Jaki film teraz oglądasz?

em.

Re: Jaki film teraz oglądasz?

Post 16 lut 2009 01:15

byłam wczoraj na "Dziwnym przypadku Benjamina Buttona"
hm..mam mieszane uczucia. bo wzruszający,ale też...troszkę zbyt smętny.
po prostu ładny film,nic więcej. mocno przereklamowany i-moim zdaniem niepotrzebnie-wyniesiony do rangi arcydzieła.

ale obejrzeć warto. gra aktorska zacna.

a potem, już w domu,pod kocem obejrzałam "Rewolwer i melonik". Bardzo dobrze zrobiony film na podstawie cudownego serialu pod tym samym tytułem.
;)
gwiazdy...
Awatar użytkownika
Danton

Post 16 lut 2009 19:03

plebania :/

a tak na powaznie - wczoraj bylem na wladcach much z bratem i przepona boli jeszcze przez godzine po seansie - polecam zwolennikom takiego humoru
em.

Post 16 lut 2009 23:19

Danton pisze:plebania :/
ja tam oglądam :D

na Włatców bym nie poszła choćby za darmo. Nie jestem zwolenniczką, a już zupełnie nie rozumiem rozreklamowanych zaproszeń na seansy 14go lutego. Nie ma to jak zabrać dziewczynę do kina na coś takiego.
gwiazdy...
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 16 lut 2009 23:29

Znam pewne turkaweczki ;( ;( ktore wlasnie w dzien patrona chorych na padaczke, na ow film do kina sie udali... ;( ;( ;(
em.

Post 16 lut 2009 23:43

gratuluję.
no,ale...jedni lubią jak im cyganie grają,inni-jak im buty śmierdzą ;) .
gwiazdy...
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 16 lut 2009 23:59

em. pisze:gratuluję
Jesli wywnioskowalas, ze to chodzi o mnie to musze wyprowadzic z bledu. :P [przeciez sam z siebie bym nie darl lacha ;( ;( ;( ]
em. pisze:no,ale...jedni lubią jak im cyganie grają,inni-jak im buty śmierdzą ;) .
Kolejne dobre powiedzonko. Musze zapamietac. :8

W sumie juz od dawna trabili o tym, ze krecic beda pelnometrazowych wlatcow moch. Jako, ze serial bardzo lubie to ow wiadomosc bardzo mnie ucieszyla. Niestety moje ostatnie studenckie obowiazki ;) sprawiaja, ze serialu nie widzialem juz conajmniej od poczatku pazdziernika. Nie zapowiada sie, takze abym w najblizszych tygodniach wybral sie do kina. ;(
em.

Post 17 lut 2009 00:12

nie,po prostu nie dokończyłam i wyszło jak wyszło. gratuluję polotu tym,którzy poszli do kina.

ja widziałam kilka odcinków. owszem, pojawiają się śmieszne teksty,ale dla mnie-baardzo rzadko. no,niezbyt trawię ogółem.
gwiazdy...
Awatar użytkownika
puma

Post 05 mar 2009 22:17

Obejrzany Transporter 3 ,a teraz leci Job!Śmieszny taki :lol:
Awatar użytkownika
Choin
Ulubiony utwór: Living On Video

Post 05 mar 2009 22:24

Transporter 3 chała :) Job chała i oklepane teksty :)

Ja dzis obejrze sobie Wywiad z Wampirem, dla przypomnienia, bo leci w TV :D
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga ;( / http://www.lastfm.pl/user/choin
Awatar użytkownika
Mr.X
Ulubiony utwór: Walking In My Shoes

Post 05 mar 2009 23:35

Właśnie obejrzałem "The Holiday" z 2006r. Taka nietypowa komedia romantyczna. Warto obejrzeć bo film nie jest nudny, raczej zabawny...

Opis filmu

Iris (Kate Winslet) jest zakochana w mężczyźnie, który właśnie ma poślubić inną. Żyjąca po drugiej stronie kuli ziemskiej, Amanda (Cameron Diaz), dowiaduje się, że człowiek, z którym mieszka był jej niewierny. Dwie kobiety, które nigdy się nie spotkały i mieszkają w odległości ponad 4 000 kilometrów, spotykają się w sieci, na stronie pomagającej aranżować zamianę domów i pod wpływem impulsu wymieniają się miejscami zamieszkania na okres świąt. Iris wprowadza się do domu Amandy w słonecznym Los Angeles, a Amanda przyjeżdża na pokrytą śniegiem angielską wieś. Wkrótce po przybyciu na miejsce przeznaczenia, obie kobiety odnajdują to, czego najmniej się spodziewały: romans. Amanda jest oczarowana przystojnym bratem Iris, Grahamem (Jude Law), natomiast Iris, wiedziona inspiracją legendarnego hollywoodzkiego scenarzysty Arthura (Eli Wallach), leczy swoje złamane serce spotykając się z kompozytorem muzyki filmowej, Milesem (Jack Black).
"Żyj chwilą, jakby to była ostatnia chwila Twojego życia."
astiz

