DEPESZWIZJA - SEZON 5

Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 05 sty 2025 20:03

Niechaj parkiet nam rozgrzeje imć MURZYN
Depeszwizja z Rychem

1 - 5 pkt.
2 - 0 pkt.
3 - 4 pkt.
4 - 3 pkt.
5 - 101 pkt.
6 - 2 pkt.
7 - 1 pkt.
Róbcie skriny, bo Murzyn daje komplet No-Manowi…

KLASYFIKACJA:

Kod: Zaznacz cały

1. HIEN - No-Man - Love You To Bits (Bits 1-5) - 9 pkt.
2. DRAGON - Speedy J - Krekc - 6 pkt.
3. DEV - Digital Emotion - Get Up, Action
LIVV - INXS - I Need You Tonight - 5 pkt.
5. SHODAN - The Weeknd - I Feel It Coming (feat. Daft Punk) - 3 pkt.
6. MURZYN - Wdowa - Cholera Tak! - 2 pkt.
7. MENTOS - Einsturzende Neubaten - Zampano - 0 pkt.

Jak to zazwyczaj w tej zabawie bywa - wszyscy się bawią, a punkty zbiera Hien. Ma ich na ten moment 9/10 i jak znam życie to tego nie przejebie. W grupie pościgowej najbliżej Dragon, ale przewaga nad duetem V-VV jest minimalna. Murzyn niby nisko, ale przecież karencja tuż za nim, aczkolwiek nie wróżę sukcesów rapsom w tej zabawie. Stawkę zamykam ja, pewnie idący po Złote Jajco. 8)
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 05 sty 2025 20:04

Dobra, niech teraz na parkiet wleci HIEN, choć i tak pewnie wygra tę edycję.
5 pkt – utwór 3
4 pkt – utwór 6
3 pkt – utwór 7
2 pkt – utwór 4
1 pkt – utwór 2
0 pkt – utwór 5

Niestety, z tej grubej impry Dewołtis wyszedłbym zaraz po no-manie, ewentualnie uśmiechnąłbym się słysząc INXS, ale to już będąc na dole, czekając na taksówkę. Imprezowo nadajemy na totalnie innych falach, więc myślę, że to pod kątem towarzyskim, pozostanę przy słuchaniu Grace Jones w samochodzie, z Murzynem.
Hien zasłużył na tytuł niewdzięcznika edycji bo w odpowiedzi na 5 pkt. od Jacy dał mu ZERO. I co wy macie z tym INXS xd

KLASYFIKACJA:

1. LIVV - INXS - I Need You Tonight - 10 pkt.
2. HIEN - No-Man - Love You To Bits (Bits 1-5)
DEV - Digital Emotion - Get Up, Action
DRAGON - Speedy J - Krekc - 9 pkt.
5. SHODAN - The Weeknd - I Feel It Coming (feat. Daft Punk) - 5 pkt.
6. MURZYN - Wdowa - Cholera Tak! - 2 pkt.
7. MENTOS - Einsturzende Neubaten - Zampano - 1 pkt.

No i cóż, Hien włożył sobie kij w szprychy, bo tak się złożyło, że dał się wyprzedzić Livv - będę się z was śmiać jak wygra tę edycję, oj będę. W dodatku dogonił go inny duet, tym razem D-D. W dołach tabeli bez szczególnych zmian, poza tym, żę Shodan zabezpieczył się w środku stawki, a ja i Murzyn na ostatnich dwóch miejscach. A, i rzecz jasna bez szans na Złotego Ziobrę, ale chyba już on się w tej zabawie nie pojawi.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 05 sty 2025 20:06

Adrian DEV wysłał mi głosy drogą mailową. Dobrze, że nie pagerem (śmiech).
Numer 1 - Jak cokolwiek z Bownessem miałoby mi się nie podobać? Błędne założenia by to były. no-man w swojej pięknej, synthpopowej odsłonie, siadło mi od pierwszego momentu, w którym usłyszałem i numer, i album. 4 pkt (nie 5, bo potem jest jeszcze lepsza rzecz)

Numer 2 - (czyli TO) Kurdebele, nie dość, że EN, to jeszcze z jednej z moich ulubionych płyt, to jeszcze doskonałe Zampano. Uwielbiam ten numer od jakiegoś 2010 roku, ma fantastyczny bit, oprawę, tekst, z którym się momentami obrzydliwie identyfikuję... Samo gęste. Ale no, schluss mit dem Unsinn. 5 pkt!!!

Numer 3 - A tutaj INXS z kawałkiem, który mnie na INXS otworzył (wraz z Just Keep Walking i Don't Change, fascynacja Original Sin przyszła chwilkę później). Glorious rok 2007, który miło wspominam, za to za cholerę nie chciałbym do niego wrócić. 3 pkt

Numer 4 - The Weeknd, prawda? Nie trawiłem gościa, ale nie można mu odmówić talentu do pisania dobrych, chwytliwych piosenek. To kolabo z Daft Punk już słyszałem, podoba mi się, choć to bardziej letniaczek dla mnie, niż coś na zimę. Byłoby oczko wyżej, ale konkurencja zbyt ostra. 2 pkt

Numer 5 - Nie wiem, co to jest, i wiedzieć chyba nie chcę. Zostanę przy odsłuchach z powodu Dwizji, reszta to... nie wiem, nie jestem dziewczyną, nie mam 25 lat i nie łażę po warszawskich klubach (wbrew temu, co niektórzy sądzą). Cholera... Nie! 0 pkt

Numer 6 - A classic, taki, co należy (prawie) do tych numerów, które znam od zawsze. Dlaczego prawie? Bo tylko we fragmencie. A którym? A tym - https://youtu.be/ZDg8EwkgH5Q?feature=shared. Kto nie zna ten trąba, tyle powiem. Digital Emotion to dwóch czarnoskórych Holendrów i dwie modelki, które tańczyły i trochę śpiewały (np. tutaj). Tworzyli w latach 80. i najbardziej popularni byli... w Bloku Wschodnim (stąd ich użycie w zalinkowanym przeze mnie wyżej dziele). Nic, tylko tańczyć! ZBYCH UP! 0 pkt

Numer 7 - Soundtrack do 3-ciej części Need for Speed? Jeff Gordon's XS Racing? POD? Coś w tym stylu chyba. Nie męczy jakoś okrutnie, nie cierpię tutaj, ale to jest kawałek na siedzenie w klubie (a do klubów, jak wiadomo, nie chodzę), nie do sylwestrowej Dwizji. Niemniej jednak co elektronika, to elektronika. 1 pkt
Adrian nie zmieniaj się (nawet zacząłeś być względnie terminowy)…

KLASYFIKACJA

1. HIEN - No-Man - Love You To Bits (Bits 1-5)
LIVV - INXS - I Need You Tonight - 13 pkt.
3. DRAGON - Speedy J - Krekc - 10 pkt.
4. DEV - Digital Emotion - Get Up, Action - 9 pkt.
5. SHODAN - The Weeknd - I Feel It Coming (feat. Daft Punk) - 7 pkt.
6. MENTOS - Einsturzende Neubaten - Zampano - 6 pkt.
7. MURZYN - Wdowa - Cholera Tak! - 2 pkt.
Póki co, Hien i Livv lecą łeb w łeb, ale pamiętajmy, że przed "młodą" karencja w postaci jej głosów. Tak samo jak w przypadku trzeciego Dragona, który jest tak wysoko głównie dzięki mnie. W grupie pościgowej najwyżej Musiał, wiecznie piąty Shodan i JA. Kolejne zero dla Wdowy sugeruje, że raczej nie będzie faworytem dalszego wyścigu.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 05 sty 2025 20:09

Czas na przedstawicielkę sekcji młodzieżowej - LIVV.
1. 3 pkt
2. 4 pkt
3. -
4. 5 pkt
5. 0 pkt
6. 1 pkt
7. 2 pkt
Ciekawostka: wiecie, że na ten moment każdy przyznawał komplet komuś zupełnie innemu? Jedynymi bezpiątkowcami są Dev i Murzyn póki co.

KLASYFIKACJA:

1. HIEN - No-Man - Love You To Bits (Bits 1-5) - 16 pkt.
2. LIVV - INXS - I Need You Tonight - 13 pkt.
3. SHODAN - The Weeknd - I Feel It Coming (feat. Daft Punk) 
DRAGON - Speedy J - Krekc - 12 pkt.
5. MENTOS - Einsturzende Neubaten - Zampano
DEV - Digital Emotion - Get Up, Action - 10 pkt.
7. MURZYN - Wdowa - Cholera Tak! - 2 pkt.

No i jak można było przewidzieć, liderem został Hien - Livv też włożyła sobie kij w szprychy i ma do niego trzy punkty straty. Dzięki jej kompletowi na pozycję 3 wskoczył Shodan - niemniej zarówno on, jak i współtowarzyszący mu Dragon mają szansę najwyżej na 5 punktów. Ja niby nadal przedostatni, ale mam solidne 10 punktów i nie wygląda to źle. Murzyn niby ma matematyczne szanse na środek stawki, ale no…
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 05 sty 2025 20:10

Ratatata, ratata, na głosy od DRAGON czas
2 (5) no einogifible nejkbkvsjdn zawsze w serduszku nie tylko dzięki walbrzyskim [cenzura prewencyjna] ale też dlatego że to po prostu dobre muziek
5 (4) jacek jest ryzykant i ja go za to szanuję, bo to jedyny człowiek, który może znać wdowę... no cholera tak musi być... wokal najgorszy, ale dlatego wdowa stawiała pierwsze kroki by leokadia latała w chmurach
6 (3) to nwm co to, ale sprawia wrażenie diggerstwa i przetworzenia 80s serowości w taki vaporowy sposób dzięki tej wycinance, jest w porządku
3 (2) ok ale ten numer inxs użyty w donnie darko >>>, hutchence'a lubię za podobieństwo do znajomego mojej mamy, szanuję od zawsze
4 (1) pan abel, no tak... ale tutaj zamula z daftpankami strasznie, starboy o niebo lepszy
1 odbiłem się od tej płyty niedługo po premierze, bo to jedyne No-Many które sam sprawdziłem z ciekawości... klubbing dla domatorów, który nie jest urodziwy w żaden szczególny sposób; i jeszcze pięć kawałków w jednym pakiecie, musi być 0

speedy j... w sumie jak już wrzucamy takie continuous miksy to mogłem wrzucić pierwszą połowę płyty... wydaje mi się że tak brzmi berghain właśnie, świetna doskonale zbilansowana i urozmaicona techniawa typu mocna, w latach 90' bardziej kręcił się w IDMach, ale jednak holenderskie korzenie musiały później dać o sobie znać - może to jeszcze nie gabber, lecz wobec takiego dziedzictwa narodowego sam jochen musiał przyspieszyć

no jak sylwester to musiał być klubbing cnie, choć sam spędziłem go w domu skutecznie uspokajając psa. a po 1 w nocy Hurkacz grał na żywo w Australii hihhi więc udany czas

pozdrawiam redakcję wiadomości kulturalnych drugiego programu polskiego radia
Drugie głosy dla Jacy i pierwsze zero dla Hiena - ktoś tu chciał namieszać przed ostatnią kolejką! I druga piątka dla mnie lol.

KLASYFIKACJA:

1. HIEN - No-Man - Love You To Bits (Bits 1-5) - 16 pkt.
2. MENTOS - Einsturzende Neubaten - Zampano
LIVV - INXS - I Need You Tonight - 15 pkt.
4. SHODAN - The Weeknd - I Feel It Coming (feat. Daft Punk) 
DEV - Digital Emotion - Get Up, Action - 13 pkt.
6. DRAGON - Speedy J - Krekc - 12 pkt.
7. MURZYN - Wdowa - Cholera Tak! - 6 pkt.
Śmiesznie się złożyło, bo przed ostatnią kolejką na wygraną ma szansę pięciu DEWOCICH. Nadal prowadzi Hien, ale nie tylko musi czuć oddech Livv, ale i mój, a tak się składa, że jadłem chorizo hihihih. 3 punkty Deva to też nie jest strata nie do odrobienia (w przeciwieństwie do Wuja, który z oczywistych przyczyn już swojej straty nie odrobi). Ba, dość powiedzieć, że matematyczne szanse ma przedostatni Robert, ale to szanse na poziomie tych, które my mamy na wygranie każdej dużej piłkarskiej imprezy. Stawkę zamyka Murzyn, ale przynajmniej z niezgorszym dorobkiem punktowym.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 05 sty 2025 20:17

To co… SHODAN, decyduj.
D1 - 5 no-man nawet na imprezę się nadaje (pewnie Hien, no bo kto?)
D2 - 1 jakiś Falco? Podejrzany Dev.
D3 - 4 chyba Livv spaliła mi numer do bestki
D5 - 2 czyżby Murzyn?
D6 - 3 pachnie Mentosem

7 chyba Dragona, ale niestety nie lubię takiego techno. Nawet nie umiałbym się do tego bawić.
No dobra, lecim na Szczecin…

KLASYFIKACJA GENERALNA:

1. HIEN - No-Man - Love You To Bits (Bits 1-5) - 21 pkt.
2. LIVV - INXS - I Need You Tonight - 19 pkt.
3. MENTOS - Einsturzende Neubaten - Zampano
DEV - Digital Emotion - Get Up, Action - 16 pkt.
5.  SHODAN - The Weeknd - I Feel It Coming (feat. Daft Punk) - 13 pkt.
6. DRAGON - Speedy J - Krekc - 12 pkt.
7. MURZYN - Wdowa - Cholera Tak! - 8 pkt.

No to ten…. Zwycięzcą Depeszwizji No. 43, EDYCJI GRUBA IMPRA Z DEVOTIS jest…

HIEN

To już jego 15. wygrana!

Tu NAGRODA

TABELKA, gdzie możecie zobaczyć, że tylko Livv dostawała od każdego punktu.

Tradycyjnie gratuluję i dziękuję wszystkim za udział i tradycyjne myślę już, że wiecie co macie robić. Czekam do północy jutro. 8)
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 05 sty 2025 20:29

Łatwa i słuszna wygrana
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 05 sty 2025 20:31

Słuszna. Gratuluję.
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 05 sty 2025 20:53

xD
Awatar użytkownika
Hien

Post 05 sty 2025 21:04

Zero dla zasady od Smoka, już ta argumentacja była zbędna, i tak to było oczywiste xd
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Dragon

Post 05 sty 2025 21:08

Nie, to po prostu chu.jowe kawałki są dla mnie.
Awatar użytkownika
stripped

Post 05 sty 2025 21:10

Sroga porażka polskiego rapu dla odmiany xd

Ale jest pozytyw, myślę że już się więcej tu nie pojawi z mojej strony xd
Awatar użytkownika
Hien

Post 05 sty 2025 21:11

Nie mów hop (ani hip)
Awatar użytkownika
Dragon

Post 05 sty 2025 21:13

Wdowa to była chyba najbardziej ryzykowna wrzutka rapowa w DW
Awatar użytkownika
stripped

Post 05 sty 2025 21:20

Ale z serducha, to taki trochę inside joke, numer który lubię ale jest trochę bekowy i mógłby się pojawić na imprezie z Murzynem circa 2010
Awatar użytkownika
Dragon

Post 05 sty 2025 21:28

przynajmniej imprezowy heh i ze znajomym głosem, ciekawym bitem...
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 05 sty 2025 21:29

Wow, Hien wygrał, ostatni raz byłem tak samo zaskoczony gdy ktoś powiedział mi, że woda jest mokra. Ale no-man nie było trudnym wyborem. Gratulacje dla zwycięzcy woohoo!!!!1!!!11112345
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
mintaj

Post 05 sty 2025 21:36

Dobra, jak cuś to edycja kaliber 44 będzie nosić miano SZPIEGOWSKIEJ.

I generalnie ta nazwa zainspirowała mnie do tego, by już teraz wykorzystać pomysł na MOTYW, który chodzi mi po głowie od pewnego czasu. Polegałby on generalnie na tym, że każdy uczestnik wybrałby sobie profil na last.fm innego forumowicza, który - we własnym rzecz jasna mniemaniu - ma najbardziej odmienny gust i wrzucił propozycję artysty, którego nie zna albo zna bardzo słabo.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
stripped

Post 05 sty 2025 21:42

Ok

Może nie?
Awatar użytkownika
Hien

Post 05 sty 2025 21:43

No, mnie tak średnio o to chodziło tbh i ten pomysł może się skończyć różnie. Mnie tak średnio kręci, ale jak lud przegłosuje, to siusiak, tak zrobimy.