DEPESZWIZJA - SEZON 7
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
okładka baardzo dobra
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Miło mi. dobrze że zrezygnowałem z pierwszej wersji xd
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Nie dostałem głosów od 3 osób w wyznaczonym terminie. Gdybym miał gorszy dzień to bym odwołał te edycję w 3,14zdu ale litościwie POCZEKAM
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Co xd
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Dragon
12:00 trochę wcześnie, postaram się w miarę szybko dorzucić
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Zaraz wyślę, chociaż nie rozumiem tych wczesnych terminów, skoro finał i tak dopiero jutro wieczorem.
-
Hien
To teraz się zorientowaliscie kiedy jest termin? Może Seba nie może się tym zająć wieczorem, bo ma tak zwane ŻYCIE.
-
Dragon
z tych samych względów nie mogłem wrzucić szybciej, jestem gotowy na odrodzenie sralnika na ten temat
-
Hien
Ale wiesz, można dać znać, czy coś. Przynajmniej tak jest elegancko.
-
Dragon
Głupio mi było pisać po czwartej, ale i tak pokłony za wyrozumiałość dla Sz.P. Szefa Imprezy
-
mintaj
głupio to kraść
1. LIVV - The Claypool Lennon Delirium - Boomerang Baby
2. HIEN - Goblin - Aquaman
3. SHODAN - Steven Wilson - Obiects Outlive Us: No Ghost on the Moor/ Heat Death of the Universe
4. DRAGON - Laurent Thibault - Orée
5. MURZYN - Daft Punk - Touch
6. DEV - Marillion - Afraid of Sunlight
7. MENTOS - Magma - Hortz Fur Dëhn Štekëhn Ẁešt
1. LIVV - The Claypool Lennon Delirium - Boomerang Baby
2. HIEN - Goblin - Aquaman
3. SHODAN - Steven Wilson - Obiects Outlive Us: No Ghost on the Moor/ Heat Death of the Universe
4. DRAGON - Laurent Thibault - Orée
5. MURZYN - Daft Punk - Touch
6. DEV - Marillion - Afraid of Sunlight
7. MENTOS - Magma - Hortz Fur Dëhn Štekëhn Ẁešt
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Dragon
Gobliny brzmiały baardzo znajomo, ale nei byłem pewien...
-
Hien
To to jest TA Magma.
-
Dragon
nie ta od Aiszy, tak
-
Hien
Aisza spoko kawałek
-
mintaj
ujdzie
Dzień dobry wieczór, jestem w trochę nietypowym miejscu, bowiem właśnie jadę pociągiem linii Kraków - Wrocław z którego postaram się przeprowadzić finał 67 depeszwizji.
Moze część z was obchodziła dziś imieniny Achacjusza i Będzieciecha, może ktoś z was celebrował światowy dzień garbusa tudzież noc Kupał czy coś
Mam nadzieję że mimo bogactwa atrakcji wszelkiej maści znajdziecie chwilę na finał 67 PROGRESYWNEJ DEPESZWIZJI
Lecę zaczynając od siebie
Dzień dobry wieczór, jestem w trochę nietypowym miejscu, bowiem właśnie jadę pociągiem linii Kraków - Wrocław z którego postaram się przeprowadzić finał 67 depeszwizji.
Moze część z was obchodziła dziś imieniny Achacjusza i Będzieciecha, może ktoś z was celebrował światowy dzień garbusa tudzież noc Kupał czy coś
Mam nadzieję że mimo bogactwa atrakcji wszelkiej maści znajdziecie chwilę na finał 67 PROGRESYWNEJ DEPESZWIZJI
Lecę zaczynając od siebie
dziękuję ja.5 pkt. - 5
4 pkt. - 2
3 pkt. - 4
2 pkt. - 1
1 pkt. - 3
edycja z gatunku tych mocniejszych, tj. zero dawałem z wyrzutami, nawet jeśli Marillion to nie jest do końca moja bajka. Ale no, kawałek nie był taki zły ostatecznie, tylko gdzie mu do tej konkurencji. Niby Wilson i Jedynka ciut odstają poziomem od reszty, ale nie będę wybrzydzać. Generalnie jednak komplet dostaje nie spoko dziewictwo spod czwórki, czy równie spoko Goblin tylko piątka - trochę za nieszablonowe podejście, trochę za to że to po prostu zajebisty kawałek. W swoim czasie trochę szkalowalem te płytę daft punk, może do niej wrócę.
Sam wrzuciłem te słynna francuska Magme, głównie w celu sprawdzenia waszych reakcji xd ale może komuś siądzie idk
Kod: Zaznacz cały
1. MURZYN – Daft Punk – Touch – 5
2. HIEN – Goblin – Aquaman – 4
3. DRAGON – Laurent Thibault – Orée – 3
4. LIVV – The Claypool Lennon Delirium – Boomerang Baby – 2
5. SHODAN – Steven Wilson – Objects Outlive Us: No Ghost on the Moor/Heat Death of the Universe – 1
6. DEV – Marillion – Afraid of Sunlight – 0
MENTOS – Magma – Hortz Fur Dëhn Štekëhn Wëst – 0
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Czas na pierwszy wielki powrót w tej edycji tj. LIVV
Swietny początek murzyna, który zgarnął prawie wszystkie możliwe punkty. Na drugim solidnie punktujący hien, a za nimi tzw. sekcja Wrocławska, z jednym obligatoryjnym zerem. Czyli liczba punktów które zdobył do tej pory Dev...
stracilem szansę na złotego Ziobrę [*]1. -
2. 3 pkt
3. 1 pkt
4. 2 pkt
5. 4 pkt
6. 0 pkt
7. 5 pkt
1. MURZYN – Daft Punk – Touch – 9
2. HIEN – Goblin – Aquaman – 7
3. DRAGON – Laurent Thibault – Orée
MENTOS – Magma – Hortz Fur Dëhn Štekëhn Wešt – 5
5. SHOGAN – Steven Wilson – Objects Outlive Us: No Ghost on the Moor / Heat Death of the Universe – 2
LIVV – The Claypool Lennon Delirium – Boomerang Baby – 2
7. DEV – Marillion – Afraid of Sunlight – 0
Swietny początek murzyna, który zgarnął prawie wszystkie możliwe punkty. Na drugim solidnie punktujący hien, a za nimi tzw. sekcja Wrocławska, z jednym obligatoryjnym zerem. Czyli liczba punktów które zdobył do tej pory Dev...
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
A w ogóle to wiecie że DEV wysłał mi głosy jako pierwszy? xd
w życiu bym nie skojarzył też magmy z Andym prieboy'em ale to ja xd
Bez większych zmian po 3 kolejkach - na czele Murzyn, który z dwoma kompletami i jedna czwórka ma już 5 punktów przewagi nad drugim mną.
Dalej w sumie bez większych zmian, to jest już ten moment, w którym się nam ukształtowały dwie połowy tabeli i prawdopodobnie wszystko rozstrzygnie się między top 3 (czy tam 4), ale prawie wszyscy z tejze mogą potracic jeszcze punkty...
no, teraz wiecie
Numer 1 - Niezłe, niezłe, bardzo mi się wokal podoba i generalnie cała progresja (hehe) utworu, niemniej jednak w zderzeniu z pozostałymi kandydatami nieco blednie. Tak w sam raz na 2 pkt
Numer 2 - Kurde, niby spoko, ten motyw na organach mi nawet siadł, gitarka, to plumkanie... ale też czuję niedosyt, taki z tego, nie wiem, motyw do peerelowskiego filmu z końcówki lat 70., niewiele więcej. 1 pkt
Numer 3 - O, początkowo chciałem powiedzieć, że to już bardziej w moim stylu, bo do pewnego stopnia tak, ale znów - nie wytrzymuje konkurencji z pozostałymi propozycjami. Więc z autentycznym bólem - jednak jajco (0 pkt)
Numer 4 - Przy tak rozbudowanej kobyle z tyloma różnymi segmentami ktoś mógłby pomyśleć, że oto wrócił Melczet (choć przecież w tej konkretnej zabawie chyba nigdy nie brał udziału?). Fajne, fajne, przywołuje jakieś bliżej niesprecyzowane wspomnienia, 3 pkt!
Numer 5 - Nie wiem, czyj to był pomysł, czyja wrzuta i tak dalej, ale kawałek, który pierwsze 2-3 odsłuchy mnie niemożebnie wnerwiał i już szykował się na zerówkę, nagle zaklikał i nie umiem tego wytłumaczyć. To jest mój, kurdebele, faworyt! Co za złoto, 5 pkt!
Numer 6 - Moja propozycja czyli Marillion z Hogarthem, którego ponoć się nie lubi a ja nie rozumiem dlaczego. Świetny numer ze świetnej płyty o tym samym tytule. Lato 2021, ostatnie, które miało ręce i nogi. Ale to też się powoli zapowiada... 0 pkt
Numer 7 - Wodewilowo-barokowy chaos z aranżacją w stylu Andy'ego Prieboya (To the Dogs to naprawdę był rodzyn), jakiś gruby storytelling w tle, ta mnogość głosów, instrumentarium, no zachwyciłem się <3 a to oznacza 4 pkt!
w życiu bym nie skojarzył też magmy z Andym prieboy'em ale to ja xd
1. MURZYN – Daft Punk – Touch – 14
2. MENTOS – Magma – Hortz Fur Déhn Štekëhn Wešt – 9
3. DRAGON – Laurent Thibault – Orée – 8
HIEN – Goblin – Aquaman – 8
5. LIVV – The Claypool Lennon Delirium – Boomerang Baby – 4
6. SHODAN – Steven Wilson – Objects Outlive Us: No Ghost on the Moor/Heat Death of the Universe – 2
7. DEV – Marillion – Afraid of Sunlight – 0
Bez większych zmian po 3 kolejkach - na czele Murzyn, który z dwoma kompletami i jedna czwórka ma już 5 punktów przewagi nad drugim mną.
Dalej w sumie bez większych zmian, to jest już ten moment, w którym się nam ukształtowały dwie połowy tabeli i prawdopodobnie wszystko rozstrzygnie się między top 3 (czy tam 4), ale prawie wszyscy z tejze mogą potracic jeszcze punkty...
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA