Recoil: Selected Tour Events

Awatar użytkownika
Hien

Re: Recoil: Selected Tour Events

Post 18 kwie 2010 11:26

Jari pisze:Podpowiem Ci: żadna
Pozostaje nadal aspekt wizualny, poza tym to można najwyżej nazwać odpalaniem muzy "na żywo". Z grą na zywo ma to raczej mało wspólnego. Jak Anal wystąpi z całym zespołem to dla mnie wtedy będzie live, a techniczny bełkot mnie nie przekona, że to co zobaczę we wtorek to nie jest zwykły dj set.
Jari pisze: Bo nie gadał o Depeche Mode?
serio pytasz czy się wygłupiasz?
Jari pisze: Przecież i tak fani wiedzą wiecej o nim niż on sam...
[/quote][/quote]

Idąc tym tropem, po co w ogóle robić wywiad?
Jari, sam się spinasz kiedy ktoś Ci wytyka krytykowanie a jak przychodzi do przyjęcia jej na klatę to miękniesz.
Uważam, że wywiad jest taki sobie, nie musze się tłumaczyć z tego, że mnie znudził. Szczerze mówiąc to bardziej odpowiedzi Wildera są tu raczej niskich lotów, może to przez to, że pisał na szybko. Poruszona jest tona wątków i wygląda to tak: alan, jest wiele osób , które pomaga Ci w necie. Alan: no tak, jest.
- Alan, śledzisz forum Recoil?. alan: nie, no nie śledze.
Więcej słów ale wynika z tego to co powyżej.
Nie ma co sie obrażać, dla laików to pewnie będzie i tak zajebisty wywiad :8

BTW Alan naprawdę nawalał tak usmieszkami czy to Wy dołozyliście? :>
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Stalker
Ulubiony utwór: In Your Room

Post 18 kwie 2010 12:40

Faszyści z Apple, dobre :lol: Widać wkurw.iają od dawna nie tylko zwykłych użytkowników srajpoda i innych mac-zabawek :twisted:
I've been watching You...
Awatar użytkownika
Hien

Post 18 kwie 2010 13:34

Selected od wczoraj chula w sieci, że aż miło.
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 18 kwie 2010 14:49

Stalker pisze:Faszyści z Apple, dobre :lol: Widać wkurw.iają od dawna nie tylko zwykłych użytkowników srajpoda i innych mac-zabawek :twisted:
cóż, wreszcie ktoś to przyznał :lol:

Hien, będziesz na Recoilu w końcu? ;p
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Jari

Post 18 kwie 2010 17:25

01. Kiedy ja coś krytykuje to przynajmniej mam argumenty, natomiast tego niestety nie mogę powiedzieć o Tobie. :( Wizualna strona gry na scenie!? A co to ku*wa jest? Klub go-go żeby kogoś oglądać przy pracy? A jak Wilder stanie na scenie, obtoczy się 20 muzykami, każdy będzie miał 20 klawiszy wokół i mimo to będą grać z playbacku to wtedy będzie to już dla Ciebie live? Bo dużo kabelków i gratów na scenie? Tak się teraz gra bo tak pozwala technika. Mnie nie uśmiecha sie taszczyć PC'a na scenę skoro mogę laptopa, nie chce mi się tachać baterii racków skoro mam Abletona, nie mam potrzeby rozkładania 10 klawiszy skoro mam dwa sterowniki midi i 2 syntezatory na raz, nie muszę mieć gitarzysty żebyś usłyszał dźwięk gitary i nie potrzba mi mieć 3 ciężarówek sprzętu nagłaśniającego skoro wystarczy mi wypuszczenie sumy dźwieku z 16 kanałowej konsolety na sprzęt organizatora. Rozumiem, że w twoim mniemaniu stopień grania live jest wprost proporcjonalny do ilości zaparkowanych stagetracków przed klubem. Bzdura straszna, ale jak ci z tym lepiej to OK. Ja jednak widze subtelną różnicą między Alanem performerem i Fletcherm 'Dj'em'. Chociaż nie.. jest jeden zespół, który ma 16 ciężarówek sprzętu i scena się ugina od instrumentów a brzmi jakby chciał a nie mógł... Zgadnijcie nazwę! :8

02. Zapytam wprost: po kiego ch*ja idziesz we wtorek na event? Depeche party ci nie odpowiada (podobno zabierasz się do domu więc ok, argumentu nie ma - mnie tez do końca się to nie widzi, ale taki life i wola ludu), DJ's - nuda bo odpalają tylko play i stop, Wilder - no kupa straszna i jeszcze ch*jowe wywiady udziela. No to naturalnym jest pytanie: po co? Bo ja na DM polazłem ale miałem powody mimo krytyki natomiast niezupełnie kumam po co idziesz ty.

03. Wywiad jak wywiad. Mówiłem serio o tym DM. Pewnie wtedy wywiad byłby zajebisty bo gadał o DM. A skoro nie padło pytanie o coś tam jest okazja zadać je we wtorek. Powiem szczerze - im bliżej tego eventu tym bardziej mi się on oddala mentalnie. Tak to był płacz, że Alan, że odszedł, że och ach jaki to on mistrz, że super gość, że Rocoil fajne i tym podobne dyrdymały. Prawie pomnika się doczekał w Polsce. Jak teraz facet jest na wyciągnięcie ręki, za nędzne 50 czy 40 PLn to zaczeło się polskie pier*olenie: że wywiady nie takie, że muzyka nie taka, że nie ma 20 instrumentów i 16 muzyków ze sobą, że koleguje się z fanami to kupa, że niekoleguje się z DM to kupa, że olał żonę to kupa, że ma nową to kupa, że wydał składankę to kupa, że nie wydał tego, śrego owego to kupa, a że wydał to śmo to też kupa. Na szczeście to już za 2 dni i skończą się te jałowe wywody....
Awatar użytkownika
Hien

Post 18 kwie 2010 17:42

Krótko i zwięźle:

Jari

01. jesteśmy z innej bajki. A co do wywiadu to jaki chcesz argument? Ja powiem tak: wynudziłem się, pytania z dupy, odpowiedzi nieciekawe. Czytałem na prawdę fajne wywiady z Analem, w tym ten na Devotees.
02. 4fun
03. Alan spoko, wywiad lipa. Ja Wilderowi nigdy pomnika nie stawiałem, nigdy też nie płakałem, że odszedł z DM.
Fajnie, że przyjeżdża ale nazywajmy rzeczy po imieniu, zagra DJ Set.

Dev, będe ;)
Awatar użytkownika
prey

Post 18 kwie 2010 17:50

Jari jako organizator musisz trzymać linię dyplomatyczną do końca eventu ;( :8 ;(
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
Jari

Post 18 kwie 2010 20:47

01. Nic nie muszę trzymać :8 To, że organizuję to nie znaczy, że wszystko i mnie się podoba, no nie podoba się np. ten Architect ale na to wpływ był zerowy, nie podoba mi się kilka innych spraw ale mimo to cieszę się jak dziecko bo przyjeżdża gościu, który ma spore miejsce w moim życiorysie.

02. Trzymając się terminologi Alan zagra Live Act a nie DJ Set.
Awatar użytkownika
Rajca

Post 18 kwie 2010 20:52

Tak celem wtrącenia swoich trzech groszy, marnych bo marnych.
Nigdy, ale to nigdy, nie nobilitowałem Alana W. w zasadzie jestem tak daleko obecnie od DM i spraw pokrewnych, że ledwo je widać - wywiad mi również nie podpadł. A naprawdę nic a nic nie zależy mi na pytaniu Wildera o DM. To tak celem akuratnego poparcia Hienozaurusa Rexa :wstyd:
Doprawdy, mniej ciśnień panowie...

Chociaż faktem jest, że Apple to zgredy ;(
Awatar użytkownika
prey

Post 18 kwie 2010 21:02

Sprawy zawodowe nie pozwolą być we wtorek, tak to bywa. Dlatego czekam na reckę. Kuźwa nie będę miał autografa. Nic jutro do MM po dwupaka jadę. Tak sobie zrekompensuję event. Architect cienki faktem jest. Pozdrówcie Ala i przekażcie mu, że Oliver Thiede jest moim sąsiadem jakieś 10-20 km mieszka ode mnie :P
Awatar użytkownika
Hien

Post 18 kwie 2010 22:20

Prej, szkoda. Autograf to Ci mozemy zdobyć ;)
A już się wyleczyłem z autografów. Połowę płyt na półce mam podpisane przez zespoły i po latach stwierdzam, że są to po prostu zniszczone, pomazane okładki.

Najlepiej zróbmy sobię grupowe zdjęcie Devotees + Alan Wilder :8
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 18 kwie 2010 22:26

Dla mnie płyta z autografem jest warta dokładnie tyle samo, co bez.
Natomiast wspólne zdjęcie z takim Wilderem na pewno sprawiło by mi znacznie więcej radochy. :)
Awatar użytkownika
Hien

Post 18 kwie 2010 22:31

A mnie tak sobie. Najwazniejsze być tam i obejrzeć występ, fotka z Wilderem jakoś mnie nie grzeje, nie mam potrzeby wklejania takiej foty na naszej-klasie.
Pewnie wychodzę teraz na jakiegoś buca ale przeszło mi.
Kiedyś to co innego.

edit: no, ewntualnie jakbym dorwał kogoś za granicą na maksymalnym farcie... ale tu? w Łodzi? ;)
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 18 kwie 2010 22:38

Nie chodzi mi wcale o szpan na NK. Ja po prostu bardzo lubię zdjęcia. Ot tak dla samego siebie.
Awatar użytkownika
Hien

Post 18 kwie 2010 22:41

Chodziło mi o to, że tylko do tego by mi się taka fotka przydała, do szpanu.
Dla siebie to nieszczególnie, po co mi fotki z ludźmi, których w ogóle nie znam.
Awatar użytkownika
prey

Post 19 kwie 2010 12:43

No i k.urwa jestem wku.rwiony na maksa Selected nie ma na półkach MM i Empiku.

Pozdrawiam PomatonEMi! O 17 chcę mieć składankę 2 cd w folii na sklepie! Gahanowską klepsydrę w trakcie sesji nagraniowej przedstawiciel wytwórni zawiózł do MM. Srotu było dostępne przed premierą. Więc panie i panowie do dzieła!!
Awatar użytkownika
Hien

Post 19 kwie 2010 13:00

Jakie zapotrzebowanie, taka dostępność.
Awatar użytkownika
prey

Post 19 kwie 2010 20:06

Mam składankę :mrgreen: Pierwszy raz Recoil znalazł się w MM na pozycji Depeche Mode. Sporo tego jest na półkach. Ze mną 3 gości wzięło płytki ino 2 cdki. Kompilacja jest porządnie wydana m.in. na papierze kredowym. Można śmiało kupować. Ulubiony remiks Allelujah Noisy Church Mix oraz 5000 Years A Romanian Elegy For Strings.

Promocja Recoil na necie. Mimo, że oparta na notce prasowej to WP ładnie przygotowała stronę o Alanie w dziale kultura.
http://kultura.wp.pl/title,Recoil-Selec ... caid=1a04c

Onet tak sobie.
http://muzyka.onet.pl/10173,90741,91346,plyty.html

No i faszyści z Itunes (Jari kto tłumaczył wywiad
http://itunes.apple.com/gb/album/recoil ... d366158181
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2010 20:58 przez Rajca, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ależ edytujemy posty po czasie 30 minut :)
Awatar użytkownika
Rajca

Post 19 kwie 2010 20:59

We are unable to find iTunes on your computer.
Ale ufam na słowo... ;(
Awatar użytkownika
prey

Post 19 kwie 2010 21:02

Rajca bo ci podpiłuję to i tamto nie mogę z tym miksem Allelujah jest w dechę jak cholera. Już dawno mnie tak żaden utworów nie łechtał tu i tam :D

5 video update :)
http://www.youtube.com/watch?v=9BVbGomBOXU