Newsy ze świata i komentarze do nich…
-
Rajca
Re: [kultura] Newsy ze swiata i komentarze do nich
Która ma gwarantowane mandaty 
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
zawsze byłem koniunkturalistą 
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Rajca
slick pewnie już zalał pałę z radości, że PiS nie wygrało 
-
devotional
a WY obywatelu na kogo głosowaliście?
;(;(
-
Rajca
Obywatel z premedytacją nie głosował. A Wy?
-
devotional
ja swój obywatelski obowiązek spełniłem. i nawoływałem 
-
Hien
żeby Ci życie koło nosa nie przeleciało w tym czasie 
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Rajca
dev, cmoknij mnie w pompę, jak zwykle nie odpowiadasz na pytanie w pełni 
-
devotional
głosował!
nie zmarnowałem głosu jak Bartini przykazał xD
nie zmarnowałem głosu jak Bartini przykazał xD
-
Rajca
Dev... nadal mnie rozczarowujesz...
-
devotional
a kto mnie rozczarowuje?
ktoś kto zdaje się kłócił się moment z Dżejkobem o to czy warto do wyborów iść, i że jednak obywatel ma wpływ na to co się w kraju dzieje, a teraz pisze że z premedytacją na dupie w domu siedział
ktoś kto zdaje się kłócił się moment z Dżejkobem o to czy warto do wyborów iść, i że jednak obywatel ma wpływ na to co się w kraju dzieje, a teraz pisze że z premedytacją na dupie w domu siedział
-
Rajca
Ja nie głosowałem nie dla tego, że bojkotuję wybory, albo jestem anarchistą, albo mam w dupie. Wyraziłem swój głos w ten sposób, jako, że nie było nikogo na kogo bym głosował.
A Ty, mośku
, powiedz wprost na kogo.
A Ty, mośku
-
devotional
wybory są tajne, nie muszę się chwalić 
na KNP!
na KNP!
-
Hien
Ja nie bojkotuje wyborów, ja to po prostu mam w dupie 
Życie jest za krótkie i ja swojego wyboru dokonałem. Pokażcie mi kraj gdzie ludzie są w pełni zadowoleni z lokalnej sytuacji politycznej.
Nie będę naprawiał roweru nie do naprawienia, po prostu go olewam i potem nie narzekam bo nie narzeka się na coś co ma się w dupie. I tyle. Lepsze to Dev niż głosowanie za wszelką cenę
Życie jest za krótkie i ja swojego wyboru dokonałem. Pokażcie mi kraj gdzie ludzie są w pełni zadowoleni z lokalnej sytuacji politycznej.
Nie będę naprawiał roweru nie do naprawienia, po prostu go olewam i potem nie narzekam bo nie narzeka się na coś co ma się w dupie. I tyle. Lepsze to Dev niż głosowanie za wszelką cenę
-
Rajca
W dupie posiadanie nie jest lepsze. Jest równie słabe.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Hien chłopina przy takim nastawieniu do życia to przynajmniej długo pożyje.
Tylko pozazdrościć.
Tylko pozazdrościć.
-
devotional
to ŻADNE nastawienie do życia! myślenie że "wszyscy politycy to złodzieje i świnie" uważam za delikatnie mówiąc niedojrzałe 
wybaczcie. jesteśmy obywatelami tego pieprzonego kraju, i naprawdę uważam to i tak za MINIMUM ruszyć tyłek RAZ na 4 lata CHOĆBY do wyborów parlamentarnych (samorządowe może nawet ważniejsze dzisiaj), już walić prezydenckie, bo prezydent jest od świecenia wypolerowaną sztuczną szczęką. gdyby to ode mnie zależało, uczestnictwo w wyborach powszechnych byłoby obowiązkowe, tak jak w kilku krajach Europy, i nikt jakoś tam nie cierpi z tego powodu. Gdyby do urn poszło nawet 90% obywateli uprawnionych, no niech choćby te 80%, i 60-70% z nich zagłosowałoby np. na PiS, to WIEDZIELIBYŚMY NIEMAL NA PEWNO, że większość społeczeństwa sobie ich rządów ŻYCZY. a tak mamy potworki, frekwencja niecałe 5 dych, a trzeba jeszcze odliczyć głosy nieważne, źle wypełnione, czy udział dla picu. no ludzie, błagam! jak wszyscy będą tak olewali, to gdzie nam do demokracji dojrzałej...
wybaczcie. jesteśmy obywatelami tego pieprzonego kraju, i naprawdę uważam to i tak za MINIMUM ruszyć tyłek RAZ na 4 lata CHOĆBY do wyborów parlamentarnych (samorządowe może nawet ważniejsze dzisiaj), już walić prezydenckie, bo prezydent jest od świecenia wypolerowaną sztuczną szczęką. gdyby to ode mnie zależało, uczestnictwo w wyborach powszechnych byłoby obowiązkowe, tak jak w kilku krajach Europy, i nikt jakoś tam nie cierpi z tego powodu. Gdyby do urn poszło nawet 90% obywateli uprawnionych, no niech choćby te 80%, i 60-70% z nich zagłosowałoby np. na PiS, to WIEDZIELIBYŚMY NIEMAL NA PEWNO, że większość społeczeństwa sobie ich rządów ŻYCZY. a tak mamy potworki, frekwencja niecałe 5 dych, a trzeba jeszcze odliczyć głosy nieważne, źle wypełnione, czy udział dla picu. no ludzie, błagam! jak wszyscy będą tak olewali, to gdzie nam do demokracji dojrzałej...
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Masz rację. Nie można uogólniać.devotional pisze:myślenie że "wszyscy politycy to złodzieje i świnie" uważam za delikatnie mówiąc niedojrzałe
Prawie wszyscy politycy to złodzieje i świnie. Taka polska mentalność.
Teraz coś przyjemniejszego.
Agnieszka Radwańska osiem dni po triumfie w Tokio, wygrała jeszcze większy turniej w Pekinie, zarabiając w dwa tygodnie 1,1 mln dol.
Ona to przynajmniej zarabia dużą kasę uczciwie.
-
Hien
Moją normę wypełniła grupa świeżo upieczonych 18latków, którzy poszli na wybory tylko dlatego, że mogli.
Dev, zaczynasz histeryzować
Widzę, że spychacie mnie na samo dno hierarchii społecznej, spoko (jak to Mintaj mawia) Wasza sprawa.
Nie interesuje się polityką i to nie chodzi o jakieś samozaparcie, bufonadę, itd.
Że żaden ze mnie obywatel? Trudno. Ja nie będę szedł na wybory dla samego obowiązku, podobnie jak nie szedłbym głosować, którego więźnia mają w tym roku skazać na śmierć, a którego nie. To również nie jest żadną oznaką dojrzałości. Mamy Panowie inne priorytety. Dla was ważne Państwo, dla mnie nie. Nie czyni to tu nikogo lepszym/gorszym, mniej lub bardziej dojrzałym. I tyle.
Dev, zaczynasz histeryzować
Nie interesuje się polityką i to nie chodzi o jakieś samozaparcie, bufonadę, itd.
Że żaden ze mnie obywatel? Trudno. Ja nie będę szedł na wybory dla samego obowiązku, podobnie jak nie szedłbym głosować, którego więźnia mają w tym roku skazać na śmierć, a którego nie. To również nie jest żadną oznaką dojrzałości. Mamy Panowie inne priorytety. Dla was ważne Państwo, dla mnie nie. Nie czyni to tu nikogo lepszym/gorszym, mniej lub bardziej dojrzałym. I tyle.
-
Rajca
Wielka mi uczciwość. Za co oni kur.wa dostają takie pieniądze to niepojęte...