Post 06 mar 2009 01:07

Jakoś nie trawię komedii romantycznych;wolę kino ambitne.Lubię też filmy z przemocą.Komedie też lubię,ale nie głupie.Ja lubię humor z przesłaniem,inteligentny,ambitny humor.Horror też musi być ambitny,nie jakaś bezsensowna jatka.No i filmy historyczne...A co do Kate Winslet,to podobała mi się w "Titanicu"...nago!
astiz

Post 17 mar 2009 00:18

Może troche nie na czasie,bo to w ostatnią sobotę,ale zamiast pójść na DM party (których nienawidzę :co: ) oglądnąłem fajny horror:"Smakosz ll". Warte odnotowania.
Awatar użytkownika
The Darkest Star

Post 17 mar 2009 12:28

w niedzielę połknęliśmy Quentin Tarantino's Death Proof

genialna muzyka! :8
em.

Post 18 mar 2009 00:45

muzyka wymiata,owszem. ach, ta szafa grająca ;).
film jest w ogóle bardzo dobry i chociaż do wielu filmów wujka Tarantino (mimo fascynacji jego osobą) przekonać się nie mogę, to ten mi się podobał. zakończenie mnie powaliło. poza tym, każdy może odbierać i rozumieć go zupełnie inaczej, ciekawe.
no i te typowo tarantinowskie motywy ;).
dobry,dobry film.
gwiazdy...
Awatar użytkownika
Whiteman
Ulubiony utwór: Personal Jesus

Post 18 mar 2009 00:53

Motyl i Skafander
To nie jest kraj dla starych ludzi

Zbieram szczękę po tym ostatnim, natomiast pierwszy... jeden z niewielu filmów na których naprawdę trudno powstrzymać się od wzruszenia.
Awatar użytkownika
Mr.X
Ulubiony utwór: Walking In My Shoes

Post 18 mar 2009 11:47

Oglądałem oba te filmy i przyznam, że Motyl i Skafander to ogólnie słaby film, ale aktor zagrał świetnie. Ale polecam choćby dlatego, że to jest prawdziwa historia ukazująca (całkowicie) sparaliżowanego głównego bohatera filmu, który opisuje swoje odczucia, marzenia...

To Nie Jest Kraj Dla Starych ludzi - bardzo dobry film

Wczoraj ogladałem "Mów mi Dave" (komedia z E.Murphy) i "Kontrolerzy" - węgierski thriller przeplatany z komedią. Gorąco polecam świetny jest...
"Żyj chwilą, jakby to była ostatnia chwila Twojego życia."
Awatar użytkownika
Choin
Ulubiony utwór: Living On Video

Post 18 mar 2009 16:34

W poniedzialek wybieram sie na "LO MEJOR DE MÍ" z cyklu "kyno hyszpanskie" ;(
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga ;( / http://www.lastfm.pl/user/choin
Awatar użytkownika
DT

Post 09 kwie 2009 11:04

obejrzałem ostatnio X-Men (tego co wyciekł przed premierą) faktycznie film jest nieskończony brakuje troche efektów :lol:
śmiesznie sie to ogląda jak widać linki podtrzymujące aktorów animacje komputerowe zamiast scen z aktorami :) :)
a film jako taki nawet nawet taki łatwy szybki przyjemny
fu..'em and their law
astiz

Post 02 maja 2009 20:09

Dzisiaj o godz.0:00 na TVP2 zamierzam obejrzeć "W Mroku Pod Schodami",Wesa Cravena genialny,mądry lekko psydodeliczny Horror,podobnie ,jak Koszmary Z Elm Street (za wyjątkiem tego z 1997 roku).Wes Craven niestety w latach 90,jakby to określił Jari,połknął własny ogon;wypuścił serię beznadziejnych Krzyków,próbując niepotrzebnie nawiązać do "Koszmarów",a tymczasem Krzyk-cała seria-to tylko bezsensowna i tania jatka-komercha jak się widzi :co: Ja tak samo jak w muzyce,także w filmie szukam alternatywy,a Wes Craven niegdyś był ambitnym twórcą,więc polecam dzisiaj 0:00 "W Mroku Pod Schodami" :)
astiz

Post 15 maja 2009 20:09

Dzisiaj leci ta kretyńska komedia "Ptaszek [siusiak]Na Uwięzi",w dodatku z odmóżdżoną Goldie Hawn w roli głównej,której niecierpię,bleeee :co: