc osob stara sie usprawiedliwiac zachowanie Cam
To jest tylko Twoje subiektywne zdanie. Ja nie widzę, żeby np. olz myślała trzeźwo, dla mnie ona za wszelką cenę chce pokazać jaka to jest wielce mądra, i jak ona tępi głupotę małolat, do których (dla mnie przynajmniej) z racji wieku również należy.
owszem, tutaj sie zgadzam ;) i nigdy nie twierdzilam, ze jest inaczej. a to, ze probujesz mi wmowic, ze tak jest, uwazam za przegiecie :x
musisz jednak wiedziec, ze w okresie wiekowym tak do okolo 20-25 roku zycia te trzy lata robia ogromna roznice. i nie mowie tego jako wypranego schematu, wytartego frazesu z psychologicznego podrecznika, bo takowymi pogardzam ;) mowie to z wlasnego doswiadczenia, bo jak porownam siebie w wieku 14 lat do tego, jaka jestem teraz, to az mnie dziw bierze, bo jestem totalnie nie do poznania. i sama, sama sie zmienilam, doroslam [chociaz nadal jestem niedojrzala nastolatka :lol: - nie znosze tego okreslenia, w ogole, nie tylko w odniesieniu do siebie]. nie potrzebowalam adwokatow, wsparcia moralnego ze strony obcych osob, ktorych raczej nigdy nie poznam w rzeczywistosci. skoro @cam kreuje sie na taka odwazna i samodzielna, dojrzala osobke, dlaczego sama siebie nie potrafi bronic? no dlaczego? potrafisz mi to wyjasnic? bo mi sie to nie miesci w moim malutkim mozdzku.
nie probuje nikomu udowodnic swojej madrosci, zdziwilabys sie, gdybys wiedziala, jakie mam zdanie sama o sobie ;) i nie masz prawa tak twierdzic :evil: bo nie masz na to zadnych dowodow. czy to, ze mam odwage jej wytknac pomylki, z ktorych ona zreszta sobie nic nie robi jest takim dowodem? taka juz jestem, i nie mam sie zamiaru zmieniac dla kilku osob, ktorym to nie odpowiada ;) wychodze z zalozenia, ze nie kazdy musi mnie lubic, co wiecej, ze nie przeszkadza mi, ze tylko kilka osob mnie lubi. naprawde.
wroce jeszcze na chwile do tej mojej domoroslosci :) uwierz, ze @kawoszka, sama nie wiedzac o tym, wyleczyla mnie z tych minimalnych kompleksow, jakie mialam, gdy zaczelam pisac na tym forum. przyznaje sie do swojego wieku, ktory nie jest znow az tak straszny :)
a jesli tobie, albo komus innemu nie pasuje to, jak sie zachowuje, to, jak sie obnosze ze swoja dojrzaloscia :lol: psychiczna, jesli uwazasz ze lamie zasady pisania na forum, ze obrazam drugiego uzytkownika bezpodstawnie - prosze zwrocic sie do szanownej @wladzy. jesli ta uzna, ze masz racje, pojde sobie stad, ale wiedz, ze to mojego podejscia <b>nie zmieni</b>, nie przestane wytykac innym ich bledow w taki a nie inny sposob [ktorego z reszta nie uwazam za wybitnie chamski i nieodpowiedni :|], bo mam dosc tepego polskiego spoleczenstwa, niedobrze mi sie robi, gdy pomysle, ze robi sie tego coraz wiecej wiecej i wiecej. staram sie trzymac jakies niezbedne minimum i tego samego wymagam od innych. i - nie radz mi, zebym sobie stad poszla, skoro nie pasuje mi co @cam pisze, bo za duzo tu napisalam, za duzo czasu tutaj spedzilam, abym opuscila to forum z powodu osobki, ktora mnie po prostu drazni i irytuje. pojde sobie, jesli sama tego zechce lub jesli @adminostwo mi rozkaze ;)
satelitka pisze:Zastanówcie się wszyscy wielcy krytycy głupoty, czy wy jesteście tacy świetni, mądrzy, okrzesani i zaje.biści przez 24 h. Bo ja mogę otwarcie powiedzieć, że nie zawsze taka jestem.
nikt nic takiego nie stwierdzil. jak nie jestesmy zajebisci to po prostu wtedy nie piszemy na forum.
satelitka pisze:Czy Tobie chodzi o doje.banie cam, czy nauczenie jej czegokolwiek na przyszłość?
Obstawiam opcję nr 1 i sądzę, że się nie pomyliłam.
ja tez mysle, ze sie nie pomylilas. czy @Choin jest tutaj od tego, aby ja czegos uczyc? :o z jakiej racji ma miec taki obowiazek? czemu ma mu niby zalezec na czyms podobnym?
dziekuje za uwage wszystkim wytrwalym ;)
I want your touches to scar me so I'll know where you've been
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 27 lis 2006 20:44

Jak to wszystko czytam to naprawdę mam przed oczami Montanę. Przecież to identyczny przypadek. Osoba młoda, dużo młodsza od średniej wieku osób tu piszących, rejestruje się, zaczyna pisać publicznie o rzeczach (powiedzmy sobie delikatnie) głupiutkich. Styl tworzonych przez nią wypowiedzi wskazuje na rasowego PoKemOnA, który ze zwrotami typu "fstaf se to zdjencie" naprawdę robi z forum śmietnisko, ale nie orty są tutaj problemem. Wydaje mi się, że sedno sprawy leży trochę gdzie indziej. Na forum są dwie grupy userów.

Grupa 1 :arrow: Dziewczyna dostaje grzeczne upomnienia, kulturalne odpowiedzi na swoje wiadomości oraz sugestie, aby jej posty były opatrzone chociaż odrobinę lepszym słownictwem. Niestety nic sobie z tego nie robi.

Grupa 2 :arrow: W tym momencie na forum wkracza do akcji druga grupa forumowiczów. Grupa starająca się na siłę jej bronić, sugerując pierwszej grupie, jaki do biedny i malutki jelonek do nas trafił.

Piszę tego posta patrząc na to wszystko obiektywnie, ale np. jeśli Satelitka uważa, ze konstruktywne zwracanie uwagi na forum jest krytykowaniem to sorry, ale chyba ktoś tu myli pojęcia. Wychodzę z założenia, że gdy na forum pojawia się ktoś nowy i np. napisze 3 posty jeden pod drugim (nie używając opcji "edytuj") to wystarczy ładnie napisać PM'a, powiedzieć, że istnieje taki guzik, posłać dwa uśmieszki i na koniec pozdrowić, jednocześnie życząc udanego pobytu na forum. Tak robię, ale jeśli do takiej cam muszę takich PM'ów wysłać 5 dziennie, ponieważ:

1) za pierwszym razem nie dociera
2) nie dostaję odpowiedzi
3) osoba w końcu odpisuje z treścią w stylu "cze poklikash?"
4) dalej robi to o co się zwraca uwagę

no to wybaczcie…

Jeszcze raz proszę o odróżnienie wrzutów na kogoś od kulturalnego upominania. Nikt tu profesorem Miodkiem nie jest i nie ma tu wymogu pisania wierszem, ale są granice. Jak cam dalej będzie się zachowywać i pisać tak jak do tej pory to ja dalej bede jej zwracać uwagę. Jeżeli np. Satelitka odbierze to jako jechanie po "biednej, malej, niewinnej…" to cóż… Może warto czytać dwa razy i wtedy załapie się sens wypowiedzi?
Awatar użytkownika
satelitka
Ulubiony utwór: I Feel You

Post 27 lis 2006 22:45

slick pisze:Piszę tego posta patrząc na to wszystko obiektywnie, ale np. jeśli Satelitka uważa, ze konstruktywne zwracanie uwagi na forum jest krytykowaniem to sorry, ale chyba ktoś tu myli pojęcia.
Ktoś na pewno i w tym przypadku to nie jestem ja.
Awatar użytkownika
Fanta

Post 27 lis 2006 23:19

slick pisze:W tym momencie na forum wkracza do akcji druga grupa forumowiczów. Grupa starająca się na siłę jej bronić, sugerując pierwszej grupie, jaki do biedny i malutki jelonek do nas trafił.
ja Cie blagam, naprawde :| zwrocilam tylko uwage na to, ze to sie zrobila paranoja, ze zaczeto wytykac kazde niemal slowo… bo tak zaczęło byc... nikogo nie bronie, sama nie raz zwracalam uwage @cam… tak wiec sens mojego pierwszego posta w tej kwestii byl calkowicie inny...
...ale coz... mow do slupa slup jak :dupa: :roll:

dajcie juz spokoj, bije sie w piers, ze w swojej glupocie wogole odwazylam sie odezwac i miec nie takie zdanie, jak powinnam :roll:
Homo Gothikus Industrialis / back to life...
Awatar użytkownika
olz
Ulubiony utwór: in your room

Post 28 lis 2006 16:05

@Fanta, przeciez nikt ci nie zabrania jej bronic ;)
I want your touches to scar me so I'll know where you've been